החלפת כלי ירייה - שאלות

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

החלפת כלי ירייה - שאלות

על ידי ליאור45 » 14 ספטמבר 2014, 15:04

האם מישהו יודע מה הנוהל היום להחלפת כלי ירייה? מדובר במכירת אקדח ישן לאדם פרטי ורכישת אקדח חדש מאת סוחר. עד לפני שנה העניין היה פשוט אבל אינני יודע אלו חידושים הוכנסו ולא פורסמו ולכן אני שואל.
כל תשובה תתקבל בתודה.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: החלפת כלי ירייה - שאלות

על ידי Everest » 14 ספטמבר 2014, 17:07

בגדול זה מתחלק ל-2 מצבים:
1) מצב בו אתה עומד בתבחין קיים ואז ההחלפה תהיה פשוטה.
2) במצב בו אתה בעל תבחין 'משמר' ואז העניין הופך למורכב יותר.

אם אתה עונה על מצב 1, תיגש לפקיד הרישוי, תסביר לו שאתה רוצה למכור את האקדח הנוכחי ולקנות אחד אחר במקומו.
הוא בטח ישאל למה, אז תכין סיבה טובה.
אם אתה עונה על מצב 2, תיגש לפקיד הרישוי, שיסביר לך(ככה אני שמעתי במו אוזניי לפני שבועיים בדיוק): "תבחין משמר הוא מצב שנועד לשמר את הזכאות שלך על כלי יריה ספציפי, זאת אומרת שאם התקלקל הנשק, אם נגנב, או אם קרה לו משהו, למעשה הלך הכלי והרשיון מתבטל"
"בכדי להחליף כלי יריה, עליך לעמוד באחד התבחינים התקפים".
ומה המשמעות של שינוי העילה מ'משמר' לעילה אחרת? "המשמעות היא שבכל 3 שנים תצטרך להוכיח את העילה מחדש על מנת לחדש את הרשיון"
כפי שנאמר כבר ע"י חכמים ממני, בטיוטת התבחינים החדשה(שלא ידוע מתי תפורסם, להערכתי אבל מדובר בסביבות אוגוסט 2015), כן יש אפשרות להחלפת אקדח תחת תבחין 'משמר'.
אם אתה ממש רוצה להחליף עכשיו ויש לך תבחין 'משמר', בכדי להחליף את האקדח תצטרך להילחם באגף הרישוי, או שתצליח או שלא.
ואם זכרוני אינו מטעה אותי, היה פסק דין של אדם שעתר מנהלית להחלפת אקדח בתבחין 'משמר' כי לא איפשרו לו, ובית המשפט פסק לטובת האגף ודחה את העתירה, מכיוון שהאגף הצהיר כי הוא מכין נהלים חדשים שיאפשרו לאנשים בעלי 'משמר' להחליף את הנשק בעתיד.
דבר נוסף שיכול להיות, הוא שיש לך תבחין 'משמר', אבל עדיין לא קיבלת חידוש בתבחין זה ולכן מופיע לך ברשיון תבחין 'אחר'(לא סביר אבל יכול להיות).
במצב הזה יש סיכוי שתצליח להחליף נשק די בקלות.

בהצלחה ותעדכן.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד