חידוש רשיון תבחין משמר
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: חידוש רשיון תבחין משמר
ניר ל כתב:150 אלף איש זה כלום, היו כפול מזה לפני שיטת התבחינים ועכשיו כשחסמו את עניין הוותק, זה ירד בקצב הרבה יותר מהיר. רק אחוז קטן נכנס למלחמת ההתשה מולם כך שבסופו של דבר לא צריך לנהל יותר מדי מלחמות.
יפה שפנית לזימון תורים ושהם יעבירו הלאה את פנייתך ... מנסיוני אפשר לשלוח מכתב בפקס ואם הוא יגיע ללשכה המתאימה עשויים לחזור אליך גם תוך 5 דקות בטלפון. אבל מכתב רשמי מהסוג שיכול לשמש אותך ביום פקודה, אתה לא תקבל.
אשמח לטעות במקרה הזה
אני לא מהדור של הפקסים
- סליקאי זהב

מאיר-ג כתב:אנו עומדים בפני סוגיה קשה ולפי הבנתי
אין לנו פתרון בזמן הקרוב
אלה אם אנו כולנו נעמוד ונלחם נגד הטיעונים שמנגד
האם מישהו בעל השפעה שקשור לפורום הסליק ירים את הכפפה?
תודה לכולם על התגובות הענייניות.
מי זה בדיוק "אנו כולנו"?
הקמנו את "http://www.legalwep.co.il/" בדיוק למטרה זאת בשנת 2013. כמה אנשים הצטרפו? פחות מ-1000!
לפי חשבוני זה 119,000 אנשים, בתבחין משמר או אחר, שכנראה ממש לא חשוב להם אם מחר ידפוק להם שוטר בדלת וימסור להם צו מבית משפט המחייב אותם למסור את נשקם למדינה.
אם לא יצטרפו מספר אלפים לעמותה ובכך ימנעו ממנה להיות בעלת השפעה פוליטית, אנחנו רק נלך ונתמעט!
אבל למה לדבר הרבה, תספור כמה אנשים שונים פעילים פה בפורום ותבין את מצבנו העגום...
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
מתוך אותם 119k , אני מאמין שהרוב עומד בתבחין רלוונטי , קציני צבא, שוטרים תושבי שטחים , הרי בסה״כ העבירו כל מי שמחזיק נשק מעל 10 שנים לתבחין הזה באופן גורף. כך שאם יצטרכו להמציא עילה חלופית - לא תהיה להם בעיה. זה מצמצם באופן מהותי את האוכלוסייה שתאבד את הנשק כתוצאה מביטול התבחין, תוריד מזה מבוגרים מאד ואחרים שלא ממש קריטי להם אם יקחו מהם את האקדחים כי ממילא הם לא יותר ממטרד עבורם, תחושתי היא שתישאר עם כמה אלפים בודדים שזה יטריד אותם.
מתוך האלפים האלו מעט מאד מודעים למה שקורה וכל עוד לא יפעלו כדי ליידע אותם באופן יזום, נניח במטווחי חידוש רשיון , הם ימשיכו לישון.
אני מאמין שמרבית חברי העמותה הם ספורטאי ירי מעשי ואחרים שעוסקים בתחום , או שיש להם חברים כאלה שמיידעים אותם .
כמו כן אני מאמין שפוטנציאל המצטרפים החדשים לא נמצא בקרב מחזיקי הרשיונות הקיימים , כמו שהוא נמצא בקרב אוכלוסייה שמעוניינת אבל לא יכולה לקבל רשיון עפ״י התבחינים הקיימים. בעידן הפייסבוק הרי לא בעיה להגיע אליהם, אבל תצטרכו להשקיע קצת מחשבה במציאת קבוצות מיקוד נוספות.
מתוך האלפים האלו מעט מאד מודעים למה שקורה וכל עוד לא יפעלו כדי ליידע אותם באופן יזום, נניח במטווחי חידוש רשיון , הם ימשיכו לישון.
אני מאמין שמרבית חברי העמותה הם ספורטאי ירי מעשי ואחרים שעוסקים בתחום , או שיש להם חברים כאלה שמיידעים אותם .
כמו כן אני מאמין שפוטנציאל המצטרפים החדשים לא נמצא בקרב מחזיקי הרשיונות הקיימים , כמו שהוא נמצא בקרב אוכלוסייה שמעוניינת אבל לא יכולה לקבל רשיון עפ״י התבחינים הקיימים. בעידן הפייסבוק הרי לא בעיה להגיע אליהם, אבל תצטרכו להשקיע קצת מחשבה במציאת קבוצות מיקוד נוספות.
- סליקאי טיטניום

ניר ל כתב:מתוך אותם 119k , אני מאמין שהרוב עומד בתבחין רלוונטי , קציני צבא, שוטרים תושבי שטחים , הרי בסה״כ העבירו כל מי שמחזיק נשק מעל 10 שנים לתבחין הזה באופן גורף. כך שאם יצטרכו להמציא עילה חלופית - לא תהיה להם בעיה. זה מצמצם באופן מהותי את האוכלוסייה שתאבד את הנשק כתוצאה מביטול התבחין, תוריד מזה מבוגרים מאד ואחרים שלא ממש קריטי להם אם יקחו מהם את האקדחים כי ממילא הם לא יותר ממטרד עבורם, תחושתי היא שתישאר עם כמה אלפים בודדים שזה יטריד אותם.
פה בדיוק הטעות שלך.
כמות האנשים שנכנסו למעגל של התבחין המשמר רק בעקבות הותק, לא גדולה כמו כמות האנשים שזכאים לו אוטומטית.
אל תדאג, חכמים ממני וממך כבר עשו את ההערכות האם ניתן לחייב את כל מי שלא עומד בעילה תקפה אבל בעל תבחינים משמרים לעבור לעילה תקפה, וכבר חישבו והעריכו שמדובר בלמעלה מ-100 אלף איש ולא שווה להם לצאת למלחמה הזו.
הנתון של 100 אלף לא ממש עדכני ל-2015, אבל הבנת את הרעיון.
- סליקאי זהב

אז מה שאני יכול לעדכן עכשיו הוא ככה:
אם אתה משלם באינטרנט ומדפיס את הרישיון הזמני מהאינטרנט אתה ניגש למטווח ומחדש את הרישיון כרגיל כמו שהכרת עד עכשיו.
אם אתה מחכה שישלחו לך את טפסי החידוש, אז אתה תקבל את הטפסים הרגילים + "תוספת חדשה", סעיף של "הצהרה על עמידה בתבחין".
אני לא יודע מה קורה אם אתה ניגש למטווח ולא חותם על כך, אך בכל מקרה התבחין שונה ל"מתוקף הוראת מעבר".
צריך לרשום בכתב יד מהו התבחין שבו אתה "עומד", ככה שמעניין מה יקרה אם מישהו יכתוב "תבחין משמר".
אני צופה שיהיה *קצת* קשה למשרד לבט"פ להתנער מהתבחין המשמר בכזו קלות, אבל בכל מקרה הייתי ממליץ לכל מי שצריך לחדש פשוט להדפיס את הטפסים מהאינטרנט ולא לסמוך על המשרד.
אגב, זה מדיף ריח רע של "שיטת מצליח".
עובדה שלא ידעתי על כך עד שמישהו(בעל תבחין משמר) התקשר אליי בהיסטריה "אני לא זכאי יותר לרישיון מה אני עושה?!".
מצד שני בוא ניקח סיטואציה של בעל תבחין משמר שגם עומד בתבחין תקף ובתמימות כותב שהוא עומד בתבחין, נניח, ספורטאי, כי הוא לא מבין מה זה הסעיף החדש הזה של "הצהרה על עמידה בתבחין".
הטופס הזה מגיע בסופו של דבר לפקיד הרישוי שעלול לקפוץ על הזדמנות הפז להוריד עוד אחד ממצבת ה"מתוקף הוראת מעבר", ועד שהוא ישים לב כבר יהיה מאוחר מדי.
אם אתה משלם באינטרנט ומדפיס את הרישיון הזמני מהאינטרנט אתה ניגש למטווח ומחדש את הרישיון כרגיל כמו שהכרת עד עכשיו.
אם אתה מחכה שישלחו לך את טפסי החידוש, אז אתה תקבל את הטפסים הרגילים + "תוספת חדשה", סעיף של "הצהרה על עמידה בתבחין".
אני לא יודע מה קורה אם אתה ניגש למטווח ולא חותם על כך, אך בכל מקרה התבחין שונה ל"מתוקף הוראת מעבר".
צריך לרשום בכתב יד מהו התבחין שבו אתה "עומד", ככה שמעניין מה יקרה אם מישהו יכתוב "תבחין משמר".
אני צופה שיהיה *קצת* קשה למשרד לבט"פ להתנער מהתבחין המשמר בכזו קלות, אבל בכל מקרה הייתי ממליץ לכל מי שצריך לחדש פשוט להדפיס את הטפסים מהאינטרנט ולא לסמוך על המשרד.
אגב, זה מדיף ריח רע של "שיטת מצליח".
עובדה שלא ידעתי על כך עד שמישהו(בעל תבחין משמר) התקשר אליי בהיסטריה "אני לא זכאי יותר לרישיון מה אני עושה?!".
מצד שני בוא ניקח סיטואציה של בעל תבחין משמר שגם עומד בתבחין תקף ובתמימות כותב שהוא עומד בתבחין, נניח, ספורטאי, כי הוא לא מבין מה זה הסעיף החדש הזה של "הצהרה על עמידה בתבחין".
הטופס הזה מגיע בסופו של דבר לפקיד הרישוי שעלול לקפוץ על הזדמנות הפז להוריד עוד אחד ממצבת ה"מתוקף הוראת מעבר", ועד שהוא ישים לב כבר יהיה מאוחר מדי.
- סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד