חומר מעניין על רוס״ר ״גל״ ותהיה לגבי ״פיתוח״ הגליל.

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: חומר מעניין על רוס״ר ״גל״ ותהיה לגבי ״פיתוח״ הגליל.

על ידי GUSS » 13 יולי 2016, 16:54

מסתבר כי גם פיתוח קודם של תמ"ק העוזי,השאיר אחריו שובל של רגשות כמיטב הטלנובלות.
או מה שווים של שלוש לירות של שנות התמישים

http://www.nrg.co.il/online/1/ART/955/943.html
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי ניר ל » 13 יולי 2016, 18:20

מה שיפה הוא, שאמנם נראה שמשחקי אגו לא היו חסרים גם אז, אבל המוטיבציה להצליח הייתה מתוך אידאולוגיה ולא לטובת בצע כסף.
אף אחד מהמפתחים האלו לא קיבל שום תמלוגים, כולם היו אנשים פשוטים שחיו חיים צנועים ולא בקשו לעצמם כלום מלבד אולי הכרה כלשהי, בהחלט ראוי !
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי GUSS » 13 יולי 2016, 20:32

זה נכון, גם מר קלשניקוב לא קיבל ,אבל קיבל הוקרה ומעמד,
[ואצלנו חנוונים שמוכרים עוף בשקל מדליקים משואות ביום העצמאות]
ואדם כמו עוזי גל נעלם מהעין הציבורית.
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי נוסע מתמיד » 13 יולי 2016, 21:25

שלום
עלו בדיון כאן כמה נושאים בענייני פיתוח הגליל
אז ראשית הראיון של בניית הגליל נולד בראש של קצין ממפא"ת (לא אכתוב את שמו כי אני לא יודע אם הוא מרשה זאת), הצבא חיפש להצטייד ברובה חדש ואותו בחור ראה שבמלחמת ששת הימים נלקחו כמויות עצומות של רובי קלצ' שלל והוא חשב על ההסבה שלהם לקליבר 5.56 מ"מ.

ברובי הגליל הראשונים שעשויים מקלצ' שינו את הבריח שיתאים לכדור 5.56 מ"מ ע"י הוספת טבעת והתאימו את השן החולצת.
המפלט בגוף כורסם והושתל מפלט שיתאים לקליבר הנ"ל וכמובן הוחלף הקנה והותאמה מחסנית ועשו קצת עבודת עיצוב חיצונית.
כאשר החל הייצור הממשי של הרובים בתעש אז הגופים הראשונים הוזמנו בחברת וולמט.
למה לקח לפתח את הרובה 4 שנים ? אז 4 שנים זה זמן קצר מאוד לפיתוח נשק גם עם הוא מועתק מאחרים.
בהשוואה לפיתוח הגליל פיתוח התבור היה מעל 13 שנים, פיתוח הנגב נמשך מעל 10 שנים
במהלך הפיתוח צריך להתגבר על כל מיני תקלות שמופיעות בירי, שבירות של חלקים וכו', בנוסף משהחליט הצבא לרכוש הרובה היה צורך בהקמת קו ייצור.
בתקופה בה פותח הגליל לא היו מכונות ממוחשבות וכמעט לכל פעולת עיבוד שבבי נדרשה מכונה יעודית זמן בניה של קו כזה הוא ארוך.

לאחר שהגליל כבר יוצר וסופק לצה"ל עדיין היו בעיות של קריעות בתרמילים ופתרון לנושא לקח זמן נוסף כך שזמן פיתוח הרובה הוא מעל אותן 4 שנים שהוזכרו.

דרך אגב, נושא של העתקה אינו פשוט כלל ולדוגמה זה נושא קריעת התרמילים שנבע מהעתקה של מידות מרובה הקלצ, שבדיעבד הסתבר שהן
לא מתאימות לתחמושת 5.56 מ"מ (כאשר תרמיל הקלצ' עשוי פלדה ויכול לעבוד עם מידות חופשיות יותר לעומת תרמיל הפליז שרגיש יותר לחופשים).

דבר מעניין שקשור לרובה הגל ועוזי גל, במפעל ייצור הנשק הקל של תעש הייתה שתיקה מוחלטת בכל הקשור לאיש מעולם הוא לא הוזכר
ולא דיברו עליו.
אבל כאשר הוחל בפיתוח התבור הומלץ לשני המהנדסים שפיתחו אותו לבדוק את רובה הגל (שמספר דגמים ממנו נמצאו במפעל אליו עבר עוזי גל לעבוד) ולראות על מה הם יכולים להתבסס בקיים בו, ואכן האנשים תכננו את מנגנון ההדק ומערכת המחליק והבריח של התבור על בסיס רובה הגל.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Warlord » 13 יולי 2016, 21:29

Argra11
אכן עניין המשקל הוא עניין בעל משקל.... :lol:
אבל לי אישית המשקל של הנשק האישי פחות הפריע.
אגב, מבחינתי ההבדל העיקרי במשקל התבטא בעיקר במשקל האפוד ולא במשקל הנשק. אפוד חי״ר של לוחם שמצויד בגלילון שקל הרבה יותר מאפוד של לוחם שמצויד בm16 קצר.
הסיבה להבדל הוא כמובן משקל המחסניות של הגלילון.
חיילי חי״ר מתאמנים ויוצאים לפעילות עם אפוד קרב שגם כך שוקל לא מעט.....
Having said all that במקרה שלי, בהיותי בחור ששוקל כמעט 100 ק״ג ומעט מתוכם הוא משקל לא חיוני (ובזמנים הרלוונטיים היו לי אחוזי שומן יותר נמוכים אפילו) ההבדלים במשקל פחות הפריעו.
העדפתי כלי אמין שכפי שאיתן ציין גם יכול לספוג (ולתת) מכות ועמיד יותר לתנאי שטח קשים ובמיוחד אבק.

לסיכום:
מאוד נהניתי מהגלילון שלי.
מאוד סמכתי עליו.
הרגשתי מאוד בטוח לשאת אותו בידיעה שלא יכזיב אותי.
ראיתי את ההבדל המהותי בכמות המעצורים בהשוואה לחבריי נושאי ה m16.
ולא הייתי היחידי.
בערך 1/3 מהצוות שלי כולל בחורים קטנים ממני בהרבה העדיפו לא לעבור למקוצר.
אחרי המסלול זה השתנה כי כבר חייבו אותנו....

נוסע מתמיד, מעניין מה שכתבת.
תודה על האינפורמציה.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 13 יולי 2016, 21:46

נוסע מתמיד - תודה !
לגבי תחמושת פלדה - למה בעצם במערב לא עברו לייצר גם כן תרמילים מפלדה ? חומר הגלם בוודאי זול יותר
יריתי גם תחמושת קלאצ׳ שאיננה מפלדה, אאל״ט כיתוב בערבית, אחפש בהזדמנות דוגמה כדי לוודא, זה אמור לעשות בעיות ? לוולמט לא הייתה כבר אז גרסת 5.56 ?

עוזי גל היה שייך לצה״ל כזכור לי ולמעשה התחרה בתע״ש, הם נאלצו להקצות לו מקום לצורך הפיתוח ולסייע בעדו, בפועל עפ״י השמועה הם ניסו להכשיל בדרכים מקוריות...
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 14 יולי 2016, 18:54

הגליל היה אחד מכלי הנשק הגרועים שאי פעם נשאתי.
יצא לי בסדיר להתנסות בסדרות הראשונות של הגליל.
הגוף היה נסדק, הקנה היה נסדק, ידית הדריכה הייתה נשברת ותרמילים היו נקרעים.
בכל פעם היו אוספים את הכלים כדי לטפל בבעיות ובכל פעם הם היו חוזרים כבדים יותר. עיבו את הקנה, את הגוף, סביב ידית הדריכה וקדחו עוד חורים בצילינדר הגזים כדי להאט את קצב האש ולמנוע את קריעת התרמילים.

הנשק לא אכל כל סוג תחמושת. כדורים של וינצסטר היו נקרעים תמיד. כדורים של טווין סיטי היו עובדים לא רע. אבל כשאתה מקבל תחמושת בתפזורת לאימונים לך תדע מה יש בארגז.

וזה בכלל בלי לדבר על הכובד של הכלי והמחסניות על המתפסים הרופפים ומכסה הגוף המתנדנד.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Warlord » 14 יולי 2016, 22:21

כל ההתחלות קשות איתמר.....
ההמשך היה יותר טוב.
אני קיבלתי את הגליל לטירונות הרבה אחרי שנפתרו מרבית הבעיות שציינת (לפחות העיקריות שבהן) ועדיין הוא היה לא משהו.
עם זאת הגלילון בעיניי נכון לזמנו ומול המקוצר (שעד היום אני לא סובל אותו) היה נשק שעשה את העבודה ועשה אותה טוב.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GA1 » 15 יולי 2016, 00:05

אז תחליף ת'מקוצר שלך בגלילון...
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 15 יולי 2016, 10:27

ניר ל כתב:נוסע מתמיד - תודה !
לגבי תחמושת פלדה - למה בעצם במערב לא עברו לייצר גם כן תרמילים מפלדה ? חומר הגלם בוודאי זול יותר
יריתי גם תחמושת קלאצ׳ שאיננה מפלדה, אאל״ט כיתוב בערבית, אחפש בהזדמנות דוגמה כדי לוודא, זה אמור לעשות בעיות ? לוולמט לא הייתה כבר אז גרסת 5.56 ?

עוזי גל היה שייך לצה״ל כזכור לי ולמעשה התחרה בתע״ש, הם נאלצו להקצות לו מקום לצורך הפיתוח ולסייע בעדו, בפועל עפ״י השמועה הם ניסו להכשיל בדרכים מקוריות...

התחמושת שדיברתי עליה אכן תחמושת פליז עם כיתוב ערבי שנת 77 , סורית או השד יודע, מספר מדינות ערב ייצרו תחמושת כזו, בנסיון למצוא את מקורה גיליתי שיש המון יצרנים שמייצרים תחמושת קלאצ׳ מפליז, אין עם זה שום בעיה, אפילו אחרי מחזורי מילוי רבים. כנראה שעצמת המכה לאחור הייתה בעייתית והפחתת הלחץ פתרה את זה יחד עם הורדת מהירות הסייקל.
אקבל את זה שארבע שנים זה זמן סביר להעתקה (באמצעים של אז) - מה שמוסיף המון קרדיט לעוזי גל, שהצליח להעמיד בזמן הזה אבי טיפוס מקוריים שעלו בביצועיהם על ראשוני הגליל.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי נוסע מתמיד » 19 יולי 2016, 18:53

היום חיפשתי חומר על רובה FN FAL ונפל האסימון על מנגנון הדק התבור ורובה הגל.
תוך כדי התעסקות עם מנגנון התבור בתקופת פיתוח הרובה הוא נראה לי מוכר ולא זכרתי מאיפה.
מסתבר שעוזי גל התבסס בתכנון למנגנון ההדק שלו על הרובה הנ"ל שהועתק לרובה התבור.

דרך אגב זה דבר מקובל בעולם הנשק לקחת משהו מרובה / אקדח / מקלע וליישם אותו בכלי נשק אחר.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד