השבתת כלים של נפטר.

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

השבתת כלים של נפטר.

על ידי Davidavid6 » 30 אוקטובר 2013, 19:58

שלום רב,
שמי דוד. פתחתי כאן שרשור לא מזמן בנוגע לטיפול במספר כלים של נפטר (סבי ז"ל).
לאחר דיון משפחתי הוחלט שבמידת האפשר נשאיר את הכלים ברשות המשפחה, אך במצב מושבת.
אזכיר שסבא היה מפקד של שתי טייסות מסוקים (125, 123), השתתף במלחמות ישראל, הציל פצועים רבים בשדה הקרב ומהמסוק שלו חוסל ראש חוליית המחבלים בטבח מעלה עקרבים (סבא שמר את האקדח של המחבל, ברישיון כמובן - פרבלום נאצי, שלצערינו נגנב לפני כשבע שנים אך הנרתיק המקורי עודנו ברשותנו)
סבא השתחרר מקבע בדרגת סא"ל אך המשיך להתנדב ולהיות פעיל מבצעית כל אימת שיכל.

במסגרת שירותו חזר ארצה מספר פעמים עם נשק שלל, כאשר אחד הכלים, קלשניקוב, החליף לימים את נשקו האישי ושימש אותו עד לשחרורו. הכלים (חמישה אקדחים ורובה) מהווים כיום אוסף קטן, ברישיון כמובן - האקדחים ברישיון נשיאה והקלשניקוב ברישיון להחזקה - והכלים פעילים כולם.

לאחרונה כל הכלים הופקדו במשטרה במסגרת הזמן הקצוב בחוק לפעולה זו, וברשותינו אישורי ההפקדה (בדקנו היטב שלא מנסים "להשחיל" לנו סעיף ויתור לטובת המדינה בטפסים שמילאנו על כל כלי וכלי).

היות ומדובר היה באירוע פטירה פתאומי, סבא לא השאיר אחריו צוואה, והגשנו בקשה לקיום צו ירושה, שיאושר ככל הנראה בקרוב ע"י ביהמ"ש.
לאחר דיון משפחתי הוחלט שכל עוד אין סיכון לאבד את הכלים בניסיון בקשת השבתה על שמי - שהבקשה תוגש באופן הזה על מנת שאוכל לשמור אותם בביתי.
למה הכוונה "לאבד את הכלים בנסיון בקשת השבתה על שמי"? דודי קצין חיה"א שהשתחרר מקבע לפני מספר שנים. הנחת הבסיס היא שהיות ומדובר בקרבה ראשונה ובאישיות בעלת עבר צבאי, יהיה קל יותר לקבל רישיון להשבתת הכלים מנקודת המוצא הזו. אני בן 22 (עקב בעיה בריאותית לא שירתתי בצה"ל אך התנדבתי לשירות לאומי מלא) - קרבה שניה (לא בן אלא נכד), חובב ירי ויורה פעיל עד לא מזמן (בעקבות ביטול אישורי ירי בכלי מושכר עבור אזרחים ללא רישיון), חסר עבר צבאי.
השאלה היא האם הדבר יילקח בחשבון, ובמידה ואגיש בקשה ואסורב - האם דודי יוכל להגיש בקשה נפרדת ללא חשש שיסורב גם הוא עקב המקרה הקודם?
מדוע שיסורב גם הוא מיידית?
רישיון החזקת כלי מושבת (עצוב שיש דבר כזה) הינו אישי ואינו ניתן להעברה. במידה ואגיש בקשה שתסורב ודודי יגיש גם הוא, לא אתפלא אם במשרד לבטחון פנים "יחליטו" שדודי מבקש להשבית את הכלים על שמו ע"מ לתת אותם לי, משום שבקשתי שלי לא אושרה (אין לנו כוונה לעשות זאת, לא מחפשים להסתבך ואם תוגש בקשה מצידו במידה ואסורב הסיבה פשוטה - ברצוננו להשאיר את הכלים במשפחה, אם כי ברשותי במידת האפשר).

האם הגשת בקשה להשבתת הכלים על ידי ועל שמי עשויה לפגוע בסיכויים שהכלים ישארו במשפחה?
מהו הסיכוי שכלים (ששלושה מהם נשקי שלל - קבוצה שבה כידוע לי קל יותר לקבל רישיונות השבתה) שהיו שייכים לאישיות צבאית בכירה יסורבו או יאושרו להחזקה במצב מושבת אצלי, כנכד?

אודה לעזרה,
דוד.
Life is like a box of ammo - you never want it to run out !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: השבתת כלים של נפטר.

על ידי ramdishon » 31 אוקטובר 2013, 16:30

מניסיוני עם המשרד לבט"פ, התשובה לשאלה זו תשתנה בהתאם למשיב. בסוגיות קשות אין שם תמימות דעים. הטוב ביותר, לכן, הוא לקבוע פגישה עם פקיד הרישוי במקום מגוריך ולשאול שם. לפחות זו תהיה תשובה רשמית.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Davidavid6 » 02 נובמבר 2013, 00:17

כלים של סא"ל שהשתתף בכל מלחמות ישראל (אם כילד שהעביר תחמושת ואוכל לחיילים במלחמת העצמאות וכמפקד שתי טייסות וכטייס מבצעי בעצמו במלחמות רבות, שמנע פיגועים, חילץ פצועים תחת אש וקטנה היריעה מלהכיל את הכל) מוגדרים כ-"סוגיות קשות"?...
המשפחה בסך הכל רוצים לשמר את מורשתו ולהפוך את הכלים לגוש מתכת מותך פנימית וחסר כל שימוש פרקטי כנשק מעבר להיות חפץ כבד ועושים מזה סיפור - ומצד שני אני יכול לקנות חרב באורך מטר בתוך קניון הומה אדם ולעשות בה שם מה שארצה.
כמה מסובכת וריזיקלית מבחינת סכנה לאובדן הכלים בקשה כזו להשבתה של אישיות בכירה כ"כ ע"י בן משפחה יכולה להיות? אני מודע לסיפור עם החייאת העוזים בעבר, אבל קצת להפעיל את הראש: מדובר בסא"ל, עם בן סא"ל ובת קצינה, שני נכדים קצינים וכל שאר המשפחה גם הם שירתו שירות מלא והשתחררו בכבוד או עודם משרתים בחיה"א / מסלולים מטעם חיה"א, למעט אותי (בעיה בריאותית) - והתנדבתי..
מעניין למה אני צריך לפחד שאאבד את האפשרות שהכלים ישארו במשפחה אם אגיש בקשה על שמי בסיטואציה שברור בה כל כך לאן הכלים (סליחה, גושי המתכת המרותכים) האלה יגיעו בסופו של דבר.
משהו דפוק במדינה הזו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 02 נובמבר 2013, 13:09

Davidavid6 כתב:
משהו דפוק במדינה הזו.

בוקר טוב אליהו....

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אלדר » 02 נובמבר 2013, 23:33

Davidavid6 כתב:כלים של סא"ל שהשתתף בכל מלחמות ישראל (אם כילד שהעביר תחמושת ואוכל לחיילים במלחמת העצמאות וכמפקד שתי טייסות וכטייס מבצעי בעצמו במלחמות רבות, שמנע פיגועים, חילץ פצועים תחת אש וקטנה היריעה מלהכיל את הכל) מוגדרים כ-"סוגיות קשות"?...
המשפחה בסך הכל רוצים לשמר את מורשתו ולהפוך את הכלים לגוש מתכת מותך פנימית וחסר כל שימוש פרקטי כנשק מעבר להיות חפץ כבד ועושים מזה סיפור - ומצד שני אני יכול לקנות חרב באורך מטר בתוך קניון הומה אדם ולעשות בה שם מה שארצה.
כמה מסובכת וריזיקלית מבחינת סכנה לאובדן הכלים בקשה כזו להשבתה של אישיות בכירה כ"כ ע"י בן משפחה יכולה להיות? אני מודע לסיפור עם החייאת העוזים בעבר, אבל קצת להפעיל את הראש: מדובר בסא"ל, עם בן סא"ל ובת קצינה, שני נכדים קצינים וכל שאר המשפחה גם הם שירתו שירות מלא והשתחררו בכבוד או עודם משרתים בחיה"א / מסלולים מטעם חיה"א, למעט אותי (בעיה בריאותית) - והתנדבתי..
מעניין למה אני צריך לפחד שאאבד את האפשרות שהכלים ישארו במשפחה אם אגיש בקשה על שמי בסיטואציה שברור בה כל כך לאן הכלים (סליחה, גושי המתכת המרותכים) האלה יגיעו בסופו של דבר.
משהו דפוק במדינה הזו.

ממש צר לי לאכזב אותך, אך לפקידים ממש לא איכפת מי היה הסבא ומי הילדים שלו.
כל מה שמעניין אותם זה כסת"ח. כן? אני יודע שהכלים משבתים לא יורים. למה שהם ירשו משהו כאשר קל יותר לא להרשות?
אני באמת מקווה ומאחל לך פיתרון מהיר של הבעיה ולשביעות רצונך, אך מציע שתכונן למאבק עיקש מול הביורוקרטיה
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Davidavid6 » 08 נובמבר 2013, 18:58

אלדר כתב:ממש צר לי לאכזב אותך, אך לפקידים ממש לא איכפת מי היה הסבא ומי הילדים שלו.
כל מה שמעניין אותם זה כסת"ח. כן? אני יודע שהכלים משבתים לא יורים. למה שהם ירשו משהו כאשר קל יותר לא להרשות?
אני באמת מקווה ומאחל לך פיתרון מהיר של הבעיה ולשביעות רצונך, אך מציע שתכונן למאבק עיקש מול הביורוקרטיה

לא ממש הבנתי ממה שכתבת - "כל מה שמעניין אותם זה כסת"ח. כן? אני יודע שהכלים משבתים לא יורים. למה שהם ירשו משהו כאשר קל יותר לא להרשות?"
אם הם לא יורים - מה העניין? די סתרת את עצמך פה. אם היית מציג את זה כבקשה לשמר את הכלים במצב פעיל וברירת המחדל מבחינת המשרד הייתה להשביתם, זה מובן. אבל כרגע המשפט שנתת לא ממש מסתדר לי.
בכל מקרה, אני די בטוח שישנו משקל מסויים לקרבה המשפחתית בין הנפטר למגיש הבקשה, אתה לא חושב?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי higt-power » 09 נובמבר 2013, 10:24

אני ינסה להסביר את זה במילים פשוטות :
מה שמשרד לביטחון פנים (כולל העומד בראשו) רוצים זה 0 כלי נשק בידי הציבור !
יורים/ לא יורים ,שחורים /סגולים ,קצרים /ארוכים ,רחבים /צרים .......
לא מענין העיקר שלא יהיו !

לענין שלך :
כמו שאמרו לך פה כבר בראשית האשכול הראשון בענין .
גש לעו"ד עם נסיון בתחום הנשק ותגיש בקשה לשמור את הכלים כמו שהם פעילים .
אוו שיאשרו אוו שלא אוו שיאשרו השבתה אוו שלא .
תמשיך לבזבז את הזמן המועט שעומד לרשותך בענין על אשכולות בפורומים בטוח שלא תקבל את הרשיון לכאן אוו לכאן .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי gidimetz » 09 נובמבר 2013, 13:38

אם משטרת ישראל.בעצה אחת עם????(הלוואי והייתי יודע מי)מעניין באמת מי הייתה הדמות הדומיננטית מאחורי ההחרמה וההשמדה(?)
החרימה אוסף של רובים ואקדחים בהם אקדחים מנוסרים לחצי כנדרש בחוק ההשבתה.
של איש שתופס מקום נכבד בהסטוריית הנשק הישראלי גלילי המפורסם.שהמציא ושכלל .והחזיק ברשות.יש מסמך המאשר זאת .רק לצערי הרב היה מי במשטרה שדאג לקחת את האישור.ולא להחזיר ליורשים.ועוד דברים מוזרים במקרה ההחרמה של האוסף הנדיר והיקר.הזה שנוגע לתולדות המדינה ותע'ש.
אז מי אנחנו שנאמר משהו בכלל !
אינני יודע מי האיש שהיה אמור לרשת את האוסף.אני מתאר לעצמי שיש לאיש ילדים/ות.
אני כגמלאי משטרה.מתבייש בצורת ההחרמה והעלמות האוסף.והלוואי הלוואי אם היה בידי הממון הדרוש לחקור ולדעת לא הייתי מהסס לשנייה.
היום כל מדיניות הצמצום אפשרויות להחזקת נשק אישי .היא בטוי לתסכול הולך וגדל של הדרג הפוליטי המדיני.שעושה ונוהג לפי ....הכתוב במדייה..שהיא עויינת לנושאי הנשק בלי קשר להגיון ולשכל!!
כך.שאל תמתין קח עו'ד כמו שנאמר כאן והתחל כבר.. להוציא צווים!!!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי spy » 15 נובמבר 2013, 17:56

ככל הנראה, למשטרת ישראל אין בעיה לנשק בידי ציבור שומר חוק. הם מודעים היטב למגבלות היכולת שלהם להגן על כל אחד בכל מקום ובכל שעה. אלא מה, המשטרה כפופה לשר לביטחון פנים, לכן אף קצין משטרה בכיר בר דעת לא יעשה משהו שנוגד את מדיניות השר. הם מתחילים להיות "חכמים" רק אחרי פרישה, אבל אז יכוךת ההשפעה שלהם הרבה יותר נמוכה.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי higt-power » 16 נובמבר 2013, 21:37

צר לי לאכזב אותך ידידי
למשטרת ישראל לא רק שיש בעיה עם נשק בידי הציבור הם גם משחקים תפקיד חשוב במניעת הנשק מהציבור .
אחרת איך אתה מסביר את הקלות הבלתי נתפסת שבה המשטרה תופסת נשקים מידי נחקרים גם אם זה נעשה במרמה ומחוץ לסמכותם (וכן אני אומר ומתכוון לזה בדיוק ) ,מצד שני קבלת הנשק חזרה עוברת דרך שערי בית המשפט (וגם זה לאמיצים העקשנים ולא פחות חשוב העשירים מספיק ).

חזור לעיין בפרוטוקל ועדת הכנסת בהופעתו של יעקוב עמית ותבין איזה חלק משטרה משחקת במשחק הזה .

עכשו תשאל למה המשטרה עושה את זה?!
בדיוק בגלל מה שאמרתה .
אפילו המפכ"ל מדבר היום על "תחושת ביטחון בציבור" לא על "ביטחון הציבור" .
ומה לעשות בכל פעם שאזרח מגן על עצמו זה רק מדגיש יותר עד כמה המשטרה חסרת עונים מול עולם הפשע ועד כמה הציבור לא בטוח .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 17 נובמבר 2013, 07:39

ככה זה היום כשמוכרים "פתרונות".

פתרונות תחבורה, פתרונות תוכנה, פתרונות הסעדה ורחמנא ליצלן גם פתרונות תחושת ביטחון אישי.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 17 נובמבר 2013, 09:43

נועם כתב:

ככה זה היום כשמוכרים "פתרונות".

פתרונות תחבורה, פתרונות תוכנה, פתרונות הסעדה ורחמנא ליצלן גם פתרונות תחושת ביטחון אישי.

אין שום רע בפתרונות כל עוד הם פתרונות אמיתיים.
הבעייה היא שהמפכ"ל מדבר על "שיפור תחושת ביטחון הציבור", שזה פתרון בכאילו ולא פתרון אמיתי לבעיה.

היום בבוקר התראיין בגל"צ איזה פרופסור לפסיכולוגיה שטייל לתומו עם כלבו, ונטפלה אליו קבוצה של נערים ללא שום פרובוקציה מצידו. ציטוט מדבריו "שהוא כבר ראה את עצמו נדקר או מוכה קשות ושהוא ניצל מפיגוע". יש אבק שריפה באויר, כל האוירה בארץ טעונה באלימות וכל ניצוץ יכול להביא לפיצוץ.

שום שיפור של תחושת ביטחון לא יעזור פה.. אלא שיפור אמיתי של הביטחון האישי.
א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד