תקדים מעניין - תביעה נגד משרד הפנים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי Coach » 14 אוגוסט 2008, 14:39

itamar כתב:
Coach כתב:או לחילופין...

הנחיות ברורות של ביהמ"ש (שכל כך אוהב להתערב בכל דבר בארצנו...), לגבי קביעת קריטריונים ברורים (ומחמירים) ובלתי ניתנים לפרשנות, ומתן נשק אך ורק למי שעומד בקריטריונים אלו (שכמובן יכללו הכשרה), אבל לכל מי שעומד בקריטריונים אלו, ללא שיקול דעת של הפקידים...

הקריטריונים מוגדרים הייטב ובצורה שלא משתמעת לשתי פנים
- ישוב זכאי
- עיסוק
- עבר ביטחוני
כל מי שעומד בהם מקבל רשיון נשק בלי בעיה???. מי שהעילה שלו פגה הרשיון שלו מתבטל???.
זה גם בדיוק המצב היום או שפספסתי משהו?

חוץ מזה, יש את כל העניין של חברות השמירה ששם באמת יש בלגן והם המקור לרוב הבעיות ובהן צריך לטפל.

ובקשר להנחיות בית משפט - ברגע שזה יקרה זו תהיה נשיקת מוות סופית לענף הקליעה/ירי מעשי שגם ככה בקושי מחזיק את עצמו מעל המים.

א.

א. שלום,

כן, כנראה שפיספסת משהו.
היום, כמעט כל בקשה פרטית הולכת לוועדת ערר האופן אוטומאטי. רשיונות לספורט ניתנים תחת כל מיני המצאות שונות ומשונות ולא תחת תבחין ספורט, לא נלקחים נשקים ממי שפגה לו העילה כי אין לכך תקציב, בקשה שתאושר אצל פקיד רישוי אחד, תידחה אצל אחר... (זה נקרא אצלך "לא משתמע לשתי פנים"??? :? )

דווקא בחברות השמירה אין בכלל בלאגן!
דווקא שם כבר היו ועדות חקירה, והמלצות בתי משפט!
שם, משרד הפנים עובד נכון. אלו בעלי חברות השמירה שמזלזלים בחוק, מכופפים אותו ככל שניתן, מעסיקים אנשים לא ראויים, ובעצם, מהמרים על החיים שלי ושלך תמורת עוד כמה גרושים...
*** אופיר גולדשטיין ***
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי הצעדן » 14 אוגוסט 2008, 15:06

מסכים עם כל מילה.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי itamar » 14 אוגוסט 2008, 15:57

א. שלום,

כן, כנראה שפיספסת משהו.
היום, כמעט כל בקשה פרטית הולכת לוועדת ערר האופן אוטומאטי. רשיונות לספורט ניתנים תחת כל מיני המצאות שונות ומשונות ולא תחת תבחין ספורט, לא נלקחים נשקים ממי שפגה לו העילה כי אין לכך תקציב, בקשה שתאושר אצל פקיד רישוי אחד, תידחה אצל אחר... (זה נקרא אצלך "לא משתמע לשתי פנים"??? :? )

דווקא בחברות השמירה אין בכלל בלאגן!
דווקא שם כבר היו ועדות חקירה, והמלצות בתי משפט!
שם, משרד הפנים עובד נכון. אלו בעלי חברות השמירה שמזלזלים בחוק, מכופפים אותו ככל שניתן, מעסיקים אנשים לא ראויים, ובעצם, מהמרים על החיים שלי ושלך תמורת עוד כמה גרושים...

דבר ראשון תודה על ההבהרה לגבי רשיונות פרטיים...
לגבי חברות שמירה אם כבר נכנסנו לעובי הקורה אני אשמח לעוד קצת הבהרות בנושא.
אם אני הבנתי נכון משרד הפנים מנפיק רשיונות נשק לשומרים בצורה פרטנית ואישית.
זאת אומרת באותו תהליך בדיוק שאתה ואני עוברים.

1. אז אם יש כל כך סדר ואין בלגאן, איך אתה מסביר את העובדה שאנשים לא ראויים בכל זאת מקבלים רשיון נשק?
2. וכפי שאני מבין, גם לחברות השמירה יש אלוהים. מי אחראי לתת להן רשיון עסק? מי אחראי לנפק להם אישורים של מפעל ראוי או איך שקוראים לזה? אם כפי שאתה אומר חברות השמירה מצפצפות על החוק ומהמרות על החיים שלנו, מדוע משרד הפנים לא שולל מהם את הרשיון של מפעל ראוי לפחות עד שיעשו סדר בבית? ואיך זה מסתדר עם ה"סדר המופתי" של משרד הפנים?

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי מוספי עופר » 14 אוגוסט 2008, 20:47

איתמר שלום רב,
שאלות יפות שאלת,
בין האנשים שקשורים לרישוי נמצאים : המדריכים, המפקחים, המדריכים הבכירים שהם מסמיכי מפקחי המטווחים ובעלי הרשיון המיוחד.
לידיעתך יש הרבה מאד בלגן בחברות השמירה, הדבר הזה נובע ברובו מכך שהעוסקים במלאכת הרישוי בחלק מהמקרים מעגלים פינות בכל הנוגע להפעלת כח האדם החמוש שלהם, אם מחוסר ידע ואם מרצון להוזיל את הוצאותיהם ולמכסם את רווחיהם ובהקשרים שלנו כמדריכים גם אנו בהדרכתנו ובהסמכתנו מהווים חלק מתהליך הרישוי.
ואני שואל:
1. אולי תהליך ההדרכה במטווחים לא מתבצע בצורה נכונה בהיבט ההדרכתי?
2. אולי בעלי הרשיונות המיחדים בארגון לא מדריכים נכונה ואף חסרי ידע איך? ומה? להדריך את כח האדם החמוש שלהם?
3.ראה דרשתו של הרפתן.
מוספי עופר, מדריך ירי - מנהל עייט הדרכות ירי ואבטחה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי geepson » 14 אוגוסט 2008, 23:18

לדעתי האישית כול נושא האבטחה והנפקת רשיונות נשק בישראל ,לוקה בכשל בסיסי.
-במדינה בה הגיוס לצבא הוא חובה ,וחייל קרבי [ויש רבים]עובר הכשרה ארוכה ומסתובב
כשלוש שנים עם נשק אוטומטי צמוד .ולאחר שיחרורו משרת עוד שנים רבות במילואים. שרות
קרבי צריך להיות קריטריון ראשון ומוביל בהנפקת רשיונות לנשק!
-איו שום יכולת לתרץ את ההגיון העקום,שבו אדם שמפקד במילואים על טנק [לדוגמא]וחוזר הביתה לחופשה עם m-16 ,לא כשיר כאזרח להחזיק ברובה אויר.
-אם קריטריון בסיסי למאבטח ,יהיה הסמכה צבאית כרובאי-3,בשנייה אחת תעלה רמת האבטחה
תרד רמת התקלות/,תאונות,וחיילים קרביים משוחררים ,יקבלו צ'ופר שבאמת מגיע להם.
-במקום "מאבטח"מבוגר, שלא דובר עברית ועם הכשרה נמוכה ביותר שעומד כדחליל ובעיקר מפריע.נקבל -מאבטח-צעיר,בכושר גופני ומנטלי,ובעל הכשרה אמיתי ונסיון.
-גם היחס שהוא יקבל מהקהל ,יהיה אחר לגמרי.[פריצת מחסום ואצבע משולשת למאבטח?!].
אומנם חברות האבטחה יאלצו לשלם יותר למאבטחים,אך יוכלו לגבות גם יותר כשיספקו אבטחה של ממש.

עמי.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד