מי מכם יוכל להסביר?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: מי מכם יוכל להסביר?

על ידי Everest » 11 מרץ 2015, 08:01

טוב, אז כנראה שזאת הסיבה שהוא "לא עומד בתבחין".
כי מדובר במעבר גבול רווי באבטחה ואנשי אבטחה מקצועיים, לכן הדבר האחרון שפקיד רישוי ירצה זה לאשר לאזרח פרטי לשאת שם נשק.
לעצם הנסיעה ב"איזורים זכאיים" בלילות אין משמעות, זה לא מעניין את פקיד הרישוי עם כמה שזה מעצבן, אבל מה שצריך לעניין אותו זה האם העבודה עצמה מתקיימת ביישוב כזה, והאם אין "חלופה" לנשק פרטי לאותו אדם(למשל, אם הוא מקבל נשק מהעבודה, אז זאת חלופה "מצוינת" בשביל פקיד רישוי לדחות בקשה לרישיון פרטי, כי הרי "מה הוא רוצה? הוא מקבל נשק להגנה עצמית במהלך העבודה").
כל זה לצורך הדוגמה כן? לא בהכרח אומר שחבר שלך מקבל נשק מהעבודה, אבל תבין את העיקרון של "אם המקום גם ככה רווי באבטחה, אין סיבה לאשר לאדם פרטי לשאת שמה נשק כי "הוא לא צריך"".
מה שעומד אחרי ערר הוא הגשת עתירה מנהלית, אבל הסיכוי להצליח לקבל רישיון באמצעות עתירה הוא די נמוך, כי בתי משפט לא נוטים לחייב פקידי רישוי להנפיק רישיון חדש לראשונה.
והדרישה בועדת ערר לתצהיר עו"ד היא סטנדרטית בכל ערר שמגישים, לא רק אצל חבר שלך.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי goral » 11 מרץ 2015, 09:59

יש פה בעיה קטנה - התבחין הוא בגין :
עבודה בישוב זכאי ​ מי שהוכיח שרוב עבודתו
מתבצעת בישוב, אשר לגביו נקבעה זכאות על ידי משטרת ישראל​

לא מדברים על נסיעה אל הישוב או הגעה אל הישוב, אלא עבודה בישוב.
ואני מאמין שהמתקן עצמו אינו יושב זכאי כיוון שזה מתקן מאובטח
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי rubimor » 11 מרץ 2015, 12:29

אקדוחן כתב:אוורסט ע"פ הנימוק אינו עומד בתבחין, מבלי שנבדקו הפרטים אצל הגורמים הרלוונטים(כנראה במשטרה אולי!?),מקום העבודה הוא אחד ממעברי הגבול בין ישראל למדינה שכנה,נכון שהמקום מאובטח ע"י מאבטחים,אבל הנסיעה אל היעד שאורכת כ 50 דקות לערך עוברת עוברת בלא מעט יישובים זכאים בוודאות בעיקר בלילות,כאילו למישהו לא היה אכפת לבדוק לעומק ופסל הבקשה על הסף,שלא לדבר על הדרישות לגביי מילוי הערר(תצהיר עוה"ד), אני שואל כי אני נושא נשק ולא זכורות לי דרישות שכאלה.

לצערי לפי מה שאתה אומר לא מגיע לו רישיון עפ"י שיטת התבחינים הנוכחית.
ברגע שתבחין נקבע, כשהמדיניות ברקע היא של צמצום, אל תצפה מפקידי הרישוי לזוז במילימטר ממה שהתבחין אומר. ההישג שלהם בדו"ח סוף השנה הוא כמה כלי נשק צומצמו בזכותם, וזה לא משנה שההיגיון אומר שהסכנה מוחשית באותה מידה לאדם שעובר דרך יישובים מסוכנים בדרך לעבודתו.

התבחין אומר שאדם חייב לעבוד "אינטנסיבית" ביישובים שמוגדרים זכאים, ולצורך כך הוא אמור להגיש חשביוניות מס, תלושים וכו' (או הוכחות ללימודים אם זה המקרה). מן הסתם בתלושים שהגיש חברך לא מצויינת עבודה ביישוב זכאי. הוא עובר בהם 50 דקות ביום, מבחינת לשון התבחין הוא גם לא עובד (או לומד) ביישוב זכאי וגם לא שוהה בו אינטנסיבית (כמה שעות ביום לפחות).

חברך עובד במעבר גבול, שלא מהווים עילה למתן רישיון פרטי. לדעתי הוא יכול לנסות להוציא רשיון ארגוני ולבקש נשק מקב"ט המתקן, אני לא בטוח שזה משהו שניתן לעשות אבל זו נראית על פניה האפשרות הטובה ביותר. אבל הוא לא יקבל רשיון נשק פרטי, לצערי אלו הם התבחינים ואיתם צריך להתמודד.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי spy » 21 מרץ 2015, 09:29

מעניין שעל פי דו"ח ועדת כהן מ-1993 הידוע לשמצה, הזכאות לרישיון לנשק בתבחין "ישוב זכאי" מגיעה גם לקרובי המשפחה מדרגה ראשונה של אותו תושב. וזה אכן הגיוני, כי הרי משפחה מדרגה ראשונה = ביקורים תדירים ביישוב זכאי.
אולי אפשר להשתמש בטיעון זה בעתירה המנהלית?
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Everest » 21 מרץ 2015, 13:42

זה לא יעבוד.
לא משנה מה היו התבחינים בעבר.
מה שמשנה זה מה שתקף בעת הגשת הבקשה לרישיון.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 27 מרץ 2015, 11:45

ועדות למנהן הן ממילא גרום ממליץ .
אין בהן לחייב דבר הדבר היחיד המחייב הוא החלטות שר אוו חקיקה וגם הן בפועל טעונות לפרשנות הפקידים .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אקדוחן » 28 מרץ 2015, 14:46

זהו אחד הבלופים הגדולים שבהם ניתקלתי לאחרונה, הרי גם מוביל זהב ויהלומים, וגם מוביל חומר נפץ פורקים את מטענם במקומות סופר מאובטחים, הרי שהסכנה היא אל ומ היעד, ועל זה בדיוק דוברה הבקשה, חשוב לחדד שהמשרד תשאל רבות את מגיש הבקשה בטענה שזו נבדקת לעומק, על רקע צבאי וכ'ו ועשו רושם של מאשרים,ואז ברגע האחרון דחו כאילו שמישהו שם התחרט או חזר בו, בכל מקרה כולנו מכירים התבחינים, ובעבר היה יותר שחור או לבן, שוב אומר שאם הוא לא עומד בתבחין אז מי כן,המשרד הפך את הדרישות ליותר מידיי גוונים של אפור, ומנפיק למי שמתאים לו,ולמי שלא לא.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 28 מרץ 2015, 16:21

לפי הרטוריקה שלך כל אזרח אמור לעמוד בתבחין שכן כל אזרח יכול לטעון שהוא עובר במקומות מסוכנים.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי rubimor » 28 מרץ 2015, 17:09

אקדוחן כתב:זהו אחד הבלופים הגדולים שבהם ניתקלתי לאחרונה, הרי גם מוביל זהב ויהלומים, וגם מוביל חומר נפץ פורקים את מטענם במקומות סופר מאובטחים, הרי שהסכנה היא אל ומ היעד, ועל זה בדיוק דוברה הבקשה, חשוב לחדד שהמשרד תשאל רבות את מגיש הבקשה בטענה שזו נבדקת לעומק, על רקע צבאי וכ'ו ועשו רושם של מאשרים,ואז ברגע האחרון דחו כאילו שמישהו שם התחרט או חזר בו, בכל מקרה כולנו מכירים התבחינים, ובעבר היה יותר שחור או לבן, שוב אומר שאם הוא לא עומד בתבחין אז מי כן,המשרד הפך את הדרישות ליותר מידיי גוונים של אפור, ומנפיק למי שמתאים לו,ולמי שלא לא.

אין מה לעשות, התבחינים ברורים ולא ייסטו מהם.
ההיגיון לא ממש משנה, מה שמשנה זה התבחין, שחור על גבי לבן (דווקא פעם היו הרביה יותר גוונים של אפור - גם אם לא חמישים :cool:): מוביל חומר נפץ זה תבחין ברור, מי שגר או עובד בישוב זכאי זה תבחין ברור (לא מ ואל היעד - אלא עובד או חי ביעד, שחור על גבי לבן, ואגב גם מי שעובד בישוב יומיים בשבוע אני חושב שיש לו בעיה כי בתבחין רשום מי שמרבית תעסוקתו ביישוב, אז מה תגיד על 50 דק' נסיעה יומית?). למה דווקא קיים תבחין כזה ולא אחר זו כבר שאלה אחרת. לצערנו חברך לא עומד בתבחין, עד כדי כך פשוט. עכשיו, זה לא אומר שלא כדאי היה לנסות - אתה בעצמך אומר שכמעט אישרו לו ואני בטוח שיש כאלה ששיטת מצליח פעלה לטובתם (לא לכולם יש את החשק, זמן ועצבים לעתירות, או כסף לעתירה מנהלית). באופן כללי המשרד יתחקר כל מי שיגיש לו בקשה, זה לא אומר שייאשר אותה, כי המדיניות המצמצמת מדרבנת אותם לנסות למצוא חריגות בזכוכית מגדלת. הסיבה ללמה תבחין כזה או אחר לא תמיד מובנת, אגב בניגוד למה שרשמת אני לא חושב שיש הובלת זהב ויהלומים, היה עד לפני מספר שנים תבחין לבעל עסק לזהב ויהלומים, אז למה למשל הוא בוטל? אני בטוח שיש מי שיגיד שזה יותר מסוכן מהובלת חומרי נפץ. ואתה חושב שזה נכון שכל מי ששרת אי פעם במשטרת ישראל (טוב, יותר משנתיים שזה 99 אחוז מהמקרים) מקבל פתאום רישיון? מהיכרותי עם חומר של שוטרים (ללא הכללה כמובן אבל בכל זאת) - אוי וויי זמיר!! אם זה לא ימלא את הארץ בנשקים חדשים אני לא יודע מה כן. מאיפה זה בא? מכך שנתנו לחתול לשמור על השמנת, ממשרד הפנים זה לא היה יוצא בחיים, אבל משרד המשטרה נתן למשטרה. אין לי ספק שלחבר שלך מגיע יותר מאיזה סמל לשעבר שחי ברעננה. אבל זה המצב וזו המדינה בה אתה חי.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אקדוחן » 29 מרץ 2015, 23:05

אתן דוגמא קטנה מתודית, למי מכם ששרת בצה"ל בתפקיד לוחם, ונאמר שגם ביקר בשטחים, היה מוכן להכנס לאיזו קסבה שהוא מאובטח עם צוות ימ"מ למשל מיומן ככל שיהיה, אך שהוא עצמו חמוש אך ורק במכשיר הסלולר, מצטער אבל ככה אני רואה את הדברים, הבחור איש משרד האוצר, עובד ברשות הגבולות מטעם המכס, לוחם בעברו שירות מלא ואף יותר, ועדיין לוחם במילואים, אז נכון שמעבר הגבול מאובטח, אבל אני עדיין מתקשה להאמין שזהו אינו איזור זכאי, אם לא היו מחרישים ומסתירים את הרשימה כ"כ אולי כולנו היינו מגלים שזהו דווקא כן, אני מכיר אישית אנשים חמושים עם תבחינים הרבה יותר מגוכחים, שידעו להפוך את הקערה על פיה לטובתם.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 30 מרץ 2015, 00:22

גם אני מכיר כמה אנשים עם תבחינים מגוחכים שאינם ראויים להחזיק אקדח קפצונים, וכמה אנשים שיותר מראויים להחזיק אקדח שלצערי לא עומדים בתבחינים למרות שהם ממש רוצים ואפילו יש להם סיבה טובה, שפשוט לא נכללת ברשימת התבחינים.
זה המצב ואין מה לעשות.
הסיכוי הכי טוב של חבר שלך זה לפנות לרח"ט אבטחה עם "סיבה טובה" לקבלת רישיון ולקוות שימליץ עליו.
מעבר לזה אין ממש מה לעשות כל עוד הוא מעולם לא החזיק ברישיון פרטי או עומד בצורה מובהקת באחד התבחינים.
יתרה מכך, גם אם היה עובד ביישוב זכאי, ולא "רק עובר" ביישובים כאלה, זה עדיין לא היה מספיק בשביל לעמוד בתבחין של עבודה ביישוב זכאי אם הוא לא היה עובד שם לפחות 4 ימים בשבוע(נדמה לי).
אל תחפש כאן היגיון, אין ברשימת התבחינים שום היגיון שנועד ליצור "איזון" בין הצורך של אוכלוסיות מסוימות להתחמש לבין "שלום הציבור", אלו סתם שקרים שהמשרד לביטחון פנים מטפטף לאזרחים.
אם היו רוצים לייצר טיפת היגיון בתבחיני עיסוק שמקנים זכאות לרישיון, היו מגדירים את התבחין "בגין עיסוקו", ואז בוחנים האם העיסוק עצמו מהווה "סיבה טובה" לרישיון בהיבטים של "האזור הטריטוריאלי" בו מתקיים העיסוק, או העיסוק עצמו(למשל, יהלומן או מוביל חומר נפץ ועוד..).
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי rubimor » 30 מרץ 2015, 00:29

שוב אתה מתפרץ לדלת פתוחה.
אין ספק שרבים מבעלי נשק פרטי כיום לא ברמת הסיכון של חבר שלך.
ויכול להיות יש להם תבחינים מגוכחים (למרות שהמעט שיש היום, אולי חוץ משוטרים, אני לא מוצא תבחינים מגוכחים). מה שמגוחך זה חוסר בתבחינים אחרים, לא התבחינים המעטים שקיימים (אני מדבר על תבחינים פעילים, לא תבחין משמר שהוא נושא בפני עצמו).

אבל אני חוזר על אותה נקודה שאתה צריך להבין: אלו התבחינים, והשיטה הנוכחית היא שיטת תבחינים! אין מה לעשות, אולי בעתיד זה ישתנה (כך נאמר פה ע"י נציגי עמותה) אבל כרגע צריך לעמוד בתבחין וכמו שרשמתי לך מקודם רמת הגיחוך לא תגרום להם להשתנות. ולא, אני לא חושב שמעברי גבול הם "יישוב זכאי", אלא דווקא על תקן "מתקן מאובטח".

לגבי צה"ל, הרי היו כאן כבר הרבה דיונים בנושא, אתה לא יכול להשוות עם הצבא. הרי רוב האנשים הנורמטיביים עשו צבא והיה בידם כלי נשק אוטומטי ארוך. אז מה? ורבים הם האנשים שעושים מילואים כל שנה, מה שאומר שניתן בידם כלי נשק אוטומט ארוך. אז מה? אח"כ הם חוזרים לאזרחות והממשלה לא נותנת להם אישור לשאת אקדח. מהבחינה הזאת אין לך מה להביא את הצבא כמשל, אני מבין שאתה מתוסכל אבל רישוי נשק אזרחי נקבע עפ"י תבחינים של משרד ממשלתי מסוים.

עכשיו, אם אצה שואל אותי, אתה אומר שחבר שלך עובד משרד האוצר. שיבקש מהממונה עליו להגיש בקשה לרשיון ממשלתי (צרפתי תמונה במקרה ממשרד האוצר, גם אם מחלקה אחרת). לשר הממונה יש אפשרות לחתום על רישיונות לנשק שמסופק ע"י המשרד - בניגוד לנשק ארגוני מדובר בנשק אישי מסוים שהמספר שלו מופיע על הרשיון ושהולך איתו לכל מקום. אני חושב שהאימון הנדרש הוא אחת לחצי שנה, אבל כמו שאתה אומר זה חיוני למי שעובד באיזורים האלו. לא יודע אם זה יעבוד, במקור זה מיועד להגנה על בעלי תפקידים במשרד, אבל לנסות תמיד כדאי. אם הם לא מחשיבים את קו העבודה של חבר שלך למסוכן, אין מה לדרש מפקידי הרישום שעובדים על בסיס רשימת תבחינים.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד