נשיאה עם כדור בקנה - שאלות

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: נשיאה עם כדור בקנה - שאלות

על ידי glock34 » 07 אוקטובר 2017, 06:00

למה שהכרכוב יאבד את צורתו אם לא מופעל עליו לחץ בשיטה שאני הסברתי?
אני משתמש בווינצ׳סטר sxt 147 grain או HST 147+p.
כמה כבר יותר גרוע יכול להיות תחמושת של מאגטאק או פיוקי? אני מוכן לעשות ניסויי מעשי ולחזור עם תוצאות.
אני אטען ולפרוק בשיטה שלי 500 פעמים, ולטענתי הכל ישאר כאילו יצא מהקופסה.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ramdishon » 07 אוקטובר 2017, 08:48

glock34 כתב:למה שהכרכוב יאבד את צורתו אם לא מופעל עליו לחץ בשיטה שאני הסברתי?
אני משתמש בווינצ׳סטר sxt 147 grain או HST 147+p.
כמה כבר יותר גרוע יכול להיות תחמושת של מאגטאק או פיוקי? אני מוכן לעשות ניסויי מעשי ולחזור עם תוצאות.
אני אטען ולפרוק בשיטה שלי 500 פעמים, ולטענתי הכל ישאר כאילו יצא מהקופסה.

לא מדויק.
השן החולצת- כשמה כן היא- חולצת את התרמיל ומפעילה כוח על הכרכוב. אם הפליז ממנו עשוי התרמיל אינו בקשיחות המתאימה, הוא עלול להתעוות לאחר מספר חליצות.
עד כאן דיברנו על חליצות. וכעת להזנה.
ישנם אקדחים בהם השן החולצת קפיצית ובזמן ההזנה ״קופצת״ מעל הכרכוב ונתפסת בו. זה המצב הרע, כי גם כאן הכרכוב עלול להתעוות לאחר מספר הזנות וחליצות. באקדחים אחרים הכרכוב נכנס מתחת לשן החולצת, קבועה בדרך כלל, ושם העיוות הזה אינו קיים.
דרך הנשיאה הרגילה שלי היא כדור בקנה וכדור ראשון במחסנית- שניהם FMJ, ואני נוהג למחזר אותם (היתר- הולופוינט לסוגיו).
לאחרונה, שני אלו, תוצרת S&B, נתקעו בחליצה, דבר שלא קרה מעולם במגטק, פיוקי או וינצ׳סטר. כנראה שהחומר ממנו עשויים ה- S&B רך יותר, ולכן לא בנויים לטעינות ופריקות מרובים, כי זה לא קרה בכדורים חדשים של יצרן זה.
חומר למחשבה.
בנוסף, שחרור איטי של המחלק אינו מומלץ, כי הנעילה עלולה להיות לא מושלמת (קצת חיכוך של הקליע בכבש ההזנה וזה מה שקורה).
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 07 אוקטובר 2017, 09:07

מדובר בכדורים של שקל אז מדי פעם מחליפים. אבל בתחמושת יקרה יותר זה לא אמור לקרות.
לגבי שחרור איטי של הצינה, גם אם היא לא נסגרת עד הסוף, אפשר לעזור לה בדחיפה קלה. לא יקרה כלום והכל אמור לעבוד פיקס. אם לא אז יש בעיה וכדאי לטפל בה.
אני מייצר עשרות אלפי כדורים בשנה, ומשתמש בתרמילים שאני אוסף מהרצפה, נתקלתי כמעט בכל המוזרויות שיכולות להיות עם תחמושות לסוגיהן, ומעולם לא הייתה לי בעיה עם כרכוב שנפטר ממספר חליצות רב. אני מייצר כדורים מתים לאימונים יבשים ולבדיקת התאמת קנה רמפה ובדיקת חליצה. הכדורים האלו עוברים גהינום. כמות הטעינות והחליצות שהם עברו כניראה תכפיל במאות את מה שמעביר אדם ממוצע את התחמושת שלו, לפני שהוא ירה אותה במטווח. (בוודאות) אני עדיין משתמש בכדורי דמה מלפני שנים, והבעיה היחידה שיש לי זה בעיית שקיעה של הקליע אל תוך התרמיל. מעולם לא ראיתי כרכוב שנפצע עד לרמות של בעיה. אבל זה בהחלט חומר למחשבה (בעיקר כניראה עם s&b) אז תודה.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Digo » 07 אוקטובר 2017, 19:35

אני אישית נתקלתי בבעיות גם בתחמושת של S&B ופיוקי.

בראשון נתקלתי בכרכובים מתעוותים כתוצאה ממספר פריקות וטעינות.

בשנייה נתקלתי בשקיעה של הקליע לאחר מספר פריקות וטעינות.

לא ספרתי כמה פריקות, אבל לא משהו מוגזם.

טילי שיוט אני לא קונה.

כתוצאה מכל זה, הפחתתי את הפריקות למינימום האפשרי (בכללי הרגל בריא לדעתי), והתחלתי את עניין סגירת הצינה המבוקרת.
מוסיף פחות משנייה לתהליך, ונותן לי שקט נפשי.

לצערי, אני לא חי במדינה שמאפשרת יותר מידי ניסויים לאדם הממוצע...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד