דיון: אצבע על שמורת ההדק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
14 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
דיון: אצבע על שמורת ההדק
לרוב האקדחים [במיוחד המודרניים],שמורת ההדק מרובעת וקיים חיספוס ,חירוץ על קידמת השמורה.
ההגיון אומר שהיצרן דאג לאלו שיורים עם האצבע השמורה, לצורךהקטנת קפיצת הקנה,
לידיעתי צורת ירי זו היתה מקובלת עד שנות ה80 , ומאז נותרו כמה יורים מיקצועיים עם צורת אחיזה זו,
היתר למדו מה שלימדו אותם, [מזכיר לי את פוזת כריעת הצפרדע שהאשכים משפשפים את הריצפה, למה? כי זה בא מהשב"כ..]
לענייננו,
מי מכם יורה כך מי ניסה,יתרונות חסרונות.
ההגיון אומר שהיצרן דאג לאלו שיורים עם האצבע השמורה, לצורךהקטנת קפיצת הקנה,
לידיעתי צורת ירי זו היתה מקובלת עד שנות ה80 , ומאז נותרו כמה יורים מיקצועיים עם צורת אחיזה זו,
היתר למדו מה שלימדו אותם, [מזכיר לי את פוזת כריעת הצפרדע שהאשכים משפשפים את הריצפה, למה? כי זה בא מהשב"כ..]
לענייננו,
מי מכם יורה כך מי ניסה,יתרונות חסרונות.
פחות -לרוב זה יותר,,
Re: דיון: אצבע על שמורת ההדק
יצא לי בכמה תחרויות לירות עם אצבע על השמורה. מחד זה נותן קצת אפשרות כוונון עדין בעת רכישה מחדש של תמונת כוונות, מאידך הלפיתה חלשה יותר בניסיון שלי - זה משמעותי לאקדחים קלים וקופצניים יותר. אחרי שהתחלתי לירות עם אקדח 0.40, הנטייה שלי היא לא לשים אצבע על קדמת שמורת ההדק, אם כי זה לא מדעי ועקבי עדיין אצלי.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ליאור45 כתב:יצא לי בכמה תחרויות לירות עם אצבע על השמורה. מחד זה נותן קצת אפשרות כוונון עדין בעת רכישה מחדש של תמונת כוונות, מאידך הלפיתה חלשה יותר בניסיון שלי - זה משמעותי לאקדחים קלים וקופצניים יותר. אחרי שהתחלתי לירות עם אקדח 0.40, הנטייה שלי היא לא לשים אצבע על קדמת שמורת ההדק, אם כי זה לא מדעי ועקבי עדיין אצלי.
ג'רי מיצ'לק יורה עם אצבע על השמורה בכל סוגי הכלים החצי אוטומטיים.
ביחוד הפולימריים. הוא טוען שזה עוזר לו לייצב את הנשק יותר טוב.
מצד שני...לפיתה ונעילת פרקי ידיים שלו כנראה בליגה אחרת.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
אנגוס הבל גם עם האצבע על השמורה
https://www.youtube.com/watch?v=cR1K-tr ... l=aboutpik
פחות -לרוב זה יותר,,
GUSS כתב:אנגוס הבל גם עם האצבע על השמורה
אנגוס זה סוג של בקר לסטייקים.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
מבחינתי כל אחיזה שהיא לא האחיזה הקרבית old school קשה לעיכול וממש לא זורמת טבעי.
זה הנושא העיקרי שבו זיכרון השרירים לא מאפשר כל שינוי וטבוע הכי עמוק.
אני לא מדבר על צורת העמידה והדריכה. מאלה כן השתחררתי.... רק על האחיזה עצמה.
זה הנושא העיקרי שבו זיכרון השרירים לא מאפשר כל שינוי וטבוע הכי עמוק.
אני לא מדבר על צורת העמידה והדריכה. מאלה כן השתחררתי.... רק על האחיזה עצמה.
WARLORD
- סליקאי זהב
כי תרגלת את זה מספיק שנים. ולא פעם בשבוע....
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
מה שעשינו ב-56'...
-------
מה שעשינו ב-48, אין יותר טוב מזה... בטח...
הבאת לי להנחתה :-)
https://www.youtube.com/watch?v=-esg4nTXNwQ
הבאת לי להנחתה :-)
https://www.youtube.com/watch?v=-esg4nTXNwQ
Guss
האחיזה הקרבית לצורך העניין בשרשור זה (לא הגדרה רשמית) היא האחיזה שהייתה נהוגה לגבי אקדח במערכת הביטחון לפני שהשתרשה האופנה להרים את האגודלים למעלה ולתמוך איתם את האקדח (אחיזה שאני קורא לה ספורטיבית). היא כוללת לפחות לפי מה שלימדו אותי והשרישו בי, גם אחיזה די חזקה של האקדח למקרה שיגיע משהו במפתיע ויכה בך, ע״מ שלא תפיל את האקדח.
עבורי היא האחיזה הנכונה ובכל מקרה אני כיום לא במצב שאני יכול לשנות אותה.
מעבר לכך, אני גם לא רואה סיבה לשנות אותה.
כשהתחלתי ירי מעשי בא אליי אחד המדריכים המוערכים בתחום שראה את האחיזה והעיר לי שאני צריך להרים את האגודלים ולתת איתם תמיכה לאקדח.
שאלתי אותנו למה זה טוב והסברתי שאני רגיל משנים לאחוז אחרת והוא אמר לי שזה מסייע לפגוע מדויק יותר בטווחים ארוכים יותר.
הראיתי לו שאני פוגע מדויק בטווחים ארוכים באקדח גם בלי זה, או כמו שאומר הפתגם - אם זה לא שבור אין צורך לתקן את זה.
בשביל הספורט ניסיתי כמה פעמים לשנות ולא התחברתי.
אגב ב48 נראה לי שהיה מעניין אבל אפילו ההורים שלי לא היו אז בתכנון.;)
התחום הזה הוא אחד התחומים שפחות התפתחו עם הטכנולוגיה והאקדחים שאנחנו יורים בהם היום לא מאוד שונים מהאקדחים שירו בהם ב 48.
האחיזה הקרבית לצורך העניין בשרשור זה (לא הגדרה רשמית) היא האחיזה שהייתה נהוגה לגבי אקדח במערכת הביטחון לפני שהשתרשה האופנה להרים את האגודלים למעלה ולתמוך איתם את האקדח (אחיזה שאני קורא לה ספורטיבית). היא כוללת לפחות לפי מה שלימדו אותי והשרישו בי, גם אחיזה די חזקה של האקדח למקרה שיגיע משהו במפתיע ויכה בך, ע״מ שלא תפיל את האקדח.
עבורי היא האחיזה הנכונה ובכל מקרה אני כיום לא במצב שאני יכול לשנות אותה.
מעבר לכך, אני גם לא רואה סיבה לשנות אותה.
כשהתחלתי ירי מעשי בא אליי אחד המדריכים המוערכים בתחום שראה את האחיזה והעיר לי שאני צריך להרים את האגודלים ולתת איתם תמיכה לאקדח.
שאלתי אותנו למה זה טוב והסברתי שאני רגיל משנים לאחוז אחרת והוא אמר לי שזה מסייע לפגוע מדויק יותר בטווחים ארוכים יותר.
הראיתי לו שאני פוגע מדויק בטווחים ארוכים באקדח גם בלי זה, או כמו שאומר הפתגם - אם זה לא שבור אין צורך לתקן את זה.
בשביל הספורט ניסיתי כמה פעמים לשנות ולא התחברתי.
אגב ב48 נראה לי שהיה מעניין אבל אפילו ההורים שלי לא היו אז בתכנון.;)
התחום הזה הוא אחד התחומים שפחות התפתחו עם הטכנולוגיה והאקדחים שאנחנו יורים בהם היום לא מאוד שונים מהאקדחים שירו בהם ב 48.
נערך לאחרונה על ידי Warlord בתאריך 20 יוני 2017, 15:53, נערך 2 פעמים בסך הכל.
WARLORD
- סליקאי זהב
אכן הנחתת יפה...
לגבי השאלה עצמה - דווקא בגלוק זה עובד לי הכי טוב. אני מנסה את זה לפעמים אבל אני עושה את זה בשינוי מסוים:
לאו דווקא אצבע מלפני שמורת ההדק - אלא שתי אצבעות מתחת לשמורת ההדק. כמובן שורש כף יד נעול קדימה, וכרית שורש האגודל צמודה חזק לנשק. התוצאה היא יד שמאל שאוחזת הרבה יותר חזק והרבה יותר גבוה.
לימד את זה בוב ווגל בסרטון הבא:
https://youtu.be/45QhpvY9LZc
אם התרגלתי לזה? לא... זה לוקח את יד שמאל ממש קדימה, עד כדי חוסר סימטרייה מסויימת, שגורמת לי להרגיש לא טבעי.
* לגבי האחיזה הספציפית ששאלת - עם אצבע לפני שמורת ההדק - זה כמו שהאמריקאים מחזיקים את המתפס של הרובה הכי רחוק שיכולים, עם יד שמאל (הכוונה החלשה) ממש ישרה.
כן, זה נותן שתי נקודות אחיזה רחוקות.
כן, יש מצב שבריכוז מקסימלי זה ייתן תוצאה מקסימלית ושליטה "עדינה" יותר (Fine Tuning) - אבל קצת עייפות שרירים והעסק נעשה רגיש מדיי. וכשאתה לא מורגל באחיזה אז העייפות הזו מגיעה מוקדם.
כמו כל דבר - תרגול הוא המפתח.
אם זו השיטה שנכון לתרגל - כל אחד יבחר לעצמו.
אני לא רואה יתרון ביו-מכני מוחץ לטובת אצבע בחזית שמורת ההדק של האקדח.
מצריך שליטה גם באצבע שמאל וזו יכולה דווקא לגרום לסטיית הקנה.
וגם ברובה - אני מעדיף את חמשת נקודות האחיזה הקלאסיות (זרוע נוגעת במחסנית ויד באמצע המתפס)
לא להחזיק הכי רחוק שאפשר (מה ששקול לאצבע בחזית שמורת ההדק)
ומנגד גם לא להחזיק קרוב מדי, תחת בסיס המתפס (צמוד לבית המחסנית).
האנלוגיה לרובה סה"כ ממחישה את היתרון והחיסרון של להחזיק בשתי נקודות רחוקות - דיוק על חשבון עייפות ויציבות האחיזה.
כמובן שאם בוחרים בשיטה ומתרגלים קבוע - חיזוק השרירים הרלוונטיים מבטל את החיסרון (של האחיזה המעייפת) ואתה נשאר רק עם היתרון - של מנוף גדול יותר לכוונון ודיוק.
אולי זו הסיבה שרואים בעיקר יורים מקצועיים (שהם מסורים לעניין הירי, עובדתית) שעושים זאת, כך שהם מצליחים להפיק את המירב מהשיטה.
לגבי השאלה עצמה - דווקא בגלוק זה עובד לי הכי טוב. אני מנסה את זה לפעמים אבל אני עושה את זה בשינוי מסוים:
לאו דווקא אצבע מלפני שמורת ההדק - אלא שתי אצבעות מתחת לשמורת ההדק. כמובן שורש כף יד נעול קדימה, וכרית שורש האגודל צמודה חזק לנשק. התוצאה היא יד שמאל שאוחזת הרבה יותר חזק והרבה יותר גבוה.
לימד את זה בוב ווגל בסרטון הבא:
https://youtu.be/45QhpvY9LZc
אם התרגלתי לזה? לא... זה לוקח את יד שמאל ממש קדימה, עד כדי חוסר סימטרייה מסויימת, שגורמת לי להרגיש לא טבעי.
* לגבי האחיזה הספציפית ששאלת - עם אצבע לפני שמורת ההדק - זה כמו שהאמריקאים מחזיקים את המתפס של הרובה הכי רחוק שיכולים, עם יד שמאל (הכוונה החלשה) ממש ישרה.
כן, זה נותן שתי נקודות אחיזה רחוקות.
כן, יש מצב שבריכוז מקסימלי זה ייתן תוצאה מקסימלית ושליטה "עדינה" יותר (Fine Tuning) - אבל קצת עייפות שרירים והעסק נעשה רגיש מדיי. וכשאתה לא מורגל באחיזה אז העייפות הזו מגיעה מוקדם.
כמו כל דבר - תרגול הוא המפתח.
אם זו השיטה שנכון לתרגל - כל אחד יבחר לעצמו.
אני לא רואה יתרון ביו-מכני מוחץ לטובת אצבע בחזית שמורת ההדק של האקדח.
מצריך שליטה גם באצבע שמאל וזו יכולה דווקא לגרום לסטיית הקנה.
וגם ברובה - אני מעדיף את חמשת נקודות האחיזה הקלאסיות (זרוע נוגעת במחסנית ויד באמצע המתפס)
לא להחזיק הכי רחוק שאפשר (מה ששקול לאצבע בחזית שמורת ההדק)
ומנגד גם לא להחזיק קרוב מדי, תחת בסיס המתפס (צמוד לבית המחסנית).
האנלוגיה לרובה סה"כ ממחישה את היתרון והחיסרון של להחזיק בשתי נקודות רחוקות - דיוק על חשבון עייפות ויציבות האחיזה.
כמובן שאם בוחרים בשיטה ומתרגלים קבוע - חיזוק השרירים הרלוונטיים מבטל את החיסרון (של האחיזה המעייפת) ואתה נשאר רק עם היתרון - של מנוף גדול יותר לכוונון ודיוק.
אולי זו הסיבה שרואים בעיקר יורים מקצועיים (שהם מסורים לעניין הירי, עובדתית) שעושים זאת, כך שהם מצליחים להפיק את המירב מהשיטה.
-------
בוב ווגל הינו יורה בחסד ומדריך מצויין .
אבל קצת לפני שנולד, כל הצבא האדיר של ארה"ב למד וירה כך.
https://www.youtube.com/watch?v=WAni9lK ... effQuitney
פחות -לרוב זה יותר,,
GUSS כתב:בוב ווגל הינו יורה בחסד ומדריך מצויין .
סרטון משעשע.....
אגב לי גם היתה איזו התפלקות קטנה ומשעשעת בפוסט שלי שבינתיים נערכה.
זה מה שקורה שרושמים פוסט תוך כדי ניקורים וניסיון לבצע שנ״צ

WARLORD
- סליקאי זהב
14 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד