מודה בטעות
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: מודה בטעות
הי, תודה על השיתוף! אני נמצא באותו מצב כמוך, צריך להתמודד עם עניין הנשיאה ולמצוא פתרון. בניגוד למה שאמרו פה קודם, תיק צד הוא פתרון מצוין. כמובן, לא תמיד ולא בכל מצב (לדוגמא, לא הייתי הולך לארוע באולם או במסעדה עם תיק צד גם בגלל המראה וגם בגלל החשש לשכוח את התיק). אבל בהמון מצבים אחרים-זה פתרון מעולה. אני עובד במשרד, מגיע עם התיק שמכיל גם את הארנק והמפתחות, ושם את הנשק במגירה נעולה לידי במשך היום. איני מומחה לירי כמו רבים כאן בפורום (וזה המקום להגיד תודה לחברים שמשתפים בידע), אבל בעיני להחליף לאקדח קל יותר זה לא פתרון. מה שקרה היום בעלי (וכנראה גם ימשיך לקרות) מוכיח שחובה להצטייד באקדח דו טורי עם כוח אש מקסימלי. הרי המחבלים לא כאלה טפשים, הם גם יודעים שעדיף לבוא בזוג ולא לבד, בדיוק מהסיבה הזאת-קשה יותר לנטרל שני אנשים, גם בגלל שצריך לירות מספר כדורים כפול וגם בגלל הירי בשתי מטרות. אז זה נכון ש hickok45 הולך לאט ופוגע בבקבוקים ותוך כדי זה גם מספר בדיחות ומחליף מחסניות. אצלנו זה לא המצב. כנראה שירעדו הידיים, ומחסנית תיפול, ואולי גם הנשק.. בקיצור-החיים זה לא סרטון יוטיוב. לקנות אקדח קל ומגניב ששוקל 650 גרם כולל המחסנית זה מאד מפתה. אבל מה הטעם בזה? אתה באמת חושב שאפשר לנטרל שני מחבלים שבאו להרוג אותך בעזרת נשק כזה? ולא נכנסתי לעניין הרתע והדיוק בכלל! האקדחים הקלילים מכילים מקסימום 8 כדורים וקשה יותר לשלוט בהם ולפגוע טוב. הם נועדו לשמש אקדח גיבוי או אקדח "נוסף" כפי שמקובל בארה"ב. זה דרך אגב, עוד שיקול. אנשים בארץ עושים copy-paste של מה שקורה בארה"ב. שם אתה קונה כמה אקדחים שבא לך, ומתאים את האקדח למה שאתה עושה היום ולרמת הסיכון שנראה לך שתהיה באותו יום. קונה אחד לאישה, אחד לילד, יוצא לירות בשבת עם החבר'ה... כמו כן, בארה"ב יש סיפור שלם עם העניין של מחסניות עם קיבולת גדולה או קטנה. וזו הסיבה שמייצרים אקדחים כאלה-לשיווק באותן מדינות שבהם אסור לשאת מעל 10 כדורים במחסנית. כל עוד בארץ החוק יהיה אקדח אחד לכל בעל רשיון - לדעתי צריך ללכת על מה שיתן מענה קרבי אמיתי ולא על שיקולי נוחות.
שים את המטרה לנגד עיניך-הגנה עצמית יעילה לך ולמשפחתך!
המנשאים ההיברידיים נראים גם פתרון טוב, אני לא ניסיתי עדיין. חבר שלי טוען שהוא מאד סבל מהזיעה ולכן הוא משתמש בנרתיק קורדורה פשוט. לי באופן אישי נרתיק עור של פרונטליין ב-130 ש"ח (מאיר רוט) עושה את העבודה. הקורדורה לא היה לי נוח כי הוא ישב נמוך מדי בתוך המכנסיים והמגע של הבד פחות נעים לי מאשר העור, וחוץ מזה העור יושב למעלה יותר. שים לב למיקום של הקליפס ביחס לנרתיק-באמצע או למעלה.
חגורה טובה זה קריטי! אני קניתי חגורת עור ב-80 ש"ח מחנות שנקראת אבנט (כותבים AVNET) בירושלים, יש עוד סניפים. עובי החגורה ממש משפיע על פיזור המשקל.
שיהיה בהצלחה!
שים את המטרה לנגד עיניך-הגנה עצמית יעילה לך ולמשפחתך!
המנשאים ההיברידיים נראים גם פתרון טוב, אני לא ניסיתי עדיין. חבר שלי טוען שהוא מאד סבל מהזיעה ולכן הוא משתמש בנרתיק קורדורה פשוט. לי באופן אישי נרתיק עור של פרונטליין ב-130 ש"ח (מאיר רוט) עושה את העבודה. הקורדורה לא היה לי נוח כי הוא ישב נמוך מדי בתוך המכנסיים והמגע של הבד פחות נעים לי מאשר העור, וחוץ מזה העור יושב למעלה יותר. שים לב למיקום של הקליפס ביחס לנרתיק-באמצע או למעלה.
חגורה טובה זה קריטי! אני קניתי חגורת עור ב-80 ש"ח מחנות שנקראת אבנט (כותבים AVNET) בירושלים, יש עוד סניפים. עובי החגורה ממש משפיע על פיזור המשקל.
שיהיה בהצלחה!
- סליקאי ארד
סיפור ארוך ויפה ...
איך זה שכל אחד חושב (יותר נכון בטוח) שהשיקולים שלו הם תמיד נכונים לכולם. לכן כל מי שלא החליט כמוהו, בהגדרה, טועה.
אקדח סאב-קומפקט לא מספיק לחסל 2 מחבלים כמו היום בעלי. לכן סאב קומפקט לא מתאים לאף אחד (אלא כאקדח שני, שלישי, אחרי המקלע והתותח ...).
ומה אם מחר יבואו 3 מחבלים ? 4 ?
לכל נשק יש מגבלות ויתרונות. כל אחד עושה את השיקולים שלו.
נכון. סאב-קומפקט עם 8 כדורים לא מאפשר לנהל לחימה מול חוליית מחבלים ... אז הוא לא טוב ?
גם פול סייז לא מתאים לניהול קרב. אז נתחמש ב-M-16 ?
אין לזה סוף הרי.
סאב-קומפקט מתאים להגנה עצמית במתאר מצומצם. יותר טוב מכלום (אקדח בכספת).
בכלל, המילה "לדעתי" לא מקבלת מספיק ייצוג בדיונים כאן.
איך זה שכל אחד חושב (יותר נכון בטוח) שהשיקולים שלו הם תמיד נכונים לכולם. לכן כל מי שלא החליט כמוהו, בהגדרה, טועה.
אקדח סאב-קומפקט לא מספיק לחסל 2 מחבלים כמו היום בעלי. לכן סאב קומפקט לא מתאים לאף אחד (אלא כאקדח שני, שלישי, אחרי המקלע והתותח ...).
נכון. סאב-קומפקט עם 8 כדורים לא מאפשר לנהל לחימה מול חוליית מחבלים ... אז הוא לא טוב ?
אין לזה סוף הרי.
Si vis pacem, para bellum
- סליקאי כסף
TM1 כתב:סיפור ארוך ויפה ...
אין לזה סוף הרי.
+1
- סליקאי ארד
אני שילמתי למשלוח ישיר מארה"ב לארץ בDHL הם כנראה מנסים לחסוך ושולחים דרך הדואר.
יש מספר מעקב לפיו החבילה כבר 10 ימים בגרמניה.
מחיר השילוח היה כמו דלת לדלת ב.Ups
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
שלי נתקע ונעלם בגרמניה
ולכן שלחו לי אחד נוסף שכרגע בדרך
מקווה שיגיע
ולכן שלחו לי אחד נוסף שכרגע בדרך
מקווה שיגיע
IDPA Safety Officer
http://www.idpa.org.il
באמת הארכתי מדי - לכן הפעם אקצר.
1. לא כתבתי שמישהו "טעה" בבחירת האקדח שלו.
2. כל אחד עושה את השיקולים שלו, ואני באתי להדגיש את השיקולים שבעיני הם חשובים. כלומר, כמות תחמושת, דיוק ושליטה באקדח.
3. "אין לזה סוף" זה טיעון שנכון לגבי כל דבר ולכן לדעתי אין טעם להשתמש בו. זה נכון לגבי ביטוח ולגבי כל תחום שיש בו ניהול סיכונים כלשהו.
זהו, מקווה שהבהרתי את עצמי.
זה תחום רציני מדי לדעתי בשביל שכל אחד יקבל החלטה על פי הנוחות שלו, בלי להבין את המשמעויות.
1. לא כתבתי שמישהו "טעה" בבחירת האקדח שלו.
2. כל אחד עושה את השיקולים שלו, ואני באתי להדגיש את השיקולים שבעיני הם חשובים. כלומר, כמות תחמושת, דיוק ושליטה באקדח.
3. "אין לזה סוף" זה טיעון שנכון לגבי כל דבר ולכן לדעתי אין טעם להשתמש בו. זה נכון לגבי ביטוח ולגבי כל תחום שיש בו ניהול סיכונים כלשהו.
זהו, מקווה שהבהרתי את עצמי.
זה תחום רציני מדי לדעתי בשביל שכל אחד יקבל החלטה על פי הנוחות שלו, בלי להבין את המשמעויות.
- סליקאי ארד
ArikB כתב:אני שילמתי למשלוח ישיר מארה"ב לארץ בDHL הם כנראה מנסים לחסוך ושולחים דרך הדואר.
ניסית לדבר עם dhl בישראל ?
M5 ULTRA
- סליקאי ארד
הנרתיק הגיע ושווה כל שקל (או דולר) איכות מצוינת ושירות מצוין התחיבו לשלוח חדש אם לא יגיע.
מחכה בקוצר רוח לגרסא החיצונית שתתאים אלי.
מחכה בקוצר רוח לגרסא החיצונית שתתאים אלי.
IDPA Safety Officer
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד