קניית כספת (ואחת שלא במכה קטנה פורצים אותה)
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: קניית כספת (ואחת שלא במכה קטנה פורצים אותה)
אני חוזר פה על חלק מהנקודות שראיתי/ אמרתי בפוסטים על כספות:
כל הכספות הקטנות שעולות כמה מאות שקלים ויש להן מנגנון דיגיטלי, ניתנות לפריצה בטכניקה של מכה מלמעלה.
באופן כללי כל הכספות הקטנות שעולות כמה מאות שקלים (כולל אלו עם מפתח בלבד) ניתנון לפריצה/ עקירה בקלות ולכן, הן בעיקר נגד בני הבית הצעירים והסקרנים ואולי נגד פורץ מזדמן שרק נכנס לסריקה מהירה.
כדי לעצור פורץ סבלני אתה חייב לעבור לכספות של אלפי שקלים.
דעה אישית שלי: לשימוש הגיוני שמאפשר גישה מהירה, עדיף כספת עם קוד למרות המגרעות שלה.
לטובת נוחות הוצאת הנשק במהירות ובכלל שווה לעלות לכספות הבינוניות ולא ללכת על הקטנה ביותר (אנחנו עדיין באזור המאות שקלים ועדיין פורצים אותן במכה).
הייתי הולך על כספת שכל מנגנון הפתיחה שלה כולל הידית לא בולט מחזית הכספת לטובת נוחות הסלקה.
כל הכספות הקטנות שעולות כמה מאות שקלים ויש להן מנגנון דיגיטלי, ניתנות לפריצה בטכניקה של מכה מלמעלה.
באופן כללי כל הכספות הקטנות שעולות כמה מאות שקלים (כולל אלו עם מפתח בלבד) ניתנון לפריצה/ עקירה בקלות ולכן, הן בעיקר נגד בני הבית הצעירים והסקרנים ואולי נגד פורץ מזדמן שרק נכנס לסריקה מהירה.
כדי לעצור פורץ סבלני אתה חייב לעבור לכספות של אלפי שקלים.
דעה אישית שלי: לשימוש הגיוני שמאפשר גישה מהירה, עדיף כספת עם קוד למרות המגרעות שלה.
לטובת נוחות הוצאת הנשק במהירות ובכלל שווה לעלות לכספות הבינוניות ולא ללכת על הקטנה ביותר (אנחנו עדיין באזור המאות שקלים ועדיין פורצים אותן במכה).
הייתי הולך על כספת שכל מנגנון הפתיחה שלה כולל הידית לא בולט מחזית הכספת לטובת נוחות הסלקה.
- סליקאי כסף

אתמול הוצאתי את הנשק מהכספת נסעתי סידורים בא להכניס את הנשק לכספת בחזרה לא נפתחת מנסה עם המפתח חרום לא נפתחת בקיצור כספת שעולה 150 ש"ח באמת לא שווה. עכשיו אני משדרג אותה לכספת עם מנעול של רב בריח כמו מנעול כספת של דלת. השקעה של עוד 140 ש"ח. וקצת עבודה. אם אתה מסליק אותה בתוך קיר מאחורי תמונה או מראה מי ידע.
- סליקאי ארד

eitan156 כתב:כדי לעצור פורץ סבלני אתה חייב לעבור לכספות של אלפי שקלים.
בראש וראשונה הכספת צריכה להיות מעוגנת הייטב לקיר.
עדיף שתהיה מוטמעת כולה בתוך הקיר כך שהפורץ יצטרך לעבוד קשה ולהקים הרבה רעש כדי לעקור אותה.
אם הכספת תהיה מוטמעת בתוך הקיר אי אפשר יהיה לפתוח אותה בעזרת שיטת המכה.
לגבי שיטת המכה, היא עובדת רק על כספות בהן הקוד משחרר את הנעילה, אבל פתיחת/נעילת הבריח נעשית ידנית ע"י סיבוב ידית.
ישנם סוגי כספות בהן פתיחת/נעילת הבריחים נעשית בצורה חשמלית ואוטומטית לגמרי על ידי הקשת הקוד. את הכספות האלה אי אפשר לפרוץ עם מכה, כי הנעילה והפתיחה של הבריחים לא נעשית על ידי סולונואיד, אלא ע"י מנוע חשמלי עם גיר של גלגלי שיניים.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אני בעד כספת עם קוד בגלל תסריט השימוש שלי: רוב הזמן האקדח בכספת, אמצע הלילה ואני מתעורר ויש צורך דחוף להוציא את האקדח מהכספת. אני לא אלך לחפש את המפתח. אני מעדיף להקיש קוד.
לגבי הטמעה בקיר: זה לא מאד משנה אם אתה מעל הטיח או בתוך הבלוקים- אלא אם כן מבטנים עם בטון מסביב.
לגבי מכה בפתיחה בכספות הזולות: יותר קל לפורץ אם הכספת בחוץ, אבל סמוך על גנבי ישראל ובני דודינו שאפשר להעביר את האימפקט גם אם הכספת שקועה בקיר. (אני לא אפרט פה את הרעיונות שלי).
כל אחד צריך להחליט לפי מידת החשיפה שלו לסכנת פריצה אל מול הממון שהוא מוכן להשקיע בכספת.
לגבי הטמעה בקיר: זה לא מאד משנה אם אתה מעל הטיח או בתוך הבלוקים- אלא אם כן מבטנים עם בטון מסביב.
לגבי מכה בפתיחה בכספות הזולות: יותר קל לפורץ אם הכספת בחוץ, אבל סמוך על גנבי ישראל ובני דודינו שאפשר להעביר את האימפקט גם אם הכספת שקועה בקיר. (אני לא אפרט פה את הרעיונות שלי).
כל אחד צריך להחליט לפי מידת החשיפה שלו לסכנת פריצה אל מול הממון שהוא מוכן להשקיע בכספת.
- סליקאי כסף

eitan156 כתב:לגבי מכה בפתיחה בכספות הזולות: יותר קל לפורץ אם הכספת בחוץ, אבל סמוך על גנבי ישראל ובני דודינו שאפשר להעביר את האימפקט גם אם הכספת שקועה בקיר. (אני לא אפרט פה את הרעיונות שלי).
בפריצה הכל פונקציה של זמן ורעש שהפורצים מעוניינים להקים.
ברוב המקרים אין להם זמן ולא תמיד הם מצויידים בכלים כדי לחצוב בקיר ולעקור כספת.
אלא אם כן יש להם מידע מוקדם על בית מסויים.
אז הם עושים מעקב של ימים ואפילו שבועות אחרי בית, מחכים להזדמנות מתאימה שהבעלים לא נמצאים, ממקמים תצפית, מנטרלים אזעקה ולוקחים את הזמן שלהם כדי "לעבוד על הבית".
כבר נתקלתי במקרים שפורצים באו עם משאית הובלות ורוקנו את תכולת הבית פשוטו כמשמעו.
הפורץ הממוצע "מתלבש על בניין" חודר לדירה ראשונה שהכי קל להכנס אליה ע"י טיפוס על סורגים/צינורות ביוב. הופך אותה ומנסה לאסוף מה שאפשר לאסוף (מזומן/תכשיטים).
אין לו זמן להתחיל להתעסק עם כספות וכו, אלא אם כן הוא יכול לתלוש אותה בידיים ולקחת אותה כמו שהיא.
נועל את דלת הכניסה מבפנים, מדלג לדירה הבאה בבניין ועושה אותו הדבר. תוך שעה עושה 3 דירות.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אני בעל רישיון טרי ורכשתי בחנות הנשק כספת ביתית דיגיטלית של YALLE משהו כמו 350 ש"ח.
אתמול כמו אידיוט
ניסיתי לדפוק עליה ולפתוח אותה ללא הצלחה. אולי אני עושה את זה לא נכון.
בכול מקרה לי היה דיי ברור שזו כספת למטרות של אי נגישות בפני הילדים פחות כנגד פריצה מקצועית. אני הולך יום יום עם הנשק ולא מתכוון להשאיר אותו בבית. אם לא תהיה ברירה להשאיר נשק לתקופה ממושכת (למשל נסיעה לחו"ל) אפקיד אותו למשמורת בחנות או מטווח נשק.
אתמול כמו אידיוט
בכול מקרה לי היה דיי ברור שזו כספת למטרות של אי נגישות בפני הילדים פחות כנגד פריצה מקצועית. אני הולך יום יום עם הנשק ולא מתכוון להשאיר אותו בבית. אם לא תהיה ברירה להשאיר נשק לתקופה ממושכת (למשל נסיעה לחו"ל) אפקיד אותו למשמורת בחנות או מטווח נשק.
- סליקאי כסף

eitan156 כתב:אני בעד כספת עם קוד בגלל תסריט השימוש שלי: רוב הזמן האקדח בכספת, אמצע הלילה ואני מתעורר ויש צורך דחוף להוציא את האקדח מהכספת. אני לא אלך לחפש את המפתח. אני מעדיף להקיש קוד.
איתן,
אם באמצע הלילה תהיה במצב שבו תצטרך להוציא את האקדח מהכספת, זה כבר לא משנה קוד או מפתח, בעיקר אם הפורץ אצלך בבית... אלא הכספת צמודה למיטה שלך, ואז דווקא תעדיף מפתח כי כך תןכל לפתוח את הכספת בשקט לא עם צפצוף בכל לחיצה...
אם אתה גר באזור מועד לפורענות, מציע לך בלילה לשים את האקדח בהישג יד מתחת לכרית או למזרן ולא בכספת...
דרך אגב, פורץ שיפרוץ בלילה הביתה בזמן שבני הבית ישנים, לא יתחיל להתעסק עם כספת... הוא רק מחפש כסף זמין ואולי תכשיטים בלי להעיר את בני הבית. פורץ שיתעסק עם כספת זה פורץ שיפרוץ כשבני הבית לא בבית... ובמקרה כזה, אין שום סיבה בעולם (כמעט) שהנשק יהיה בכספת ולא עליך...
- סליקאי כסף

eitan156 כתב:אני בעד כספת עם קוד בגלל תסריט השימוש שלי: רוב הזמן האקדח בכספת, אמצע הלילה ואני מתעורר ויש צורך דחוף להוציא את האקדח מהכספת. אני לא אלך לחפש את המפתח. אני מעדיף להקיש קוד.
איתן,
אם באמצע הלילה תהיה במצב שבו תצטרך להוציא את האקדח מהכספת, זה כבר לא משנה קוד או מפתח, בעיקר אם הפורץ אצלך בבית... אלא הכספת צמודה למיטה שלך, ואז דווקא תעדיף מפתח כי כך תןכל לפתוח את הכספת בשקט לא עם צפצוף בכל לחיצה...
אם אתה גר באזור מועד לפורענות, מציע לך בלילה לשים את האקדח בהישג יד מתחת לכרית או למזרן ולא בכספת...
דרך אגב, פורץ שיפרוץ בלילה הביתה בזמן שבני הבית ישנים, לא יתחיל להתעסק עם כספת... הוא רק מחפש כסף זמין ואולי תכשיטים בלי להעיר את בני הבית. פורץ שיתעסק עם כספת זה פורץ שיפרוץ כשבני הבית לא בבית... ובמקרה כזה, אין שום סיבה בעולם (כמעט) שהנשק יהיה בכספת ולא עליך...
- סליקאי כסף

אני לא מדבר על סתם פורץ בבית.
נתתי דוגמא קיצונית לאזורים שהם לא האזורים שלי. אני ישן מעולה שהאקדח בכספת ואני גם לא מסתובב עם האקדח ביום יום בד"כ. טוב לי כך.
אבל לגבי מצב שהאקדח בכספת ויש צורך מהיר לשלוף אותו: מה תעשה? תחפש את המפתח? המפתח בד"כ בדלת. נניח שהוא ליד המיטה, תתחיל לקרקש עם הצרור?
לגבי הציפצוף: אתה צודק לגמרי- אני מחפש דרך לנתק אותו :)
נתתי דוגמא קיצונית לאזורים שהם לא האזורים שלי. אני ישן מעולה שהאקדח בכספת ואני גם לא מסתובב עם האקדח ביום יום בד"כ. טוב לי כך.
אבל לגבי מצב שהאקדח בכספת ויש צורך מהיר לשלוף אותו: מה תעשה? תחפש את המפתח? המפתח בד"כ בדלת. נניח שהוא ליד המיטה, תתחיל לקרקש עם הצרור?
לגבי הציפצוף: אתה צודק לגמרי- אני מחפש דרך לנתק אותו :)
- סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד