ערסים הגנה עצמית

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: ערסים הגנה עצמית

על ידי c425x » 14 מרץ 2009, 23:07

WOLF500 כתב:בקשר לבריחה:רוב הזמן אני פשוט מתעלם מהם ומנפנף אותם מימני אבל לפעמים הם ישר מתחילים לבוא בתוקפנות ולא פעם כמעט הותקפתי בדרך כלל יותר קל לברוח כשלא כל האזור זה ערסים חסרי עניין בחיים):

אולי זה גם סוג של בריחה, אבל חשבת לעבור דירה?
הרי לא נצליח לחנך אותם מחדש וגם להתמודד איתם יש בעיה, לפחות תחת החוק הקיים.
וכדי שיהיה להם יותר קשה לבוא בעקבותיך, תשקול ישוב עם וועדת קבלה ותתמנה בהקדם להיות חבר בה.
אגב, תהיה בטוח שפושעים קטנים כגדולים יידעו מצוין להגיש נגדך תלונה ולהציג את עצמם כקורבנות תמימים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי aviran » 14 מרץ 2009, 23:25

אלה טלסקופית עשויה ברזל קשיח נורא ובמכה בצלעות יכולה לגרום נזקים חמורים. כך בחשבון.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Webart » 15 מרץ 2009, 06:02

aviran כתב:ברזל קשיח נורא

אני מבין שמדובר במינוח מדעי... פשוט הידע המטלורגי שלי לוקה בחסר.

אבירן,
ידוע לך על עברות? למה אתה לא פונה למח"ש? למה אתה לא מתלונן? למה אתה ממשיך להתנדב אם אתה מוקף כ"כ הרבה עבריינים?

אתה שותף לעברה, רק שתדע...
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי afss » 15 מרץ 2009, 06:37

אני תמיד זוכר את מה שלימד אותי מדריך הירי בקורס מאבטחים:

אם אתה נושא נשק, תהיה מוכן לשלוף אותו!
אם אתה שולף אותו, תהיה מוכן לירות בו!
ואם אתה יורה בו, תהיה מוכן להרוג איתו!

להשתמש בנשק לשם איום או ניטרול באמצעות פציעה, יכול בהחלט לפנות נגדך. אז אם אתה לא מוכן לשלוף ולירות ע"מ להרוג, אל תוציא אותו בכלל!
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 15 מרץ 2009, 07:47

WOLF500 כתב:דרך אגב קצת קשה לדמיין ערס במשטרה ואומר"בזמן שבאתי להביא באיזה אחד דקירה המנאיק הזה בא והוציא אלה..
אני רוצה להגיש על האמאמה שלו תלונה!" :?

תאמין לי שמנסיון, בתור כאלה שמתחככים עם רשויות אכיפת החוק בצורה יום יומים החבר'ה האלה מודעים לכל הניואנסים הקטנים של המערכת, יודעים מה להגיד, מה לא להגיד ובעיקר מודעים הייטב לזכויותיהם! חביבי מה שאתה עוד לא יודע הם כבר שכחו...

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yoavp » 15 מרץ 2009, 10:06

ישנם שני גישות לנושא ה"ערסים" או "פריקים" אשר מפחידים אותנו ומציקים לחיינו השלווים (עד כמה שניתן כמובן).

1. שיקגו WAY- שזה אומר בגדול, אם הוא מוציא סכין אתה תוציא אקדח, ואם הוא שם מישהו שלך בבית חולים תשים משהו שלו בבית עלמין.
2. תנסה להתחמק מהסיטואציה הזו עד כמה שניתן ותגיב בצורה מבוקרת ואחראית בכדי לנטרל את האירוע, זאת אומרת, אם אתה יכול לסגת, תיסוג אם לא תנסה בדיבור לנטרל את המצב ואם זה לא עוזר תגן על עצמך בצורה שווה להתקפה, זאת אומרת אם הוא מוציא אלה לתקוף אותך תקח מקל ותגן אם הוא מוציא סכין ותוקף אותך תוציא אקדח ותזהיר אותו, אם הוא ממשיך לתקוף אותך תירה לו ברגל ותתכונן לעובדה הבאה:

הגנת על עצמך בידיעה גמורה שרישיון הנשק שלך הלך בקקן ובתמורה קיבלת את חייך או בריאותך, בכל מקרה אתה צריך להגיש תלונה במשטרה על המקרה.

ממעמד גילי המופלג (31 שנים לפני מספר ימים, כן כן אני נרקב בקצוות) גילוי נאות...אני יודע בוודאות שהבחירה השנייה יותר נכונה אבל...

אם הגבת ע"פ הפתרון השני והגשת תלונה לאחר מכן במשטרה ועדיין הנושא לא נפתר מכיוון שמתנקלים לך ולמשפחתך בעקבות המקרה והמשטרה לא ממש נותנת לך מענה בסיפור ומיצית את כל אפשרויות החוק...אז...שיקגו נראית קרובה מתמיד.

לצערי אני מכיר מקרוב את הנושא של פושעי צעצוע או יותר נכון בני נוער שלא מוצאים את מקומם ביום יום של חיינו ומנסים ליצור עבורם מציאות חדשה ונוצצת יותר של "עולם תחתון", גם כשהייתי נער לא מצאתי פתרון הולם לבעיה וגם היום אני מוצא עצמי מתלבט בנושא לא פעם.

לרוב הפתרון הטוב ביותר הוא פשוט לוותר, אני ראיתי במו עיניי איך שני צעירים מנסים לפרוץ לרכב של השכן ורבים מהפורום מכירים אותי מספיק טוב בשביל לדעת שאין שום דבר קל יותר טכנית עבורי מלתת (באחד ממספר הכלים שיש בביתי) שני כדורים לרגליים של הפושעים ולנטרל אותם עד שמגיעה המשטרה, אבל זוהי לא המציאות בה אנחנו חיים ולרובנו יש משפחה שצריך לחשוב עליה ולכן הפתרון הטוב ביותר הוא הפתרון המתון ביותר במסגרת האילוצים.

אפשר לכתוב המון על עוזלת היד של מערכת אכיפת החוק במדינה ועל כך שחסר סיורים בלילות ואין פתרונות קסם לחבורה של נערים שמחפשת "פעילות" לכן עלינו לצערי ללכת בין הטיפות.
אופנועים,נשים (היום רק אחת --מה נעשה),אקדחים,רובים,פול,צלילה טכנית ולא בסדר הזה כל הזמן

ומהיום חבר גאה במועדון הפרגית המשוגעת
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 15 מרץ 2009, 11:36

כמדינה בעלת אופי סוציאליסטי ולא אינדיבידואליסטי, אני מתרשם שירי להגנה עצמית מצטייר כ"מוצדק יותר" בפני הרשויות הבוחנות מקרים כאלה אם הוא שימש להגנה על הקולקטיב, זאת אומרת על הרבה אנשים ביחד בזירת אירוע טרור, ולא על הפרט, כמו למשל אדם שחושש לחייו בגלל איום ערסווטי מוחשי נגדו בלבד.

לפעמים בא לנו להרוג אנשים שמפריעים לנו, אבל בתור אנשים אחראיים הרצון מתמצה בתחושה פנימית בלבד שחולפת לה. לגבי ערסווטים וסחאלות, באתי ליישוב בו "הכבוד" הוא גורם מניע מרכזי בתרבות של רבים משכניי והדו קיום שלנו דורש לא מעט סובלנות והבנה. אני משתדל לשים פס למשמע מוסיקה מסוימת ודיבור מסוים בפרהסיה וברחוב, והם מנסים להתעלם מכך ש"אני לא צריך לחכות שהחיים יקרו לי".

אינני חולק עם כל אחד את הנושא של נשיאת כלי ירייה כדרך חיים, ומאידך אני שומר את האופציה של שימוש בירי כאשר התרומה שלו לפיקוח נפש יהודי תהיה עצומה (מעבר לחיים שלי בלבד), ולא על מנת לסיים ויכוחים, גם אם הצד השני יזם אותם. לרובנו כאן בפורום יש הרבה מה להפסיד מעבר לחיים שלנו ואנחנו לא מאמינים שנוכל לחולל מהפכה שתשפר את המצב החברתי הנוכחי בארצנו, שנוצר על ידי גורמים ורעיונות שהם הרבה יותר גדולים מרשימת החברים בסליק.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי טולדו » 16 מרץ 2009, 22:42

ליאור45 כתב:
אינני חולק עם כל אחד את הנושא של נשיאת כלי ירייה כדרך חיים, ומאידך אני שומר את האופציה של שימוש בירי כאשר התרומה שלו לפיקוח נפש יהודי תהיה עצומה (מעבר לחיים שלי בלבד), ולא על מנת לסיים ויכוחים,.

אמת ויציב.
נערך לאחרונה על ידי טולדו בתאריך 23 מרץ 2009, 22:04, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי הצעדן » 17 מרץ 2009, 09:53

צריכים לבצע השתלה תודעתית של "תורת המשחקים" לכל רך נולד. מי שינק מאמו מולידתו מטען שלא מאפשר לקלט הזה להטמע, לשלוח ישר לסל המחזור... :x

סתם תסכול שיצא אחרי חפירה ממושכת בתורת המשחקים וההתקלות באשכול הזה באותם "ילדים שלא יודעים לשחק יפה". דרך אגב, כנראה זה מוטמע באופי האנושי להיות נבל (מוכח סטטיסטית). אני לא זוכר מי כתב את זה ומה הניסוח המדוייק אבל מהזכרון זה נשמע משהו כמו: "חוקים נכתבים כדי לתקן את הכשל המובנה בטבע".

בנימה אופטימית זו....
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי c425x » 17 מרץ 2009, 10:52

הצעדן כתב:... מי שינק מאמו מולידתו מטען שלא מאפשר לקלט הזה להטמע, לשלוח ישר לסל המחזור... :x

לצערי יש בעיית QA קשה.
לעיתים יוצא לי לפגוש אנשים שנראים כמו תוצאה של מחסור באמצעי מניעה...
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 18 מרץ 2009, 21:08

c425x כתב:
הצעדן כתב:... מי שינק מאמו מולידתו מטען שלא מאפשר לקלט הזה להטמע, לשלוח ישר לסל המחזור... :x

לצערי יש בעיית QA קשה.

לעיתים :?: :?: :?:

לצערי אני רואה הרבבבבבה כאלה, הייתי אומר נתקל בהם, אבל המינוח הזה מסוכן באחד מהקשריו.

יש מידה רבה של חוסר אונים כאשר אדם נורמטיבי ש"עושה חשבון" נתקל במי שגבול הוא מושג חסר תוקף בעיניו כאשר מערכת המשפט במחדליה מתירה את מעשיהם דה פקטו או לפחות משמשת כסוג של הנצחת קרקע פוריה לעשבים שוטים.
בהנתן תמונת המצב הזו, נותר לי רק לשאול: מי השוטים פה בעצם ? :x
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי אילן ב » 19 מרץ 2009, 04:52

הצעדן כתב:
c425x כתב:

לצערי יש בעיית QA קשה.

לעיתים :?: :?: :?:

לצערי אני רואה הרבבבבבה כאלה, הייתי אומר נתקל בהם, אבל המינוח הזה מסוכן באחד מהקשריו.

יש מידה רבה של חוסר אונים כאשר אדם נורמטיבי ש"עושה חשבון" נתקל במי שגבול הוא מושג חסר תוקף בעיניו כאשר מערכת המשפט במחדליה מתירה את מעשיהם דה פקטו או לפחות משמשת כסוג של הנצחת קרקע פוריה לעשבים שוטים.
בהנתן תמונת המצב הזו, נותר לי רק לשאול: מי השוטים פה בעצם ? :x

ברינקה
כשתגיע אקח אותך לשדה
ואראה לך שהעשבים השוטים הגדולים ביותר
נמצאים לא בקצה השדה
אלא ליד השטוצ'ר (השיבר המרכזי)
ודי לחכימא
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 19 מרץ 2009, 07:14

ברינקה
כשתגיע אקח אותך לשדה
נמצאים לא בקצה השדה
ודי לחכימא

איש יקר,
אם הם מספיק חכמים כדי למקם את עצמם הכי קרוב לשטוצר אז כנראה שהם לא טפשים בכלל!

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yoavp » 19 מרץ 2009, 10:25

itamar כתב:
ברינקה
כשתגיע אקח אותך לשדה
נמצאים לא בקצה השדה
ודי לחכימא

איש יקר,
אם הם מספיק חכמים כדי למקם את עצמם הכי קרוב לשטוצר אז כנראה שהם לא טפשים בכלל!

א.

איתמר, אתה מקווה שאתה יודע עד כמה אתה צודק!!! במקומות הכי רגישים והכי ציבוריים תמצא אותם.
אופנועים,נשים (היום רק אחת --מה נעשה),אקדחים,רובים,פול,צלילה טכנית ולא בסדר הזה כל הזמן

ומהיום חבר גאה במועדון הפרגית המשוגעת
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד