הסלקה/נוחות 2?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

הסלקה/נוחות 2?

על ידי טל92 » 24 ינואר 2016, 21:57

שלום רב,
לא מזמן התחלתי להסתובב עם הנשק האישי שלי מוסלק בעקבות המגמה של המצב בטחוני. מצאתי כי בעת ישיבה ההסלקה אינה נוחה לי ורציתי לדעת אם אני לובש את ההסלקה נכון בשעה 16:00-17:00.
דבר שני אם קיימת הסלקה יותר נוכה מהדגם הנוחכי שיש ברשותי.

הדגם הינו:

http://www.front-line.co.il/english-galleryImagesList-showImage-site+images+gallery+Inside_the_Waisband_holsters+-NN32xx.jpg-Inside_the_Waistband_holsters.html.

האם דגם הסלקה גבוה יותר אשר גורם לאקדח לשבת ממש עד הידית יהיה יותר נוח?

תודה רבה למבינים שבינכם, אני פשוט מוצא את עצמי מסתיר את האקדח כל פעם שאני קם מכיסא או ספספל.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: הסלקה/נוחות 2?

על ידי argra11 » 25 ינואר 2016, 07:57

לכל אלו שנושאים את כלי היריה שלהם באיזור "חריץ איסטלטורים"
מדובר במקום בעייתי ומסוכן , במקרה של תאונת דרכים הנשק נמצא בין הכסא לעמוד השדרה.
והאקדח נלחץ לעמוד השדרה ויכול לגרום לשיתוק מהגפיים ומטה.
לצערי , יש לפחות מקרה אחד כזה בארץ בתאונה מאחור ב40-30 קמ"ש בלבד.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי RICKO » 26 ינואר 2016, 10:23

argra11 כתב:לכל אלו שנושאים את כלי היריה שלהם באיזור "חריץ איסטלטורים"
מדובר במקום בעייתי ומסוכן , במקרה של תאונת דרכים הנשק נמצא בין הכסא לעמוד השדרה.

ובמצב שאני נושא אותו עם נרתיק פנימי בשעה 16:00-17:00 לערך (כלומר לא מעל החריץ :))בזמן נהיגה זה לא מסכן את עמוד השדרה ?!
שואל באמת מתוך התעניינות, הרי אנחנו לא מעט זמן נמצאים מאחורי ההגה ואני כרגע לא רואה פיתרון אחר, כמו לשים את האקדח על מושב הנוסע לידך או בתא כפפות-הסיכון גבוה מדי לאיבוד האקדח/שכחה באוטו (שזה עבירה פלילית כמובן) וכו'.
תודה על המענה. (לא מעוניין בלנשוא את האקדח באופן לא מוסלק או רתמת כתף לחילופין).
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי jluzer1 » 26 ינואר 2016, 10:32

RICKO כתב:
argra11 כתב:לכל אלו שנושאים את כלי היריה שלהם באיזור "חריץ איסטלטורים"

ובמצב שאני נושא אותו עם נרתיק פנימי בשעה 16:00-17:00 לערך (כלומר לא מעל החריץ :))בזמן נהיגה זה לא מסכן את עמוד השדרה ?!
שואל באמת מתוך התעניינות, הרי אנחנו לא מעט זמן נמצאים מאחורי ההגה ואני כרגע לא רואה פיתרון אחר, כמו לשים את האקדח על מושב הנוסע לידך או בתא כפפות-הסיכון גבוה מדי לאיבוד האקדח/שכחה באוטו (שזה עבירה פלילית כמובן) וכו'.
תודה על המענה. (לא מעוניין בלנשוא את האקדח באופן לא מוסלק או רתמת כתף לחילופין).

בכל עניין של הסלקה מול נוחות נשיאה וכמובן יש להתחשב בעניין התאונות אבל בכל מקום בגוף האקדח יהווה בעיה בעת תאונה. אני אישית נושא אותו כמוך (בשעה 16:00/17:00) ומעדיף אותו צמוד אליי ומוסלק מאשר גלוי או לא עליי. אין פתרונות קסם תמיד יש דברים לחיוב ולשלילה, אתה תקבל כאן עצות מכל הסוגים וכל המינים.
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 26 ינואר 2016, 11:07

הוא מסכן אותך אבל פחות.
הכלי יושב חלקו על שרירי העכוז והקת באיזור הכליות שלך (תלוי בגובה האקדח בנרתיק).
הרבה פחות גרוע מאשר כלי שנוגע ישירות בעמוד השדרה התחתון.

לגבי אחסנת הכלי בתא כפפות/מושב הנוסע וכו'.
לדעתי אקדח צריך להיות צמוד אליך לגוף כל הזמן, כי במצב חרום אתה לא רוצה להתחיל לחפש אותו ברכב.
רוב אירועי הפח"ע למיניהם (ירי על רכב, זריקת בקת"ב, אבנים, מחסום) מערבים בלימות חרום,
התנגשות, ולפעמים איבוד שליטה על הרכב והתהפכות.
בנוסף לפעמים אתה צריך לנטוש את הרכב במהירות אם כדי לתפוס מחסה או כי הוא עלה באש.

במצב כזה אתה לא רוצה להתחיל לחפש לאיפה האקדח שלך עף כי הוא היה על המושב לידך, או להתחיל להתעסק בתא הכפפות. אתה רוצה פשוט לנטוש את הרכב במהירות האפשרית, או לשלוף ולהגיב בירי כדי לנטרל מקור סכנה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי RICKO » 26 ינואר 2016, 20:37

רב תודות על המענה.
סליקאי ארד