מעניין אותי לדעת באיזה תבחין הוא קיבל רשיון
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: מעניין אותי לדעת באיזה תבחין הוא קיבל רשיון
ניר.
תאונות דרכים זה אחד, אתה לא בשליטה ב-100% אף פעם. תאונת נשק ולשכוח תינוק באוטו זה 100% בשליטתך. אין שום קשר לנסיון חיים.
עכשיו גם DIGO תיאר את המקרה של הפליטה, אני בכלל לא מסכים איתו שזה רק מיומנות. לדעתי יש כאן מקרה ברור של מחסור שכל בקודקוד. יש לך כדור בקנה, אין לך מושג בנשקים ואתה לוחץ על ההדק?? צריך להיות ממש אידיוט כדי לעשות את זה לדעתי, זכותכם לא להסכים כמובן.
תאונות דרכים זה אחד, אתה לא בשליטה ב-100% אף פעם. תאונת נשק ולשכוח תינוק באוטו זה 100% בשליטתך. אין שום קשר לנסיון חיים.
עכשיו גם DIGO תיאר את המקרה של הפליטה, אני בכלל לא מסכים איתו שזה רק מיומנות. לדעתי יש כאן מקרה ברור של מחסור שכל בקודקוד. יש לך כדור בקנה, אין לך מושג בנשקים ואתה לוחץ על ההדק?? צריך להיות ממש אידיוט כדי לעשות את זה לדעתי, זכותכם לא להסכים כמובן.
גם עם נשק אתה לא בשליטה מלאה. ככל שאתה יותר מתעסק איתו הפעולות שלך הופכות להיות מכאניות ולא תוך מחשבה מעמיקה. בתור מי שעוסק בזה בשגרה אני טוען ופורק עשרות פעמים ביום ולמרות כללי הזהירות הכל יכול לקרות - כמו למשל שבירה של השן החולצת ואי חליצה של כדור חי, אין אפשרות להגיע עם אצבע לבית הבליעה אז מסתכלים פנימה - אבל עין עלולה להטעות והמוח שמצפה לראות בית בליעה ריק עלול לראות אותו ריק גם אם הוא מלא, תרצה על זה הסבר מדעי- תקבל.
לכן בסופו של דבר שחרור הנקירה חייב להתבצע מול אובייקט שיכול לספוג כדור וזה אחרי דברים הרבה יותר שכיחים שיכולים לקרות.
אנשים שמאד בטוחים בעצמם, נוטים לזלזל כי הרי להם זה לא יכול לקרות ודווקא מהם הכי צריך להיזהר.
הורים ששכחו תינוקות, לא אהבו אותם פחות ממך, לא בהכרח היו פחות אינטיליגנטים או מוצלחים, אדם הוא לא רובוט ושגרה קבועה שבה הוא מבצע סדר פעולות מסויים יום אחרי יום משך שנים, תחת לחץ של עבודה ודאגות אחרות עלולה להשכיח ממנו שהיום יום יוצא דופן בו הוא הסיע אל התינוק לפעוטון כי אשתו חולה.
לא קרה לכם שנסעתם למקום x בדרך שבה אתם רגילים להגיע למקום y , ובהיסח הדעת נניח תו״כ שיחה אכן מצאתם את עצמכם ממשיכים למקום y ... אז או שאתם לא בני אדם, או שאין לכם מספיק נסיון חיים.
צריך להיות מודע לחולשות האנושיות ולא לזלזל, זה מה שיגרום לכם להיזהר ליתר בטחון וימנע מצבים שאין מהם דרך חזרה.
לכן בסופו של דבר שחרור הנקירה חייב להתבצע מול אובייקט שיכול לספוג כדור וזה אחרי דברים הרבה יותר שכיחים שיכולים לקרות.
אנשים שמאד בטוחים בעצמם, נוטים לזלזל כי הרי להם זה לא יכול לקרות ודווקא מהם הכי צריך להיזהר.
הורים ששכחו תינוקות, לא אהבו אותם פחות ממך, לא בהכרח היו פחות אינטיליגנטים או מוצלחים, אדם הוא לא רובוט ושגרה קבועה שבה הוא מבצע סדר פעולות מסויים יום אחרי יום משך שנים, תחת לחץ של עבודה ודאגות אחרות עלולה להשכיח ממנו שהיום יום יוצא דופן בו הוא הסיע אל התינוק לפעוטון כי אשתו חולה.
לא קרה לכם שנסעתם למקום x בדרך שבה אתם רגילים להגיע למקום y , ובהיסח הדעת נניח תו״כ שיחה אכן מצאתם את עצמכם ממשיכים למקום y ... אז או שאתם לא בני אדם, או שאין לכם מספיק נסיון חיים.
צריך להיות מודע לחולשות האנושיות ולא לזלזל, זה מה שיגרום לכם להיזהר ליתר בטחון וימנע מצבים שאין מהם דרך חזרה.
- סליקאי טיטניום
בהחלט מדובר במיומנות. הוא לא מבין בנשקים. זה נכון. אבל תפרק את המקרה לגורמים, ותבין שיש לא מעט נושאי נשק כאלה. הוא בהחלט לא טיפש. כמו שאמרתי, לא מיומן בעליל...
כשהוא קנה את הנשק, הסביר מי שהסביר לו, שאין משמט פטיש, וכדי להשמיט, אתה משתמש בהדק. (היה פה דיון על זה לא מזמן, אחת הסיבות שהתנגדתי להנחייה פשוטה כזו מעל גלי האינטרנט, בלי לעשות לבנאדם סקירה בסיסית על מבנה הכלי, הייתה המקרה הזה...)
לא הסבירו לו על אבטחות. לא טבלן בצינה, לא נעילת נוקר, נאדא...
תחזיק עם האגודל את הפטיש, ותלחץ על ההדק... תשלב הנחייה לא אחראית כזו, עם אדם לא מיומן, ולא בטיחותי, והנה לך... פליטת כדור לתפארת.
אם הוא היה יודע, שמיד כשמשתחרר הפטיש, צריך לשחרר מייד את ההדק כדי להחזיר את האבטחות למקומן, ורק אז להמשיך ללוות את הפטיש, הוא היה עושה את זה... אבל הוא לא ידע... לזה קוראים חוסר במיומנות...
אם הוא היא תוקע, חזק חזק בראש, שנקירה מבצעים רק לחומת מפגע, הוא היה עושה את זה... לזה קוראים חוסר בבטיחות...
ממש לא טיפשות. אם זו הייתה טיפשות, הייתי מסכים שיש צורך מיידי לקחת לו את הנשק, אבל מדובר בבטיחות ומיומנות. ואת זה אפשר לתקן...
כשהוא קנה את הנשק, הסביר מי שהסביר לו, שאין משמט פטיש, וכדי להשמיט, אתה משתמש בהדק. (היה פה דיון על זה לא מזמן, אחת הסיבות שהתנגדתי להנחייה פשוטה כזו מעל גלי האינטרנט, בלי לעשות לבנאדם סקירה בסיסית על מבנה הכלי, הייתה המקרה הזה...)
לא הסבירו לו על אבטחות. לא טבלן בצינה, לא נעילת נוקר, נאדא...
תחזיק עם האגודל את הפטיש, ותלחץ על ההדק... תשלב הנחייה לא אחראית כזו, עם אדם לא מיומן, ולא בטיחותי, והנה לך... פליטת כדור לתפארת.
אם הוא היה יודע, שמיד כשמשתחרר הפטיש, צריך לשחרר מייד את ההדק כדי להחזיר את האבטחות למקומן, ורק אז להמשיך ללוות את הפטיש, הוא היה עושה את זה... אבל הוא לא ידע... לזה קוראים חוסר במיומנות...
אם הוא היא תוקע, חזק חזק בראש, שנקירה מבצעים רק לחומת מפגע, הוא היה עושה את זה... לזה קוראים חוסר בבטיחות...
ממש לא טיפשות. אם זו הייתה טיפשות, הייתי מסכים שיש צורך מיידי לקחת לו את הנשק, אבל מדובר בבטיחות ומיומנות. ואת זה אפשר לתקן...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
Everest כתב: לאחר החשיפה התקשורתית הוא "פתאום" קיבל המלצה כיוון שהמשטרה לא תרצה לקחת אחריות אם יקרה לו משהו וכולם ידעו שהוא סורב.
לעומת זאת, "השוטרים הנוקמים" שניסו לחסל עבריין על ידי הנחת מטען חבלה מתחת לרכב שלו, שאם היו מצליחים אולי גם היו נפגעים חפים מפשע בפיצוץ, כן הורשעו בפלילים בעבירה עם קלון ואף ריצו עונש מאסר בכלא.
.
הוא לא הסלב היחידי שקיבל רשיון נשק (מכיר גם כמה עם רקע פסיכיאטרי עשיר ביותר) וגם השוטרים הנוקמים הם לא היחידים בעלי ר"פ שקיבלו.
יש מס' לא מבוטל של עבריינים פעילים בעלי נשק ברשיון, חלקם אפילו היתר לנשק אוטומטי.
רובם המכריע מהמגזר, משתפי פעולה של שב"כ, שעוסקים בפעילות פלילית במשרה מלאה (גניבות רכב, עבירות רכוש, סמים, וכו')
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
בהמשך לנכתב על ידי איתמר לא מעט עבריינים מקבלים רשיונות נשק.
זה הולך ככה: עברין מגיע לחנות בליווי שוטר, השוטר אומר למוכר משהו בסגנון "זה מכוחותינו" תמכור לו אקדח, הנשק נמכר הבחור
הולך וכעבור כמה ימים בא עם רשיונות ולוקח הנשק.
ואילו משתפים מקבלים / קונים נשקים מקבלים רשיונות ובנוסף חלקם מקבלים רשיונות לתחמושת ללא הגבלה.
זה הולך ככה: עברין מגיע לחנות בליווי שוטר, השוטר אומר למוכר משהו בסגנון "זה מכוחותינו" תמכור לו אקדח, הנשק נמכר הבחור
ואילו משתפים מקבלים / קונים נשקים מקבלים רשיונות ובנוסף חלקם מקבלים רשיונות לתחמושת ללא הגבלה.
- סליקאי זהב
נוסע מתמיד כתב:בהמשך לנכתב על ידי איתמר לא מעט עבריינים מקבלים רשיונות נשק.
איך הוא מקבל את הרישיונות? למה שהמשרד לביטחון פנים יתן לו?
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
המלצה מיוחדת של המשטרה
- סליקאי כסף
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד