התנהלות במטווחים - שאלה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
התנהלות במטווחים - שאלה
תגידו, יש לי שאלה .. האם קרה לעוד מישהו שהגיע למטווח כלשהו ברחבי מדינתינו הקטנטונת ובקש לטווח בנשקו האישי .. מייד ביקש
האדון מבעד לדלפק את הכלי .. "פרק" אותו בחופזה לכיוון הדלפק והחל לשחק בנשק ? ... האם זוהי התנהגות מקצועית אשר נהוגה במטווחים ?
אני מבין את הסקרנות של בעל המטווח או נציגו המעוניינים לבחון את הנשק שהגיע לסף דלתו .. אך לעניות דעתי הנושא מסוכן, לא מקצועי ואולי אפילו לא מכובד ..
קרה במספר מטווחים שונים במרכז הארץ ...
האדון מבעד לדלפק את הכלי .. "פרק" אותו בחופזה לכיוון הדלפק והחל לשחק בנשק ? ... האם זוהי התנהגות מקצועית אשר נהוגה במטווחים ?
אני מבין את הסקרנות של בעל המטווח או נציגו המעוניינים לבחון את הנשק שהגיע לסף דלתו .. אך לעניות דעתי הנושא מסוכן, לא מקצועי ואולי אפילו לא מכובד ..
קרה במספר מטווחים שונים במרכז הארץ ...
Smith & Wesson - M&P9c
Microtech - Ultratech
Microtech - Ultratech
Re: התנהלות במטווחים - שאלה
נשמע שיש לך נשק מעניין ובלתי שגרתי. 
- סליקאי ארד

תגדיר "לשחק בנשק".
נשמע כאילו המוכר (שלרוב הנו מדריך ירי) בדק שהנשק תקין.
בכל מטווח בו תבקש לטווח בנשק שאינו שייך למטווח, יבצעו פריקה ובדיקת תקינות כללית של הנשק, אחרת זו פשוט רשלנות.
אצל מאיר רוט, לדוגמא, כבר ליד הדלפק פורקים את הנשק שלך, בודקים את תקינותו הכללית, מעבירים פלנלית לניקוי ומשמנים את האקדח לפני הכניסה למטווח.
נשמע כאילו המוכר (שלרוב הנו מדריך ירי) בדק שהנשק תקין.
בכל מטווח בו תבקש לטווח בנשק שאינו שייך למטווח, יבצעו פריקה ובדיקת תקינות כללית של הנשק, אחרת זו פשוט רשלנות.
אצל מאיר רוט, לדוגמא, כבר ליד הדלפק פורקים את הנשק שלך, בודקים את תקינותו הכללית, מעבירים פלנלית לניקוי ומשמנים את האקדח לפני הכניסה למטווח.
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

שזה לטעמי - שירות מעולה, אם אתה אדם אחראי ששליטתו בנשק חשובה לו
הריי שפעם בחצי שנה ראוי להגיע ולטווח אפילו 50 כדור
על הדרך הרווחת בדיקת נשק מקצועית
מה רע?
הריי שפעם בחצי שנה ראוי להגיע ולטווח אפילו 50 כדור
על הדרך הרווחת בדיקת נשק מקצועית
מה רע?
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
אני דווקא לא הייתי רוצה שישמנו לי את האקדח לפני הירי.
אני תמיד שומר עליו נקי וכשיר,
שימון לפני ירי יוציא שמן החוצה בגלל תנועת המחלק ויתן הרגשה ממש לא נעימה וגם יכול להפריע.
שימון לפני ירי יגרום לשמן לצבור פיח , להיקרש ולהדבק למתכת ויהיה קשה יותר להסרה בזמן הניקוי שלאחר הירי.
כל זאת בתנאים הסטריליים של מיטווח סגור, תארו לעצמכם אקדח משומן יורה בתנאי אבק, הצירוף של שמן ואבק גורם לשחיקה ואם האקדח בנוי מדויק וללא מרווחים יכול גם להיווצר מעצור.
אני תמיד שומר עליו נקי וכשיר,
שימון לפני ירי יוציא שמן החוצה בגלל תנועת המחלק ויתן הרגשה ממש לא נעימה וגם יכול להפריע.
שימון לפני ירי יגרום לשמן לצבור פיח , להיקרש ולהדבק למתכת ויהיה קשה יותר להסרה בזמן הניקוי שלאחר הירי.
כל זאת בתנאים הסטריליים של מיטווח סגור, תארו לעצמכם אקדח משומן יורה בתנאי אבק, הצירוף של שמן ואבק גורם לשחיקה ואם האקדח בנוי מדויק וללא מרווחים יכול גם להיווצר מעצור.
- סליקאי כסף

טיפת שמן קטנה במסילות
תסייע לתנועת מחלקת קלה וחלקה
ותמנע שחיקה !
א
ותמנע שחיקה !
א
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
goral כתב:טיפת שמן קטנה במסילות
ותמנע שחיקה !
א
בדיוק אני תוהה...
כיצד מקובל לשמן נשק "כל מתכתי" כלומר כזה שאין בו גוף פולימרי?
האם משמנים את כל הנשק או רק בנקודות ספציפיות שהוגדרו ע"י היצרן?
(הרי בחלק מהמקרים השחמה מגנה מחלודה/קורזיה בצורה חלקית,לא?)
- סליקאי כסף

אין שום הבדל, ואני לא מכיר נשק שכולו עשוי מפלסטיק (לפחות כזה שזמין בשוק האזרחי).
גם בגלוק שטיפול הטניפר שלו אמור להיות עמיד בפני קורוזיה, אני עדיין משמן את הצינה שימון דק. מטפטף טיפה אחת או שתיים של שמן על הצינה, מפזר ומנגב את העודפים.
הטניפר עד כמה שהוא עמיד, הוא לא מושלם ובמהלך חיי האקדח הוא יכול להפגם (שריטות עמוקות, נפילות וכו). תזניח גלוק יותר מדי, בהחלט תראה עליו ג'ינג'ים של חלודה.
א.
גם בגלוק שטיפול הטניפר שלו אמור להיות עמיד בפני קורוזיה, אני עדיין משמן את הצינה שימון דק. מטפטף טיפה אחת או שתיים של שמן על הצינה, מפזר ומנגב את העודפים.
הטניפר עד כמה שהוא עמיד, הוא לא מושלם ובמהלך חיי האקדח הוא יכול להפגם (שריטות עמוקות, נפילות וכו). תזניח גלוק יותר מדי, בהחלט תראה עליו ג'ינג'ים של חלודה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר, לא מופיע במדריך של גלוק שום איזכור לשימוש הצינה,
היצרן מנחה :
3 טיפות בצינה - מסילה ימין, מסילה שמאל, בחלק העליון (במקום שהחלק העליון של בית הבליעה מתחכך),
2 טיפות בקנה - טיפה אחת מתחת לבית הבליעה איפה שהבריח, עוד טיפה אחת מפוזרת על הקנה (בדגמי C יש הזהרה בשימון ליד החריצים של המפצה, שלא יכנס שמן לקנה)
1 טיפות בגוף - על הקפיץ האחורי ביותר
אלו המלצות היצרן, ולדעתי הוא מכיר את הנשק שלו הכי טוב שיש, כמובן ששימון הצינה בחוץ לא יכול להיזק, מנגד זה יכול ללכלך, אולי אם אתה שוטר או משהו כזה שנושא בנרתיק חיצוני על בגדי עבודה זה פחות נורא, אבל ללכת עם אקדח "מלכלך" בנרתיק פנימי עם חולצה מחוייטת זה בעיה
היצרן מנחה :
3 טיפות בצינה - מסילה ימין, מסילה שמאל, בחלק העליון (במקום שהחלק העליון של בית הבליעה מתחכך),
2 טיפות בקנה - טיפה אחת מתחת לבית הבליעה איפה שהבריח, עוד טיפה אחת מפוזרת על הקנה (בדגמי C יש הזהרה בשימון ליד החריצים של המפצה, שלא יכנס שמן לקנה)
1 טיפות בגוף - על הקפיץ האחורי ביותר
אלו המלצות היצרן, ולדעתי הוא מכיר את הנשק שלו הכי טוב שיש, כמובן ששימון הצינה בחוץ לא יכול להיזק, מנגד זה יכול ללכלך, אולי אם אתה שוטר או משהו כזה שנושא בנרתיק חיצוני על בגדי עבודה זה פחות נורא, אבל ללכת עם אקדח "מלכלך" בנרתיק פנימי עם חולצה מחוייטת זה בעיה
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אכן תמונות קשות!
ועכשיו הבנתי שכאשר משמנים נשק אז השימון "נמדד בטיפות",חשבתי שנשק "זוכה" ליותר שמן.
ד"א ידוע לי בגלל מה חלודה/קורוזיה נגרמות אך כאשר מדובר ספציפית בנשק אז בגדול גורמי הסיכון העיקריים הם:
זיעה,הימצאות בסביבה לחה/ים וכו'?
- סליקאי כסף

זה תלוי בהרבה משתנים
סוג הנשק
הסביבה שבה הוא שוהה
תדירות השימון וכו'
מאג שנמצא על גג של האמר ביום גשום מוטב לו שיקבל שימון מאסיבי
גלוק שנמצא על גוף הלבוש מחוייט מוטב לו שיהיה עם כמה שפחות שמן,
יש אקדחים רגישים יותר ויש שפחות, אומנם איתמר העלה פה תמונה של גלוק חלוד, אבל מדובר במקרה יחסית נדיר שבהחלט לא מעיד על הכלל, רוב הגלוקים בשוק גם אם לא תשמן אותם כלל לא תראה חלודה, אז שימון עדין וקל עם טיפות בודדות מספק את הסחורה
אני מניח שאקדחים העשויים ברזל וקצת מיושנים שלא עוברים תהליכים מתקדמים ל"אטמית" המתכת (כגון טניפר ושות) יאהבו פחות את היובש.
סוג הנשק
הסביבה שבה הוא שוהה
תדירות השימון וכו'
מאג שנמצא על גג של האמר ביום גשום מוטב לו שיקבל שימון מאסיבי
גלוק שנמצא על גוף הלבוש מחוייט מוטב לו שיהיה עם כמה שפחות שמן,
יש אקדחים רגישים יותר ויש שפחות, אומנם איתמר העלה פה תמונה של גלוק חלוד, אבל מדובר במקרה יחסית נדיר שבהחלט לא מעיד על הכלל, רוב הגלוקים בשוק גם אם לא תשמן אותם כלל לא תראה חלודה, אז שימון עדין וקל עם טיפות בודדות מספק את הסחורה
אני מניח שאקדחים העשויים ברזל וקצת מיושנים שלא עוברים תהליכים מתקדמים ל"אטמית" המתכת (כגון טניפר ושות) יאהבו פחות את היובש.
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד