גריז מוזהב בגלוק חדש
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: גריז מוזהב בגלוק חדש
glock34 כתב:למה בכלל לפתוח את הגלוק לפני שירה בין 500 ל 1000 כדור?
לגרוזיה הזה אין תכונות פלא, הוא מיועד לזמן אחסון ואכן אמור לשמש כחומר הרצה וגימור אחרון. עדיין לא יקרה כלום אם יוסר טרם זמנו.
בעניין כן או לא מתבצעת פעולת שיוף עדין ביותר, התשובה היא כן!
אני מכיר בחור שחשב שיהיה חכם להמשיך ולגרז באותו החומר, ואכן רכש את החומר מחברת לוקטייט. הוא ניגש אליי במטווח עם בעיה שהצריכה אותי לפתוח את הנשק, והמחזה היה קצת מביך. החופשים שהיו לו באקדח באיזור המסילות גרמו לגלוק (פעמון בגרמנית) להישמע יותר כמו קסטנייטות.
אז ממש לא מומלץ להשתמש באותו חומר בתור שימון או גירוז. ולא קרה כלום אם הוא ירד בניקוי. ואני חוזר לתחילת דבריי,
למה לנקות או לפתוח את הגלוק לפני ירי של לפחות 500 אם לא 1000 כדור?
Welcome back!
נחמד שחזרת
"לכל מקום שנרצה, בכל דרך שנבחר"
אין כמו התנסות עצמית
וברצינות, חומר סיכה יבש שלא סופח אבק ופיח, נשאר זמן ממושך על המסילות ועמיד בטמפ׳ גבוהות זה בתיאוריה בדיוק מה שאני צריך למסילות ב CZ. עבור הגלוק זה לא נחוץ לי, גם כך אני בקושי משמן אותו.
אז ב 30 ₪ לשפופרת משחה, אני אנסה ואווכח, זה אקדח שדורש שימון ואם החומר לא יעבוד אני מהר מאד ארגיש.
כדי לבצע שלייף משתמשים בחומרי שחיקה על בסיס פחמן סינטטי בדרגת קושי 9, אני משתמש במשחות פוליש עם מברשות שעובדות ב 3000 RPM על הפנסים של הרכב או הצבע משך דקות ארוכות ולא עובר דרך הפח... אז כדי להשתכנע שמשחת סיכה ע״ב נחושת יכולה להעלים לי את המסילות של האקדח אני צריך לנסות בעצמי.
סמכו עלי שלא אחסוך בפרטים...

וברצינות, חומר סיכה יבש שלא סופח אבק ופיח, נשאר זמן ממושך על המסילות ועמיד בטמפ׳ גבוהות זה בתיאוריה בדיוק מה שאני צריך למסילות ב CZ. עבור הגלוק זה לא נחוץ לי, גם כך אני בקושי משמן אותו.
אז ב 30 ₪ לשפופרת משחה, אני אנסה ואווכח, זה אקדח שדורש שימון ואם החומר לא יעבוד אני מהר מאד ארגיש.
כדי לבצע שלייף משתמשים בחומרי שחיקה על בסיס פחמן סינטטי בדרגת קושי 9, אני משתמש במשחות פוליש עם מברשות שעובדות ב 3000 RPM על הפנסים של הרכב או הצבע משך דקות ארוכות ולא עובר דרך הפח... אז כדי להשתכנע שמשחת סיכה ע״ב נחושת יכולה להעלים לי את המסילות של האקדח אני צריך לנסות בעצמי.
סמכו עלי שלא אחסוך בפרטים...
- סליקאי טיטניום
כמי שהשתמש בזה יותר משלושה עשורים... לך על זה,
ד.א זה לא חומר סיכה יבש ,לפי מה שאני מכיר,וכמו כל גריז הוא אוהב אבק..רק ש מעט גריז מעט אבק.אבל תמיד אבק ..
ד.א זה לא חומר סיכה יבש ,לפי מה שאני מכיר,וכמו כל גריז הוא אוהב אבק..רק ש מעט גריז מעט אבק.אבל תמיד אבק ..
פחות -לרוב זה יותר,,
glock34 כתב:למה לנקות או לפתוח את הגלוק לפני ירי של לפחות 500 אם לא 1000 כדור?
כי אלו הן הוראות היצרן הרשמיות במדריך למשתמש שמצורף לאקדח.
מצויין במפורש שמומלץ לנקות את האקדח לפני ירי ראשון וזה די מובן גם למה.
בשום מקום לא כתוב שצריך להמנע מלנקות את הגריז הזה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
לא יודע אם זה החינוך הצבאי או שאני פשוט נהנה מזה, אבל אצלי הנשק משומן ונקי ממשקעי פיח.
זה גם מקל על הניקוי כי לא נוצרת שכבה קשה של פיח, זה גם מאפשר מעקב קרוב על מצב האקדח, זיהוי סדקים/ שברים בזמן, גם לא מלכלך לי את הבגדים. אני לא חווה מעצורים שלא אני הגורם להם ואני נהנה ( כבר אמרתי)...
זה גם מקל על הניקוי כי לא נוצרת שכבה קשה של פיח, זה גם מאפשר מעקב קרוב על מצב האקדח, זיהוי סדקים/ שברים בזמן, גם לא מלכלך לי את הבגדים. אני לא חווה מעצורים שלא אני הגורם להם ואני נהנה ( כבר אמרתי)...
- סליקאי טיטניום
חבר׳ה הכל טוב. ניר בהצלחה עם ההרס העצמי, אנשים פה פשוט מנסים להזהיר אותך מלעשות טעות שתגרום לך לקלקל את כלי הנשק שלך. החומר אינו מהווה חומר סיכה ומיועד לשימור האקדח על המדף ולהרצה של המסילות. גלוק שלך, עשה בו כרצונך.
זה שהיצרן (גלוק) ממליץ לנקות את האקדח לאחר מספר x של כדורים, לא הופך את זה לחוק. הוא גם ממליץ להחליף קפיצים נוקר וקנה לאחר מספר x של כדורים, אז מה.
גלוק רק מכסים על עצמם למקרה של תביעות.
בכדי ששאלת הקיטבג אם לנקות ומתי לנקות לא תשגע להם את המערכת, הם פשוט כותבים לנקות אחרי כל ירי. אז אומרים...
אני לא מוצא לנכון לנקות גלוק אחרי כל אימון בטח שלא אימון קצר 200-300 כדור.
500-1000 זה כבר משהו אחר.
אבל אני בהחלט מעביר בדיקה מהירה אחרי כל אימון, לבדוק תקינות של האקדח.
ומי שבא לו לנקות אחרי כל אימון, שיבורך.
יש לי 7 גלוקים וחוץ מאחד מהם אני משתמש בהם די באופן קבוע, וממש לא בא לי להתחיל לנקות אותם בכל פעם שאני יורה עם כל אחד מהם.
גלוק זה חמור עבודה, גם אם תנקה אותו 200 פעם הוא לא יהיה 1911 או 2011.
חמור לעולם לא יהיה סוס. ואפילו אם הוא לומד לנבוח, זה לא אומר שהוא כלב. (חוץ מגלוק) חחח.
זה שהיצרן (גלוק) ממליץ לנקות את האקדח לאחר מספר x של כדורים, לא הופך את זה לחוק. הוא גם ממליץ להחליף קפיצים נוקר וקנה לאחר מספר x של כדורים, אז מה.
גלוק רק מכסים על עצמם למקרה של תביעות.
בכדי ששאלת הקיטבג אם לנקות ומתי לנקות לא תשגע להם את המערכת, הם פשוט כותבים לנקות אחרי כל ירי. אז אומרים...
אני לא מוצא לנכון לנקות גלוק אחרי כל אימון בטח שלא אימון קצר 200-300 כדור.
500-1000 זה כבר משהו אחר.
אבל אני בהחלט מעביר בדיקה מהירה אחרי כל אימון, לבדוק תקינות של האקדח.
ומי שבא לו לנקות אחרי כל אימון, שיבורך.
יש לי 7 גלוקים וחוץ מאחד מהם אני משתמש בהם די באופן קבוע, וממש לא בא לי להתחיל לנקות אותם בכל פעם שאני יורה עם כל אחד מהם.
גלוק זה חמור עבודה, גם אם תנקה אותו 200 פעם הוא לא יהיה 1911 או 2011.
חמור לעולם לא יהיה סוס. ואפילו אם הוא לומד לנבוח, זה לא אומר שהוא כלב. (חוץ מגלוק) חחח.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב
ממה שאני מבין, גריז נחושת הוא grease anti seize , ומשמש למנוע הדבקות מתכות.
משתמשים בו ברכבים באזורים שידוע שידבקו, כמו צלחות ברקס במגע שלהם לציר.
האם יכל להיות שהגריז בגלוק אינו לשיוף? אלא לשמור שהחלקים לא ידבקו באחסנה?
משתמשים בו ברכבים באזורים שידוע שידבקו, כמו צלחות ברקס במגע שלהם לציר.
האם יכל להיות שהגריז בגלוק אינו לשיוף? אלא לשמור שהחלקים לא ידבקו באחסנה?
לא בטוח אני שהגריז של גלוק הוא גריז "grease anti seize" ,יתכן וכן,
grease anti seize, מיועד למנוע התפסות ו"ריתוך" בחלקים מאד מאד חמים ותחת לחץ.
מה שאני בטוח לחלוטין, כי קימת בו תכונה של ליטוש והחלקה בצורה מאד עדינה,,אבל מצתברת.
grease anti seize, מיועד למנוע התפסות ו"ריתוך" בחלקים מאד מאד חמים ותחת לחץ.
מה שאני בטוח לחלוטין, כי קימת בו תכונה של ליטוש והחלקה בצורה מאד עדינה,,אבל מצתברת.
פחות -לרוב זה יותר,,
הבטחתי לעדכן -
בינתיים אין כל כך במה - כמו שאמר guss, האנטי סייז הזה לא יבש.
הדבר היחיד שיש לי להגיד עליו זה שהוא מלכלך מאד למרות שהשתמשתי במעט מאד חומר ומרחתי רק על המסילות באמצעות קיסם, ממש לא פרקטי לשימוש בתור חומר סיכה לאקדח.
הוראות הייצרן על המשחה שקניתי מציינות בפירוש שמדובר בחומר סיכה, עמיד בטמפ׳ גבוהות מאד, מגן מקורוזיה ומונע הידבקות של מתכות עקב לחץ וחום. נסיון לבצע איתו פוליש לא הזיז אפילו לצבע של האקדח, לעומת זאת הוא הצליח להבריק לי את הכדור הראשון המחומצן במחסנית (אז guss, אולי זה מומלץ לפני חידוש רשיון אצל רוט כדי שירשו לך לירות את הכדורים הישנים
).
סלחו לי, אבל אין שום סיכוי שהמשחה הזאת תעלים את המסילות גם אחרי עשרות אלפי כדורים וטבילה בדלי של משחה,אלא אם נטבול את האקדח אח״כ בדלי של חול. זה חומר מאד עדין.
נראה שאשמור אותה להחלפת הרפידות הבאה ברכב...
בינתיים אין כל כך במה - כמו שאמר guss, האנטי סייז הזה לא יבש.
הדבר היחיד שיש לי להגיד עליו זה שהוא מלכלך מאד למרות שהשתמשתי במעט מאד חומר ומרחתי רק על המסילות באמצעות קיסם, ממש לא פרקטי לשימוש בתור חומר סיכה לאקדח.
הוראות הייצרן על המשחה שקניתי מציינות בפירוש שמדובר בחומר סיכה, עמיד בטמפ׳ גבוהות מאד, מגן מקורוזיה ומונע הידבקות של מתכות עקב לחץ וחום. נסיון לבצע איתו פוליש לא הזיז אפילו לצבע של האקדח, לעומת זאת הוא הצליח להבריק לי את הכדור הראשון המחומצן במחסנית (אז guss, אולי זה מומלץ לפני חידוש רשיון אצל רוט כדי שירשו לך לירות את הכדורים הישנים

סלחו לי, אבל אין שום סיכוי שהמשחה הזאת תעלים את המסילות גם אחרי עשרות אלפי כדורים וטבילה בדלי של משחה,אלא אם נטבול את האקדח אח״כ בדלי של חול. זה חומר מאד עדין.
נראה שאשמור אותה להחלפת הרפידות הבאה ברכב...
נערך לאחרונה על ידי ניר ל בתאריך 15 מאי 2017, 06:55, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- סליקאי טיטניום
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד