למה חשוב ללמוד לפגוע

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: למה חשוב ללמוד לפגוע

על ידי matanB » 24 דצמבר 2015, 14:02

שמע , זה הדבר הכי מטומטם (מצטער לא חשבתי על מילה יותר ראויה מזה) ששמעתי בחיים שלי..
וזה הכפיל את עצמו בכל תגובה שנאמרה פה.
בחיים , אי אפשר לשפוט סיטואציות ולעולם אין לדעת מה קרה באותו רגע.
לוחמי מג"ב מאומנים וממוקצעים בכל הנוגע ללוחמת בט"פ , שלהבדיל מצה"ל שמוכשרים לכבוש שטחים וכו' (שת"פ).
הלוחמות שתפעלו את האירוע וחדרו למגע ע"מ לסיים את התקרית כמה שיותר מהר ולצמצם נזקים , ראויות לצל"ש (להבדיל ממקרים אחרים שקרו בצ"הל ש"לוחמות ולוחמים" זרקו את הנשק והלכו להתחבא).
האזרח שנהרג כתוצאה מהירי נאבק עם המחבל ובמצב כזה נראה לי שגם אתה , עם רובה צלפים ,היית פוגע באזרח.
לוחמי מג"ב באים במגע ישיר עם אוכלוסיה ויודעים לתפעל כל אירוע שבו מעורבים אזרחים (לדוגמת מצב הירי).
אז בבקשה , בימים כאלו , אל לנו לשפוט את אותם לוחמים שמקריבים את עצמם ועושים עבודת קודש יום וליל , 24/7 , ולא זוכים לקצת כבוד והערכה...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי BOP » 24 דצמבר 2015, 14:13

אתה מתעצבן סתם.
איפה בדיוק הועברה ביקורת על הלוחמות?!
הביקורות הועברו על המערכת עצמה והתחמושת ו\או האימונים שלא מספיקים אם כבר.
הלוחמות פעלו כמצופה ובהחלט ראויות לקבל תעודת הערכה כלשהי.
הכל בסדר.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי argra11 » 24 דצמבר 2015, 14:15

איזה כיף זה להיות "טייס מקלדת", בפריצה למטוס סבנה (ע"י חבר'ה קצת יותר מיומנים מלוחמות מג"ב המדוברות) נהרגו 2 בני ערובה ע"י הכוחות הפורצים (למען דיוק , אחת כנראה בגלל "טעות בזיהוי) + 2 לוחמים נפצעו (אחד בשם "ביבי" מפלטה של לוחם מהצוות שלו)

כל הכבוד ללוחמות (ואני מקווה שהם מקבלות חיזוקים מכל עבר ,לא פשוט לחיות עם הידיעה שאדם חף נהרג באירוע שאתה מעורב בו) , ותנחומים למשפחות .

תחקירים ופרשנות אני משאיר לאלו שאמונים על כך.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי matanB » 24 דצמבר 2015, 14:22

זה לא שהעבירו ביקורת על הלוחמות. העבירו ביקורת על ההכשרה (המעולה והפרקטית ד"א) , על סוג הנשק (שבצורת הירי המלומדת הוא הכי טוב שיש) ועוד כל מני דברים..
מאיפה לכם הנתונים שהלוחמות מסתובבות עם אקדח 0.22 ? רק לשם הבהרה אלו הן לא לוחמות , הן מסווגות בתור תפקיד אחר.
מאיפה לכם לדעת על סוג האימונים שעוברים ועל כוונות? אני הוכשרתי בטירונות לירות עם M16 אך ורק עם כוונות ברזל למרחק של 300 מטר למטרת גוף ולפגוע (!) , להבדיל מצ"הל שעוד לפני שמתגייסים מחלקים להם אמצעים שיסתמכו עליהם יותר מדי.
ירי מטווח קרוב זאת ה-הכשרה של לוחמי מג"ב.. זה נקרא בט"פ צורת האחיזה של הכלי שונה בכמה רמות ממה שמלמדים אתכם בצה"ל , העמידה עוד יותר שונה , היציבות , הכניסה בין כוונות...הכל
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר ל » 24 דצמבר 2015, 18:07

argra11 כתב:איזה כיף זה להיות "טייס מקלדת", בפריצה למטוס סבנה (ע"י חבר'ה קצת יותר מיומנים מלוחמות מג"ב המדוברות) נהרגו 2 בני ערובה ע"י הכוחות הפורצים (למען דיוק , אחת כנראה בגלל "טעות בזיהוי) + 2 לוחמים נפצעו (אחד בשם "ביבי" מפלטה של לוחם מהצוות שלו)

כל הכבוד ללוחמות (ואני מקווה שהם מקבלות חיזוקים מכל עבר ,לא פשוט לחיות עם הידיעה שאדם חף נהרג באירוע שאתה מעורב בו) , ותנחומים למשפחות .

תחקירים ופרשנות אני משאיר לאלו שאמונים על כך.

כמה עובדות היסטוריות - לוחמי מטכ״ל שפרצו למטוס סבנה לא היו מיומנים כלל ולא החזיקו בחייהם אקדח.
היות שזמן לא רב קודם לחטיפה, הוכשרו מאבטחי מטוסים לשימוש באקדחים וחלקם היו יוצאי היחידה - הזעיקו את מרדכי רחמים שיעמוד בראש אחד הצוותים, כמו כן הצליחו לאתר עוד מאבטחים יוצאי היחידה שחלקם גויסו לפריצה ברגע שירדו מהמטוס אותו איבטחו, מרבית הכוח עבר הסבר של 10 דקות לפני הפריצה ... חבר של ביבי פלט כדור בעת שהיכה את המחבלת עם עקב האקדח כשהאצבע על ההדק...

תחקירים ופרשנות לאלו שאמונים על כך - חייכתי...

בכוונה לא התייחסתי ולא מעוניין להתייחס לתפקוד הלוחמות, אפילו לא להכשרה ולשיקולים תקציביים ואחרים. אין לי ספק שאין שום עניין להיכנס בהן אפילו אם טעו, כל הכבוד שחתרו למגע והכל. יותר הייתי דואג לבריאותן הנפשית אחרי מקרה כזה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ליאור45 » 24 דצמבר 2015, 18:12

חברים, אנא השתדלו להימנע מפרסום מידע מבצעי לגבי פריסה וציוד של כוחות הביטחון. זה לא מוסיף לא לכבוד של הפורום ולא לתוחלת החיים של בני חורין בארצנו.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 24 דצמבר 2015, 18:30

matanB כתב:שמע , זה הדבר הכי מטומטם (מצטער לא חשבתי על מילה יותר ראויה מזה) ששמעתי בחיים שלי..
וזה הכפיל את עצמו בכל תגובה שנאמרה פה.
בחיים , אי אפשר לשפוט סיטואציות ולעולם אין לדעת מה קרה באותו רגע.
נכון, לא שופט, רק מסיק מסקנות אישיות ולו מהעובדה שנהרג סוג של בן ערובה
לוחמי מג"ב מאומנים וממוקצעים בכל הנוגע ללוחמת בט"פ , שלהבדיל מצה"ל שמוכשרים לכבוש שטחים וכו' (שת"פ).
רמת הקליעה בצה״ל הלוחם היא מזעזעת
הלוחמות שתפעלו את האירוע וחדרו למגע ע"מ לסיים את התקרית כמה שיותר מהר ולצמצם נזקים , ראויות לצל"ש (להבדיל ממקרים אחרים שקרו בצ"הל ש"לוחמות ולוחמים" זרקו את הנשק והלכו להתחבא).
מסכים
האזרח שנהרג כתוצאה מהירי נאבק עם המחבל ובמצב כזה נראה לי שגם אתה , עם רובה צלפים ,היית פוגע באזרח.
נניח שמה שאתה מתאר נכון- כנראה שגם לא הייתי יורה , בטח לא עם רוב״צ
לוחמי מג"ב באים במגע ישיר עם אוכלוסיה ויודעים לתפעל כל אירוע שבו מעורבים אזרחים (לדוגמת מצב הירי).
מתאמנים למתארים כאלו, ציינתי את זה בתגובה קודמת
אז בבקשה , בימים כאלו , אל לנו לשפוט את אותם לוחמים שמקריבים את עצמם ועושים עבודת קודש יום וליל , 24/7 , ולא זוכים לקצת כבוד והערכה...

לא יודע אם התכוונת אלי , אענה לך בכל זאת.
צה״ל זה אני והילדים שלי, לפני כן זה גם היה סבא ואבא שלי, יש לי מניות בגוף הזה ולכן גם זכות לבקר אותו.
לשפוט- אין לי אמצעים לשפוט אירוע מסויים, יש לי אמצעים לשפוט את המערכת כי יש לי מספיק זמן איכות והיכרות מעמיקה אתה.
מקומם אותי למשל שביטלו את גדנ״ע הקליעה, מקומם אותי שצלפים המעוניינים בכך לא רשאים יותר להצטרף לעמותה ולהתאמן על חשבונם וזמנם החפשי, מקומם אותי ששמים רגליים לספורט הירי המעשי שזו המסגרת היחידה בה אפשר להתאמן בירי מורכב כאזרח או שאדון ראש אגף כלי יריה לא מבין מדוע ספורטאים צריכים לקבל אישור לשאת נשק במקום להשאירו במטווח.
לא מסתדר לי שיש כאן כמות עצומה של גאונים ומצד שני החלמאים מנהלים את העסק.
כל אלו נושאים לפוסט אחר כנראה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי נוסע מתמיד » 24 דצמבר 2015, 19:07

ניר כתב
יש תחמושת תת קולית ל5.56, היא יעילה כמו 0.22 lr בערך וגם נשק רגיל לא יטען ממנה

אז זה ממש לא נכון

לגבי הנשק של המשטרה לפני כמה שנים טובות המשטרה בחרה להצטייד בגליל 0.30 קרבין בדיוק מהסיבה הזאת של קטלניות 5.56.
הרובה כשל כישלון חרוץ (לא כאן המקום לאמר למה) והמשטרה חזרה להשתמש ברובה M16
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 25 דצמבר 2015, 13:39

ניר ל כתב:
matanB כתב:.........
לא יודע אם התכוונת אלי , אענה לך בכל זאת.
צה״ל זה אני והילדים שלי, לפני כן זה גם היה סבא ואבא שלי, יש לי מניות בגוף הזה ולכן גם זכות לבקר אותו.
לשפוט- אין לי אמצעים לשפוט אירוע מסויים, יש לי אמצעים לשפוט את המערכת כי יש לי מספיק זמן איכות והיכרות מעמיקה אתה.

יכול להיות שיש לך מניות , ככה גם לאחרים (אבא של סבא שלי הלך על גחלים , אז מה?).
בביקורת שלך היה צליל צורם לתפקוד הלוחמות באירוע (מה שהבהרת בתגובות נוספות כלא נכון - מודה ועוזב ,ירוחם) ולכן קיבלת את הצוננים שקיבלת.
גם אני מכיר את המערכת (חלקה לפחות , לא כולה ,נראה לי שהמצב ככה גם אצלך) ,במקום שאני מכיר יש תהליך למידה והפקת לקחים כל הזמן וכן , גם שם יש לי מה לומר.

מקומם אותי למשל שביטלו את גדנ״ע הקליעה, מקומם אותי שצלפים המעוניינים בכך לא רשאים יותר להצטרף לעמותה ולהתאמן על חשבונם וזמנם החפשי, מקומם אותי ששמים רגליים לספורט הירי המעשי שזו המסגרת היחידה בה אפשר להתאמן בירי מורכב כאזרח או שאדון ראש אגף כלי יריה לא מבין מדוע ספורטאים צריכים לקבל אישור לשאת נשק במקום להשאירו במטווח.

מסכים עם כל מילה .

לא מסתדר לי שיש כאן כמות עצומה של גאונים ומצד שני החלמאים מנהלים את העסק.

ובאיזה צד אתה ?
אריאל שרון , לאחר היבחרו לראש ממשלה ,נשאל על משהו וענה תשובה הפוכה להצהרה שנתן לפני שנבחר ,כשנשאל למה שינה דעתו הוא ענה " מה שלא רואים מכאן ,לא רואים משם".
אני לא גאון ויש לי שאלות קשות ל"חלמאים" שמנהלים את העסק כדבריך , אבל קצת כבוד ודרך ארץ עדיפה.
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד