פיגוע ירי בשומרון - מחשבות לגבי התגובה או מניעה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
6 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
פיגוע ירי בשומרון - מחשבות לגבי התגובה או מניעה
דיונים רבים בפורום הישן וגם בסליק היו על שיטות נשיאה, שליפה, התגוננות מתוך רכב ועוד. הדיונים היו לוהטים ועסקו בתאוריות של מה יקרה עם... אני לא מתיימר לשפוט שום דבר אבל מנסה לעצמי וממליץ לכולם לבדוק כל אחד את עצמו:
1. בוואלה כתוב כי הנהג ההרוג נסע בניגוד להנחיות צה"ל לבדו וללא שיירה. כל מילה נוספת מיותרת ואפשר לדמיין מה היה קורה אילו... ובעצם מפנה כל אד לסעיף הבא.
2. בוואלה כתוב כי הנהג ההרוג הספיק להשיב אש מאקדחו לפני שנהרג. לא ידוע באם נפגע כך שלא היה יכול להמשיך ולנסוע ולכן מצא עצמו בקו האש מחדש או בחר לעצור ולהשיב בירי למרות שהייתה אפשרות להמנע מכך). בכל מקרה מפנה חזרה לסעיף 1 לטובת העובדה שבמידה והיה נפגע אז היה מי שהיה יכול לעזור לו או במידה ולא היה נפגע אבל ממשיך להלחם במקום היה מי שהיה יכול לעזור לו.
אני לא בא לשפוט אדם שאפילו אינו יכול להעיד על עצמו שהרי נהרג אלא בא לבדוק את עצמי באם אני הייתי מגיב אחרת, מה היה קורה.
מה יש לכם להגיד בנושא?
1. בוואלה כתוב כי הנהג ההרוג נסע בניגוד להנחיות צה"ל לבדו וללא שיירה. כל מילה נוספת מיותרת ואפשר לדמיין מה היה קורה אילו... ובעצם מפנה כל אד לסעיף הבא.
2. בוואלה כתוב כי הנהג ההרוג הספיק להשיב אש מאקדחו לפני שנהרג. לא ידוע באם נפגע כך שלא היה יכול להמשיך ולנסוע ולכן מצא עצמו בקו האש מחדש או בחר לעצור ולהשיב בירי למרות שהייתה אפשרות להמנע מכך). בכל מקרה מפנה חזרה לסעיף 1 לטובת העובדה שבמידה והיה נפגע אז היה מי שהיה יכול לעזור לו או במידה ולא היה נפגע אבל ממשיך להלחם במקום היה מי שהיה יכול לעזור לו.
אני לא בא לשפוט אדם שאפילו אינו יכול להעיד על עצמו שהרי נהרג אלא בא לבדוק את עצמי באם אני הייתי מגיב אחרת, מה היה קורה.
מה יש לכם להגיד בנושא?
אני מניח שיהיו רבים שיחלקו עלי, אולי אפילו אני עצמי במבט ראשון לא הייתי מסכים, אבל בארוע בו יכולת המילוט שלך קיימת ויכולת ההגנה העצמית שלך מוגבלת, עדיף לחלץ מהאזור מיידית, להערך בהתאם (קריאה לתגבורת, התארגנות עם עוד מספר אנשים ועוד) ולחדש מגע רק בתנאי בו לא תמות רק כדי להוכיח משהו, לעצמך או לעולם וכאשר היכולת לטפל בארוע הינה סבירה ואפשרית.
כמובן שהדבר תלוי בנסיבות, ודרך התגובה במצב בו ישנם אנשים אחרים הנפגעים או מסוגלים לעזור בארוע תהיה אחרת (ועדיין יעילה יותר כאשר היא תתבצע בצורה מאורגנת ומהירה).
כמובן שהדבר תלוי בנסיבות, ודרך התגובה במצב בו ישנם אנשים אחרים הנפגעים או מסוגלים לעזור בארוע תהיה אחרת (ועדיין יעילה יותר כאשר היא תתבצע בצורה מאורגנת ומהירה).
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
אין ספק,
מי שמותקף בזמן נהיגה הנו במצב נחות בהרבה מהתוקף מכמה סיבות:
1. כלי הנשק שברשותו.
2. מימד ההפתעה.
3. יכולת השליטה ברכב.
4. יכולת התגובה המוגבלת (שדה ראייה וכו').
לכן המותקף צריך לבצע שני דברים לעזוב את הזירה במהירות ולדווח.
רק במצב שבו אין יכולת לצאת מהאזור (מחסומים, הרכב מושבת וכו') ניתן לחשוב על ירי תגובה ופריקה מהרכב.
מי שמותקף בזמן נהיגה הנו במצב נחות בהרבה מהתוקף מכמה סיבות:
1. כלי הנשק שברשותו.
2. מימד ההפתעה.
3. יכולת השליטה ברכב.
4. יכולת התגובה המוגבלת (שדה ראייה וכו').
לכן המותקף צריך לבצע שני דברים לעזוב את הזירה במהירות ולדווח.
רק במצב שבו אין יכולת לצאת מהאזור (מחסומים, הרכב מושבת וכו') ניתן לחשוב על ירי תגובה ופריקה מהרכב.
לא כל מה שחושבים - אומרים, לא כל מה שאומרים - כותבים,
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
6 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד