wd-40 לניקוי/שימון אקדח
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
10 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
wd-40 לניקוי/שימון אקדח
שלום חברים,
מה דעתכם על wd-40 כחומר לניקוי/שימון האקדח אחרי הירי? קראתי שהוא יכול לגרום נזק לציפוי האקדח היות והחומר מוגדר כ"חודרני". כמובן שלגבי שימון "אמיתי" יש להשתמש בשמן מיועד לכך בלבד.
ניקי
מה דעתכם על wd-40 כחומר לניקוי/שימון האקדח אחרי הירי? קראתי שהוא יכול לגרום נזק לציפוי האקדח היות והחומר מוגדר כ"חודרני". כמובן שלגבי שימון "אמיתי" יש להשתמש בשמן מיועד לכך בלבד.
ניקי
- סליקאי ארד

Re: wd-40 לניקוי/שימון אקדח
[url=http://www.******/shotgun/wd40.htm]יש כאן כתבה על הנושא[/ יחד עם זאת, על הנושא זה יש ים דיונים גם בפורם זה וגם בעולם כולל חו"ד מאוד מלומדות. תכלס' ניסו הכל כולל לשמן בכוונה תחמושת בWD40 וכלום לא קרה, דהיינו - לא היו בעיות נקירה.
הנה עוד כתבה מלומדת באנגלית
http://www.theboxotruth.com/docs/edu47.htm
הנה עוד כתבה מלומדת באנגלית
http://www.theboxotruth.com/docs/edu47.htm
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
נזק כנראה לא יהיה, אך גם תועלת לא. WD40 אינו שמן, לפיכך לא מיועד לשימון.
- סליקאי טיטניום

spy כתב:נזק כנראה לא יהיה, אך גם תועלת לא. WD40 אינו שמן, לפיכך לא מיועד לשימון.
כמובן. גם במקור כתבתי שהיעוד העיקרי הוא ניקוי. לגבי שימון רק שמן יעודי
- סליקאי ארד

תכלס' ניסו הכל כולל לשמן בכוונה תחמושת בWD40 וכלום לא קרה, דהיינו - לא היו בעיות נקירה.
בניסוי שאני ערכתי, עם תחמושות 22LR של יצרנים שונים, כן הייתה השפעה על מהירויות הלוע.
סיבוב של הקליע ו"שבירת" הציפוי שלו ושל התרמיל, הגדילו את השפעת החומר על התחמושת.
זה חומר מעולה לשחרור חלקים חלודים אבל כנראה היות שהוא מכיל ממיסים שונים, הוא לא רצוי ליד תחמושת.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
יתכן שהשואל לא יודע להבדיל בין התכונות השונות הדרושות משמן לטיפול בנשק:
1. ניקוי - עם זה יש לי ניסיון לא רע עם WD40. אני משתמש בו לשטיפה של חלקים אליהם אני לא מגיע בניגוב/הברשה.
2. הגנה - הגנה על המתכת מחלודה לאורך זמן. כאן ל-WD40 יש בעיה קשה, בין היתר מפני שהוא מתנדף תוך כמה ימים/שבועות, ומשאיר את הנשק חסר הגנה.
3. מניעת חיכוך - אני לא מתמצא מספיק, אבל לתחושתי WD40 "דליל" מדי. וכבר נאמר שהוא נועד יותר לחדור מאשר להקטין חיכוך.
1. ניקוי - עם זה יש לי ניסיון לא רע עם WD40. אני משתמש בו לשטיפה של חלקים אליהם אני לא מגיע בניגוב/הברשה.
2. הגנה - הגנה על המתכת מחלודה לאורך זמן. כאן ל-WD40 יש בעיה קשה, בין היתר מפני שהוא מתנדף תוך כמה ימים/שבועות, ומשאיר את הנשק חסר הגנה.
3. מניעת חיכוך - אני לא מתמצא מספיק, אבל לתחושתי WD40 "דליל" מדי. וכבר נאמר שהוא נועד יותר לחדור מאשר להקטין חיכוך.
- סליקאי כסף

lyuv כתב:יתכן שהשואל לא יודע להבדיל בין התכונות השונות הדרושות משמן לטיפול בנשק:
שלום IYuv ,
לגבי סעיפים 2,3 אין בכלל ויכוח, צריך להשתמש בשמן יעודי (כתבתי גם במקור).
ניקי
- סליקאי ארד

afss כתב:תכלס' ניסו הכל כולל לשמן בכוונה תחמושת בWD40 וכלום לא קרה, דהיינו - לא היו בעיות נקירה.
בניסוי שאני ערכתי, עם תחמושות 22LR של יצרנים שונים, כן הייתה השפעה על מהירויות הלוע.
סיבוב של הקליע ו"שבירת" הציפוי שלו ושל התרמיל, הגדילו את השפעת החומר על התחמושת.
זה חומר מעולה לשחרור חלקים חלודים אבל כנראה היות שהוא מכיל ממיסים שונים, הוא לא רצוי ליד תחמושת.
WD40 לא מכיל שום חומרים יוצאי דופן, זה תרסיס מבוסס נפט בעיקרו (מה שנקרא "ספירט לבן"), עם קצת שמן מינרלי.
כל חומר שמסוגל לחדור את האטימה של הכדור ולהרטיב בצורה כל שהיא את אבק השריפה ו/או הפיקה ישבית אותו. לא משנה אם זה מים, שמן, דלק או כל נוזל אחר.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

חברים, כששאלתי את שאלתי המקורית רציתי לשים דגש על הנזק ש WD-40 יכול לגרום לציפוי הכלי תוך כדי ניקוי.
כעיקרון אין לחומר הזה מה לחפש על יד הכדורים.
מה ידוע על הנושא?
ניקי
מה ידוע על הנושא?
ניקי
- סליקאי ארד

nikih כתב:חברים, כששאלתי את שאלתי המקורית רציתי לשים דגש על הנזק ש WD-40 יכול לגרום לציפוי הכלי תוך כדי ניקוי.
מה ידוע על הנושא?
ניקי
שוב... WD40 מכיל 50% ספירט לבן, 25% שמן שלא מיועד להיות שמן הגנה אלא ממיס חלודה.
בתור חומר ניקוי לג'ינג'ים על הנשק שלך זה יכול להיות אחלה, בתור שמן - לא. יש פתרונות הרבה יותר טובים מזה - אפילו שמן רובים הצהלי.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

10 הודעות