מצב פטיש

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: מצב פטיש

על ידי ramdishon » 28 אוקטובר 2010, 16:25

אני טוען מזה שנים רבות שאין מניעה מלשאת אקדח מודרני עם מנגנון השמטת פטיש עם כדור בקנה. הבעיה היא שזה מחייב שני דברים:
הכרה טובה מאד של הכלי
הפעלת הניצרה היעילה ביותר- זו בין האוזניים.
מאחר ורוב נושאי הנשק בארץ אינם מצטיינים בשתי תכונות אלו, לכן, למרות חוסר ההגיון המבצעי, אני בעד הדרכה לשאת אקדח טעון בלבד.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 28 אוקטובר 2010, 21:32

איתמר אתה צודק ,,,אני נוהג עם "קלעצאלע" מיתחת לדוושת הגז ורק כשצריך לתת "פול גז" אני מזיז אותה בזריזות ותוקע אותה מתחת לדוושת הבלם [למען הבטיחות כמובן,,] ואז אני נותן בגז,,
לגבי ירי מעשי לא כדאי לפתוח כאן דיון ,ודי לחכימה,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי spy » 29 אוקטובר 2010, 08:10

itamar כתב:...
אדם שהולך עם נשק פרוק באיזור בו הסיכוי להתקלות גבוה, שקול בעיני לאדם שהולך קבוע עם כדור בקנה. שניהם לא מעריכים את הסיכונים נכון, ושניהם לדעתי מהווים סיכון בטיחותי לעצמם ולסביבה.
א.

כאן אני חולק עליך לחלוטין משתי סיבות

1. אדם שלא מסוגל לשאת נשק עם כדור בקנה יהווה סיכון גם אם האיום הנקודתי יחייב זאת. קראתי תחקירי תאונות שבהם אדם הלך עם כדור בקנה בגלל איום אמיתי ומוצדק אך לבסוף פלט כדור. רמת המיומנות שלנו בנשק לא תלויה ברמת האיום אלא רק ברמת האימון ותדירותו.
2. אותי לימדו שזה מאוד לא טוב כל פעם לשנות את מצב נשיאת האקדח היות וברגע האמת אנו עלולים להגיב לפי מצב נשיאה לא נכון...
3. מה הקשר לירי מעשי? זה ספורט והרי שהדיון שלנו על מצב אמת... אני לא מתקין ברכב שלי קשת התהפחות, חגורות בטיחות 5 נקודות ולא נוהג עם קסדה.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי gadgar » 22 נובמבר 2010, 21:24

afss כתב:ואני שואל:
אם אתה לא לוחם שנע לקראת היתקלות או אדם שנע באזור בו בטוח יש מחבלים, למה אתה הולך עם כדור בקנה?

כפי שכבר כתבו פה, בזמנים ובמקומות מסוימים יש צורך לשמור על יד פנויה.

ולגבי שאלת הבטיחות, גם כפי שכבר נאמר, הדבר תלוי במיומנות האישית, יש אנשים שלא הייתי מתקרב אליהם גם אם הצינה בכיס אחד והגוף בכיס השני, וישנם כאלה שאכנס איתם לחדר ברטוב בלי להסס. אין מנוס מלקיחת אחריות אישית.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד