גלוק 19 "נגד" זיגזאוור 228

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

גלוק 19 "נגד" זיגזאוור 228

על ידי ירוני » 24 מאי 2008, 21:43

שלום,
ברשותי ברטה 84 בקוטר 0.380 ואני מעוניין להחליפו לאקדח קוטר 9 מ"מ ארוך [הפרוצדורה ידועה]. אני אדם קטן גובהי ומשקלי נמוכים. האם תוכלו לספק לי מידע על הכלים הבאים-

1. גלוק 19 לעומת זיגזאוור 228. אציין שהתקציב העומד לרשותי מאפשר לי לרכוש זיג בן 10 וגלוק מדור ראשון.
2. האם ניתן לרכוש אקדח חדש כאשר הישן עוד בבעלותי?
3. האםן מישהו מעוניין למכור...?

תודה רבה
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יובי » 24 מאי 2008, 21:55

המעבר מקליבר 9X17 לקליבר 9X19 הוא נכון ומבורך. לא ברור לי מדוע בחרת דווקא בשני האקדחים שציינת. האם ביקרת בחנות נשק, התאמנת בהם, ירית כדורים ושמעת הסברים על החסרונות והיתרונות של כל אקדח, או שהסתמכת על "חבר" ש"מבין"? חשוב לברר היטב את הנושאים האלה, כי אקדח זה דבר מאוד אינדיבידואלי. עד שלא התנסית פיזית בכלי אותו אתה מעוניין לרכוש אתה שם כספך על קרן הצבי.
"June '67 taught them respect..."
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ירוני » 24 מאי 2008, 22:09

הייתי בחנות נשק, ראיתי את הכלים שמעתי מה ששמעתי ולכן אני כאן לשמוע מה "המבינים" אומרים.
בחרתי את הכלים בגלל 1. המשקל והגודל 2.במהלך שירותי הצבאי נשאתי זיג 226 במשך 4 שנים ואני מעריך את הכלים של זיג.
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 25 מאי 2008, 04:25

ירוני, ברוך הבא. תגובתי הסובייטקיבית: שני כלים טובים מאוד לנשיאת כדורי 9 מ"מ ולירייתם לכיוון מטרה להגנה עצמית. מבחינה לוגיסטית, יש סיכוי טוב יותר, לדעתי, למצוא חלקי חילוף לגלוק 19 בארץ בעוד 30 שנה.

הערה: הח"מ נושא גלוק 19 מזה 4 שנים (ונחמד ומנומס לכולם).

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 25 מאי 2008, 06:28

אם אתה כבר מכיר ורגיל לזיג מדוע שלא תקנה את ה-228?
א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ezra65 » 25 מאי 2008, 06:35

ירוני, לא מספיק "לראות את הכלים", אתה חייב לירות בהם כדי להחליט.

הייתי בעליו של גלוק 19, ויריתי די הרבה בזיג 228.

על הנייר, הגלוק עדיף. במשקל ריק של 595 גרם לעומת 740 של הזיג, ביחוד לאור העובדה שאתה בחור לא גדול, הגלוק יהיה הרבה יותר פרקטי לנשיאה יומיומית.

(אוסיף גם בנימה אישית, שככל שאני מתבגר יותר, אני גם פחות סובל אקדחים גדולים וכבדים, שהם נהדרים במגירה, אבל לא על המותן. זיג 228 כבר כבד לי מדי).

אם אני זוכר נכון, הזיג גם עבה יותר מהגלוק. גם זה משמעותי על המותן.

מצד שני אהבתי הרבה יותר את ההדק של הזיג, והוא היה בעיני פשוט אקדח כיפי ומדויק, לעומת הגלוק שמעולם לא "ישב" לי ביד. כאן מגיע החלק הפרקטי: אם לא תירה בשניהם ההחלטה שלך לא תהיה שלמה. מה הטעם לרכוש אקדח "הגיוני" אבל שאתה לא מתחבר אליו ולא נהנה לירות בו?

בהצלחה בבחירה.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 25 מאי 2008, 07:26

ezra65 כתב: כאן מגיע החלק הפרקטי: מה הטעם לרכוש אקדח "הגיוני" אבל שאתה לא מתחבר אליו ולא נהנה לירות בו?

בהצלחה בבחירה.

אני נושא עלי יום יום אקדח שאני לא בדיוק מתחבר אליו וגם לא בדיוק נהנה לירות בו - וזהו בדיוק החלק הפרקטי של העניין...
בשבילי אקדח זה בראש וראשונה כלי עבודה שמשמש אותי יום יום ואחר כך מגיע כל הקטע של הכיף וההנאה.
ברגע שיש לי אפשרות רק רשיון אחד, אני חייב לעשות פשרות ולפעמים פשרות גדולות מאד אבל זה מה יש...

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי shlomz » 25 מאי 2008, 20:45

אני מצטרף לנימה הכללית: כמי שמחזיק גלוק 226 מזה כמה וכמה שנים, נשא גלוק במסגרת העבודה כמה שנים נוספות וירה בשניהם לא מעט - אני בהחלט חושב שההחלטה היא סובייקטיבית ואישית.

מבחינת אמינות, אין להבנתי הבדל גדול בין הכלים ולשניהם שם טוב (ומעולם לא נתקלתי בבעיה באחד מהם). מבחינת תחזוקה, שני הדגמים נפוצים מספיק כדי שתהיה שקט במקרה שתזדקק לה.
מבחינת משקל, אני לא הבחנתי בהבדל משמעותי עד כדי כך (וכן, נשאתי את שניהם על המותן ולא מעט).

מבחינת דיוק בירי - זה מותנה במיומנות היורה יותר מאשר באיכות האקדח - בוודאי כאשר שני האקדחים שציינת הם מצוינים. מתאור שירותך, אני מבין שיש לך מעט ניסיון בתחום.

אישית, לא אהבתי את ההדק של הגלוק עם מנגנון האבטחה המציק שעליו, אבל דרכתי אותו בקלות רבה יותר מאשר את הזיג.

בקיצור - תירה, תתנסה, תחליט. בכל אופן, מדובר באקדחים מצוינים.
דברים טובים באים באריזות קטנות. של 9 מ"מ.
http://www.baking.co.il
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי donduck » 25 מאי 2008, 22:51

אני לא חסיד גדול של אקדחים עם גוף אלומיניום וצינה מפלדה, בלי קשר ליצרן שלהם. החיבור המטלורגי לא טוב וכך גם הבלאי המואץ של הגופים. מעבר לכך, לזיגציר קנה גבוה מעל היד המאחזת = קפיצת קנה =חזרה איטית יותר לתמונת כונות. הדק DA/SA לא משפר במאום את איכות הירי. שורה תחתונה, אם אלו הכלים שהיגיעו לקו הגמר - הגלוק עדיף.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רגלי 22 » 26 מאי 2008, 12:37

עברתי מזיג לגלוק וזה היה אחד מן הדברים שלא התחרטתי עליהם.
(אם הייתי עושה הפוך קרוב לוודאי שהייתי מתחרט).

אריה
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד