קבלת רישיון אקדח לחייל בשירות סדיר.

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי haim » 03 מאי 2003, 20:47

צעדן כתב

חיים, בהיותך בחל"ת או של"ת ?!
זו פעם ראשונה שאני שומע על הנפקת רשיון לחייל סדיר בזמן שירות דרך משרד הפנים.

לא זה היה בזמן שירות חובה פעיל לאחר דח"ש ללימודים (בגיל 22).

יכול להיות שזה מה שאפשר לי להוציא את הרישיון במשרד הפנים :!:

חיים
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי הצעדן » 03 מאי 2003, 23:24

יתכן שזו אכן הסיבה. כאמור, אינני מעודכן בנהלים הקיימים למעט היכרותי את נושא מתן רשיונות לחיילים לפני שנים לא מעטות ודבריו של אילן המעורה בנושא.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי Guyk » 04 מאי 2003, 13:05

קצת סדר בנושא:

1)קבלת אקדח צבאי לחיילים בסדיר/קבע מבוצעת לפי קריטריונים פנים צבאיים,ללא קשר למשרד הפנים ואינה מקנה זכות לקבלת רישיון אזרחי בעת השיחרור (אלה אם כן המבקש עומד בתבחינים הרשמיים של משרד הפנים).
2) רישיון הניתן ע"י מקמצ"ר הא רישיון אזרחי לחלוטין בדיוק כמו זה המונפק ע"י משרד הפנים ואין קשר בינו לבין נשקים צבאיים
3)מקמצ"ר הוא הגוף המטפל בהנפקת רישינות נשק אזרחיים לחיילים, גם בשירות סדיר וגם בקבע.
4) כל התנאים לקבלת רישיון אזרחי לחייל בסדיר/קבע הם לפי התנאים והתבחינים הרשמיים של משרד הפנים, ובפירוט:
א) על המבקש להיות בן 21 ומעלה
ב) על המבקש לעמוד באחד התבחינים המאושרים ע"י משרד הפנים (כאשר אחד התבחינים הוא קצין דרגת סגן ומעלה, או נגד בדרגת רס"ל ומעלה)
ג) נדרשת המלצת סא"ל במכל מקרה של חייל המבקש רישיון לאקדח: סדיר/קבע, קצין/נגד וכו')

כלומר:
חייל בשירות סדיר יכול לקבל רישיון לאקדח אם הוא מעל גיל 21 ועומד באחד התבחינים (למשל התנדבות במשא"ז במשך 5 שנים - יש אחד כזה ביחידה שלי)
דוגמא מאוד נפוצה לעניין: עתודאים שסיימו קורס קצינים וקיבלו דרגת סגן, הם מעל גיל 21 ועדיין בשירות סדיר יכולים לקבל מכיוון שעומדים בתבחין מתאים.

בכל מקרה כל הטיפול ברישיונות נשק לחיילים (ולא משנה על סמך איזה תבחין הם מבקשים רישיון) יבוצע ע"י מקמצ"ר.
בעיקרון משרד הפנים מסרב לטפל בבקשות של חיילים ומפנה אותם לטיפול במקמצ"ר.
גלוק - כי הנצרה נמצאת בראש
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד