דרך להשאיר נשק מאובטח בסביבת ילדים-מה הפתרונות המומלצים?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: דרך להשאיר נשק מאובטח בסביבת ילדים-מה הפתרונות המומלצים?

על ידי glock34 » 27 אוקטובר 2014, 07:10

הכול מתחיל ונגמר בחינוך בבית!!!
אקדחים, סמים, אלכוהול, נהיגה, נימוסים והליכות...
הכול בא מהבית. חינוך נכון הוא כלי הבטיחות הטוב ביותר בארגז הכלים שלך כאבא לילדים ואקדח.
הסבר מפורט שיתוף והטמעת כללי הבטיחות בכלי נשק כבר מגיל צעיר תמנע סקרנות יתר ומשחקים בנשק.
האופציה השניה היא, הרחקה של כל דבר שעלול לגרום סקרנות שיכולה להסתיים באסון. (בבית ממוצע אפשר למצוא כמה דוגמאות ללא אזכור כלי נשק)
ועוד לא דיברנו על כמה זמן יקח לך להגיע לכלי הנשק באם תזדקק לו (חלילה) להגנת ביתך.
אקדח בכספת VS. ללא אקדח בכלל. (עדיף ללא אקדח) ככה לא תהיה קיימת האשליה הביטחונית והמוח יהיה עסוק במציאת פיתרון חילופי, ולא ישרוף זמן בהגיע לאקדח הנעול.
אם מדובר בילדים קטנים, עדיין הסבר וכללי בטיחות יכולים לעזור. אבל מה הבעיה במכסנית בהכנס ללא כדור בקנה? דריכת אקדח היא פעולה המצריכה כוח וטכניקה, שלרוב לא קיימת בילדים קטנים.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 27 אוקטובר 2014, 09:45

glock34 כתב:אם מדובר בילדים קטנים, עדיין הסבר וכללי בטיחות יכולים לעזור. אבל מה הבעיה במכסנית בהכנס ללא כדור בקנה? דריכת אקדח היא פעולה המצריכה כוח וטכניקה, שלרוב לא קיימת בילדים קטנים.

כן יש עם זה בעייה.
אצלי היה תמיד נשק בבית והרבה (כולל רוס"ר של המילואים).
גם אני התלבטתי בבעיה הזו של מתי ואיך הם יכולים לדרוך את הנשק, אז בכל פעם אתגרתי אותם.
ילדים זה עם יצירתי והם ימצאו פתרון לכל בעיה.
אתה לא מבין איזה דרכים הן מצאו כדי "לראות את הזהב בתוך האקדח של אבא" - וקח בחשבון שאצלי זה בנות ולא בנים.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 28 אוקטובר 2014, 16:18

אני מסכים איתך גלוק שחינוך הוא כלי חשוב במניעה ,אבל חינוך הוא תהליך ארוך טווח .
השאלה היא מה בינתיים?!
ופה בבינתיים הזה אמצעי מניעה פזיים הכרחים !

לי יש בבית "טרוריסט" בן 5.5 שגדל עם נשק מהיום שיצא מבית החולים .
מאז שהוא קיבל את אקדח הצעצוע הראשון הוא למד שאסור לכוון לשום דבר שלא רוצים לפגוע בו ,ושאצבע מחוץ להדק וכ"ו .הוא גם מדקלם את זה בכישרון רב למי שמוכן לשמוע .
אז מה ברגע שהוא משחק עם חברים שלו ב"חיילים" הוא לא מכוון אליהם את האקדח וצועק "פיו פיו" כמו כולם?
בוודאי שכן !,זה הבדל בין למידה להתמהה וישום .
ולכל גיל יש פער שונה בין הדברים ,אז עד שהוא יגיע למקום שבו הוא סוגר את הפער הנשק נשאר מאובטח פיזית עד כמה שניתן במקביל לחינוך .

לגבי יכולות מטוריות ,לא תאמין כמה שלי מוכשר .
כבר בגיל 4 באחד הימים התכוננתי לצאת מהבית אז הבחור רצה לעזור לי ,הוא ניגש לכספת של הנשק הקיש את הקוד ופתח אותה ,הקוד כמובן מיד בוטל ועברנו למפתח לתקופה הבאה.
לפני מספר חודשים חזרתי הביתה מאוחר והלכתי להחליף לבגדי בית בחדר ,פרקתי את האקדח והנחתי אותו על המיטה נפרד מהנרתיק והמחסנית עד סיום תהליך ההתארגנות שבו האקדח יחזור לכספת .
באותו רגע מגיעה המוכשר ועולה למיטה ,ועובר ליד האקדח ללא עניין מיוחד בדיוק כמו שחונך .
עוד אני עושה עוד V על זה שאני בדרך הנכונה ,הבחור תופס את האקדח והמחסנית ומחבר בינהם לפני שאני מצליח להגיד משהוא הוא לוקח את הנרתיק מכניס את האקדח (עם אמה מקבילה לצינה ואגודל על פטיש לא פחות ) נועל את הסגר ואומר "אבא קח,שכחתה את האקדח ".
עכשו לשאלה אילו רצה לדרוך את האקדח ולירות האם היה מסוגל ?
באקדח הספציפי הזה (FN ) לא בטוח ,אבל באחד מאקדחי ה0.22LR שיש לי בוודאי .
(וכן אין לי ספק שהוא יודע אייך)
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רפתן » 28 אוקטובר 2014, 17:23

אין פתרון שאי אפשר למצוא לו בעיה !
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי glock34 » 28 אוקטובר 2014, 18:13

באותה הסירה,
יש לי בן, בן 4 עם חיבה לכלי ירי. כמו הבן שלך, גם הוא קיבל מקבל ויקבל שיעורי בטיחות בנשק. אבל זה לא מספיק. ילד צריך לדעת שנשק שיוצא מארגז המשחקים והוא מוכר לו מלפני סביר להניח שמדובר באקדח צעצוע (או שהבעיה טמונה בהורה הלא אחראי) ואקדח שהיה מונח על השידה בחדר הורים הוא אסור מוקצה ומסוכן. בנוסף, או שהאקדח עלי/בסביבתי המידית או בשידה לידי בלילה או בכספת. בתור הורה ובעל נשק אני מחוייב לשמור על חוקים נוקשים בכל הנוגע לכלי ירי.
אני תמיד יכול למכור את כולם ולהסיר מעליי את כובד האחריות. אבל כניראה שיש לי סיבה מספיק טובה בכדי לא לעשות את זה, ולהמשיך להיות בצל המגבלות.
אתה אכן צודק בקשר לדריכת 0.22. לאישתי יש וולטר P22 ועשיתי ניסויי בכדי לראות האם האקדח שלה עומד בקריטריון מחסנית בהכנס בתיק הצד. אז ככה, לקח לו כמה פעמים להבין שהפטיש הוא הגורם המפריע, מאחר שהוא ניסה בכל כוחו הוא הגיע למצב ביינים ואת שאר הדרך הוא פשוט משך לאחור ומפה ועד לדריכה מלאה היתה קצרה ביותר. (לא עמד במבחן, שוכב בכספת.)
כל הורה אחראי על ילדיו וצריך לדעת מה המגבלות בלי כל קשר לגיל. ומנקודה זו לעשות את ההחלטה הנכונה לגבי אבטחת כלי ירי בבית או כל כלי מסוכן אחר.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד