אחסון תחמושת לטווח ארוך

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

אחסון תחמושת לטווח ארוך

על ידי 23933 » 17 ינואר 2021, 20:50

כתבה מאוד מעניינת בנושא שאצל רבים הוא עדיין בגדר מגולה טפח אך מכוסה טפחיים
https://www.nrafamily.org/articles/2019 ... on-go-bad/
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: אחסון תחמושת לטווח ארוך

על ידי itamar » 17 ינואר 2021, 22:31

בארה"ב ניתן לרכוש בחנויות לעודפי ציוד צבאי תחמושת מתקופת מלחמת העולם ה2, מלחמת קוריאה, מלחמת ויאטנאם במצב שמיש לגמרי.
תחמושת קלאצ' בקופסאות שימורים אטומות מפח מצופה בדיל, ארגזי פעולה אטומים עם שקיות של סיליקה ג'ל של 5.56 משנות ה-70, 7.62, 30-06, 9ממ, 0.45 ממלחמת העולם ה-2 וכו.
לפעמים הפיקות הם קורוזיביות, ולפעמים זה פיקות שקשה לחלוץ בשביל טעינה מחדש, אבל בסך הכל זו תחמושת שעובדת בלי בעיות.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי 23933 » 17 ינואר 2021, 22:50

האם קופסאות פלסטיק אטומות שיעודן לשימוור קטניות ומזון מפני לחות יהיו תחליף טוב לשימור תחמושת מפני לחות ופגעי מזג האוויר ? כמובן במקום קריר ואפל
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 18 ינואר 2021, 03:31

תשמע...
לפני שנתיים ככה יריתי תחמושת מתקופת מלחמת ששת הימים - ההתשה. והיה מדובר באיזה כדור מצ'וקמק שלך תדע כמה זמן שכב שם במטווח על הרצפה כי הוא היה כולו חלוד וקורוזיבי.
לקח 2 נקירות - אבל ירה כמו גדול.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 18 ינואר 2021, 08:50

לאיזה צורך האחסון לטווח ארוך ?
מותרת אחזקה של 50 כדור בסה"כ אז אין לנו דילמה ... הסכנה היחידה לתחמושת היא לזאת שנמצאת במחסניות שאנחנו נושאים על הגוף וחשופה לזיעה, שאותה כדאי לרענן בכל הזדמנות אם זאת תחמושת רגילה.

חוץ מזה כל מקום יבש בתוך הקופסה המקורית יעשה את העבודה, בעבר לכל רשיון ניתנה הקצבה לרכישה של 100 כדור לשנה ולא הייתה הגבלה על אחזקת תחמושת... גם כל מחצבה נטושה הייתה מספיק טובה לביצוע מטווח ואם היה נקלע למקום שוטר הוא היה מצטרף לקו היורים, ככה שיש לי דוגמאות תחמושת מלפני עשרות שנים וכל עוד אין עליה סימני קורוזיה אין לי שום בעיה לירות אותה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 18 ינואר 2021, 09:58

ניר ל כתב:לאיזה צורך האחסון לטווח ארוך ?
מותרת אחזקה של 50 כדור בסה"כ אז אין לנו דילמה ... הסכנה היחידה לתחמושת היא לזאת שנמצאת במחסניות שאנחנו נושאים על הגוף וחשופה לזיעה.

איך פטרו אותנו מהדאגות לאיחסון כמויות של תחמושת...
בתכלס, 50 כדור זו כמות הוגנת למדי עבור האזרח הממוצע. בערך 3 מחסניות.
אף אחד מאיתנו לא יוצא למלחמה.
אין שום הגבלה לרכוש תחמושת במטווח ולירות אותה למי שרוצה להשקיע באימונים.

כשחייתי בארה"ב נתקלתי בכמה כאלה שהיו להם בבית יותר תחמושת ונשקים מאשר בנשקיות של כיתות הכוננות בחוטף עזה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 18 ינואר 2021, 11:34

שם זה גם עשוי להיות אפיק השקעה מאד רווחי, כי זה רכוש שלך והמדינה לא יכולה לשים עליו יד אם אין סיבה פלילית. היא גם לא מונעת ממך למכור אותו.
יש מלאים של נשק שיצא משירות בכל מני מדינות, הכל מתנקז לשם - תקופה מסויימת ניתן לרכוש את זה במחירי רצפה ולבחור כלים שמורים, אח"כ המחיר עולה. זה די קל להבין איפה יש פוטנציאל לרווח מהותי. גם אני לו הייתי גר שם הייתי אוגר נשק, לא כהכנה לאפוקליפסת הזומבים אלא כהשקעה פיננסית.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Boltik » 18 ינואר 2021, 13:42

ניר ל כתב: ככה שיש לי דוגמאות תחמושת מלפני עשרות שנים וכל עוד אין עליה סימני קורוזיה אין לי שום בעיה לירות אותה.

האמת שיש בעיה. אבש''ר מתפרק עם הזמן ומאבד את התכונות שלו. בתחמושת צבאית זה נלקח בחשבון בתהליך הייצור, אבל לשוק האזרחי אין דרישה כזאת. בהנחה שאנחנו שומרי חוק ומאחסנים בבית רק תחמושת "אזרחית", לא הייתי בונה על איכות שלה לאורך הזמן.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 18 ינואר 2021, 14:32

itamar כתב:איך פטרו אותנו מהדאגות לאיחסון כמויות של תחמושת...

כשחייתי בארה"ב נתקלתי בכמה כאלה שהיו להם בבית יותר תחמושת ונשקים מאשר בנשקיות של כיתות הכוננות בחוטף עזה.

א.

חולק עליך לחלוטין.
3 מחסניות של גלוק 17 =51 כדורים. מזל טוב, אתה עבריין. ואם אתה, חלילה וחס, רוצה להחזיק בנוסף גם עכרת קייפוס בצד ומחסנית של 33 כדורים לשימוש איתה - אז בכלל אתה המחבל היהודי החדש.
נכון, אנחנו לא יוצאים עם האקדח הפרטי למחלמה, אבל צריך לזכור שבישראל הנשק שלנו מיועד לאירועי פח"ע. האויב שלנו (אם נקרא לילד בשמו) - מתחמש. חצי מיליון כלי נשק (על פי הערכות השב"כ), ביניהם גם רוס"רים ומקלעים נמצאים בידיו של האיוב בטווח של 20 דקות נסיעה מהמטרופולינים הגדולים ורק מחכים ליום פקודה. אז אני מצטער אם אני נשמע כמו רדנק מאלבמה, אבל אני הייתי רוצה שתהיה לי יכולת להחזיק יותר תחמושת. מה גם שאין שום סיבה אמיתית למנוע זאת ממני.
יש מגבלה לרכוש תחמושת במטווח. כי אם אני קונה 1000 כדור במטווח X, אני לא יכול לקחת אותה להתאמן במטווח Y. למה לי לעשות זאת? נגיד כי אני מעדיף להתאמן במטווח פתוח וגדול אבל עכשיו סופה בחוץ אז אני אשמח ללכת למטווח סגור וממוזג. שלא לדבר על זה שאם אני קונה תחמושת חלולה אז אני צריך לירות לפחות כמה עשרות כדורים ממנה בשביל לוודא שהיא פועלת באופן תקין באקדח שלי. אבל במטווחים סגורים לא מרשים לירות אותה.. אז מה עושים? לא קונים תחמושת במטווח סגור? לא בלהב, לא במאיר רוט, לא בארומה, לא בהולנדר?
ברור לי שפקיד ממשלחתי שכל תכלית תפקידו היא לא לאשר כלום יכול לתת פיתרונות עקומים לפערים והסברים מונפצים, אבל אנחנו הרי רוצים להיום הגיוניים, לא ככה?
וזה עוד לפני שנגענו בשאלה, למה לא לאפשר למי שכבר עבר את כל הבדיקות ובקרות, להחזיק יותר מכלי נשק אחד, ואפילו, רחמנא ליצלן, גם נשק ארוך, כגון רובה, הכל בתנאי אחסון נאות?
נערך לאחרונה על ידי spy בתאריך 05 פברואר 2021, 06:30, נערך 3 פעמים בסך הכל.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי סיורניק » 18 ינואר 2021, 15:20

spy כתב:
itamar כתב:איך פטרו אותנו מהדאגות לאיחסון כמויות של תחמושת...

א.

חולק עליך לחלוטין.
3 מחסניות של גלוק 17 = 50 כדורים. מזל טוב, אתה עבריין. ואם אתה, חלילה וחס, רוצה להחזיק בנוסף גם עכרת קייפוס בצד ומחסנית של 33 כדורים לשימוש איתה - אז בכלל אתה המחבל היהודי החדש.
נכון, אנחנו לא יוצאים עם האקדח הפרטי למחלמה, אבל צריך לזכור שבישראל הנשק שלנו מיועד לאירועי פח"ע. העויב שלנו (אם נקרא לילד בשמו) - מתחמש. חצי מיליון כלי נשק (על פי הערכות השב"כ), ביניהם גם רוס"רים ומקלעים נמצאים בידיו של העיוב בטווח של 20 דקות נסיעה מהמטרופולינים הגדולים ורק מחכים ליום פקודה. אז אני מצטער אם אני נשמע כמו רדנק מאלבמה, אבל אני הייתי רוצה שתהיה לי יכולת להחזיק יותר תחמושת. מה גם שאין שום סיבה אמיתית למנוע זאת ממני.
יש מגבלה לרכיש תחמושת במטווח. כי אם אני קונה 1000 כדור במטווח X, אני לא יכול לקחת אותה להתאמן במטווח Y. למה לי לעשות זאת? נגיד כי אני מעדיף להתאמן במטווח פתוח וגדול אבל עכשיו סופה בחוץ אז אני אשמח ללכת למטווח סגור וממוזג. שלא לדבר על זה שאם אני קונה תחמושת חלולה אז אני צריך לירות לפחות כמה עשרות כדורים ממנה בשביל לוודא שהיא פועלת באופן תקין באקדח שלי. אבל במטווחים סגורים לא מרשים לירות אותה.. אז מה עושים? לא קונים תחמושת במטווח סגור? לא בלהב, לא במאיר רוט, לא בארומה, לא בהולנדר?
ברור לי שפקיד ממשלחתי שכל תכלית תפקידו היא לא לאשר כלום יכול לתת פיתרונות עקומים לפערים והסברים מונפצים, אבל אנחנו הרי רוצים להיום הגיוניים, לא ככה?
וזה עוד לפני שנגענו בשאלה, למה לא לאפשר למי שכבר עבר את כל הבדיקות ובקרות, להחזיק יותר מכלי נשק אחד, ואפילו, רחמנא ליצלן, גם נשק ארוך, כגון רובה, הכל בתנאי אחסון נאות?

אבל הרי זה ברור - לפני שנכנסו התקנות הנ"ל לתוקף, בשנות ה-20,30,40,50,60,70,80,90 המדינה טבעה בדם מידי אזרחים רמבואים שירו לכל עבר וירו אלפי ארגזי תחמושת בכל סכסוך על חניה. מזל שהחליטו להציל אותנו מעצמנו ולאפשר רק כמות תחמושת מינימלית ואקדח בודד*.

*הנ"ל אינו כולל שבטים מסויימים בדרום ובצפון וארגוני פשע מאורגנים.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 18 ינואר 2021, 15:58

תראה Spy,
עשית פה שקשוקה מכל מיני דברים.
אבל בגדול אתה צודק.
אני יכול ללכת עם 3 מחסניות של גלוק שבאחת מהן חסר כדור ועדיין להשאר צדיק יותר מהאפיפיור.
לגופו של עניין.
פעם לפני כמה שנים היה הרבה יותר קל.
יכולת לצבור תחמושת, יכולת להחזיק שני קנים בקליברים שונים, לרכוש כמה אקדחים, רובים עם קנה סלילי..

אבל אנשים כמו אנשים התחילו לעשות מונקי ביזנס. לסחור בעודפי התחמושת שהיו להם. ההקצבה של 50 כדור באה אחרי איזה אירוע במטווחי הגליל/עכו לא זוכר.
אחר כך בא רצח של ראש ממשלה, הקצנה בציבור, נערי גבעות שתוקפים כוחות ביטחון כולל שב"כ...קיצר נחצו הרבה גבולות.

אז מישהו החליט לשים לזה סוף.
נכון צה"ל היה ויהיה הספק הגדול ביותר של אמלח לאירגוני הפשיעה והטרור, אבל ברדק במקום אחד לא מצדיק ברדק במקום אחר.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי 23933 » 18 ינואר 2021, 16:05

סיורניק כתב:

, בשנות ה-20,30,40,50,60,70,80,90 המדינה טבעה בדם מידי אזרחים רמבואים שירו לכל עבר וירו אלפי ארגזי תחמושת בכל סכסוך על חניה. *.

*הנ"ל אינו כולל שבטים מסויימים בדרום ובצפון וארגוני פשע מאורגנים.

מקרה לדוגמא ?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי 23933 » 18 ינואר 2021, 16:16

Boltik כתב:[
האמת שיש בעיה. אבש''ר מתפרק עם הזמן ומאבד את התכונות שלו. בתחמושת צבאית זה נלקח בחשבון בתהליך הייצור, אבל לשוק האזרחי אין דרישה כזאת. בהנחה שאנחנו שומרי חוק ומאחסנים בבית רק תחמושת "אזרחית", לא הייתי בונה על איכות שלה לאורך הזמן.

אזי הכתבה ההיא ב-NRA אינה רלוונטית לשוק האזרחי כלל , אז למי כן ?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Boltik » 18 ינואר 2021, 16:53

23933 כתב:
Boltik כתב:[

אזי הכתבה ההיא ב-NRA אינה רלוונטית לשוק האזרחי כלל , אז למי כן ?

רלוונטית מאוד ולכן ממליצה לרענן תחמושת, במיוחד תחמושת לנשיאה. אתה הבנת משהו אחר מהכתבה?
אגב, NRA זה שם, בעולם האוטופי שבו אזרחים יכולים להחזיק תחמושת צבאית בצורה חוקית.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 18 ינואר 2021, 17:10

אני משתמש לכוננות בכדורים חדשים.
לגבי תחמושת ישנה, הכוונה לירי באימונים - אם יש סימני קורוזיה מעדיף לא לירות, אלא אם החלפה ל האקדח תעלה פחות ממחיר התחמושת. תחמושת שנראית תקינה- אין לי בעיה להשתמש באימונים גם אם נולדה לפניי.
במקרה הגרוע יהיה סקוויב שאני יודע לחדול בזמן, מנסיון דווקא עם תחמושת חדשה שנצרכת באימונים. לא איכפת לי אם מהירות הלוע נמוכה יותר משהיתה בזמן ייצור התחמושת, כל עוד היא עוזבת את הקנה. לגבי פיצוץ קנה כתוצאה מאבש"ר לא תקין - לא חושש מזה, לא ראיתי כזה דבר קורה עם תחמושת תקנית. התקלה הכי נפוצה עם תחמושת פגומה היא פשוט שאין בכלל הצתה ולא נתקלתי בזה עם תחמושת שנראית תקינה חיצונית ולא עברה לילה בשלולית מים.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד