קפיץ מחזיר בCZ 75 MASSADA

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

קפיץ מחזיר בCZ 75 MASSADA

על ידי אליהו שטרן » 18 יולי 2010, 21:04

מיום שקניתי את הCZ, בכל מטווח שביצעתי נתקלתי בהרבה מידי מעצורים (אני מעריך שכ 4-5 בממוצע ל50 כדור). בהתחלה, כיוון שאמרו לי שהCZ הוא מצויין, הנחתי שזו תוצאה של אחזקה לקויה, ניקוי ושימון לא מספיקים, אבל לאט לאט התברר לי שיש בנשק תקלה טכנית כלשהי (מוזר, אבל בשני מטווחים לא ידעו לתת לי מענה לבעיה).
השבוע יריתי במטווח נוסף, ובעל המטווח טען שבעיית הגריפה נובעת מקפיץ חלש. הוא טען שזו בעיה ידועה בMASSADA, ושהדגם עבר כמה גלגולים (אצלי יש שני קפיצים אחד בתוך השני) עד ש CZ לו ייצרו קפיצים מסולסלים חזקים יותר שנועדו לתקן אותה. כיוון שלא היה לו במלאי קפיץ מתאים, הוא החליף לי את אחד הקפיצים (הפנימי-הצר יותר) בקפיץ חזק יותר, ואכן, נראה שתופעת המעצורים נפתרה (0 מעצורים ל 50 כדור).
הבעיה היא שעם הקפיץ החדש עצר המחלק מנוטרל, כיוון שהקפיצים מונעים מהמגרעת בצינה להגיע אליו. בעל המטווח טען שזה מקובל לירות בלי עצר מחלק (הוא אמר שאצלו הוא נוטרל מיוזמתו) ושזה לא כל כך נורא. בתמימותי קניתי את הקפיץ (לזכותו יאמר שהמחיר היה סמלי יחסית), בכל מקרה עוד לא תירגלתי מספיק החלפת מחסניות בשביל להתרגל לשימוש בו.
אבל מאוחר יותר כל העניין נראה לי מוזר, הרי בלי מעצור גמר מסובך פי כרמה לדעת שנשארת בלי כדור בקנה, וזה לא בטיחותי ולא מבצעי.

האם ניתן להשיג קפיץ יעיל, שיאפשר לי ירי ללא מעצורים לא רצויים (כלומר, עם מעצור גמר)?
האם נכון שיש מי שמנטרל מיוזמתו את עצר המחלק? ואם כן - מה התחליף, לספור כדורים? להציץ לבית הבליעה? 'לבזבז' כדור?

תודה למשיבים ויום טוב!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: קפיץ מחזיר בCZ 75 MASSADA

על ידי נועם » 18 יולי 2010, 21:14

מבלי להכנס לעובי הקורה ולשיטות שונות המקובלות או לא, בירי, זה שעצר המחלק לא תקין - זה לא תקין.

חשוב לדעת כי חידוש רישיון הכלי לא יכול לעבור ככה, יש לוודא כי עצר המחלק תקין.

לא נקבת בשם המטווחים שלא פתרו את הבעייה וגם לא בשמו של מי שכן, אבל לדעתי אף אחד מהם לא נתן פתרון ראוי.

אם תרצה לצור קשר בפרטי (נייד עדיף, במשך היום) אשתדל לסייע.

נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי donduck » 18 יולי 2010, 21:47

הקפיץ ששמו לך ארוך מידי, וכתוצאה מכך מהלך הצינה לאחור קצר יותר ועצר המחלק לא מגיע למגרעת שלו.
הפתרון לזה פשוט מאד. קצר את הקפיץ ב2 כריכות והכל יסתדר, או השג קפיץ באורך ובמשקל המתאים.
בטוחני שנועם יפתור את הבעיה בשניות.
לגבי עצר המחלק, הוא אכן החלק הכי לא נחוץ באקדח, אבל, אם אתה רגיל לאותם "מעצורי גמר תחמושת" :roll: כמו שאתה קורא להם, אז גם זה בסדר.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 19 יולי 2010, 05:49

לא מכיר את המודל הספציפי,וגם חברי גוגל לא,, אבל אני מכיר את היבואן של הc.z ,מטווחי מאיר רוט,
פנה אליו ותמצע פיתרון אמיתי ונכון לבעיה,
לשאת אקדח שכל כדור יכל להפתיע במעצור ,הינו דבר בילתי נסבל !!
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד