התלבטות בין גלוק 26 לסמית m&p 9c

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

התלבטות בין גלוק 26 לסמית m&p 9c

על ידי yechiel1120 » 17 פברואר 2016, 23:44

שלום, קודם כל תודה רבה לחברי הפורום, החכמתם אותי מאוד.
אני לקראת קניית נשק בפעם הראשונה ואני מתלבט מאוד בין ה glock 26 ל smith m&p 9c
השיקולים שלי הם ככה:
1. חשוב לי שהנשק יהיה נח לנשיאה יומיומית.
2. שהנשק יהיה בטיחותי הן בזמן נשיאה יומיומית והן בזמן תקרית.
(מחיר לא כל כך שיקול החלטתי שאני משקיע כמה שצריך בשביל נשק שיענה לי על כל הדרישות)
לגבי בטיחות בזמן תקרית אדם שמבין הוריד אותי מהגלוק מסברה פשוטה- הגלוק מרוב שהוא נשק רצחני יכול לגרום שאדם שלא מיומן בו ממש( ואני לא מתכוון לעובר כל מיני קורסים על הנשק) יכול לגרום לטעויות מצערות בזמן תקרית, מרוב שיש לגלוק הדק רגיש, ויש לו גם סטייה, וחוסר בניצרה וכו' אז בזמן תקרית אתה תפגע בחפים משפע או בעצמך. ביחס לסמית שיש לו יותר מנגנוני בטיחות והוא נשק שמתאים לאנשים שפחות מיומנים.
חשוב לי גם שהנשק יהיה אמין שלא יהיו לי תקלות ואם יהיה אז שיהיה קל לתקן וכו' ושיחזיק לי מעמד הרבה זמן וישאר שמור( אני שומר מצויין על הדברים שלי אז זה תלוי בנשק אם הוא עמיד)
כל מיני שיקולים של איזה נשק עם ביצועים יותר טובים, פחות רלוונטים בשבילי מהסיבות שאמרתי וגם שוב מהסיבה שאני לא הולך להיות מקצוען באקדח בשביל להבחין בהבדלים הדקים שבביצועים.
תודה רבה לעוזרים מקווה שלא חפרתי אני חדש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: התלבטות בין גלוק 26 לסמית m&p 9c

על ידי Boltik » 18 פברואר 2016, 00:02

אם אתה לא מתכוון להשקיע בקורסים ואימונים, אז אל תקנה נשק, כי בזמן האירוע אתה לא תדע מה לעשות איתו. פחות צרות עבורך, פחות סכנה לאחרים.
לגבי היתר שכתבת אין אפילו מה להתייחס.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yechiel1120 » 18 פברואר 2016, 00:33

עם הגישה שלך אז אני אישית מכיר 20 אנשים עם נשק שצריך לשלול להם את הרישיון ונראה לי שבאחוזים רוב בעלי הרישיון במדינת ישראל לא עוברים קורסים להתמקצעות מעבר לנדרש... ולדעתי במציאות בארץ לא צריך להיות איש ימ"מ כדי לתפעל אירוע של ערבי שרץ ודוקר, אבל כן צריך נשק בטיחותי ומדוייק ומיומנות בסיסית...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Boltik » 18 פברואר 2016, 00:46

א. בין אותם 20 בעלי רשיון שאתה מכיר ללוחם ימ''מ יש עולם שלם.
ב. לפי מה אתה קובע מהי רמת המיומנות הנדרשת לטיפול באירוע כזה?
ג. נשק צריך להיות בטיחותי לנשיאה. בזמן האירוע אין משמעות לרמת הבטיחות של הנשק, הכל תלוי רק ביורה.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 18 פברואר 2016, 01:00

התובנות שלך לפנתאון , "מרוב שהגלוק רצחני" "מרוב שיש לו הדק רגיש"
לא נראה שאתה יודע משהו בתחום, גש למטווח ותתחיל מההתחלה ללמוד ולהבין,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי ניר ל » 18 פברואר 2016, 01:06

yechiel1120 כתב:עם הגישה שלך אז אני אישית מכיר 20 אנשים עם נשק שצריך לשלול להם את הרישיון ונראה לי שבאחוזים רוב בעלי הרישיון במדינת ישראל לא עוברים קורסים להתמקצעות מעבר לנדרש... ולדעתי במציאות בארץ לא צריך להיות איש ימ"מ כדי לתפעל אירוע של ערבי שרץ ודוקר, אבל כן צריך נשק בטיחותי ומדוייק ומיומנות בסיסית...

הוא לא אמר שצריך לשלול לאף אחד את הרשיון, אבל אם אדם בא ומבקש עיצה ומספק את הפרטים האלו, זה בהחלט ראוי לציין בפניו שאם הוא לא מתכוון להתמקצע , אז למעט תחושת בטחון, הוא לא יקבל כלום מאקדח חוץ מעוד אחריות על הראש.
להתמקצע לא אומר להגיע למיומנות של איש ימ״מ. אפשר בכמה שעות הדרכה וירי של כמה מאות כדורים להגיע לשליטה והבנה לא רעה שלפחות תתן לאדם מושג למה הוא מסוגל.
בסופו של דבר בעל האקדח אחראי לתוצאות וכמו שהוא יכול להועיל כך הוא גם יכול לסכן ולסבך.

שני האקדחים שצוינו הם לא מהקלים לשליטה שיש, בין הפעילים כאן יש לפחות שניים שרכשו לאחרונה ואחרי שהחלו להתאמן בהם העדיפו למכור ולהחליף לכלים יותר נשלטים.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי אילן מלכה » 18 פברואר 2016, 01:56

1.אין דבר כזה אקדח רצחני
2.אם אתה לא מתכוון להשקיע ולהתאמן אז במקרה של אירוע אתה עלול לעשות טעויות ולא משנה באיזה סוג של אקדח.

לגבי האקדח עצמו אני יכול לומר לך שלי יש גלוק 26 אקדח מעולה עם נוחות נשיאה צריך להתרגל לאחיזה ולירי לא פשוט בהתחלה אבל בהחלט משתפר לא כולם אוהבים אותו בתור אקדח ראשון אבל אני אומר לך כלי נוח ואמין בטירוף.
g26
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Digo » 18 פברואר 2016, 02:39

yechiel1120 כתב:שלום, קודם כל תודה רבה לחברי הפורום, החכמתם אותי מאוד.
השיקולים שלי הם ככה:
(מחיר לא כל כך שיקול החלטתי שאני משקיע כמה שצריך בשביל נשק שיענה לי על כל הדרישות)
לגבי בטיחות בזמן תקרית אדם שמבין הוריד אותי מהגלוק מסברה פשוטה- הגלוק מרוב שהוא נשק רצחני יכול לגרום שאדם שלא מיומן בו ממש( ואני לא מתכוון לעובר כל מיני קורסים על הנשק) יכול לגרום לטעויות מצערות בזמן תקרית, מרוב שיש לגלוק הדק רגיש, ויש לו גם סטייה, וחוסר בניצרה וכו' אז בזמן תקרית אתה תפגע בחפים משפע או בעצמך. ביחס לסמית שיש לו יותר מנגנוני בטיחות והוא נשק שמתאים לאנשים שפחות מיומנים.
חשוב לי גם שהנשק יהיה אמין שלא יהיו לי תקלות ואם יהיה אז שיהיה קל לתקן וכו' ושיחזיק לי מעמד הרבה זמן וישאר שמור( אני שומר מצויין על הדברים שלי אז זה תלוי בנשק אם הוא עמיד)
כל מיני שיקולים של איזה נשק עם ביצועים יותר טובים, פחות רלוונטים בשבילי מהסיבות שאמרתי וגם שוב מהסיבה שאני לא הולך להיות מקצוען באקדח בשביל להבחין בהבדלים הדקים שבביצועים.

שלום רב!
הצלחת להקפיץ כמה אנשים, אבל זה די מובן. אמרת כמה אמירות שמצדיקות את זה.
אקדים ואומר שאין לי או לאף אחד אחר כאן עניין להתנשא עליך, או לתקוף סתם בשביל להעביר את הזמן. אחת המטרות העיקריות של הפורום הזה להשקפתי, היא העלאת הבטיחות והמקצועיות בקרב חברי הפורום. הותיקים יותר, עוזרים לחדשים, והפחות מנוסים. גם לי עזרו המון, ועדיין עוזרים.

1) התחלת בנוחות נשיאה. הגודל שאתה מכוון אליו הוא הגיוני, אבל תיאלץ לנסות את הכלים בעצמך כדי להחליט. אתה מכיר את סדר היום וההרגלים שלך טוב יותר מכולנו. (לבוש, עבודה וכו')

2) עברת לבטיחות. כאן לדעתי טמונה הטעות הראשונה שלך. האקדחים המודרניים, הם בגדול כלים בטוחים מאוד. כמה מנגנונים שמחפים זה על זה, כדי למנוע טעויות. השאר בעצם מוטל עליך. וכאן נכנסת ההזדעקות הראשונה של שאר החברים. הרגלי בטיחות נכונים מצדך, מושגים אחרי הרבה אימון, והפנמה של כללי הבטיחות. הדק לא יסכן אותך, אם תחרוט על לוח ליבך, ובשרירי האצבעות שלך, שאצבע לעולם לא נכנסת לשמורת ההדק, אלא אם בכוונתך לבצע ירי. זו רק דוגמא אחת. אם לא עשית את זה, לא משנה כמה "בטיחותי" ההדק, בידיים שלך הוא מסוכן.

3) מבנה האקדחים ומידת ה"רצחנות" שלהם: תראה, כתבת כמה משפטים שאם לומר את האמת, קשה להבין מאיפה הבאת אותם... לא אתייחס לכל אחד מהם בנפרד, אבל אחזור על עצמי. הכלים הם כלים בטוחים, עם או בלי ניצרה, ושאר העבודה מוטלת עליך. אין כלי שבנוי ליורה לא מיומן. זה נכון שליורה מתחיל, יהיה קשה יותר לירות באקדח קטן לדוגמא, אבל יורה לא מיומן, שמתעקש להישאר לא מיומן, לא יועיל גם עם ערכת רוני...

4) רמת המיומנות שלך: תראה, אף אחת לא התנה את רישיון הנשק שלך בהפיכה לאיש ימ"מ בין לילה. אבל האמת היא פשוטה. באירוע אמת, הלחץ והאדרנלין שישגעו את הגוף, ימנעו מאדם שלא השקיע את המאמץ המינימאלי באימון, להגיב בצורה יעילה. רוב הסיכויים שהם יגרמו לו להגיב בצורה פזיזה ומסוכנת, שתזיק לו ולסובבים אותו. יש מאמרים ומחקרים בנושא. חלקם אפילו כאן באתר. תקרא, ותבין בעצמך. זה שהשקעת בקניית הנשק המושלם, לא אומר שאתה מוכן לתגובה יעילה באירוע אמת.

5) דיברת על אנשים אחרים שלא מיומנים. נכון. גם הם קיימים. הפיתרון הוא לא לקחת להם את הנשק. הפיתרון הוא להעלות את המודעות. זה בדיוק מה שהחברים כאן מנסים לעשות, כל אחד בדרכו. תשמח אחי! הגעת לקהילה שטורחת להעמיד אותך על טעותך. זה שיש עוד אנשים לא מיומנים בעליל, לא אומר שגם אתה צריך להיות כזה. ביקשת עצה, קיבלת... כל השאר, כמו תמיד, תלוי בך...

6) אמינות הכלים: שני הכלים שהזכרת כבר הוכיחו את עצמם, וכך או כך, לשניהם יש יבואן חזק עם יכולת לעמוד מאחורי הכלים, ולספק חלקי חילוף. אבל אם לרדת לפרטים, בתחום הזה ידו של הגלוק על העליונה. אין מה לעשות. מדינה של אקדח אחד.

ובחזרה לעניין ההכשרה. מלבד העבודה האישית עם האקדח, וצבירת הביטחון, קיימים קורסים בסיסיים, שהעלות שלהם לא גבוהה, שיוכלו לענות על הצרכים הבסיסיים של היורה המתחיל, ובודאי יהיו עדיפים על כלום.

ברכה והצלחה! לא לכעוס עלינו, אנחנו מנסים לעזור...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 18 פברואר 2016, 08:16

Digo ו ניר ל
+++
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yechiel1120 » 18 פברואר 2016, 08:19

תודה רבה digo וניר ל תשובות מספקות בהחלט יכול להיות שאולי בזכותכם אני באמת ישפר את המקצועיות שלי ובעקבות זה כנראה גם שאני ילך על הגלוק 26 תודה רבה חברים!! גם כל השאר אמרו בערך אותו דבר אבל בלי להסביר באמת אבל תודה בכל זאת...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי tkgs » 18 פברואר 2016, 09:03

סתם מחשבה...
לומר שגלוק הוא אקדח רצחני יחסית לאקדחים אחרים זה כמו לומר שסוג אוטו מסויים לדוגמא סוברו רצחני יחסית למכוניות אחרות...
אני אישית לא מכיר אקדח שיורה לבד... בדרך כלל צריך מישהו שילחץ על ההדק (או לכל הפחות יעשה פעולה כלשהי שתביא לנקירה) כך שהרצחנות לא תלויה בכלי אלא במי שאוחז בו...
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי טל92 » 18 פברואר 2016, 11:00

yechiel1120 כתב:שלום, קודם כל תודה רבה לחברי הפורום, החכמתם אותי מאוד.
השיקולים שלי הם ככה:

אחרי הצבא וקצת זיכרונות לא נעימים אני מאמין באמירה היומרנית ש"אקדח לא הורג אנשים אלא אנשים הורגים אנשים".

בד בבד חברי תנסה לא לשלב בלקסיקון שלך "אקדח" ו"רצחני" כולנו פה שומרי חוק אף על פי שיש לנו תבחינים שונים. האקדחים אצלנו לשם הגנה והבטיחות נשענת על הפרט.

נ.ב

הצלחת לעורר פה כמה דינוזאורים כל הכבוד :lol: :lol: :lol:

שבוע טוב.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ArikB » 18 פברואר 2016, 12:08

אני שמח שחברי העמידו אותך על טעותך.ונראה שמי שדיברתה איתו נתן לך עצת אחיטופל.
לא היתי ממליץ על גלוק 26.לטעמי זה לא אקדח למתחילים ולא אקדח למי שלא הולך להיתמקצע בו.
זה אקדח שבגדול יותר קשה לשליטה מאקדחים גדולים יותר.הגודל המינימלי לטעמי הוא בגודל של ה19.אני כבעל שלושת הגדלים בגלוק יכול בקלות להבחין בהבדל.
אם בחרתה באקדח סבקומפקט (גלוק 26) תבדוק טוב טוב את נוחות האחיזה.עם מחסנית שטוחה ואם מחסנית מוארכת.אם הגעתה למסקנה שהמוארכת יותר נוחה לך על ה19.
ובכל מקרה גש לאחד המטווחים ותתנסה באופן אישי.קח את הזמן וקבל החלטה.
אין זו המלצה לקנות גלוק אלה לתת הבחנה בן הגדלים ונוחות השימוש ורמת המיומנות הנדרשת.
לכל יצרן יש קו מוצרים בגדלים שונים.
בהצלחה.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד