כוונות וקונקטור לגלוק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
כוונות וקונקטור לגלוק
כשקניתי את הגלוק 26, ידעתי שמכוונות הפלסטיק חייבים להתפטר. אלא שלא הייתי מעוניין בכוונות לילה, כיוון שאין לי סימפטיה לחומרים רדיואקטיביים גם אם הם עומדים בתקן הנוכחי (ידוע לי שגם חברות שעונים כמו OMEGA הפסיקו להשתמש בטריטיום על המחוגים וסימוני השעות ועברו להשתמש בחומרים זרחניים נטענים מאור מסיבות בריאותיות), וגם כי לא כל כך ראיתי את הנקודות הזוהרות באור יום.
אז פניתי לאלעד רוט בבקשה חריגה לייבא עבורי כוונת שלא מגיעה בצורה סדירה לארץ, וגם בחו"ל לא ממש זמינה במלאי. אלעד נענה לבקשה, ולאחר מאמצים רבים הצליח להשיג עבורי את הכוונת, ועל כך מגיעות לו תודות רבות, שכן מדובר בחלק לא יקר ולא ריווחי אך שדורש הרבה מאד תכתובות וטלפונים.
שלשום הגעתי להרכיב את הכוונת ועל הדרך, אביב הנשק, הציע לי להחליף בדחיפות את הקונקטור הרגיל לקונקטור מינוס.
אז ראשית כל, אני רוצה לציין שהוא עשה עבודה מעולה עם הכוונת (מאופסת בול), והיום אחרי ירי במטווח באזור מגורי אני יכול לומר שההמלצה שלו לגבי ההדק שיפרה את הפגיעות שלי בצורה ניכרת. יש הבדל של יום ולילה.
בקיצור, למטווחי מאר רוט פנית, לא טעית
המון תודה מעוד לקוח מרוצה
אז פניתי לאלעד רוט בבקשה חריגה לייבא עבורי כוונת שלא מגיעה בצורה סדירה לארץ, וגם בחו"ל לא ממש זמינה במלאי. אלעד נענה לבקשה, ולאחר מאמצים רבים הצליח להשיג עבורי את הכוונת, ועל כך מגיעות לו תודות רבות, שכן מדובר בחלק לא יקר ולא ריווחי אך שדורש הרבה מאד תכתובות וטלפונים.
שלשום הגעתי להרכיב את הכוונת ועל הדרך, אביב הנשק, הציע לי להחליף בדחיפות את הקונקטור הרגיל לקונקטור מינוס.
אז ראשית כל, אני רוצה לציין שהוא עשה עבודה מעולה עם הכוונת (מאופסת בול), והיום אחרי ירי במטווח באזור מגורי אני יכול לומר שההמלצה שלו לגבי ההדק שיפרה את הפגיעות שלי בצורה ניכרת. יש הבדל של יום ולילה.
בקיצור, למטווחי מאר רוט פנית, לא טעית
המון תודה מעוד לקוח מרוצה
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
- סליקאי זהב

Re: כוונות וקונקטור לגלוק
אתה יכול להעלות בבקשה תמונה?
גם אני רוצה להחליף כוונות, אך לא לכוונות לילה.
תודה רבה
עמרי
גם אני רוצה להחליף כוונות, אך לא לכוונות לילה.
תודה רבה
עמרי
Glockus Contremo
- סליקאי כסף

רצ"ב קישור לתמונה של הכוונות
http://www.trijicon.com/user/parts/products1.cfm?PartID=46
אני מרוצה עד הגג של עזריאלי.
http://www.trijicon.com/user/parts/products1.cfm?PartID=46
אני מרוצה עד הגג של עזריאלי.
- סליקאי זהב

איני יודע מה המחיר אבל אני בטוח שהוא זול והוגן יותר מרוב המתחרים שלו...
זה אחריי שאני עשיתי סקר על כמה וכמה חלקים...
הבדל ניקר
זה אחריי שאני עשיתי סקר על כמה וכמה חלקים...
הבדל ניקר
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
כדי לא לבלבל את ציבור הקוראים -
שימוש בטריטיום בשעונים בתצורתו ה"מסוכנת" נעשה עד שנת 68-69 כאשר בוצע תהליך זהה לזה של חומר זרחני - הדבקה ישירה על מחוגים
שיטה הנהוגה היום גם בכוונות וגם בשעונים (לומינוקס וכו) בטוחה לחלוטין - החומר נעול בקפסולה ואין מגע עם אוויר או חלקים אחרים
שימוש בטריטיום בשעונים בתצורתו ה"מסוכנת" נעשה עד שנת 68-69 כאשר בוצע תהליך זהה לזה של חומר זרחני - הדבקה ישירה על מחוגים
שיטה הנהוגה היום גם בכוונות וגם בשעונים (לומינוקס וכו) בטוחה לחלוטין - החומר נעול בקפסולה ואין מגע עם אוויר או חלקים אחרים
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
EMT כתב:כדי לא לבלבל את ציבור הקוראים -
אני יכול להגיד לך שאני לא כזה בטוח בזה, הסיבה לכך היא כזאת-
הייתה ברשותי כוונת חדשה, אחרי כחצי שנה אחת הקפסולות הפסיקה לזרוח בצורה פתאומית. המסקנה שלי מעניין היא שהחומר הזרחני התנדף איכשהו(בגלל שזה היה פתאומי ולא התעמעמות איטית).
אגב, הכוונת הוחלפה בו במקום בחינם אצל מיכלין בחיפה
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
א. החומר אינו זרחני אלה קפסולות סגורות של טריטיום (פעם כולם עשו שימוש בחומר גלם של microtec )
ב. בכל קפסולה נמצא גז ( איזוטופ של מימן המכונה טריטיום) כאשר מה שזוהר זה לא הגז אלה חומר מיוחד אשר בגלל אינטרקציה עם אלקרטונים הנמצאים בגז עם החומר יוצרים אנרגיה בתצורה של אור.
אם ייצור תקין - זה לא מהווה סכנה לאף אחד.
כאשר לפני שנים רבות פשוט מרחו חומר רקיואקטיבי ע'ג מחוגים של תערובת כלשהי של ראדיי , אשר היה משחרר קרינת אלפא מאוד מזיקה
ב. בכל קפסולה נמצא גז ( איזוטופ של מימן המכונה טריטיום) כאשר מה שזוהר זה לא הגז אלה חומר מיוחד אשר בגלל אינטרקציה עם אלקרטונים הנמצאים בגז עם החומר יוצרים אנרגיה בתצורה של אור.
אם ייצור תקין - זה לא מהווה סכנה לאף אחד.
כאשר לפני שנים רבות פשוט מרחו חומר רקיואקטיבי ע'ג מחוגים של תערובת כלשהי של ראדיי , אשר היה משחרר קרינת אלפא מאוד מזיקה
אתה חושב שעם זה היה כל כך מסוכן היו ממשיכים להשתמש בזה עדיין בכל סוגי הכוונות האזרחיות/צבאיות???
אתם מוזמנים לעשות חיפוש בגוגל על Omega watches ו-Tritum.
אני קראתי שעד שנת 1997 הם השתמשו בטריטיום ועל כן רשום T Swiss made T על חוגת שעוני הצלילה שלהם, כאשר T מציין טריטיום. משנת 97 הם עברו לחומרלא רדיואקטיבי שנטען באנרגיה מאור חיצוני ואוגר אותו למספר שעות.
שען הסביר לי שהפסיקו לעבוד עם הטריטיום בגלל סיבות בריאותיות.
אני מניח שאם הקפסולה שלמה אז באופן תיאוריטי לא אמור לקרות דבר.
הבעייה שלי היא מה קורה באופן מעשי, אם מתקרבים לכוונת או לשעון עם מונה גייגר.
מעבר לכך, לכוונת לילה יש יתרון רק בתנאי חשכה מוחלטת. לכוונת רגילה יש קונטרסט יותר טוב, לטעמי, גם כאשר יש אור מועט ועל אחת כמה וכמה באור יום.
הסיכוי לירות בחשכה מוחלטת להגנה עצמית הוא די קלוש, אלא אם כן אתה הוא זה שמפניו צריך להתגונן.
אני קראתי שעד שנת 1997 הם השתמשו בטריטיום ועל כן רשום T Swiss made T על חוגת שעוני הצלילה שלהם, כאשר T מציין טריטיום. משנת 97 הם עברו לחומרלא רדיואקטיבי שנטען באנרגיה מאור חיצוני ואוגר אותו למספר שעות.
שען הסביר לי שהפסיקו לעבוד עם הטריטיום בגלל סיבות בריאותיות.
אני מניח שאם הקפסולה שלמה אז באופן תיאוריטי לא אמור לקרות דבר.
הבעייה שלי היא מה קורה באופן מעשי, אם מתקרבים לכוונת או לשעון עם מונה גייגר.
מעבר לכך, לכוונת לילה יש יתרון רק בתנאי חשכה מוחלטת. לכוונת רגילה יש קונטרסט יותר טוב, לטעמי, גם כאשר יש אור מועט ועל אחת כמה וכמה באור יום.
הסיכוי לירות בחשכה מוחלטת להגנה עצמית הוא די קלוש, אלא אם כן אתה הוא זה שמפניו צריך להתגונן.
- סליקאי זהב

חוזרים לאותו סיפור -
יש עשרות חברות מאוד מכובדות שממשיכות להשתמש בטריטיום בשעונים , חלקם הנכבד הוא חברות שווצריות בינהם - Luminox, Traser, SMW ועוד.
שען ככה''נ אינו בוגר פקולטה למדעים לכן לא היתי לוקח אותו כמקור מידע מהימן. בתור אחד שהחזיק בחיים שלו מונה גייגר את או שניים , אני יכול לגלות לך סוד - קרינה משעון טרייזר זהה לקרינה מספסל בפארק ליד ביתך.
אומגה לא עברה לחומר "רדיו-אקטיבי'' אלה החלה שימוש בטכנולוגיה יפנית - סופרלומינובה / SuperLuminova - בשיטה זו נעשה שימוש בתערובת זרחנית קלסית כאשר בוצעו מס' שיפורים אשר מאפשרים לשעון לשמור על מחוגים מאורים לאורך מס' שעות רב יחסית (בין 3 ל-9 תלוי גדול המחוג ).
אם תלחץ כאן תוכל להרחיב ידע תאורטי אודות שימוש בטריטיום לרבות מידע אודות פיסיקה של התהליכים
יש עשרות חברות מאוד מכובדות שממשיכות להשתמש בטריטיום בשעונים , חלקם הנכבד הוא חברות שווצריות בינהם - Luminox, Traser, SMW ועוד.
שען ככה''נ אינו בוגר פקולטה למדעים לכן לא היתי לוקח אותו כמקור מידע מהימן. בתור אחד שהחזיק בחיים שלו מונה גייגר את או שניים , אני יכול לגלות לך סוד - קרינה משעון טרייזר זהה לקרינה מספסל בפארק ליד ביתך.
אומגה לא עברה לחומר "רדיו-אקטיבי'' אלה החלה שימוש בטכנולוגיה יפנית - סופרלומינובה / SuperLuminova - בשיטה זו נעשה שימוש בתערובת זרחנית קלסית כאשר בוצעו מס' שיפורים אשר מאפשרים לשעון לשמור על מחוגים מאורים לאורך מס' שעות רב יחסית (בין 3 ל-9 תלוי גדול המחוג ).
אם תלחץ כאן תוכל להרחיב ידע תאורטי אודות שימוש בטריטיום לרבות מידע אודות פיסיקה של התהליכים
כמה נקודות ששווה לציין:
1. עוצמת הקרינה קטנה בריבוע המרחק.
2. גם אם השפופרות האלו נפרצות עדיין כמות הקרינה שתספוג מהן תהיה הרבה יותר קטנה מכמות הקרינה הקוסמית שהגוף שלך סופג יום יום, מכמות הקרינה שאתה סופג מהטלפון הנייד שלך, הלפטופ, נתב אלחוטי, רשת החשמל ושאר מכשירים פולטי קרינה שנמצאים בסביבתנו. באופן כללי אנחנו חיים בסביבה רוויה בקרינה מכל מני סוגים והגוף שלנו איכשהו מתמודד עם זה.
3. מדובר בכמות מזערית של איזוטופ של מימן - גז קל מהאויר. ברגע ששפופרת תישבר הגז יהפוך תוך שבריר שניה לחלק מהאטמוספירה שלנו שמכילה את האיזוטופ הזה ועוד כל מיני איזוטופים אחרים באופן טבעי וגם אותם אנחנו מכניסים יום יום לריאות.
4. כמות החומר הזוהר שיש בשעון היא יותר מפי 10 ממה שיש בכוונות. יש שעונים שכל לוח הספרות שלהם זוהר. ואם לא, אז כל סיפרה מ-12 הספרות מקבלת נקודה וגם 3 המחוגים. השעון נמצא גם צמוד לפרק היד 24/7 כך ששווה להשקיע במשהו שלא פולט קרינה באופן קבוע. בכוונות מדובר בסך הכל ב-3 נקודות קטנות.
5. בשביל מה כל הדרמה הזו של הזמנה מחו"ל? מה רע בכחול לבן (מפרולייט)?
א.
1. עוצמת הקרינה קטנה בריבוע המרחק.
2. גם אם השפופרות האלו נפרצות עדיין כמות הקרינה שתספוג מהן תהיה הרבה יותר קטנה מכמות הקרינה הקוסמית שהגוף שלך סופג יום יום, מכמות הקרינה שאתה סופג מהטלפון הנייד שלך, הלפטופ, נתב אלחוטי, רשת החשמל ושאר מכשירים פולטי קרינה שנמצאים בסביבתנו. באופן כללי אנחנו חיים בסביבה רוויה בקרינה מכל מני סוגים והגוף שלנו איכשהו מתמודד עם זה.
3. מדובר בכמות מזערית של איזוטופ של מימן - גז קל מהאויר. ברגע ששפופרת תישבר הגז יהפוך תוך שבריר שניה לחלק מהאטמוספירה שלנו שמכילה את האיזוטופ הזה ועוד כל מיני איזוטופים אחרים באופן טבעי וגם אותם אנחנו מכניסים יום יום לריאות.
4. כמות החומר הזוהר שיש בשעון היא יותר מפי 10 ממה שיש בכוונות. יש שעונים שכל לוח הספרות שלהם זוהר. ואם לא, אז כל סיפרה מ-12 הספרות מקבלת נקודה וגם 3 המחוגים. השעון נמצא גם צמוד לפרק היד 24/7 כך ששווה להשקיע במשהו שלא פולט קרינה באופן קבוע. בכוונות מדובר בסך הכל ב-3 נקודות קטנות.
5. בשביל מה כל הדרמה הזו של הזמנה מחו"ל? מה רע בכחול לבן (מפרולייט)?
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

EMT שלום. אם תקרא בעיון את ההודעה הקודמת שלי אליה התייחסת (שורה 3, אחרי "משנת 97") תראה שכתבתי שOMEGA עברה לחומר "לא רדיו אקטיבי" ולא כפי שכתבת.
איתמר שלום. אני חושב שכדאי בכל זאת להבחין בין קרינה מייננת (אף אם מדובר בקרינת Beta) לקרינה אלקטרומגנטית. הראשונה ידועה כמזיקה לגוף האדם (כמובן, מעל חשיפה מסויימת) והשנייה עדיין בגדר חשודה בלבד.
הייתי קונה בשמחה כחול-לבן, אבל מפרו מתעקשים לייצר רק כוונות לילה ולא כוונות רגילות.
נתתי שתי סיבות מדוע לא הייתי מעוניין בכוונות לילה, אבל הרוב באשכול נתפסו דווקא לנושא הקרינה. הסיבה השנייה חשובה לא פחות ואולי אף יותר. בשימוש באור יום או באור מועט הקונטרסט של הכוונות המסויימת שקניתי יותר טוב בעיני מכוונות לילה. יצא לי לירות בגלוק 26 כ"ד עם כוונות מפרו ירוקות באור יום, ונאלצתי לכוון בעזרת הלהב והאתנח ללא שימוש בנקודות הזרחניות, שכן הן נראו בקושי רב.
כל אחד שיתקין מה שמתאים לו, ואין בדברי המלצה אלא התרשמות אישית בלבד.
איתמר שלום. אני חושב שכדאי בכל זאת להבחין בין קרינה מייננת (אף אם מדובר בקרינת Beta) לקרינה אלקטרומגנטית. הראשונה ידועה כמזיקה לגוף האדם (כמובן, מעל חשיפה מסויימת) והשנייה עדיין בגדר חשודה בלבד.
הייתי קונה בשמחה כחול-לבן, אבל מפרו מתעקשים לייצר רק כוונות לילה ולא כוונות רגילות.
נתתי שתי סיבות מדוע לא הייתי מעוניין בכוונות לילה, אבל הרוב באשכול נתפסו דווקא לנושא הקרינה. הסיבה השנייה חשובה לא פחות ואולי אף יותר. בשימוש באור יום או באור מועט הקונטרסט של הכוונות המסויימת שקניתי יותר טוב בעיני מכוונות לילה. יצא לי לירות בגלוק 26 כ"ד עם כוונות מפרו ירוקות באור יום, ונאלצתי לכוון בעזרת הלהב והאתנח ללא שימוש בנקודות הזרחניות, שכן הן נראו בקושי רב.
כל אחד שיתקין מה שמתאים לו, ואין בדברי המלצה אלא התרשמות אישית בלבד.
- סליקאי זהב

אני מעדיף את הכוונות המקוריות... לדעתי הכי נוח
עם כבר הייתי קונה כוונות חדשות הייתי הולך דווקא על זה
http://glockparts.com/Detail.aspx?PROD=6898&CAT=742
וזה
http://glockparts.com/Detail.aspx?PROD=7084&CAT=742
ביחד 34$
שלך עולה40$
http://glockparts.com/Detail.aspx?PROD=6700&CAT=745
עם כבר הייתי עושה הזמנה הייתי מזמין אצ צורת המכוון של גלוק ("ח" הפוכה)
לדעתי נוח הרבה יותר
עם כבר הייתי קונה כוונות חדשות הייתי הולך דווקא על זה
http://glockparts.com/Detail.aspx?PROD=6898&CAT=742
וזה
http://glockparts.com/Detail.aspx?PROD=7084&CAT=742
ביחד 34$
שלך עולה40$
http://glockparts.com/Detail.aspx?PROD=6700&CAT=745
עם כבר הייתי עושה הזמנה הייתי מזמין אצ צורת המכוון של גלוק ("ח" הפוכה)
לדעתי נוח הרבה יותר
שלום רועי.
על טעם וריח אין מה להתווכח.
אני מעדיף כוונת 3 נקודות המקובולת ברוב אקדחי הלחימה על פני כוונת אחורית בצורת U. אולי משום שהמטרה היא שתתמקד בכוונת הקדמית בתנאי לחץ, ולכן חשוב שהנקודה בה תבלוט יותר מאשר ה-U מאחור.
הבעייה שלי היא דווקא הכוונת הקדמית שהצעת. היא ארוכה מאד ולכן מקצרת את המרוחק בין הכוונות.
בעייה נוספת היא שאם הכוונת לא בדיוק מקבילה לציר המחלק (והרי בגלוק החריר לכוונת הוא אליפטי) תיווצר סטייה מאד גדולה, מה שלא קורה בכוונת קדמית קצרה.
על טעם וריח אין מה להתווכח.
אני מעדיף כוונת 3 נקודות המקובולת ברוב אקדחי הלחימה על פני כוונת אחורית בצורת U. אולי משום שהמטרה היא שתתמקד בכוונת הקדמית בתנאי לחץ, ולכן חשוב שהנקודה בה תבלוט יותר מאשר ה-U מאחור.
הבעייה שלי היא דווקא הכוונת הקדמית שהצעת. היא ארוכה מאד ולכן מקצרת את המרוחק בין הכוונות.
בעייה נוספת היא שאם הכוונת לא בדיוק מקבילה לציר המחלק (והרי בגלוק החריר לכוונת הוא אליפטי) תיווצר סטייה מאד גדולה, מה שלא קורה בכוונת קדמית קצרה.
- סליקאי זהב

תראה זה ציוד מקורי של גלוק לכן אני מאמין שאין פה בעייה...
לגבי אורך הכוונת הקדמית זהה באורה לכוונות של מפרו/טריגיקון זוהרות בחושך
לגבי אורך הכוונת הקדמית זהה באורה לכוונות של מפרו/טריגיקון זוהרות בחושך
15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד