מחפש מידע על רובה הקרבין..
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
10 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מחפש מידע על רובה הקרבין..
מחפש מידע על רובה הקרבין (כן... הענתיקה מעץ של המשא"ז).
לא צריך נתונים פיזיים, תמונות, וכו' אלא רקע הסטורי על הנשק.
לא צריך נתונים פיזיים, תמונות, וכו' אלא רקע הסטורי על הנשק.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק
קצת פרטים הסטוריים :נוצר במלחה"ע 2 (6.2 מליון יחידות יוצרו תוך 3 שנים)ונופק אחרי המלחמה לחברות נאט"ו ולמדינות אחרות פותחו מספר דגמים (כולל מטול רימונים ורובה צלפים).לאחר מלחמת יוה"כ נרכש ע"י ישראל לצרכי בטחון פנים ובמיוחד למשא"ז .
(מתוך הלקסיקון לבטחון ישראל)
מעבר לזה אם אינני טועה מבוסס על רובי קליעה אזרחיים ונוצר כך ע"מ להקל על החיילים את השימוש מתוך הנחה שירו ברובים דומים גם בבית (טוב לא מ מ ש בבית )
מקווה שעזרתי .
(מתוך הלקסיקון לבטחון ישראל)

מעבר לזה אם אינני טועה מבוסס על רובי קליעה אזרחיים ונוצר כך ע"מ להקל על החיילים את השימוש מתוך הנחה שירו ברובים דומים גם בבית (טוב לא מ מ ש בבית )

מקווה שעזרתי .
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב
"הבטחתי ולכן אקיים"
(על משקל דברי דוד השמעוני, מגיש מקבילית המוחות, ערוץ 1 , אי שם בשנים ההן...)
כתבה מפורטת על רובה הקרבין עלתה לאוויר ומופיעה באגף הכתבות של הסליק.
(ולמי שמתעצל או לא יודע איפה, http://www.haslik.co.il/main/index.php?op=view&t=111)
תהנו.
לגופי משא"ז המעוניינים לקבל את הכתבה בפורמט WORD , ניתן לפנות אלי במייל או בפרטי ואשמח לשלוח.
נועם.
(על משקל דברי דוד השמעוני, מגיש מקבילית המוחות, ערוץ 1 , אי שם בשנים ההן...)
כתבה מפורטת על רובה הקרבין עלתה לאוויר ומופיעה באגף הכתבות של הסליק.
(ולמי שמתעצל או לא יודע איפה, http://www.haslik.co.il/main/index.php?op=view&t=111)
תהנו.
לגופי משא"ז המעוניינים לקבל את הכתבה בפורמט WORD , ניתן לפנות אלי במייל או בפרטי ואשמח לשלוח.
נועם.
נועם, תודה
נועם, קבל ח"ח על הכתבה המפורטת על הקרבין.
רק זכור שהכוונת א"א של דגם ה- M-3 נקראת Snooper scope (ולא sniper).
רק זכור שהכוונת א"א של דגם ה- M-3 נקראת Snooper scope (ולא sniper).
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
נועם כל הכבוד, מאמר יפה וחשוב, יש לא מעט כאלו אצל מתנדבים, כיתות כוננות וגם במג"ב.
האמת, נשק לא פחות חשוב בהיסטוריה מאשר ה M16 או הקאלשניקוב. דור ראשון לנשק ארוך, קל, מדוייק, רב שימושי ומתאים גם לשיטור, ביטחון. (לפי הבנתי, גם מסרט וגם מצילומים של התקופה, הנשק שימש את כוחות דרום ויאטנם בתקופה של "היועצים" וגם את היועצים עצמם. זה לפני הכניסה ללחימה מלאה והכנסת ה M14, שנחשב אז לנשק של הכוחות הסדירים.
כדאי לציין שלאחרונה גם נוספה קת פלסטיק מתקפלת על בסיס מבנה הקת של הגליל / FN. חבל כמובן שלא מחליפים את כל הקתות הישנות אבל לשימושים של שיטור רגלי או כיתות כוננות בקו התפר המערבי (!!) אין טוב מהם. "לשרופים" יש מעט כתות כאלו שאפשר לקנות, כל אחד ושיקוליו הוא.
לכל המקטרים, אין סיכוי שב M16 תצליחו לפגוע יותר טוב בשטח בנוי ובטוחים של עשרות מטר. מבנה הכוונות (חריר) לא בדיוק עוזרות לירי מהיר בתנאי אור קשים אך בתנאי עמידה ותנוחת ירי נכונים התוצאות טובות מאד (הייתי רוצה כוונת השלכה או אופטית, הייתי רוצה לזכות בלוטו).
האמת, נשק לא פחות חשוב בהיסטוריה מאשר ה M16 או הקאלשניקוב. דור ראשון לנשק ארוך, קל, מדוייק, רב שימושי ומתאים גם לשיטור, ביטחון. (לפי הבנתי, גם מסרט וגם מצילומים של התקופה, הנשק שימש את כוחות דרום ויאטנם בתקופה של "היועצים" וגם את היועצים עצמם. זה לפני הכניסה ללחימה מלאה והכנסת ה M14, שנחשב אז לנשק של הכוחות הסדירים.
כדאי לציין שלאחרונה גם נוספה קת פלסטיק מתקפלת על בסיס מבנה הקת של הגליל / FN. חבל כמובן שלא מחליפים את כל הקתות הישנות אבל לשימושים של שיטור רגלי או כיתות כוננות בקו התפר המערבי (!!) אין טוב מהם. "לשרופים" יש מעט כתות כאלו שאפשר לקנות, כל אחד ושיקוליו הוא.
לכל המקטרים, אין סיכוי שב M16 תצליחו לפגוע יותר טוב בשטח בנוי ובטוחים של עשרות מטר. מבנה הכוונות (חריר) לא בדיוק עוזרות לירי מהיר בתנאי אור קשים אך בתנאי עמידה ותנוחת ירי נכונים התוצאות טובות מאד (הייתי רוצה כוונת השלכה או אופטית, הייתי רוצה לזכות בלוטו).
10 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד