שאלת תחמושת
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: שאלת תחמושת
איתמר בוא נסכם ככה.
אם השופט יורה זה תמיד מוצדק.
אם מישהו אחר ירה זה בטח לא היה נדרש.
אם השופט יורה זה תמיד מוצדק.
אם מישהו אחר ירה זה בטח לא היה נדרש.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
מתבונן מרחוק כתב: לכן אני חושש שבשימוש בתחמושת הידרה-שוק יגידו לי - פציעה כזו מתחמושת FMJ היתה פוצעת את המחבל/תוקף ולא הורגת אותו. בכך שנשאת תחמושת כל כך קטלנית, חרגת מגבולות ההגנה העצמית. לכן אני חושב לחזור ל-FMJ. אשמח אם מישהו יוכל להאיר את הנקודה הזו.
באותה מידה יכול להיות שיגידו לך שה9מ"מ הרג את המחבל ויריה מ 0.22 שורט היתה רק שורטת אותו .
ואים בכלל לא היתה לוקח אקדח .....
אין להיפוטזות סוף.
מקור כל התאוריות סביב ענין התחמושת במחסנית נובע בעיקרו מעיון מעמיק מידי של חלקנו ככולנו בעיתונות שמגיעה ממעבר לאוקינוס ,לא תמיד הקוראים נותנים את הדעת לשוני המהותי בין שתי מערכות המשפט .
אני לא משפטן ,אבל לעניות דעתי ברגע שהתביעה מתחילה לרקוד סביב סוג התחמושת המדויק שבו השתמשתה המצב שלך טוב.
זה אומר שהם לא מצליחים למצוא פגם במערכת החלטות שהובילו אותך לשליפת האקדח ,לא מצליחים להציג תסריט שבו היתה יכול לצאת מהמצב עליו נקלעתה בלי לעשות שימוש באקדח והכי גרוע מבחינתם לא מצליחים לבסס הנחה שלא נשקפה לך סכנת חיים .
לכן כל שנותר לך הוא להסב את צומת לב בית המשפט לכל הנ"ל להתרווח ולהציף את התביאה בערמה של ספרים כתבות ניסוים תקדמים מחול שאותם תוכל למצוא בקלות אצל מסאד אויב למשל .
ואולי בעד מומחה אוו שתים ולראות את התביעה מתפטלת בחוסר אונים .
וואלאק אתם...
הברווז השיב בצורה מדוייקת ולעניין.
1. התחמושת נרכשה כחוק ? כן.
2. הסיבה בה נבחרה התחמושת הזו : על מנת למנוע חדירת יתר ופגיעה בחפים מפשע.
השאר תלוי בעורך הדין ובחשבון הבנק של הנאשם אם אכן יואשם.
הברווז השיב בצורה מדוייקת ולעניין.
1. התחמושת נרכשה כחוק ? כן.
2. הסיבה בה נבחרה התחמושת הזו : על מנת למנוע חדירת יתר ופגיעה בחפים מפשע.
השאר תלוי בעורך הדין ובחשבון הבנק של הנאשם אם אכן יואשם.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
בעיני החוק אין לקליבר ולסוג התחמושת שום משמעות. הוא מתייחס בצורה שווה לתחמושת 22LR ולתחמושת 0.5AE.
מה שכן ידרוש התייחסות, ואמרו זאת גם מספר חברים לפני, זה השיקולים והאמצעים שהופעלו באירוע, לדוגמה:
- האם היית חייב להתערב?
- האם נקטת צעדים למנוע פגיעה בחפים מפשע, כולל חשיבה על אפשרות ל: חדירות יתר, סטיית קליע, ריקושט וכד'.
רק אם תוכיח ש"היסוד הנפשי", בו היית נתון, מראה על נקיטת כל האמצעים למניעת פגיעה בחפים מפשע, אולי תצא זכאי. ואני אומר "אולי" כי תמיד התביעה יכולה לשאול: מדוע ירית כשאתה יודע שיש סיכון לחפים מפשע?
מטומטם? כן, יכול לעלות במשפט? גם כן. ועכשיו תחליט איך אתה מתכונן לנהוג באירוע ירי ולא איזו תחמושת תחזיק במחסנית. זה ממש לא משנה...
מה שכן ידרוש התייחסות, ואמרו זאת גם מספר חברים לפני, זה השיקולים והאמצעים שהופעלו באירוע, לדוגמה:
- האם היית חייב להתערב?
- האם נקטת צעדים למנוע פגיעה בחפים מפשע, כולל חשיבה על אפשרות ל: חדירות יתר, סטיית קליע, ריקושט וכד'.
רק אם תוכיח ש"היסוד הנפשי", בו היית נתון, מראה על נקיטת כל האמצעים למניעת פגיעה בחפים מפשע, אולי תצא זכאי. ואני אומר "אולי" כי תמיד התביעה יכולה לשאול: מדוע ירית כשאתה יודע שיש סיכון לחפים מפשע?
מטומטם? כן, יכול לעלות במשפט? גם כן. ועכשיו תחליט איך אתה מתכונן לנהוג באירוע ירי ולא איזו תחמושת תחזיק במחסנית. זה ממש לא משנה...
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד