רצועה לנשק (חובה לכל חייל)

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: רצועה לנשק (חובה לכל חייל)

על ידי itamar » 15 ספטמבר 2013, 21:58

higt-power כתב:אם אין למשהוא סבלנות לחכות לשידור הנ"ל הנה שני דוגמאות .
http://www.youtube.com/watch?v=OH5ET974CCc
http://www.youtube.com/watch?v=0ov2o-L7qeg

תסלח לי היגט,
אין שום דבר שמזכיר לחימה בסרטים האלה.
מה שאתה רואה שם זו פעילות בט"ש, מזכיר משהו את ימי לבנון לפני הנסיגה.
זה רחוק מאד מלחימה.
וכן לפעילות כזו שאתה צריך לעלות ולפרוק במהירות מרכבים ומסוקים, להתקל בטווחים קצרים ולפעול בשטח עירוני ובתוך אוכלוסיה עדיף באמת נשק יותר קצר.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 15 ספטמבר 2013, 22:31

זאת הנקודה
הלחימה עצמה משתנה כל הזמן .
כמו שהיא היא השתנתה בין מלחמת רוסיה יפן וקרים למלחמת העולם הראשונה וכמו שהיא השתנתה בין מלחמת העולם הראשונה לשניה .
ומי שלא רוצה למצוא את עצמו צועד בסך עם מדים כחולים מעוטרים בפס אדום מול עמדת מיקלע כמו הצרפתים בתחילת מלחמת העולם הראשונה אוו מסתער בסוסים על טנק כמו הפולנים בשניה ,צריך לקרוא את השינוים בשטח ולהתאים את עצמו למציאות משתנה .
והיא משתנה והרבה כל הזמן .
כך עושים האמריקאים וכך אנחנו עושים .
לחימה היא מושג כללי מאד וגמיש מאד .
נכון להיום כך נראת לחימה מודרנית לא עוד ניצחונות הרואים וכיבושי שטח אלא סדרות של קרבות קצרים ומוגבלים בשטח ובכמות משתתפים .

ציין אילן נכון שבימים אלו נמלאים 40 שנה למחמת יום כיפור, "הילדים של חורף 73 " כבר משתחררים מימלואים ,למלחמת של"ג מלאו בשנה שעברה 30 שנה שגם זה לא הולך ברגל.
זאת היתה הפעם האחרונה שנילחמנו במשהוא שאיך שהוא דומה למלחמה שאתם מדברים עליה .
מה היה מאז ?
בט"ש פלוס "מבצע" פה ושם וגם מלחמה שבגדול היתה בסך הכל פעולת תגמול מורחבת מול ארגון טרור .
אז אפשר להמשיך להלל את האצילות של הפרשים אוו את חשיבות המצודה אוו אורך הקנה אבל רצוי להתעורר ולהריח את הקפה ולהבין שהעולם השתנה .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 16 ספטמבר 2013, 05:01

חברים אני חבר במכון דן שומרון שדן ביחסי חברה צבא בישראל במסגרת האקדמית.
השנה בדצמבר יש הכנס השני ותהיה בו גם הרצאה שתעסוק בשינויים במבנה הכוח הלוחם וציודו. אגב אתם מוזמנים
צאו ולמדו !!!
1. איומים - קיימים עדיין מסוריה וממצריים. גם אם נטמון את הראש בחול (של סיני) האיומים שכרגע אינם לא תמו. צבא צריך להיות מוכן למתארים אלו. !?
2. עירק / אפגניסטן. צבא ארה"ב הגיע לשם עם A2 וגם מקוצרים למפקדים ובעלי נשק מחלקתי. השינויים שחלו במהלך הזמן. יותר מקוצרים לכוח הסורק בכפרים ולהתקלויות בטווח קצר. מאידך יותר רובי 7.62 חצי אוטומטיים ללחימה בשטח הפתוח. וכך מתנהל הכוח. בשטח הפתוח יותר 7.62 ומקלעים ומפעילי נ.ט. וכאשר מקיפים ישוב / כפר או סורקים בו. נע קדימה הכוח הקל כשהקלעים / צלפים נותנים לו חיפוי.

איך בישראל כל בוגר ירי מעשי מצליח כבר להיות גנרל אני לא יודע...
ירי מעשי הוא ספורט הוא ספורט הוא ספורט.
הבסיס שהוא נותן לקליעה הוא מעולה. אח"כ צריך למנף את זה למתארי לחימה.

אתן דוגמא : אדם יושב בשולחן ומולו אדם נוסף. נכנס מפגע לחדר הוא ישלוף (ידרוך או לא) וירה ממקום מושבו במהירות האפשרית. יתכן וזה שמולו יפגע. הוא גם יכול לרדת נמוך ולהשתמש בשולחן כמחסה חלקי.
בירי מעשי אתה יושב מול שולחן ולפניך מטרת אל ירי מאחוריה מטרה. מלמדים אותך לקום כדי לא לפגוע במטרת האל ירי. - נו באמת? מה עם זה שאתה הופך גלוי. תזכור שבירי מעשי החשוב הוא הניקוד. ואילו בחיים האמיתיים סופרים הרוגים.

רק בישראל לוקחים טבח ו ב 9 שעות הופכים אותו לשומר ! נו באמת.
מבלי לפרט - ההכשרות בפורט בניננג ארוכות מההכשרות בצה"ל.
אז כשמסתכלים על התמונה תסתכלו על הכל - אל תגדילו לי מקש כזה או אחר או רצועה או בורג.

בא החבר גלוק 34 שכבודו במקומו. מביא לנו גאדג'ט מהשוק האמריקאי !!!
ואומר חובה לכל חייל. כשהמדגים האלוף / המאסטר ה- הכי אני לא יודע מה הוא אזרח.
אותי זה מוציא מדעתי....
למה -?
כי כל יום מנפחים לנו את המוח ומ**** לנו את השכל עם אלפי שיפורים שכולם נחמדים.
אך במבחן צבא לוחם בשטח בתנאים קשים מנצח הציוד שהוא הכי מסיבי והכי פשוט !!!

אני מוכן לבחון כל ציוד כשאראה אותו מוצג ע"י אחד שיש לו קבלות בלחימה במתארי חי"ר.
לסיכום 2006 קרבות מוגבלים בשטח נכשלו בגלל חוסר שינוי תודעתי ממוד שטחים למוד שמורות טבע. אני רוצה צבא שנותן פתרונות גם למוד שמורות טבע וגם למצב של כאוס בסוריה שיחייב אותנו לאיזשהו תימרון גם אם קצר וזמני.

אני ממליץ מאד לכל מומחי האקדחים והשטחים לקרוא קצת אורי מילשטיין ואביתר בן צדף בשביל להבין מה באמת קורה והאם באמת הופקו הלקחים.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 16 ספטמבר 2013, 09:35

אילן,
אני לא נגד שיפורים כמו שאני לא נגד תו"ל נכון. תפריד בין שני הדברים כי אחד לא קשור לשני.

אתה יודע למה חברות ישראליות כמו FAB, CAA וכו' מובילות בעולם?
כי רוב ה"שיפצורים" האלה נולדו בשטח מתוך צרכים אמיתיים.
הם פשוט מעתיקים כל מיני אילתורים של חיילים + יצור עצמי באמלח"יות

לדוגמא ידית הסתערות..
אם אתה מכיר לקלצ'ניקוב יש מתפס יפה ומקורי מעץ שהוא ידית הסתערות עוד משנות ה-60.
היה לי אחד כזה בסדיר . חיילים ראו שזה נח ועוזר להם אז התחילו לאלתר ולהבריג כל מיני ידיות אחיזה של גליל, רומ"ט, וכו' למתפסים של הנשק. בא מישהו עם יוזמה ועשה אחת כזו תקנית.

קח לדוגמא מסילות סטנדרטיות. אתה זוכר איך לפני 40 שנה חיברת ציוד אופטי לנשק? איזה מתאמים שונים ומשונים היו?

צולב למחסנית? סרט בידוד ובאמצע בין שתי המחסניות קופסת סיגריות מקופלת.

אתה מדבר על פק"לים ואפודי לחימה. כמה זמן ועבודה היה צריך לעבוד כדי להפוך חגור למשהו שאתה יכול להתנהל אותו, או תרמיל גב צבאי לפק"ל שמכיל ציוד לחימה?

הימים האלה עברו וטוב שכך...
הציוד בסופו צריך לשרת את החייל ולהקל עליו ולא ההיפך!!

לגבי אותה רצועה של נשק שאתה כל כך נגדה, עכשיו כשאני נזכר לי הייתה בדיוק אותה רצועה עם אבזם שיחרור מהיר שאילתרתי מרצועה של אלונקה בשביל הריפוד לכתף + רצועה שגזרתי מכיסוי ברזנט של משאית MAN.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 16 ספטמבר 2013, 09:39

טוב נו כרגיל נשגב מבינתי מה הקשר בין הירי מעשי והשומרים לענין אבל נו שויין ......
כנראה שזה איך שהוא דומה לקשר שבין רצועה לאורך הקנה .....
אילן ב כתב:
1. איומים - קיימים עדיין מסוריה וממצריים. גם אם נטמון את הראש בחול (של סיני) האיומים שכרגע אינם לא תמו. צבא צריך להיות מוכן למתארים אלו. !?

2. עירק / אפגניסטן. צבא ארה"ב הגיע לשם עם A2 וגם מקוצרים למפקדים ובעלי נשק מחלקתי. השינויים שחלו במהלך הזמן. יותר מקוצרים לכוח הסורק בכפרים ולהתקלויות בטווח קצר. מאידך יותר רובי 7.62 חצי אוטומטיים ללחימה בשטח הפתוח. וכך מתנהל הכוח. בשטח הפתוח יותר 7.62 ומקלעים ומפעילי נ.ט. וכאשר מקיפים ישוב / כפר או סורקים בו. נע קדימה הכוח הקל כשהקלעים / צלפים נותנים לו חיפוי.
אז בוא נתחיל מתיקון כמה "עובדות"
ב2001 שצבא ארה"ב נכנס לאפגניסטן שלטה בו "קונספצית הקנה הארוך" פריסת הM-4 הוגבלה רק לכחות עלית בלבד .
מפקדים פקליסטים נהגים שריונרים ושאר כוחות מסיעים נשאו אקדחים להגנה עצמית מתוך מסורת ארוכת שנים .
(כן, היתה אי שם ב1942 איזו ועדה שחשבה שזה לא רעיון כזה טוב ואפילו פותח בעקבות זאת איזה רובה אלמוני בשם M-1 קראבין ).
למעשה רק ב2009 יצאה הוראה חד משמעית שכל מי שנמצא "מחוץ למתוחמת" נושא מינימום M-4 .
בכחות הלוחמים אכן כמו שצינתה היתה תנועה הדרגתית לנשק אישי קצר קנה תוך עיבוי של נשקים מסיע .
אבל תזכיר לאדיוטה שכמותי שמבין רק ירי מעשי ,מזה מקלע ?!
זה הדבר הזה עם שרשיר של 100 כדור פלוס ושמצב הירי הטבעי שלו הוא אוטומט ?!
כלומר יותר "אש בערך" ופחות ירי מדויק ?!
אולי אתה גם יכול להסביר לי את ההבדלים שבין M60 לMK46 ?!
יכול להיות שזה קשור בקיצור הקנה במעל 6.5 אינטש, מ22 אינטש ל15.5 והוספה של ידית אחיזה קדמית ועוד כמות בלתי נתפסת של מסילות אופטיקה ו"קישקושים" ?!

רובים חצי אוטומטים ?
מה כאלו כמו הSR-25 שבזמנו חשבתה שזה רעיון גרוע?
מהם השתגעו?!
תיכף גם תגיד לי שיש להם רובים גרועים כמו ה"עודד" :shock:

אגב מענין מאיפה הם למדו את הטקטיקה המתוארת ?!
יכול להיות שמארץ קטנה וחלמאית מהמזרח התיכון ?! :shock:

אז כשמסתכלים על התמונה תסתכלו על הכל - אל תגדילו לי מקש כזה או אחר או רצועה או בורג.

אני דווקא כן רוצה לפרט וברמה של התמונה הכללית ....
מה אורך שירות אופיני של לוחם בארה"ב ?
בין 5 ל20 שנים .
מה אורך השירות בצה"ל ?
3 שנים ברוטו
מה אורך הטירונות בצבא ארה"ב ?
5-7 שבעות ,פחות מרובאי 03 שלנו !
אז בסוף אותה טירונות מגיעים אלו שהצטינו במבחן הקליעה לפורט בנניג לקורס בין 7 שבועות
כמחציתם יסימו את ההדרכה אחרי 3 שבועות כקלעים בלבד והשאר יעברו קורס צליפה של עוד 4 שבועות .
מהם המיעוט ישארו כמפתחי תו"ל מדרכים וצלפים למשימות מיוחדות בפורט בנניג השאר ישובו ליחידותהם כצלפים .
אני חושב שבשוני הוא בעיקר סמנטי ....

אותי זה מוציא מדעתי....
למה -?
אם אחד עם ותק של 20 שנה מתוכם 15 כלוחם ביחידת עלית שהשתתף ב3 מלחמות ואין סוף מבצעים הוא "אזרח" ,אז אני לא יודע מי זה לוחם ........

אני מוכן לבחון כל ציוד כשאראה אותו מוצג ע"י אחד שיש לו קבלות בלחימה במתארי חי"ר.
לסיכום 2006 קרבות מוגבלים בשטח נכשלו בגלל חוסר שינוי תודעתי ממוד שטחים למוד שמורות טבע. אני רוצה צבא שנותן פתרונות גם למוד שמורות טבע וגם למצב של כאוס בסוריה שיחייב אותנו לאיזשהו תימרון גם אם קצר וזמני.

אני ממליץ מאד לכל מומחי האקדחים והשטחים לקרוא קצת אורי מילשטיין ואביתר בן צדף בשביל להבין מה באמת קורה והאם באמת הופקו הלקחים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glockbuster » 16 ספטמבר 2013, 10:09

היגט
אם אחד עם ותק של 20 שנה מתוכם 15 כלוחם ביחידת עלית שהשתתף ב3 מלחמות ואין סוף מבצעים הוא "אזרח" ,אז אני לא יודע מי זה לוחם ........

הוצאת לי את המילים מהפה, שאפו
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 16 ספטמבר 2013, 11:31

higt-power כתב:טוב נו כרגיל נשגב מבינתי מה הקשר בין הירי מעשי והשומרים לענין אבל נו שויין ......
כנראה שזה איך שהוא דומה לקשר שבין רצועה לאורך הקנה .....
אילן ב כתב:

רובים חצי אוטומטים ?
מה כאלו כמו הSR-25 שבזמנו חשבתה שזה רעיון גרוע?
מהם השתגעו?!
תיכף גם תגיד לי שיש להם רובים גרועים כמו ה"עודד" :shock:

אגב מענין מאיפה הם למדו את הטקטיקה המתוארת ?!
יכול להיות שמארץ קטנה וחלמאית מהמזרח התיכון ?! :shock: [/color]

אני דווקא כן רוצה לפרט וברמה של התמונה הכללית ....
מה אורך שירות אופיני של לוחם בארה"ב ?
בין 5 ל20 שנים .
מה אורך השירות בצה"ל ?
3 שנים ברוטו
מה אורך הטירונות בצבא ארה"ב ?
5-7 שבעות ,פחות מרובאי 03 שלנו !
אז בסוף אותה טירונות מגיעים אלו שהצטינו במבחן הקליעה לפורט בנניג לקורס בין 7 שבועות
כמחציתם יסימו את ההדרכה אחרי 3 שבועות כקלעים בלבד והשאר יעברו קורס צליפה של עוד 4 שבועות .
מהם המיעוט ישארו כמפתחי תו"ל מדרכים וצלפים למשימות מיוחדות בפורט בנניג השאר ישובו ליחידותהם כצלפים .
אני חושב שבשוני הוא בעיקר סמנטי ....

אותי זה מוציא מדעתי....
למה -?

1.התנגדתי וגם כעת לSR25 במקום רובה צלפים. זה רובה לקלעים ומה שצה"ל עשה וחזר בו הוא להכניסו במקום. בסופו של יום הם שוכנים בצוותא כמו שדרשתי מהתחלה. כדאי שתלמד את ההבדל בין קלע לצלף. וכדאי שתבין את חשיבותו של הנשק המסייע בכח הלוחם. גם הנ.ט וגם המרגמות. לגבי העודד זה אמור להיות שינוי תפיסה הפעלתי שלצערי לא קרה. עד היום צה"ל ממקורות גלויים אינו מפיק מהנשק המדויק את מה שיועד לו. = בכר קצח"ר בבמחנה - "צלף ל400 מ'"הדרישה המוכרת לי ב 7.62 היא ל 800 מ' ומעלה.
עצוב אבל הדברים זזים לאט מדי. כמו כן האמריקאים חזרו ל M-14 משופר כנראה לא בכדי.
אוהד - עודד וכו' הוא נשק עם טלסקופ רב עוצמה (ועיוותים) ששיטת העבודה הקרבית שלו שונה. היא לא מתופעלת כראוי. לשמחתי נכנסו מחשבי ירי טובים שמקלים אך הם לא תחיף לדיוק כשהורה עושה פלינץ ואו לא מחזיר רובה לאותו מקום בכתף ובלחי.
2. אורך השרות הסדיר 3 שנים אורך השרות במילואים ללוחמים הוא עוד 20 שנה. איפה טעיתי בחשבון? אסור לחפף בשלב ההכשרה.
3. האם היית בפורט בניננג מהיכן הנתונים הלא מדויקים שאתה מפיץ כאן?
כל חייל אמריקאי הוא קודם כל רובאי - מה שאתה קורא טירונות אח"כ באים השלבים האחרים. - שם מי שלא עובר בוחן כושר ואו קליעה חוזר על ההכשרה או לא חייל.
אתה שוב עושה סלט מהכל !!! מי שמצטיין עובר קורס קלעים 5.56 והמצטיינים עובריםקלעי 7.62 קורס צלפים זה רק לקלע עם ניסיון בשטח. + התחייבות לזמן ארוך.
מדריכי הקליעה שם הם קלעים / צלפים ותיקים שעברו גיל מסויים ונמצאו מתאימים להדרכה. אין שם תופעה שילד שגמר קורס הופך להיות מדריך.

אני בטוח שאתה תמשיך להתנגד לי לא עיניינית אלא משום שיש לך משהו נגדי שעוד לא פענחתי כולל להאשים בשקר שמשרד הבטחון אישר נשק לשטחים - כשנכתב על כך בעתונות זרה.

אני לא עונה לך אלא לפורום כדי שאנשים לא יטעו ויבינו שהדברים שאתה כותב הם נכונים.

איני מכיר את הלוחם המהולל - הצורה שבה הוא מדגים ירי טובה למתאר משטרתי / טרור וטווחים קצרים. (עיין יד שמאל הצידה.)
אשמח לראות רצועות כאלו נבחנות ומודגמות למערך השדה ואם יתאימו אהלן אבל די עם ההפצצה של כל יומיים רצועה מתפס וכוונת שיצילו את העולם...
מה שנחוץ זה קודם כל יסודות נכונים - עליהם ניתן לבנות חרוטים ופירמידות. ככל שהבסיס רחב ניתן להגיע יותר גבוה.
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי higt-power » 16 ספטמבר 2013, 18:33

. אורך השרות הסדיר 3 שנים אורך השרות במילואים ללוחמים הוא עוד 20 שנה. איפה טעיתי בחשבון? אסור לחפף בשלב ההכשרה.

3 שנים סדיר נכון .
מילואים ?
חודש ימים במקרא הטוב פעם בשנה אוו שנתיים ?
כלומר אם אתה מסכם את הכל זה עוד משהוא בין 10 חודשים ל20 חודשים .
לא זה לא כמו אחד שבמשך 10 שניים אוו 20 שנה הולך לישון לוחם וקם לוחם ובין לבין חיי כלוחם ומתאמן כלוחם .

. האם היית בפורט בניננג מהיכן הנתונים הלא מדויקים שאתה מפיץ כאן?

לא לא היתי אבל לא תאמין יש היום מקור סופר סודי שרק מעטים יודעים קיומו נקרא YOUTUBE.
הינה כמה דוגמאות
http://www.youtube.com/watch?v=zE0vyz4OHh4
http://www.youtube.com/watch?v=T13dB6ObgaQ
http://www.youtube.com/watch?v=eMRdhWc5x5Q
וסליחה, גם אני טעיתי עד תחילת השנה הקורס היה רק 5 שבועות ועכשו נוסף עוד שבוע .
וכן, גם שם הרבה השתנה מאז שנות ה80, ואתה יודע למה ?
כי גם שם נעים קדימה עם הזמן ומתכונים לאתגר של היום ומחר ולא לזה של לפני 40 שנה !
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 16 ספטמבר 2013, 19:52

חבר'ה הפעם באמת השארתם אותי עם הלסת על הריצפה.
כל כך הרבה דברים נאמרו פה ללא כל בדיקה על מוצרים אנשים שיטות ירי מה קורה לכם?
נתחיל בקייל לאם: אחד הלוחמים הטובים והמוערכים שיצאו מצבא ארה"ב יורה ברמות על חלל! השתתף באופרציות ומלחמות שרק יחידות עילית (כולל גם מצה"ל) עושות. ובנוסף לכל, גם אחד האנשים הנחמדים ומדריך ירי ברובה ובאקדח מעולה!!!! (ולא אין לנו קשר דם רק שאני יודע להעריך איכות)

הרצועה: מבית היוצר של וויקינג טאקטיקס מעולה נוחה ואכן גם יקרה לטעמי. (אבל שווה)

שיטות ירי: לידיעת כל חכמי העם היורה. זוכרים פעם בימי הביניים כשהיו יורים באקדח, אגודל על אגודל? מה קרה שפתאום כולם יורים בצורה המוזרה החדשה? מה האגודל נוגעת במחלק? זה יעשה מיליון מעצורים, זה ישרוף לי את האגודל, מה זה אתה לא יודע להחזיק אקדח? כל אלו ואחרים היו תגובות לאיך שאני מעז לשנות סדרי עולם ולאחוז את האקדח באופן שונה (ונכון מאוד) ממה שהם רגילים, מבלי לשאול למה ומדוע ישר אתה לא יודע איך...
ודרך אגב, הרובה שלו הוא AR-15 קצר עם מדפסים ארוכים וצפים (חלק אחד)
אותו הדבר לגבי רובים. יש הרבה חילוקי דעות בנושא, וכל אחד שיבחר מה עובד או לא עובד בשבילו. לא צריך להשמיץ כל מי שלא עושה את אותו הדבר שאנחנו עושים מתוך הרגל. אני מעדיף לראות לשאול למה לנסות בעצמי ורק אז להחליט אם זה עובד או לא בשבילי. קריס קוסטה גם הוא נמצא בראש רשימת המדריכים בארה"ב (הארץ שלא מבינים בה כלום) ואם שמים לב יש לו קונטרול מלא ברובה תוך כדי ירי אוטומט. (וזה לא רק המפצה) הסיבה לכך היא שהוא שיש לו אחיזה רחבה יותר וליפוף האגודל ועל המדפסים יוצר קונטרול כמעט מלא על עליית הכדורים מעלה ושמאלה. אותה האחיזה גם עוזר למקם את הקת חזק יותר אל הגוף מה שעוזר בריכוך הריקוייל.
גם כניסה למצב הרבה יותר מהירה בשיטה זו ועוזרת להיכנס בין כוונות במהירות. הכל כמעט נכון לגבי ידית אחיזה קדמית, רק שליפוף האגודל משנה גם את זווית המפרק ומונע ציר עלייה כמו בירי רגיל. (מרפקים לכוון הריצפה)
ונכון, לא כל הנוצץ זהב. ניראה אותו יורה ככה בשכיבה. דינמיקה, אפשר גם לשנות אחיזה תוך כדי ירידה למצב שכיבה.
בקיצור, קייל לאם, טראביס היילי וכריס קוסטה יודעים דבר או שתיים בכל הנוגע לירי באקדחים וברובים גם יחד. בואו נהיה קצת פחות נגטיביים וננסה ללמוד דברים חדשים. אני בטוח שאחרי מחקר קטן כל מפק"צ היה רוצה אותם בצוות שלו.
יום טוב שיהיה לכולם.
(ולא הם לא משפחה או חברים שלי)
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי bambi » 16 ספטמבר 2013, 22:28

הו.............רועי גיבור חיל...!
לא.............יסיג קשתו אחור!!!
חץ קולע אל השחל.......
.....ופוגע בחמור!!! %1
חג סוכות שמח.
במבי
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 17 ספטמבר 2013, 11:14

bambi כתב:הו.............רועי גיבור חיל...!
לא.............יסיג קשתו אחור!!!
חץ קולע אל השחל.......
.....ופוגע בחמור!!! %1
חג סוכות שמח.
במבי

במבי תודה על ההבנה והגיבוי . ( בכל זאת כנראה שבאנו מהפקולטה למדעי החיים)
בוא בכל זאת עם כל הפיוזים שקופצים ננסה לא לרדת נמוך מידי.
מועדים לשמחה.

הערה : לאחר בדיקה אף חייל אמריקאי לא יצא ב1991 לעירק עם אקדח, למעט גנרלים מאובטחים.
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 17 ספטמבר 2013, 13:57

איני מכיר את הלוחם המהולל - הצורה שבה הוא מדגים ירי טובה למתאר משטרתי / טרור וטווחים קצרים. (עיין יד שמאל הצידה.)
אשמח לראות רצועות כאלו נבחנות ומודגמות למערך השדה ואם יתאימו אהלן אבל די עם ההפצצה של כל יומיים רצועה מתפס וכוונת שיצילו את העולם...
מה שנחוץ זה קודם כל יסודות נכונים - עליהם ניתן לבנות חרוטים ופירמידות. ככל שהבסיס רחב ניתן להגיע יותר גבוה.

+1
טרור ויחידות מיוחדות זה ווסאח ו-COOL.
אף אחד לא רוצה להיות סתם חי"ר פשוט..
כולם רוצים להיות "Special Forces"

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 17 ספטמבר 2013, 16:25

אני מאמין גדול בבסיס ירי טוב ונכון, החתימה שלי די אומרת הכל. אבל אחרי שלב הפנדמנטלז אפשר להתפנק מעט על איזו רצועה איכותית או מתפסים ליגה א' לא הכל חייב להיות מקובע לנורמה אותה למדנו בצבא.
הירי בו הוא משתמש פחות מתאים ללש"ב, אבל מתאים בהחלט ללחימה רגילה CQB או לא. מה שכן הוא בעיתי במצבי שכיבה ולכן ניתן לשינויי. אי אפשר להיות מקובע על סוג אחד של ירי (לדעתי) זה יוצר בנוניות במצבים לא אופטימליים לאותו סוג ירי. מזכיר לי את שאלת איפוס הנשק. ל-25?, 50?, 200? וכיוב... הכל תלויי מהיא המטרה אליה תרצה להגיע. (לא תמיד איפוס 300 הוא המתאים ביותר)
לפי דעתי, הדינמיקה מבדילה בין חייל טוב וחייל מעולה. (שיהיה משייטת מטכ"ל או כל יחידת חי"ר)
שיהיה לכולם חג שמח.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד