יומן מסע - Bul M-5 Ultra X

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

יומן מסע - Bul M-5 Ultra X

על ידי spy » 30 דצמבר 2016, 18:15

הקדמה
לפני כ-10 שנים היה לי גלוק 26. קניתי אותו עוד לפני שמחיר הגלוק התקרב למחיר דירה קטנה ברוטשילד בתוספת שישיית סופגניות מרולדין.
אז נקלעתי להוצאה כספית משמעותית והחלטתי "לממש את ההשקעה", למכור אותו ולקנות משהו זול יותר. ואז הפחתי בעלים של קולט קומבט קומנדר בקוטר 9 מ"מ. היה אקדח מהנה וכיפי, אבל... 1911 מזכיר לי קצת רכבי אלפא רומיאו. אחלה רכב, אבל אם אתה לא מבין בהם ולא מוכן להשקיע זמן ומאמץ - חבל, לך תקנה יונדאי (כן, יש לי יונדאי). אז לא שחיתי בתחום כמו היום ונתקלתי בהמון קשיים. החלפת כוונות, החלפת נצרה לדו-צדדית (אני שמאלי), החלפות קפיצים תקופתית - הכל הפך למטלה מורכבת. אז בשלב מסוים החלטתי שהגיע זמן לחזור לכלים מודרניים יותר, אבל הבטחתי לעצמי שיום אחד עוד אחזור ל-1911.

תמונה

אז לפני זמן מה קיבלתי רישיון שני והחלטתי לממש את ההחלטה. בשל הרצון שלי לשמור על אחידות התחמושת לשלושת האקדחים (שלי ושל אשתי) החלטתי ללכת עם 1911 בקוטר 9 מ"מ. נכון, לא הקוטר ה"אמיתי" של 1911. אז מה. תחילה חיפשתי כלים חד טוריים, אך ללא הצלחה. רוב האקדחים שראיתי היו או טחונים עד דק או במחירים לא סבירים או שניהם יחד. אז עשיתי עוד פשרה קטנה והתחלתי להסתכל על דגמים דו טוריים. עכשיו ההיצע נפתח משמעותית. פארות ובולים בארץ לא חסר. בסופו של דבר שמתי ידיי על נושא האשכול.

האקדח נקנה מחנות מאיר רוט. לא אציין את המחיר כי אני לקוח מאוד ותיק שם וזוכה ליחס מועדף, אומר רק שהוא היה אטרקטיבי מאוד.
האקדח במצב יפה מאוד. בעצם, היו שם 2 אקדחים כאלה, יריתי משניהם, בחרתי את זה שהרגיש לי נעים יותר בירי. הוא בא עם כוונת מפרולייט ומחסנית אחת של 12 כדור, למרות שלא הצלחתי לדחוף לשם יותר מ-11. לא נורא, זה בהחלט מספיק.

תמונה

בהמשך, האקדח עבר יישור קו קטן - ניקוי עמוק, התזת חול על המשבת האחורי לקבלת גוון מט, החלפת עצר המחלק, פין בית כפיץ ראשי, בורג תפס המחסנית, התקנת נצרה דו צדדית, 2 מחסניות נוספות, בגודל מלא (17 כדור), ואז למטווח הראשון שלו במסגרת אימון IDPA Israel.
האמת, רק כשיריתי מספר מקצים מהירים עם מעבר מטרות הרגשתי שני דברים:
1. יש לאקדח הזה הדק מדהים. קצר, מדויק, מאוד חד וקריספי עם חידוש קשר קצר מאוד.
2. הוא בועט בצורה חריגה מאוד.
3. מדי פעם, בדריכה, האקדח "משתהה" מעט באמצע הדרך.
החלטתי שאת סעיפים 2 ו-3 צריך לחקור ולבדוק. באותו זמן, חבר שלי קנה לעצמו בול חדש וגילה שגם הוא בועט מאוד. ואצלי זה לא היה אקדח פולימרי קצר קנה, אלא הדגם הקלאסי - קומנדר פלדה חד טורי. במהרה הבין שבבול אוהבים, משום מה, קפיצים מחזירים חלשים מאוד. אולי לטובת האצת מחזור ירי, לא יודע. אני, באופן אישי, חסיד של קפיצים מחזירים חזקים דווקא לצמצום הרתע ולטעינה אמינה של כדור תורן.

אז הצטיידתי בקפיצים חדשים. אז הבנתי שככל הנראה, הבעלים הקודם של האקדח שלי קיצר את הקפיץ שלו. הוא קצר יותר ב-1.5 - 2 כריכות מקפיץ חדש וגם הקצה נראה חתוך עם קאטר. לאחר החלפת הקפיץ, האקדח נהיה הרבה יותר נעים בירי, הרתע ירד משמעותית, ההשהיות בדריכה נעלמו לגמרי. האקדח מאפשר פגיעות יציבות לאזור הראש של מטרת IDPA תקנית מטווח של 10 מטר בירי מהיר.
זהו בינתיים. עד עכשיו יריתי עם האקדח הזה כ-250 כדורים. התחושות חיוביות מאוד. אמשיך לעדכן.
נערך לאחרונה על ידי spy בתאריך 31 דצמבר 2016, 20:05, נערך פעם אחת בסך הכל.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

Re: יומן מסע - Bul M-5 Ultra X

על ידי טריגר » 31 דצמבר 2016, 06:10

האולטרא הוא נשק מעולה לטעמי.
יתרונותיו רבים והוא בהחלט נותן מענה ראוי.
יש לי התחושה שהכלים לא חזרתיין משום מה- כלומר תוכל לקחת שתי אולטרות למטווח ולקבל חוויית ירי שונה -
בפגיעות. ברתע וכו'
איני יודע להסביר למה.

1911 זה סוס מנצח.
והעובדה שהייצרן נמצא פה ומכבד את הכלים שלו שווה המון.

זו פלטפורמה משובחת לקאסטומיזציה.
מרמה של דברים שאפשר לעשות לבד ועד הזיות אצל הנשק- או בבול.
אני מהמר שבקרוב תתאהבו ותמצא את עצמך הולך רק איתו ביומיום.

תהנה!
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי carver » 31 דצמבר 2016, 09:53

הי,
תודה על השיתוף.
האקדח הראשון ששמתי עליו את העין היה האולטרא חד טורי 9ממ
ממש עמדתי להתקדם, אך בסוף קיבלתי רגליים קרות. (מעצורים וכו).
היתה להם בעיה ליבא את המחסניות לכלי המדובר.
לכן ניסו לשכנע אותי ללכת על הדו טורי.
ההבדל הגדול בעיני, שהגוף הדו טורי הוא פלסטיק.
והגוף פלסטיק לטעמי, מרגיש דק וקל מידי, ואיכשהו ירי לא מאוזן. כנראה שהצינה כבדה מידי, ביחס לגוף פלסטיק קל ודק.
אבל אני בהחלט לא מבין לעומק ואין לי הרבה נסיון, ויכל להיות שהתחושה שלי היא לא בהכרח נכונה.
החד טורי, מרגיש סולידי ביותר, וממש יפה.
מצרף לינק לתמונות של אולטרא חד טורי. כדאי כוס מים וקערה לריר

http://www.haslik.co.il/forum/viewtopic.php?f=1&t=17213
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 31 דצמבר 2016, 10:17

ראשית, גוף של הדו-טורי זה לא גוף של גלוק. הוא מאוד מסיבי ובכלל לא קל, עם המון פלדה בפנים.
אני משתעשע ברעיון שאם ארצה בעתיד, אוכל לגשת לבול ולהחליף את החלק התחתון לחד טורי. נחיה ונראה.
מחסניות עבורו - בגדול לא צריך יותר מ-2. ניתן להשתמש במחסניות נוספות מהדגם הגדול. גם אצלי יש רק מחסנית קצרה אחת בלבד.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי טריגר » 31 דצמבר 2016, 13:28

הגוף של האןלטרא הוא גוף m5 רגיל מנוסר.
זה גוף שרץ המון זמן בבולים ומטוד מוצלח.
לא שמעתי תלונה אחת על הגופים הללו עד היום.

חד טורי נחמד.
אבל מעט תחמושת.
יושב נהדר בידיים.
ונוח מאוד לנשיאה.
אכן דילמה....
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי spy » 31 דצמבר 2016, 13:33

השיקול לקנות דו טורי היה האחד והיחיד - כלכלי. כי מצאתי משומש בפחות מחצי מחיר של חד טורי חדש.
מה שכן, בשל הניסור, פתח הכנסת המחסנית זקוק לפאזה קטנה, סוג של magwell, לא משהו שאי אפשר לעשות בעצמי. זה השלב הבא.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ליאור45 » 31 דצמבר 2016, 19:56

spy, יפה כתבתה - נהניתי מאוד! אכן ה-Ultra כלי מרשים.

במאמר מוסגר, ההעדפות שלי להדקים אצל כלים שהיו לי:
1. Bul M5
2. CZ75 Tactical Sports
3. M&P Pro + הדק אפקס שטוח

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד