מה בדיוק מלמדים היום בטירונות בנושא בטיחות בנשק?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
9 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מה בדיוק מלמדים היום בטירונות בנושא בטיחות בנשק?
(שלום לכולם, מזמן מזמן לא ביקרתי פה... :))
למרות שהטירונות שלי (טירונות 02בנות של העתודה הטכנולוגית, הדבר הכי רחוק מקרבי שאפשר לדמיין ) הייתה אי שם בשלהי שנות ה90, ואני לא ממש זוכרת הרבה ממנה, משפטי הבטיחות בנשק שהכריחו אותנו ללמוד בעל פה נשארו חקוקים, ואם לא כלשונם אז לפחות רוח הדברים. זכור לי שלא אמורים לכוון את הנשק לכיוונו של אדם כלשהו.
לכן הופתעתי למדי בבואנו(אני ,הבעל והילד) למרכז המסחרי של עירנו הקטנה היום אחר הצהריים, כשראיתי מחלקת טירונים שלמה מתרגלת "על יבש" כשפניהם אל הכביש, ואל המדרכה. (יצוין לזכותם(?) שחצי מהמחלקה עשו את אותה התרגולת כשגבם אל המדרכה ופניהם אל עבר שדה ריק )
המחזה של שורת חיילים המכוונים את נשקם אל עבר הנוסעים בכביש או ההולכים בשביל הטריד אותי מאוד. גם בגלל שזה
נוגד את אותו הכלל שחרוט לי במוח כה עמוק, וגם כי ..פשוט לא נעים למצוא את עצמך אל מול "כיתת יורים" שכזאת.
החלטנו(אחרי שמלמלתי לעצמי "מה לעזאזל הם חושבים שהם עושים",מה שככל הנראה שיגע את בעלי היקר %%$0055 ) לגשת אל החיילים ולהביע את דעתנו בנושא התרגולת שלהם.
ניגשנו אל החיילים והמ"כ שלהם אמר שנפנה אל הקצין שישב בצד. ניגשנו אל הקצין ובעלי החל מסביר לו שזה לא הגיוני שהם מתרגלים תרגילי נשק אל מול אנשים, באמצע העיר.
הקצין ענה "זה בסדר, הנשק פרוק".
בשלב הזה ייתכן וקצת התעצבנתי
וחצי צעקתי עליו שאין שום סיבה שאנשים יצטרכו להסביר לילדים שלהם למה חיילי צה"ל מכוונים אליהם נשק. הקצין מיד אמר שאם זה מפריע לנו הם יפסיקו את התרגיל. אמרנו לו שנשמח, הודינו לו ועזבנו את המקום.
כנראה שגם החיילים הודו לנו בשקט %%$0066 כי כמה דקות מאוחר יותר התרגולת הסתיימה והם התיישבו לנוח בצל
ואני שואלת : למה זה היה נראה למישהו הגיוני מלכתחילה, לתרגל "על יבש" ,כולל נסיונות ללקיחת נשק, וכו', כשהנשק מכוון לעבר אזרחים?
ואחר כך עוד מתפלאים על תאונות נשק בין חיילים...
למרות שהטירונות שלי (טירונות 02בנות של העתודה הטכנולוגית, הדבר הכי רחוק מקרבי שאפשר לדמיין ) הייתה אי שם בשלהי שנות ה90, ואני לא ממש זוכרת הרבה ממנה, משפטי הבטיחות בנשק שהכריחו אותנו ללמוד בעל פה נשארו חקוקים, ואם לא כלשונם אז לפחות רוח הדברים. זכור לי שלא אמורים לכוון את הנשק לכיוונו של אדם כלשהו.
לכן הופתעתי למדי בבואנו(אני ,הבעל והילד) למרכז המסחרי של עירנו הקטנה היום אחר הצהריים, כשראיתי מחלקת טירונים שלמה מתרגלת "על יבש" כשפניהם אל הכביש, ואל המדרכה. (יצוין לזכותם(?) שחצי מהמחלקה עשו את אותה התרגולת כשגבם אל המדרכה ופניהם אל עבר שדה ריק )
המחזה של שורת חיילים המכוונים את נשקם אל עבר הנוסעים בכביש או ההולכים בשביל הטריד אותי מאוד. גם בגלל שזה
נוגד את אותו הכלל שחרוט לי במוח כה עמוק, וגם כי ..פשוט לא נעים למצוא את עצמך אל מול "כיתת יורים" שכזאת.
החלטנו(אחרי שמלמלתי לעצמי "מה לעזאזל הם חושבים שהם עושים",מה שככל הנראה שיגע את בעלי היקר %%$0055 ) לגשת אל החיילים ולהביע את דעתנו בנושא התרגולת שלהם.
ניגשנו אל החיילים והמ"כ שלהם אמר שנפנה אל הקצין שישב בצד. ניגשנו אל הקצין ובעלי החל מסביר לו שזה לא הגיוני שהם מתרגלים תרגילי נשק אל מול אנשים, באמצע העיר.
הקצין ענה "זה בסדר, הנשק פרוק".
בשלב הזה ייתכן וקצת התעצבנתי
כנראה שגם החיילים הודו לנו בשקט %%$0066 כי כמה דקות מאוחר יותר התרגולת הסתיימה והם התיישבו לנוח בצל
ואני שואלת : למה זה היה נראה למישהו הגיוני מלכתחילה, לתרגל "על יבש" ,כולל נסיונות ללקיחת נשק, וכו', כשהנשק מכוון לעבר אזרחים?
:-) באתי בגלל החבר... נשארתי בגלל הבעל :-)
Re: מה בדיוק מלמדים היום בטירונות בנושא בטיחות בנשק?
אני אישית לא מתפלא
הרי כל התאונות שקרו בנשק קרו בנשקים פרוקים הרי אף אחד לא יעלה אל דעתו לעשות דברים לא בטוחים עם נשק טעון
אבל בצה"ל כנראה שכחו את הסעיף הראשון והחשוב ביותר שנוגע לטיפול לכלי נשק
התיחס לנשק תמיד כאילו הוא טעון !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
וכל השטויות שכרגע מלמדים בצבא על נהלי פריקה רק משקפים את הטימטום ששורר באירגון הזה
ארגון שבמקום ללמד להתייחס לנשק בכבוד ובבטיחות מלמד לפחד ממנו
הרי כל התאונות שקרו בנשק קרו בנשקים פרוקים הרי אף אחד לא יעלה אל דעתו לעשות דברים לא בטוחים עם נשק טעון
אבל בצה"ל כנראה שכחו את הסעיף הראשון והחשוב ביותר שנוגע לטיפול לכלי נשק
התיחס לנשק תמיד כאילו הוא טעון !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
וכל השטויות שכרגע מלמדים בצבא על נהלי פריקה רק משקפים את הטימטום ששורר באירגון הזה
ארגון שבמקום ללמד להתייחס לנשק בכבוד ובבטיחות מלמד לפחד ממנו
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
1. תלונה במשטרה
2. קבילה
2. קבילה
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
ראיתי ברבה דברים אבל לא ראיתי "יבשים" באמצע העיר...
אפשר לגעת באיזה חיילים מדובר?-כלומר איזה יחידה?
אפשר לגעת באיזה חיילים מדובר?-כלומר איזה יחידה?
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
רועי -ככל הנראה טירונות צנחנים
:-) באתי בגלל החבר... נשארתי בגלל הבעל :-)
מקרה חמור מאוד...
זה קרה בתקופה האחרונה???
כי עם כן אני יעביר את זה הלאה...
זה קרה בתקופה האחרונה???
כי עם כן אני יעביר את זה הלאה...
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
המיקרא התרחש אתמול בשעה 18:00 לערך ברחבת החניה להסעות חילים באריאל
כנראה שהחברה חיכו שם להסעה לקו אוו משהוא כזה
בהתחלה חשבתי שזה הגדלת ראש לא מבורכת של אחד המכ"ים אבל הנ"ל הפנו אותי לסג"מ שהתחפש שם בצל .
כנראה שהחברה חיכו שם להסעה לקו אוו משהוא כזה
בהתחלה חשבתי שזה הגדלת ראש לא מבורכת של אחד המכ"ים אבל הנ"ל הפנו אותי לסג"מ שהתחפש שם בצל .
כל הכבוד לצה"ל.
לא מבזבז זמן לבטלה, יש זמן, עושים יבשים.
לא מבין מה הבעיה, הנשק פרוק. ויש שם גם קצין אחראי, ולפחות עוד איזה מ"כ.... הכל בסדר.
(ואם למישהו היה נפלט כדור בטעות = ירי לא מכוון, זה רק בגלל שיטת הפריקה המתקדמת בצה"ל).
ועכשיו קצת ברצינות.
איך לעזאזל מישהו בר דעת חושב לבצע אימון יבש בשטח ציבורי שלא נועד לכך, ועוד ללא שום אמצעי הגנה (לא גרפילד, לא קונדום... תותב).
חוץ מזה שזה נוגד את כללי משרד הפנים ואת כללי צה"ל ועוד כל מיני רשויות כאלה ואחרות, זה נוגד את השכל הישר, שכניראה לא היה שם, בכלל.
(אבל למי שאין מוח, לא כואב).
לא מבזבז זמן לבטלה, יש זמן, עושים יבשים.
לא מבין מה הבעיה, הנשק פרוק. ויש שם גם קצין אחראי, ולפחות עוד איזה מ"כ.... הכל בסדר.
(ואם למישהו היה נפלט כדור בטעות = ירי לא מכוון, זה רק בגלל שיטת הפריקה המתקדמת בצה"ל).
ועכשיו קצת ברצינות.
איך לעזאזל מישהו בר דעת חושב לבצע אימון יבש בשטח ציבורי שלא נועד לכך, ועוד ללא שום אמצעי הגנה (לא גרפילד, לא קונדום... תותב).
חוץ מזה שזה נוגד את כללי משרד הפנים ואת כללי צה"ל ועוד כל מיני רשויות כאלה ואחרות, זה נוגד את השכל הישר, שכניראה לא היה שם, בכלל.
(אבל למי שאין מוח, לא כואב).
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק

אני פה בגלל higt-power כתב:(שלום לכולם, מזמן מזמן לא ביקרתי פה... :))
.
.
.
ברגע זה פוטרת מתפקיד עיתונאית ... שולפים סלולרי, מעלים ליוטויב ... !!!
במחשבה שניה אולי היו אלה חיילי השייטת שהתאמנו עם רובי צבע
- סליקאי זהב

9 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד