לאחר רכישת אקדח ראשון, מה צריך לעשות?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

לאחר רכישת אקדח ראשון, מה צריך לעשות?

על ידי jenyap1 » 12 אוקטובר 2014, 10:22

היי חברים בשעה טובה הגשתי בקשה עבור נשק פרטי שבוע שעבר.
במידה ויתקבל אישור, וארכוש אקדח (דרך מטווח לצורך העניין)
האם אצתרך לסוע שוב למשרד הפנים עם אישור מטווח?
האם לאחר המטווח, אני פשוט על דעת עצמי בזמני הפנוי נוסע למשרד הפנים?
או שעלי לקבוע תור מסודר ולהמתין 3 חודשים שוב? :roll:
אם כן אולי שווה לקבוע תור כבר מעכשיו?
שמתי לב שמערכת זימון התורים חזרה לעבודה, בהתחשב בחגים וכו' למתי כדאי לי לקבוע תור?
אשמח לכל עזרה בעניין

עריכה: מערכת זימון התורים ככל הנראה עדיין לא עובדת, אני לפחות לא הצלחתי לזמן תור.
כמו כן התקשרתי כבר לקבוע תור כדי לא לבזבז זמן, קבעתי ל3.12.2014
נקווה שהאישור יגיע עד אז.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: לאחר רכישת אקדח ראשון, מה צריך לעשות?

על ידי ליאור45 » 13 אוקטובר 2014, 15:20

חברים לא הגיבו עד כה כי ההנחיות, היחס והנהלים בלשכות הללו משתנים לעתים תכופות ללא פרסום וללא מספיק מקרי בוחן.

סביר להניח שאחרי שתרכוש את האקדח הנכסף מאת סוחר, לא תוכל לשחרר אותו מהסוחר עד שיהיה לך רשיון זמני ביד, אותו תקבל בנוכחות אישית בלשכת הרישוי.

קבע לך תור נוסף ברגע שתוכל.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי jenyap1 » 13 אוקטובר 2014, 16:02

תודה על ההתיחסות,
שריינתי תור ל3.12.2014 - אני מקווה שזה מספיק זמן עד שהאישור לקניית נשק יגיע בדואר,
זה אמור להשאיר לי מספיק זמן להתנסות ולקנות כלי.
למעשה לאחר שהאישור מגיע בדואר ("14 ימים ולא יעלה על חודש") אני רוכש כלי, ומקבל עליו שטר מכר (בהנחה שטווחתי בכלי שרכשתי) אני נוסע אם אישור המטווח ושטר המכר לתור במשרד הפנים על מנת לקבל רישון זמני. הבנתי נכון?
ואת אגרת הרשיון אני משלם ישירות במשרד הפנים?
אני מתנצל על השאלות הרבות, לצערי התהליך עצמו לא מפורט באתר משרד הפנים - כמובן מאותם סיבות כמו תמיד... וכמובן אשמח לכל עזרה בנושא.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 13 אוקטובר 2014, 16:09

אם מדובר ברשיון ראשון, אם אני זוכר נכון תקבל שובר לתשלום. חוץ מאישור האימון תצטרך גם אישור רפואי (מילוי הצהרת בריאות, חתימת רופא משפחה).את הטפסים הנ"ל תוכל לצפות לקבל יחד עם אישור הרכישה.

הנ"ל כתוב בערבון מוגבל כי ייתכנו שינויים קיצוניים באופי השירות.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי jenyap1 » 13 אוקטובר 2014, 20:37

שוב תודה על התשובות.
אגב האישור הראשוני שנדרשתי להמציא עבור הגשת הבקשה הראשונית לא תופס?
או שמדובר בהליך סטנדרטי (כמו בחידוש רשיון) ואין קשר בין השניים?
אז אם הבנתי נכון, אני מקבל למעשה מה"מוכר" 3 טפסים:
-אישור רכישה
-אישור אימון
-אישור רפואי (כאשר אותו אתצרך למלא עם רופא המשפחה)
עם טפסים אלו אני מגיע לתור במשרד הפנים.
אני מבין ששם ינפיקו לי רשיון זמני, ואיתו אגיע למוכר לשחרר את הנשק.
לגבי ה"שובר לתשלום" אשמח אם תוכל להרחיב בנושא, האם משלמים באותה פגישה ומקבלים את הרשיון הזמני, או שמקבלים שובר לתשלום, צריך ללכת לשלם בדואר, ואז לחזור פעם נוספת לאסוף את הרשיון הזמני?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר ל » 14 אוקטובר 2014, 07:25

אם כבר מילאת אישור רפואי חתום ע״י רופא משפחה - לא תצטרך שוב

אתה גם לא צריך לחזור לפגישה שלישית אחרי ששילמת ... יש גבול...לא זוכר אם הם גובים במקום או שאתה משלם ומחתים אח״כ בבנק הדואר.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ליאור45 » 14 אוקטובר 2014, 07:41

אין כאן רצון להוליך אותך שולל - התשובות שקיבלת אינן מוסמכות כי אין ודאות שדברים לא השתנו, אבל עם סבלנות אקדח יהיה לך ותהיה לך הפריבילגיה לשאת אותו בפומבי ולהחזיקו בחצריך.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי jenyap1 » 15 אוקטובר 2014, 09:01

ליאור וניר, תודה רבה
וכמובן שלא הייה לי שום ספק שמישהו רוצה להוליך אותי שולל חלילה.
אני לוקח את הדברים שנאמרו כתור קווים מנחים כללים (בעצתכם כמובן)
ללא הפורום הזה (אני חבר "שקט" מספר שנים...)
לא הייתי מחליט להגיע ל"מאיר רוט" אלא הייתי בטח הולך על מה שהכי קרוב אלי.
לאחר שהגעתי למסקנה שעדיף לסוע טיפה יותר רחוק אבל לקבל שירות (השם מוזכר כמעט בכל שרשור על רכישת נשק)
אגב, אנצל את השרשור, מישהו יודע האם כל מה שמופיע אצלם בקטלוג באתר, נמצא במלאי זמין?
לצורך העניין, כאשר יגיע האישור המיוחל, ברצוני לנסות מכוון רחב ככל הניתן של אקדחים
כמובן לא כל כלי אפשרי, יש לי מספר קווים מנחים שאני מתכוון לישם.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר ל » 15 אוקטובר 2014, 12:32

אם אין אקדח משומש , לא יתנו לך כמובן לנסות חדש.
אני גם לא יודע עד כמה זה פרקטי לנסות סוגי אקדחים שונים לפני הקנייה ואילו מסקנות ניתן להסיק מכך .
כניסה למטווח עולה כסף , השכרת אקדח גם כן ( כמה עשרות ₪) , 50 כדור יעלו כ 110 ₪ . אני לא יודע מה המדיניות שלהם בנוגע למי שקונה מהם אקדח ואם יש הנחות לירי חפשי לצורך ניסוי. הם אכן סובלניים ובעלי תודעת שירות יוצאת דופן , אני ממש נהנה להיכנס לשם , אפילו מלראות אותם משרתים לקוחות אחרים.
אם יש לך נסיון רב בירי אקדח ואתה מסוגל לשים לב להבדלים בירי , אז כמובן שהעיצות שלי מיותרות . אם לא - אז צמצם את ניסוי הכלים המקדים למינימום ותשקיע בלהתאמן עם האקדח שתרכוש .
אם זה אקדח לנשיאה יומיומית - חשוב שיהיה נוח על הגוף , אני מאמין שאת זה ניתן לבדוק ברוב המקומות , כמובן שבדיקה צריכה לקחת בחשבון משקל מלא ( כולל מחסנית ותחמושת שמהווים חלק נכבד מהמשקל הכללי).
אח״כ התאמה פיזית אישית ( מימדים ביחס לכף היד , יכולת לדרוך , יכולת לראות כוונות בקלות ולקבל תמונת כוונות אחרי שליפה ) .
אפשר את כל זה לבדוק בלי לירות כדור אחד.
אחרי שתיסגר על אקדח או שניים , תשתדל מאד לבחון אותם גם בירי , אבל שוב - בלי נסיון הירי לא יתן כלום , גם אם תפגע במטרה יהיה לך קשה להסיק מסקנות מועילות...
אם אין לך נסיון רב, העיצה הכי טובה היא להירשם לקורס ירי מעשי לפני שאתה רוכש אקדח . אני עברתי קורס כזה לפני שנה ובמהלכו מרבית המשתתפים שכבר היו בעלי אקדח , בחרו להחליף אותו אחרי שגילו חסרונות שלא היו מודעים להם ולא מדובר דווקא באנשים שהמשיכו אח״כ בירי ספורטיבי , אלא שנושאים נשק ביומיום.
אחרי כל זה - אין אקדח שמושלם מכל הבחינות עבורך , זה שיהיה הכי נוח לנשיאה - יהיה פחות נוח לאחיזה וירי , האקדחים הכי נעימים לירי , מגושמים וכבדים מדי לנשיאה וכו׳ , אז צריך פשרה טובה ככל האפשר... שיהיה בהצלחה!
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי jenyap1 » 15 אוקטובר 2014, 13:24

מודה על התגובה המושקעת
נסיון בירי יש לי מכשנתיים שעבדתי בשמירה עם FEG. וגם לתקופה קצרה את ה75B
זה ממש כלום (למרות שיצא לי לירות בFEG יחסית הרבה)
בעקרון, יש לי כבר מספר כלים שאני רוצה "למדוד", כאשר על כל אחד דאגתי לקרוא ביקורות:
CZ 75 P-07 Duty
CZ 75 Compact
Walther P99
Steyr M9-A1
אם יש עוד דגמים שכדאי לי לבדוק, אשמח לשמוע.
את הגלוק 19 יצא לי להחזיק (וגם את ה17) ולא התחברתי אליהם.
האקדח שיבחר מיועד לנשיאה יומיומית.
לגבי קורס ירי מעשי - זה בהחלט קורס שאני מתכוון לעשות, אבל זה ככל הנראה יקרה אחרי רכישת נשק. ללא קשר לקורס - אני מתכוון להתאמן על בסיס קבוע כלשהוא.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 15 אוקטובר 2014, 13:46

אילו הייתי במצב שלך, הייתי בודק את האקדחים הבאים אצל מאיר רוט, מבחינת השילוב של נוחות בירי, נוחות בנשיאה ולוגיסטיקה בארץ הקודש:
1. גלוק 17/19.
2. S&W M&P (לא מופיע באתר אבל קיים במלאי לדעתי).
3. CZ75 קומפקטי או CZ P07.

קח בחשבון שאם בעתיד תרצה לעבור קורס ירי מעשי ולהשתלב בענף ספורט מעניין זה, קיימת התנגשות חזיתית בין נוחות בנשיאה לבין יתרון תחרותי. אז אם תוכל לשאת כלי גדול יותר בהצלחה, האפשרויות הספורטיביות יותר אך הניתנות לנשיאה כוללות:
1. גלוק 17.
2. S&W M&P Pro.
3. CZ75 SP01 Shadow.
4. בול M5 (אם לא אצל מאיר רוט אז במקום אחר).

נקבת בכלים נוספים ברשימה שלך, אבל חשוב לזכור שבארץ תיתכנה מגבלות של זמינות חלקים, מחסניות ונרתיקים לעומת הכלים שרשמתי בהודעה זו, שכולם נהנים מתמיכה טובה מצד היבואנים (ובמקרה של בול מצד היצרן).

כל האמור לעיל הוא בגדר דעה אישית בלבד וייתכן שתמצא כלי שמתאים לך הרבה יותר.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 15 אוקטובר 2014, 15:15

אני התחלתי את הקורס עם CZ75 , שהרגיש בהתחלה אחלה ורק כעבור כמה מפגשים ( שכל אחד נמשך כשלוש שעות , מתרגלים הרבה יבש ויורים כ 100 כדור) התברר לי כלא נוח עבורי ועברתי לגלוק .
הגעתי לקורס 20 שנה אחרי שרכשתי את האקדח הראשון ובשנה שקדמה לקורס הייתי יורה אחת לשבועיים כ 100 כדור בירי סטטי מאקדחים שונים .

חבר לקורס שהיה גם כן מתאמן באופן תכוף מאד במטווחים עם השטייר M9 שלו , העיף אותו לכל הרוחות אחרי שבמהלך הקורס סבל מהמון מעצורים ( בעיקר נקירה חלשה) וחוסר אפשרות לרכוש מחסניות נוספות , גם תכולת הכדורים נמוכה יחסית .
שני חברים נוספים נתקלו בבעיות עם ה P99 , מעצורים קשים לתפעול, תפס מחסנית מעצבן ומחסניות שהתפרקו אחרי מס נפילות , אאל״ט יש שם גם עניין עם ההדק בסיטואציה מסויימת ( או שאני מבלבל עם השטייר) . מאחד מהם שמעתי שהמעצורים כנראה נבעו מאחיזה לא טובה שלו והחליט להישאר עם האקדח אחרי שהבין שהבעיה היא איתו.

אני לא יודע מה קורה עם M&p היום , היבואן זה להב , לאחרונה הייתה בעיית זמינות של חלקים ושווה לברר את זה .
כמו שליאור ציין - עניין הלוגיסטיקה כאן משחק תפקיד חשוב .
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי jenyap1 » 15 אוקטובר 2014, 18:56

שמח ששיתפתם - הנקודה של זמינות חשובה!
אומנם קראתי המון חוות דעת (בעיקר מהפורום) אבל תמיד טוב לקבל תמונה עדכנית, לכן באמת מצוין
ניר שחשפת בפני כמה מגרעות שיש לקחת בחשבון.
נראה שהDUTY\קומפקטי דוחף עצמו לראש הטבלה, M&P יכנס אחריו גם לבדיקה.
אם כבר בול - אני חושב שהייתי מסתכל על דגם הקומנדר, ולמען האמת הייתי מבקש עבודת CUSTOM. (לא בהיכרח קרביים שונים, יותר גימור או צבע שונה)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי higt-power » 15 אוקטובר 2014, 22:08

מילת אזהרה גדולה לגבי הירי מעשי .
צריך כל הזמן לזכור ולשים אל מול עיננו שהירי המעשי הוא לפני הכל ואחרי הכל ספורט אתגרי ,כל קשר בינו לירי הגנתי/לחימתי/מבצעי או כל שם אחר מקרי בהחלט .
הספורט נועד ,כשמו של הז'נר, לאתגר את המשתתפים לבדוק את גבולות היכולת שלהם בלבד.
מכאן נגזר קורס הירי מעשי נבנה ונועד להכשיר ספורטאים לספורט הירי המעשי ואינו תחליף הולם
ללימוד כישורי הגנה עצמית באקדח .
נכון שיש דברים בתחום הזה שכוחם יפה גם לחיים האמתיים אבל צריך כל הזמן לשים פרופורציה מול העיניים .
ופה מגיע הפן של הציוד בכלל והאקדח בפרט ,לא כל ציוד /אביזר שמתאים לירי מעשי מתאים לשימוש הגנתי /יום יומי ולא כל אקדח שמתאים לירי מעשי בהכרח מתאים לנשיאה יום יומית ולהפך כנ"ל .
למעשה כמו שציין ידידי ליאור לרוב יש התנגשות בין הדרישות .
יש כמובן כאלו שמצליחים להיות גם וגם (בעיקר בעידן הפרודקשן) אבל גם זה בדרך כלל בא עם פשרה מסוימת .

לך jenyap1 אני יכול להמליץ שאם אתה לא חושב על כיוון הירי המעשי כתחום עיסוק ספורטיבי לעתיד ,או שאתה לא מתכוון לעשות קורס בחודשים הקרובים אל תשבור את הראש עם שיקולים שקשורים לירי מעשי .
תתרכז בכלי נשיאה הטוב ביותר לך פה ועכשיו ,כיבוא היום לקורס תשקול אז את האופציות שלפך .
גם ככה די מבלבל לקנות אקדח ראשון .......

לגבי זמינות חלקים ואביזרים ,לתפיסתי האקדח לעולם לא עומד לבד יתום הוא חלק מחבילת הגנה שתכלול 2-3 מחסניות, חגורת נשיאה טובה, לפחות 2 נרתיקים ופונדות מחסנית טובים ונוחים למצבי נשיאה שונים ותנאי מזג אוויר שונים וערכת ניקוי מתאימה .
אם אתה מתקשה להשיג את הנ"ל זה כן צריך להדליק נורה אדומה עד כדי הורדת האקדח מרשימת הקניות ,מעבר לזה נושא הנשק הפשוט לא צריך והציוד הזה ישמש אותך לשנים לא מעטות קדימה .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי jluzer1 » 16 אוקטובר 2014, 00:13

ממליץ בחום על אקדח ראשון על הDUTY
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד