שליפה מהסלקה עמוקה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: שליפה מהסלקה עמוקה

על ידי tkgs » 24 ינואר 2016, 20:57

glock34 כתב:אם כבר להסליק אז את הסרטון הזה.
זה בדיוק אחד מאותם סרטוני יו טיוב שמוכיח עד כמה חשוב מדריך ולא איזה ילדון מושפע שמנסה אנושות להדגים שיטות שליפה וסריקה לאחר ביצוע ירי. הכוונה טובה, הביצוע והנתונים קצת פחות.
מיומנות אכן נרכשת על ידי אימונים וחזרות אבל גם הרגלים רעים.
בסרטון הבחור מדגים שליפה מהסלקה ונותן הרצאה לגבי 3 שיטות אפשריות שרק אחת מהן היא בערך הנכונה אבל מפספס בהסבר.
אני אסביר את עצמי, בשיטות 1 ו 2 הוא מרים את החולצה עם היד הנגדית ליד האוחזת באקדח.
פה הבעיה מתחילה, למה? נתחיל בזה שרוב הסיכויים שאדם ימיני ממוצע ישלוט טוב יותר בהליך מוטורי כמו תפיסת קצה החולצה והרמה עם ידו הימנית מאשר ידו השמאלית, מה שמשאיר לו את ידו השמאלית למלא את החלל להתגוננות מתקיפה (אלה, סכין, אגרוף וכיו"ב), אם הוא מביא את יד ימין ושמאל לאותו כיוון הוא נישאר פתוח לגמרי ללא יכולת עצירת מתקפה ובנוסף מסתכן בכך שהותקף יסמרר לו את יד שמאל. (המשפט האחרון מדבר יותר על מניעת אפשרות דריכה קלה)
יש עוד המון חסרונות לשיטות הללו כמו מעבר בין קהל על ידי פינוי עם יד שמאל, סיבסוב, הרמה ועוד.
אם כבר לומדים שיטה כדאי שתהיה נכונה ומנומקת. אני לא רואה בעיה לבצע שליפה מהסלקה בדיוק כמו שליפה מנרתיק פתוח, שהרי הכל אותו הדבר למעט הרמת החולצה שיכולה להתבצע עם אותה היד ולהשאיר יד אחראית על החלל שנפתח.
לדוגמא: https://www.youtube.com/watch?v=ZFf6MUl8p2M
בתרגיל הנ"ל יש שליפה, ירי רציף, החלפה מהסלקה, מעבר בין מצבי ירי וניתן לשלב מעבר מטרות.
ואם כבר מבצעים סריקה אז לא רק לצד שמאל :cool:

הסרטון לא בדיוק משקף שליפה מהסלקה עמוקה. הוא שולף מנרתיק חיצוני שכולו נמצא מתחת לחולצה. הסלקה עמוקה באמת זה תכלס בנרתיק פנימי ואפילו עם חולצה בתוך במכנסיים מעל האקדח...
הבעיה שרוב ככל מדריכי הירי הולכים בד"כ עם נרתיק חיצוני וחולצת טריקו/סווטשירט מעל, וחסרים מדריכי ירי שיכולים להדריך לשליפה מתוך לדוגמא בגדים אלגנטיים.
אני, מתוקף עבודתי נאלץ ללכת עם החולצה בתוך המכנסיים ומעל האקדח או אם אני הולך עם ג'קט/חליפה אז אני משאיר את האקדח גלוי החגורה והג'קט מסתיר.
הדרך היחידה שלי לפחות, זה פשוט להתאמן על שליפה "יבשה" ותאמינו לי שזה מסובך לשלוף אקדח שמכוסה עם חולצה בתוך המכנסיים. ברוב המקרים, אם החולצה לא יושבת טוב השוליים אפילו נתקעים מתחת לנרתיק והחולצה לא מתרוממת... חשבתי אפילו לקחת כמה חולצות לתופרת, לפתוח את התפר הצדדי 10-20 סמ' ואז החולצה תשב משני צידי האקדח יותר בקלות. נראה... אם אעשה את זה וזה יעבוד - אעדכן
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: שליפה מהסלקה עמוקה

על ידי glock34 » 01 פברואר 2016, 19:17

רעיון מעולה לקצר 10-20 ס"מ.
אני תמיד מעדיף להרים את החולצה או להזיז את העליונית עם היד השולפת ולהשאיר יד בכדי לבלום התקפה בזמן השליפה או שהיד עסוקה בהרמה או פילוס דרך קהל.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד