שימון גלוק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
14 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
שימון גלוק
שאלה של בעל אקדח מתחיל: הגלוק שלי נראה לי שעובד היטב גם כשוא יבש לגמרי משמן, האם למרות זאת אני צריך קצת לשמן אותו כדי שלא יחליד (האם יש חשש שהוא יחליד?) או שאולי כשהוא משומן הוא יפעל יותר טוב? 
- סליקאי ארד

Re: שימון גלוק
הגלוק לא יחליד כי הוא מטופל בתהליך טניפר שמונע החלדה לעומק שכבת המתכת. גם אזור שירדה ממנו ההשחמה לא יחליד.
חשוב לשמן שימון קל בחלקים ממתכת אשר באים במגע זה עם זה דוגמת שימון קל מאד (טיפה) לתושבות המתכת של הגוף שעליהן נע המחלק וכן נגיעת שמן על מנגנון ההדק אשר נמצא בתנועה. ניתן לשמן בניגוב פלנלית לחה את החלקים של הקנה והגוף אך חשוב לייבש טוב לאחר שהסרנו את הפיח ולא להשאיר שמן בקנה בשום אופן. ירי נעים ובתקווה שבאימונים בלבד.
חשוב לשמן שימון קל בחלקים ממתכת אשר באים במגע זה עם זה דוגמת שימון קל מאד (טיפה) לתושבות המתכת של הגוף שעליהן נע המחלק וכן נגיעת שמן על מנגנון ההדק אשר נמצא בתנועה. ניתן לשמן בניגוב פלנלית לחה את החלקים של הקנה והגוף אך חשוב לייבש טוב לאחר שהסרנו את הפיח ולא להשאיר שמן בקנה בשום אופן. ירי נעים ובתקווה שבאימונים בלבד.
האקדח הכי טוב בעולם - הוא זה שאצלך בשעת הצורך!!!לקרב אקדחים תיקח רובה!!!
מדריך ירי ולחימה,מכירת אביזרים וציוד-התמחות בחבילות מותאמות אישית, יעוץ מקצועי והכשרות מגוונות בתחומי ירי ונשק
www.arms.org.il- מוזמנים להיכנס לקישור
מדריך ירי ולחימה,מכירת אביזרים וציוד-התמחות בחבילות מותאמות אישית, יעוץ מקצועי והכשרות מגוונות בתחומי ירי ונשק
לשימון שתי מטרות - מניעת חלודה והקטנת חיכוך. שתיהן רלוונטיות בגלוק.
חלקי המתכת (לפחות העיקריים שבהם) מגיעים מהמפעל עם ציפוי "טנפיר" שנחן בעמידות גבוהה בפני חלודה. גבוהה, אך למיטב ידיעתי לא מוחלטת. כך שרצוי שתהיה שכבת שמן דקיקה. מה גם שכל פגיעה בציפוי, אפילו מיקרוסקופית, תחשוף את המתכת לחלודה.
לגבי חיכוך - אין ספק שצריך שמן. אבל גם כאן, כמות מזערית.
השיטה שלי היא למרוח שמן בכמות הקטנה ביותר שעדין נראית לעין (ברק). במקומות שלא ניתן להגיע עם אמצעי המריחה (טישו) אין ברירה אלא לטפטף ולנגב את הנזילות.
עודף שמן עלול לגרום לתקלות בגלל יצירת "בוץ" עם אבק.
חלקי המתכת (לפחות העיקריים שבהם) מגיעים מהמפעל עם ציפוי "טנפיר" שנחן בעמידות גבוהה בפני חלודה. גבוהה, אך למיטב ידיעתי לא מוחלטת. כך שרצוי שתהיה שכבת שמן דקיקה. מה גם שכל פגיעה בציפוי, אפילו מיקרוסקופית, תחשוף את המתכת לחלודה.
לגבי חיכוך - אין ספק שצריך שמן. אבל גם כאן, כמות מזערית.
השיטה שלי היא למרוח שמן בכמות הקטנה ביותר שעדין נראית לעין (ברק). במקומות שלא ניתן להגיע עם אמצעי המריחה (טישו) אין ברירה אלא לטפטף ולנגב את הנזילות.
עודף שמן עלול לגרום לתקלות בגלל יצירת "בוץ" עם אבק.
- סליקאי כסף

lyuv כתב:חלקי המתכת (לפחות העיקריים שבהם) מגיעים מהמפעל עם ציפוי "טנפיר" שנחן בעמידות גבוהה בפני חלודה. גבוהה, אך למיטב ידיעתי לא מוחלטת. כך שרצוי שתהיה שכבת שמן דקיקה. מה גם שכל פגיעה בציפוי, אפילו מיקרוסקופית, תחשוף את המתכת לחלודה.
טעות.
הטניפר חודר לתוך המתכת, ושום פגיעה במתכת (לא מקרוסקופית ולא אחרת) לא תחשוף את המתכת לחלודה.
אין לטעות ולבלבל בין ציפוי הטניפר לבין השחמתו של הגלוק, ההשחמה יכולה להשחק כולה עד למצב בו הצינה תהיה "לבנה" לחלוטין, ועדיין תשמר עמידותו לחלודה.
אשמח לראות דוגמא לגלוק עם צינה חלודה שיוכיח את טענתך.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
Webart כתב:אשמח לראות דוגמא לגלוק עם צינה חלודה שיוכיח את טענתך.
לא בדיוק גלוק - אצלי בשטייר היו כמו נקודות זעירות של חלודה על הצינה כשהאקדח היה די חדש (שנתיים בערך ואחרי 200-250 כדור). אחרי מספר שימונים בספריי שמן חודר (שחודר לתוך החלודה ועושה את התהליך ההפוך ממנה כלומר אי-חימצון המתכת) עבר ומאז אין בעיה אפילו בימים לחים ואני כבר לא משמן את האיזור.
מילים כתרמילים...
הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות... והן משולשות ויושבות על שטייר M-9!
הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות... והן משולשות ויושבות על שטייר M-9!
- סליקאי כסף

נדב,
להלן הלינק למדריך הנשקים של גלוק
http://www.stevespages.com/pdf/glock_ar ... update.pdf
בעמוד 16 מוגדרות הנקודות שבהן רצוי לשים שמן, והכמויות המומלצות. בעקבות המלצה של donduck אני משתמש ב Gunbutter. כמה טיפות במקומות המומלצים וההבדל המורגש דרמטי.
גיא.
להלן הלינק למדריך הנשקים של גלוק
http://www.stevespages.com/pdf/glock_ar ... update.pdf
בעמוד 16 מוגדרות הנקודות שבהן רצוי לשים שמן, והכמויות המומלצות. בעקבות המלצה של donduck אני משתמש ב Gunbutter. כמה טיפות במקומות המומלצים וההבדל המורגש דרמטי.
גיא.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
sagy_g כתב:Webart כתב:אשמח לראות דוגמא לגלוק עם צינה חלודה שיוכיח את טענתך.
לא בדיוק גלוק - אצלי בשטייר היו כמו נקודות זעירות של חלודה על הצינה כשהאקדח היה די חדש (שנתיים בערך ואחרי 200-250 כדור). אחרי מספר שימונים בספריי שמן חודר (שחודר לתוך החלודה ועושה את התהליך ההפוך ממנה כלומר אי-חימצון המתכת) עבר ומאז אין בעיה אפילו בימים לחים ואני כבר לא משמן את האיזור.
פרה זאת פרה, ואוטובוס זה אוטובוס.
דיברנו על ציפוי הטניפר של הגלוק, ולכן העניין לא רלוונטי בשום אקדח אחר.
Webart - דביר, מייסד הסליק
בזמנו ראיתי מס' גלוקים שהיו בשירות המדינה וירו המון על בסיס יום יומי - בעיקר מהדור הראשון והשני - חלודה בחלקי הגוף.כמובן שבאלו המתכתיים מביניהם כמו ההדק מינוס וקפיצים
בחלקי המחלק עדיין לא ראיתי....
בחלקי המחלק עדיין לא ראיתי....
האקדח הכי טוב בעולם - הוא זה שאצלך בשעת הצורך!!!לקרב אקדחים תיקח רובה!!!
Webart כתב:lyuv כתב:חלקי המתכת (לפחות העיקריים שבהם) מגיעים מהמפעל עם ציפוי "טנפיר" שנחן בעמידות גבוהה בפני חלודה. גבוהה, אך למיטב ידיעתי לא מוחלטת. כך שרצוי שתהיה שכבת שמן דקיקה. מה גם שכל פגיעה בציפוי, אפילו מיקרוסקופית, תחשוף את המתכת לחלודה.
אם זה מה שמשמח אותך, איך אוכל לאכזב?
http://members.buckeye-express.com/btho ... dparts.jpg
http://www.adcofirearms.com/glock/donerusted.jpg
(אגב, לפי כל המקורות שמצאתי, עומק הטניפר הוא כמה מיקרונים בלבד).
- סליקאי כסף

שלום lyuv
מאיפה שלית את האקדח הזה? מים המלח?
בטח חסידי הגלוק יגידו שלא מדובר בחלודה אלא בספריי נחושת וקצת לשלשת ציפורים!
מאיפה שלית את האקדח הזה? מים המלח?
בטח חסידי הגלוק יגידו שלא מדובר בחלודה אלא בספריי נחושת וקצת לשלשת ציפורים!
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
- סליקאי זהב

הפתרון הוא אקדח מפלדת אל-חלד, אבל לא בטוח שלגלוק יש כזה...
גם כאן הפתרון אינו מוחלט- ראיתי פעם נקודת חלודה על מחלק מפלדת אל-חלד. אני מניח שאקדח רגיל היה כבר חלוד לגמרי.
גם כאן הפתרון אינו מוחלט- ראיתי פעם נקודת חלודה על מחלק מפלדת אל-חלד. אני מניח שאקדח רגיל היה כבר חלוד לגמרי.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
Webart כתב:lyuv כתב:חלקי המתכת (לפחות העיקריים שבהם) מגיעים מהמפעל עם ציפוי "טנפיר" שנחן בעמידות גבוהה בפני חלודה. גבוהה, אך למיטב ידיעתי לא מוחלטת. כך שרצוי שתהיה שכבת שמן דקיקה. מה גם שכל פגיעה בציפוי, אפילו מיקרוסקופית, תחשוף את המתכת לחלודה.
טעות.
הטניפר חודר לתוך המתכת, ושום פגיעה במתכת (לא מקרוסקופית ולא אחרת) לא תחשוף את המתכת לחלודה.
אין לטעות ולבלבל בין ציפוי הטניפר לבין השחמתו של הגלוק, ההשחמה יכולה להשחק כולה עד למצב בו הצינה תהיה "לבנה" לחלוטין, ועדיין תשמר עמידותו לחלודה.
http://i262.photobucket.com/albums/ii82 ... dparts.jpg
טיפול טניפר הוא עמיד - אבל עד נקודה מסויימת. מעבר לנקודה הזו שהיא די רחוקה מאשר רוב האקדחים בשוק, גלוק יחליד.
הסיבה - טיפול הטניפר הוא בעובי של כמה מיקרונים בלבד. טיפול יותר עמוק יהפוך את המתכת ליותר קשה, אבל גם יותר פריכה ושבירה ושנינו כבר מכירים את התוצאה מקרוב.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

14 הודעות