לא יודע מי ה"טובים" מי ה"רעים"ומי ומה אנחנו?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: לא יודע מי ה"טובים" מי ה"רעים"ומי ומה אנחנו?

על ידי Neon Golden » 12 יוני 2015, 08:37

ramdishon כתב:יחד עם זה, שימו לב שבקשת מידע זה משמעותו הסכמה בשתיקה לשיטת התבחינים, אותה אנו מנסים לשבור.

אני לא חושב שזה צריך בכלל לעלות בשיחה מול ראש האגף החדש (יוסי מנשה?). יש חוק חופש המידע, משלמים 90 שקל ומגישים בקשה מנוסחת בצורה מדוייקת. כל אזרח יכול. ואני לא רואה בכך שום הסכמה בשתיקה לשום דבר.

בעיקר אני חושב מעניין את העמותה לדעת מה מידת הגידול בכמות הרשיונות שהוצאו בעקבות התבחינים שהוספו, מד"א וכבאות, והרחבת מתח הדרגות בצה"ל (קצינים בוגרי קצונה קרבית ואג"מית) - והיה מעניין להוציא מכתב לאותם גופים האם הם מודעים לנזק הכלכלי שהם גורמים למשרתים אצלם כך שעם תום תוקף העילה - הם יאלצו להפרד מנשקם. אפילו הייתי מוסיף שעם רמת ההכשרה המחוייבת - וללא הכשרה נוספת, עלול להגרם לארגון נזק ממשי או תדמיתי אם איש מד"א או כבאי יתפעל אירוע בצורה לא מוצלחת.

ללא שום קשר, ואת זה בהחלט מעניין לשאול את ראש האגף החדש, מדוע קציני חי"ר ואג"מי בדרגת סגן במילואים כן יכולים לשאת נשק באופן פרטי, וקציני מילואים עורפיים בדרגת סגן לא מורשים. עניין של הכשרה? בגרות נפשית? כמות מספרית? אולי כאן בפעם הראשונה נושא המיומנות בנשק הופך להיות חלק מתבחין?
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 14 יוני 2015, 09:55

ללא שום קשר, ואת זה בהחלט מעניין לשאול את ראש האגף החדש, מדוע קציני חי"ר ואג"מי בדרגת סגן במילואים כן יכולים לשאת נשק באופן פרטי, וקציני מילואים עורפיים בדרגת סגן לא מורשים. עניין של הכשרה? בגרות נפשית? כמות מספרית? אולי כאן בפעם הראשונה נושא המיומנות בנשק הופך להיות חלק מתבחין?

לא... זו ממש לא הפעם הראשונה.
כל נושא הכשירות המבצעית היה מובנה מאז ומתמיד בשיטת התבחינים.

התבחינים של משרתים/יוצאי מערכת הביטחון, קצינים במילואים, חיילי מילואים ביחידות מיוחדות, משטרה, שב"ס, מד"א כיבוי אש וכו' מבוססים על כשירות מבצעית.

ההנחה היא שאותו אדם עשה שירות משמעותי באחת מהמסגרות של המדינה שבוחנות את תיפקודו במצבי חירום ולחץ - ולכן המדינה סומכת עליו יותר.

הנושא של כשירות מבצעית רחב הרבה הרבה יותר מהיכולת להכניס את כל הכדורים ב-A של המטרה במטווח.
95% מכל הנושא של כשירות מבצעית היא היכולת להפעיל שיקול דעת תחת לחץ ולהחליט איך להגיב ומה לעשות - והרבה יותר מזה לדעת מה לא לעשות באותו המצב.
5% מזה בספק היא היכולת לפגוע במטרה.

זו גם התשובה לשאלתך למה קצין עורפי לא יקבל רשיון ולמה איש מד"א כן.
עם כל הכבוד לאותו קצין שראה כל שירותו הצבאי רק צגים של מחשב בשלישות,
הוא עדיין לא נחשף לאותם מצבים שאיש מד"א או כב"א נחשפים בשטח.

וזו גם התשובה למה כן תבחין משמר אחרי 10 שנים ולמה לא תבחין "כשירות מבצעית".
אדם שבמשך 10 שנים נשא עליו נשק בתבחין כלשהו, חידש בזמן, העבר הפלילי שלו נקי ללא רבב הוא "כשיר מבצעית" למהדרין.

הוא אפילו יותר כשיר מבצעית מאותו אחד שיש לו מספיק כסף וזמן ופנאי כדי לטחון מספיק תחמושת במטווח כדי לעמוד בקריטריונים של "תבחין כשירות מבצעית", שרק קיבל אתמול רשיון ועכשיו הוא יוצא לרחוב במטרה להציל את העולם. לא תודה....

ולסיכום - למרות שזה לא נראה ככה, הרבה מאד מחשבה ונסיון הושקעו בשיטת התבחינים שקיימת כבר 20 שנה.
היא רחוקה מלהיות מושלמת, יש בה הרבה מאד ליקויים ויש בה הרבה מקום לשיפור.
ביחוד נוכח יצירתיות היתר של המשרד לבט"פ בכל נושא של יישום המדיניות המצמצמת.

מצד שני, אם מנסים לפסול אותה (קרי "נגד שיטת התבחינים"), צריך לבוא עם מודל/תחליף קרוב למושלם שייתן מענה לצרכים של אזרחי המדינה ושל המדינה עצמה - כדי שמקבלי ההחלטות יתיחסו לעמותה ברצינות.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Neon Golden » 14 יוני 2015, 11:43

itamar כתב:זו גם התשובה לשאלתך למה קצין עורפי לא יקבל רשיון ולמה איש מד"א כן.

אני קצין עורפי ש"ראה כל שירותו הצבאי צגים של מחשב" ושקיבל רשיון בתבחין "שירות פעיל בכוחות הבטחון" בעודו בדרכת סגן. השינוי - כפי שכתבתי הוא חלק ממערכת התבחינים החדשה שהוצגה ב 24.11.2014. במערכת התבחינים של היום הייתי צריך להמתין לדרגת הסרן.

בנוסף, הוסרו מהרשימה קצינים מקצועיים אקדמאים, וקצינים אקדמאים בכירים שהיו זכאים בזמנו.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 14 יוני 2015, 12:42

Neon Golden כתב:
itamar כתב:זו גם התשובה לשאלתך למה קצין עורפי לא יקבל רשיון ולמה איש מד"א כן.

אני קצין עורפי ש"ראה כל שירותו הצבאי צגים של מחשב" ושקיבל רשיון בתבחין "שירות פעיל בכוחות הבטחון" בעודו בדרכת סגן. השינוי - כפי שכתבתי הוא חלק ממערכת התבחינים החדשה שהוצגה ב 24.11.2014. במערכת התבחינים של היום הייתי צריך להמתין לדרגת הסרן.

בנוסף, הוסרו מהרשימה קצינים מקצועיים אקדמאים, וקצינים אקדמאים בכירים שהיו זכאים בזמנו.

בזמנו חובת נשיאת נשק הייתה מוטלת על כל הקצינים והנגדים באופן גורף (גם בעלי מקצועות אקדמיים).
בין היתר, התבחינים שיקפו את ההוראה הזו כדי למנוע מצב שבו סגן/נגד צריך לוותר על הרשיון אחרי שירות של שנתיים שלוש.

משבוטלה התקנה הזו - הרבה בגלל התמרמרות/התנגדות של הקצינים והנגדים שראו בה "תיק" ולא פריבילגיה, המשרד לבט"פ יישר למעשה קו והוציא את הקצינים האקדמיים מהתבחין.

בכל מקרה, המשרד לבט"פ מרשה לעצמו לעשות ככל העולה על רוחו בקשר לתבחינים... זה לא חדש.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 16 יוני 2015, 14:00

itamar כתב:
ההנחה היא שאותו אדם עשה שירות משמעותי באחת מהמסגרות של המדינה שבוחנות את תיפקודו במצבי חירום ולחץ - ולכן המדינה סומכת עליו יותר.

הנושא של כשירות מבצעית רחב הרבה הרבה יותר מהיכולת להכניס את כל הכדורים ב-A של המטרה במטווח.
95% מכל הנושא של כשירות מבצעית היא היכולת להפעיל שיקול דעת תחת לחץ ולהחליט איך להגיב ומה לעשות - והרבה יותר מזה לדעת מה לא לעשות באותו המצב.
5% מזה בספק היא היכולת לפגוע במטרה.
התבחינים של משרתים/יוצאי מערכת הביטחון, קצינים במילואים, חיילי מילואים ביחידות מיוחדות, משטרה, שב"ס, מד"א כיבוי אש וכו' מבוססים על כשירות מבצעית.

זו גם התשובה לשאלתך למה קצין עורפי לא יקבל רשיון ולמה איש מד"א כן.
הוא עדיין לא נחשף לאותם מצבים שאיש מד"א או כב"א נחשפים בשטח.

א.

תאוריה יפה .
אז תסביר לי בבקשה לפי התאוריה הזאת למה איש מד"א כן ורופא תראומה בחדר מיון לא ?
מה יש לו בפחות נסיון "במצבי לחץ וחרום"?
יש לו פחות כשירות מבצעית ?
בוא נלך להלאה עם זה ,אתה חושב שבוגר שח"מ ששירת 3 שנים במוקד 100 וקיבל פטור ממילואים בשל פרופיל נמוך יש יותר נסיון במצבי לחץ אוו כשירות מבצעית מלוחם גולני במילואים בדרגת רס"ל/רס"ר?
אבל לפי "ההגיון" של השיטה כנראה שכן כי הראשון זכאי בתבחין "בוגר משטרה" והשני לא .
אוו בקיצור קישקוש גמור אין ולא היתה אף פעם תלות בין הדברים הכל משחקי סטטיסטיקה ולחצים של אנטרסנטים שונים !
רוצה לדעת אייך נולד תבחין שרות במשטרה ?
בשנות ה90 חסרו במחסני המשטרה אלפי כלים לחימוש השוטרים ,הפיתרון ההגיוני של רכש חייב
הליך של מכרזים שלוקחים זמן ובעיקר כסף .
אז מה הפיתרון ?
מעודדים שוטרים לרכוש כלים פרטים ומאפשרים להם לשאת אותם בתפקיד ,כמובן שבשביל זה צריך רשיונות מכאן התבחין .
איך נולד תבחין מד"א כב"א ?
בגלל שהגופים הנ"ל טענו כי הם מרגישים מאוימים באזורים שונים בארץ כמו מזרח ירושלים ,כפרים בצפון ,יפו .....וסרבו לענות לקריאות במקומות אלו ללא ליווי משטרתי .
כמובן שזה יצר עומס גדול מאד על המשטרה ולכן המשטרה החליטה להמליץ לאפשר לגופים אלו לחמש את אנשיה .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 17 יוני 2015, 10:46

אני מבין את מה שאתה אומר ומסכים חלקית - אבל לצורך הבהרת עמדתך דילגת על כמה תבחינים כמו:
לוחמים ביחידות מיוחדות, אנשים ששירתו במערכת הביטחון, קצינים מילואים ביחידות שדה וכו'.
אם אני לא טועה כל אותם זכאים נדרשים להביא גם מכתב המלצה מגורם מוסמך באותן היחידות, בדיוק כדי למנוע את המצב שאפסנאי שמשרת בד.צ. של יחידה מיוחדת יקבל רשיון.

בקיצור - שום דבר לא מושלם. בכל מקום יש פוליטיקה, והחלטות שמתקבלות מכל מיני שיקולים זרים.
האמת עוברת איפשהו באמצע.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 18 יוני 2015, 09:49

אתה יודע מה ,אתה צודק .
בוא נבחן אותם גם .
לוחמים ביחידות מיוחדות :
מדד הסטטיסטי -כמה משתחררים מהיחידות הללו כל שנה ?
מאות בודדות
כמה מהם יגישו בפועל בקשה ?
עשרות
גורם אנטרסנטי ?
קח את ממשלות ישראל בעשור האחרון ותספור את כמות השרים וסגני השרים שהם יוצאי יחידה אחת בלבד שם ........

יוצאי מערכת הביטחון -מצטער לא מכיר תבחין כזה .
אבל לא נטמם מקבלים בתבחין עבר ביטחוני .
כמויות ? עשרות בשנה
גורם לחץ ? אני חושב שחבל שאין צורך לפרט אפילו .

קצינים מילואים ביחידות שדה ?
למה קמב"ץ במפקדה כן ,ורס"ל שרואה את הלבן בעין של האויב כבר עשור לא ?
מה היחס בין קצינים לרס"ל/רס"ר ביחידת חי"ר אוו תותחנים?
מה האחוז שלהם מבין קציני צה"ל במילואים בכלל ?
תענה על השאלות הללו תראה שהתבחין הזה מאד עומד בקרטריונים שצינתי ,אין לזה שום קשר למיומנות אוו נסיון .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד