תחמושת פדרל
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
10 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
תחמושת פדרל
האם קיימת בארץ ומה הופך אותה למועדפת כל כך על פני האחרות?
כמו כל תחמושת אחרת -קימת לפרקים -בכל פעם שיש יבוא שלה
לאחרונה יובא משלוח ועל כן היא נפוצה כיום בחנויות הנשק והמטווחים.
מדובר בחברה ותיקה ובעלת מוניטין בעולם והתחמושת היא באיכות טובה
החברה גם אחראית לפיתוח של כמה מסוגי התחמושת המובילים להגנה עצמית שהמוכר מבנהם בארץ הוא ה"HYDRA SHOCK" .
למה היא מועדפת ע"פ אחרות ?
בעולם- בחירה חופשית איש איש לפי הבנתו (יש אחרות לא פחות טובות)
בארץ-הכי טובה שיש כרגע במלאי.
לאחרונה יובא משלוח ועל כן היא נפוצה כיום בחנויות הנשק והמטווחים.
מדובר בחברה ותיקה ובעלת מוניטין בעולם והתחמושת היא באיכות טובה
החברה גם אחראית לפיתוח של כמה מסוגי התחמושת המובילים להגנה עצמית שהמוכר מבנהם בארץ הוא ה"HYDRA SHOCK" .
למה היא מועדפת ע"פ אחרות ?
בעולם- בחירה חופשית איש איש לפי הבנתו (יש אחרות לא פחות טובות)
בארץ-הכי טובה שיש כרגע במלאי.
את הלחץ הנוצר בבית הבליעה בזמן הפיצוץ מודדים ביחידות של מס' פאונדים לכל אינטש רבוע, או בקיצור PSI. הלחץ הנוצר בבית הבליעה הוא 35,000 PSI, שזה פי אלף מהלחץ הנמצא בצמיג המכונית שלנו. עם הזמן הצליחו לייצר תחמיש המגיע לעצמה של 38,500 PSI וזהו ה P+. ל- 9 מ"מ הצליחו לייצר תחמיש חזק יותר, בעל 42,000 PSI וזהו ה +P+. בין השאר, תחמושת זו נועדה להגביר את מהירות הלוע ליותר מ-400 מטר בשניה! אולם בעוד רוב האקדחים המודרניים יכולים להכיל +P, תחמושת +P+ מתאימה רק לאקדחים שהיצרן מציין במפורש כי הם מתאימים לכך. יש ויכוח אם מהירות לוע מוגברת אכן תורמת להגברת כח העצירה (הרתע הרב יכול דווקא למנוע רכישת מטרה מהירה). אולם באקדחים בעלי מפצה-סטייה תחמושת זו חיונית. בדגם ה-C של הגלוק, למשל, יש איבוד של 8% ממהירות הלוע בגלל המפצה. ירי תחמושת מוגברת באקדחים אלה מוסיף 15% למהירות הלוע, ולכן האקדחים עם מפצה מקבלים תוספת קריטית של 7% למהירות הלוע.
"June '67 taught them respect..."
תכל'ס בהוראות היצרן לא תמצא סעיף המאשר שימוש ב+P+ כוון שתחת הגדרה זו יושבת כל התחמושת שלא נכנסה לאיפיון של SAMI +P (עד 38,500 PSI). דהיינו כאשר כל יצרן מגדיר +P+ לעצמו לא תיראה יצרן אקדח מתחייב למשהו.
אבל ניסון מראה כ-גלוק 17/19 רגיל, סיזד 75, סיג 220, 226 , הקלר USP, רוגר 9 מ"מ הישנים מברזל
, אפ-אן היי פאור , ברטה מ-9 תוצרת ארה"ב עמדו יפה לאורך זמן בתחמושת +P תקינה וגם התעוללות נוספת. אגב רוב אקדחים עם FULL SUPPORTED CHAMBER ואלה שבמקור תוכננו לכותר 40SW ודומיו גם הם לא רואים בעיה עם +P. דוגמא יריחו 941 מקורי ברזל שהיה מיועד גם ל-41AE או שטייר M9
אבל ניסון מראה כ-גלוק 17/19 רגיל, סיזד 75, סיג 220, 226 , הקלר USP, רוגר 9 מ"מ הישנים מברזל
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
EMT
קבל תיקון - חברת הקלר & קוך הצהירה שה-usp נבנה עבור +p+ והיה לי פעם סרטו ניסוי
שעשתה החברה בירי של 45000 כדורי +p+ ולא החליפו שום חלק באקדח.
ברטה F92 לא בנוי לעמוד בתחמושת מוגברת כי נקודת התורפה שלו בזיזים של טס ההזנה שנשברים גם בירי של תחמושת רגילה ,ופה אני מדבר מנסיון.
ביי דורון
קבל תיקון - חברת הקלר & קוך הצהירה שה-usp נבנה עבור +p+ והיה לי פעם סרטו ניסוי
שעשתה החברה בירי של 45000 כדורי +p+ ולא החליפו שום חלק באקדח.
ברטה F92 לא בנוי לעמוד בתחמושת מוגברת כי נקודת התורפה שלו בזיזים של טס ההזנה שנשברים גם בירי של תחמושת רגילה ,ופה אני מדבר מנסיון.
ביי דורון
גלוק מ"ס 1 ..........
אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
תחמושת 9ממ נאטו מוגדרת בתור תחמושת +P.
כל אקדח שמתיימר לעמוד בסטנדרטים של אקדח שירות צבאי אמור לאכול את התחמושת הזו לארוחת בוקר בלי לגהק.
לגבי תחמושת +P+ רוב היצרנים אכן עומדים בסטנדרט, אבל התחמושת הזו גובה מחיר של בלאי מואץ של הנשק.. בכל מקרה, צרה של עשירים. עדיין לא נתקלתי במישהו שמתאמן באופן סדיר בתחמושת כזו.
א.
כל אקדח שמתיימר לעמוד בסטנדרטים של אקדח שירות צבאי אמור לאכול את התחמושת הזו לארוחת בוקר בלי לגהק.
לגבי תחמושת +P+ רוב היצרנים אכן עומדים בסטנדרט, אבל התחמושת הזו גובה מחיר של בלאי מואץ של הנשק.. בכל מקרה, צרה של עשירים. עדיין לא נתקלתי במישהו שמתאמן באופן סדיר בתחמושת כזו.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

10 הודעות