גם בצה״ל הגיעו למסקנה שהנשק מיותר... ללא מילים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: גם בצה״ל הגיעו למסקנה שהנשק מיותר... ללא מילים
זה ההבדל בין צבא מקצועי לצבא חפיף ולצערי צה״ל ברובו שייך לסוג השני ושלא נטעה.
יש אולי נקודת אור והיא שיותר ויותר אלופי מטכ״ל הם יוצאי היחידה והם לא אנשים צרי אופקים ומקובעים.
בצבא קיים כנראה חשש גדול שכלי נשק ייגנבו וחשש יותר גדול מתאונות נשק שסבירותן גבוהה יותר בהינתן אקדח בידיים לא אחראיות ולא מיומנות ... הטמעת מיומנות באקדח = צורך בתקציב שאין והייתי גם מסתכן באמירה שאחוז לא קטן מהלוחמים הוא חומר לא משובח במיוחד וגם איננו בעל מוטיבציה גבוהה.
יש אולי נקודת אור והיא שיותר ויותר אלופי מטכ״ל הם יוצאי היחידה והם לא אנשים צרי אופקים ומקובעים.
בצבא קיים כנראה חשש גדול שכלי נשק ייגנבו וחשש יותר גדול מתאונות נשק שסבירותן גבוהה יותר בהינתן אקדח בידיים לא אחראיות ולא מיומנות ... הטמעת מיומנות באקדח = צורך בתקציב שאין והייתי גם מסתכן באמירה שאחוז לא קטן מהלוחמים הוא חומר לא משובח במיוחד וגם איננו בעל מוטיבציה גבוהה.
- סליקאי טיטניום

לא מבין את כל הדיונים אם צריך מקפורק או תותב או מיצר לוע או תמונה של דוגמנית...
הגעתי למילואים במ"פ טול כרם, נמסר לי שבזמן סיורים עלי להיות עם "מחסנית אדומה" בכלי. בירור קצר העלה שמדובר במחסנית תחמישים שנועדה לירי אמצעים.
הודעתי ל-מ"פ שני דברים:
1. בזמן סיורים אני הולך עם מחסנית ב"הכנס", ניצרה פתוחה וכדור בבית הבליעה.
2. הבטחתי שאם אני יורה, יש לכך סיבה מוצדקת.
הוא כמובן סירב ואני הודעתי לו שאני לא יוצא לסיורים ושמצידי ישלח אותי חזרה ליחידה שלי. (הייתי מסופח כחובש). הוא ויתר.
בחודש שהייתי שם, עשיתי שימוש בנשק פעם אחת: יריתי מעל לראש של בחור שיצא מסימטה וזרק עלינו בלוקים. הוא מהפחד, עשה במכנסיים (ראינו את הכתם כשתפסנו אותו).
דרך אגב, אם הייתי יורה בו גומי בטווח שהוא זרק עלינו, הייתי הורג אותו.
אז מה עדיף?
הגעתי למילואים במ"פ טול כרם, נמסר לי שבזמן סיורים עלי להיות עם "מחסנית אדומה" בכלי. בירור קצר העלה שמדובר במחסנית תחמישים שנועדה לירי אמצעים.
הודעתי ל-מ"פ שני דברים:
1. בזמן סיורים אני הולך עם מחסנית ב"הכנס", ניצרה פתוחה וכדור בבית הבליעה.
2. הבטחתי שאם אני יורה, יש לכך סיבה מוצדקת.
הוא כמובן סירב ואני הודעתי לו שאני לא יוצא לסיורים ושמצידי ישלח אותי חזרה ליחידה שלי. (הייתי מסופח כחובש). הוא ויתר.
בחודש שהייתי שם, עשיתי שימוש בנשק פעם אחת: יריתי מעל לראש של בחור שיצא מסימטה וזרק עלינו בלוקים. הוא מהפחד, עשה במכנסיים (ראינו את הכתם כשתפסנו אותו).
דרך אגב, אם הייתי יורה בו גומי בטווח שהוא זרק עלינו, הייתי הורג אותו.
אז מה עדיף?
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
שרקן כתב:מבלי להתייחס לאירוע עצמו עליו אין לי פרטים (וסביר שגם לא יהיו), יש סוג מסויים של ניווט תחרותי בו 2 קבוצות חיילים מדמות 2 צדדים:
צד א' - מגינים על שטח
צד ב' - תוקפי השטח.
שני הצדדים אמורים למנוע מהצד השני לנצחם באמצעות "ירי".
במקרה כזה הכלים כולם מכילים תותב פנימי (לא מק פורק) והכוחות צועקים "אש אש".
מה הפתרון להגנה על חיילים באימון כזה שמתבצע בשטח עויין?
לעניות דעתי, כל חייל חייב להיות מזויין 24 שעות ביממה גם בנשק "אל הרג" כגון אקדח גז פלפל שיכול לנטרל תוקף לא חמוש מטווח של מס' מטרים.
בנוסף, יש מוצר שבצה"ל לא שמעו עליו אך הוא בהחלט יכול להציל חיי אדם ולשמש את האוחז בו במקרים בהם הרובה מושבת (בגלל תותב, מעצור או סתם - חוסר יכולת לתפעלו תוך כדי נהיגה או במבנה /סבך צפוף).
המוצר הזה היה פעם חוקי בישראל אך לפני המון שנים סר חינו והוא הוצא אל מחוץ לחוק והפך למוקצה מחמת מיאוס.
נדמה לי שבתקופה שהשתמשו בו - קראו לו "אקדח" או שם דומה. לא זוכר בדיוק...
אומרים שיש צבאות בהם הוא צמוד ככלי שני (גיבוי) לכל קצין, מפקד ולוחם ולא אחת - הוא מכריע את הקרב.
יש חוק ברזל אחד לאימון יבש ששכתה לצין והוא שלעולם לא יהיה נשק "חי" בכל תחום האימון היבש ולא משנה אם זה אקדח רובה אוו תותח .
וההיסטוריה מלמדת שבכל פעם שחורגים מהכלל הזה הסוף הוא לא טוב !
לגבי אמצעי אל הרג כבר יש לכל חייל חמוש אחד כזה ויש לו קנה (גם אם יש בו תותב) וקת ולפעמים גם מחסנית (אפילו ריקה) "לטיפה" קלה פותרת בעיות מהר מאד .....
נכון רק בטווח מגע ,אז אולי מיכל גז פילפל טוב זה פיתרון אפשרי קל לתפעול וזול .
אבל זאת בעיה "בברזל" את הבעיה בראש הרבה יותר קשה לפתור .
מק פורק,
ללכת עם, להרגיש בלי...
מתאים לתחרויות ירי 3GUN או 2GUN לא לצבא.
כמו שנאמר לי לא פעם בצבא "הכל בראש" חייל נושא נשק צריך לדעת שהנשק הוא לא משחק ומתי צריך או לא צריך מחסנית בהכנס (אם לא אז שהמפקד שלו יעזור לו). אם לא, צה"ל בבעיה קשה מאוד ולא ניראה לי שכל הקשקוש של המק פורק יעזור פה.
ללכת עם, להרגיש בלי...
מתאים לתחרויות ירי 3GUN או 2GUN לא לצבא.
כמו שנאמר לי לא פעם בצבא "הכל בראש" חייל נושא נשק צריך לדעת שהנשק הוא לא משחק ומתי צריך או לא צריך מחסנית בהכנס (אם לא אז שהמפקד שלו יעזור לו). אם לא, צה"ל בבעיה קשה מאוד ולא ניראה לי שכל הקשקוש של המק פורק יעזור פה.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

higt-power כתב:שרקן כתב:מבלי להתייחס לאירוע עצמו עליו אין לי פרטים (וסביר שגם לא יהיו), יש סוג מסויים של ניווט תחרותי בו 2 קבוצות חיילים מדמות 2 צדדים:
צד א' - מגינים על שטח
צד ב' - תוקפי השטח.
שני הצדדים אמורים למנוע מהצד השני לנצחם באמצעות "ירי".
במקרה כזה הכלים כולם מכילים תותב פנימי (לא מק פורק) והכוחות צועקים "אש אש".
מה הפתרון להגנה על חיילים באימון כזה שמתבצע בשטח עויין?
לעניות דעתי, כל חייל חייב להיות מזויין 24 שעות ביממה גם בנשק "אל הרג" כגון אקדח גז פלפל שיכול לנטרל תוקף לא חמוש מטווח של מס' מטרים.
בנוסף, יש מוצר שבצה"ל לא שמעו עליו אך הוא בהחלט יכול להציל חיי אדם ולשמש את האוחז בו במקרים בהם הרובה מושבת (בגלל תותב, מעצור או סתם - חוסר יכולת לתפעלו תוך כדי נהיגה או במבנה /סבך צפוף).
המוצר הזה היה פעם חוקי בישראל אך לפני המון שנים סר חינו והוא הוצא אל מחוץ לחוק והפך למוקצה מחמת מיאוס.
נדמה לי שבתקופה שהשתמשו בו - קראו לו "אקדח" או שם דומה. לא זוכר בדיוק...
אומרים שיש צבאות בהם הוא צמוד ככלי שני (גיבוי) לכל קצין, מפקד ולוחם ולא אחת - הוא מכריע את הקרב.
יש חוק ברזל אחד לאימון יבש ששכתה לצין והוא שלעולם לא יהיה נשק "חי" בכל תחום האימון היבש ולא משנה אם זה אקדח רובה אוו תותח .
וההיסטוריה מלמדת שבכל פעם שחורגים מהכלל הזה הסוף הוא לא טוב !
לגבי אמצעי אל הרג כבר יש לכל חייל חמוש אחד כזה ויש לו קנה (גם אם יש בו תותב) וקת ולפעמים גם מחסנית (אפילו ריקה) "לטיפה" קלה פותרת בעיות מהר מאד .....
נכון רק בטווח מגע ,אז אולי מיכל גז פילפל טוב זה פיתרון אפשרי קל לתפעול וזול .
אבל זאת בעיה "בברזל" את הבעיה בראש הרבה יותר קשה לפתור .
אתה צודק אבל...
- מדובר בניווט בדד ולא בתרגיל דו"צ של כח על כח
- למרות שמדובר בתחומי הקו הירוק, מדובר בשטח עויין שהמרחק ממנו לשטחי הרשות לא רב
- כולנו מודעים לכמות ההתראות ולמוטיבציה הגבוהה של ארגוני הטרור לבצע חטיפות חייל. חטיפת חייל נחשבת לפיגוע איכותי שהתמורה בעדו גבוהה!
אז נכון שאתה צודק, אבל הצבא בכל זאת צריך לספק לחייל שנמצא בכזו פעילות אמצעי להגן על עצמו וגז פלפל לא יעזור הרבה נגד נשק חם.
אם לא אמצעי לחימה, אז פתרון מנהלתי כמו ניווט בצמדים או שלשות.
ואם רוצים להגדיל ראש, יכולים לספק לכל חייל שמבצע ניווט בדד משדר מצוקה כמו לטייסים ולדאוג שיהיה מסוק באויר עם כח תגובה מיידי למקרה הצורך.
פתרונות חוץ מ"יהיה בסדר" יש הרבה, צריך רק לרצות ולהיות טיפה יותר יצירתיים.
למרבה המזל המקרה הזה הסתיים בכמה חבלות, אבל בהחלט הוא היה יכול להסתיים אחרת.
ברצח של החייל והעלמת הגופה שלו כמו שעשו לאילן סעדון, או בחטיפה שלו כמו במקרה של נחשון וקסמן. במקרה הגרוע יותר זה יכול להגמר בהברחה של החייל לעזה והרי לנו סיפור של גלעד שליט 2.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר