נשק במקומות ציבוריים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: נשק במקומות ציבוריים

על ידי eytands » 19 פברואר 2018, 13:00

Everest כתב:ופה הבעיה.
יש התנגשות קשה בין כל מיני ערכים חברתיים שתמיד מטים את הכף נגד בעלי הנשק.
אפשרות הפקדה היא פיתרון סביר וישים בהחלט, והסיבה שהיא לא מיושמת זה בגלל שיקולים כלכליים וכסת"חניים (כמו הרבה דברים במדינה, לא רק בנושאי נשק).
לצערי קשה לי לראות מצב שזה משתנה בלי להפעיל כאן את "התותחים הכבדים" בדמות בג"ץ, שיתן איזו פסיקה שמדובר בהפליה אסורה ובלתי מידתית שפוגעת בכבוד האדם ובזכות לשוויון או איזה שקר כלשהו כמו שהוא עושה בנוגע לכל אוכלוסיה במדינה שקצת בוכה לו שמפלים אותה לרעה.
היום המשטרה מנמקת את האיסור באירועים ציבוריים ב"שיקולים ביטחוניים" אבל אף אחד עדיין לא איתגר אותה בחובתה לספק שירותי הפקדה או למצוא איזשהו פיתרון חוקי שלא מפלה לרעה את בעל הנשק שבסה"כ בא עם המשפחה להינות בחג.
באופן אישי יצא לי לראות "פקודת אבטחה" או איזה שקר כלשהו כזה, לא זוכר את השם, של איזה אירוע ציבורי במרכז הארץ בחג כלשהו. בנוגע לנשק נכתב שם במפורש שיש להימנע ככל הניתן מהכנסת בעלי נשק לשטח הפסטיבל. מצד שני, לא היה איסור גורף אלא "להימנע כמה שניתן". פיתרון מה לעשות עם אלו שבכל זאת יגיעו עם נשק לא היה כתוב שם, אבל פרקטית הייתה אפשרות כניסה לאחר תדריך ע"י שוטר שהוצב במיוחד בכניסה בנוסף למאבטחים וקבלת צמיד זיהוי. בתקופות אחרות ראיתי שהיה שם גם ליווי אישי של בעל הנשק מהכניסה עד לחפ"ק המשטרתי והחתמה על מסמך שאסור לו להתערב אם קורה משהו וכו' וכו' ולא אסרו עליו להיכנס עם הנשק.
פיתרונות סבירים ומקובלים קיימים - השאלה היא איך גורמים להם להיות מיושמים באופן גורף ולא בהתאם למצב הרוח של מי שכותב את פקודת האבטחה.

מאוד מסכים עם מה שכתבת.
על נקודה אחת אני חולק, אין עניין להפעיל בג"צ וכדו' אני חושב שריבוי פניות לארדן בצורה עניינית
תוך הבהרת הנקודה שמצד אחד אנו מעריכים את העובדה שהוא מקל עם הלוחמים להוצאת נשקים אך מאידך נוצר מצב שבו בעלי הנשקים לא יכולים להתנייד בחופשיות במקומות ציבוריים, שלא לדבר על הופעות וכדו' ואז נוצר מצב ש: או הנשק נשאר באוטו ואז מה הואילו חכמים בתקנתם? או שהוא נשאר בבית ואז עדיף כבר לא היה מוציא.

אני לא חושב שארדן יוכל להיות אדיש להריבוי פניות בסגנון הזה
ואז שתי אפשרויות, או שיתן הנחיה לתת לבעלי נשקים להכנס או לאפשר הפקדה.

תגובות בסגנון של, "תדליק את האור בסרט" ואין סיכוי, הם לא מסוג הדברים שעוזרים...

הסיכויים הם 50\50 או שיצא מזה משהו או שלא...

ואם השאלה היא מה התחדש עכשיו מלפני 5 שנים

התשובה היא שבעידן הפייסבוק ושיתופים וכו' הלחץ גדל וכך גם האפקטיביות...
"הבא להורגך השכם להורגו"

"כל המרחם על אכזרים סופו להתאכזר על רחמנים"
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Everest » 19 פברואר 2018, 14:40

ופה עוד בעיה.
זה לא מעניין אף אחד, גם לא את ציבור בעלי הנשק.
כל התנגשות כזו בין בעל נשק למקום שהחליט לאסור כניסה עם נשק למקום מסוים היא אירוע נקודתי שמסתכם ב-100% מהמקרים בעוגמת נפש אינדיבידואלית.
אם תצליח לארגן אפילו 20 איש (לא צריך 100) שמוכנים לפעול בנושא, אני איתך.
(במאמר מוסגר, ספק אם תצליח לגבש הסכמה לפעולה בנושא אפילו ממספר נמוך מ-20).
ה"לחץ" הכי גדול שאני ראיתי אי-פעם שציבור בעלי הנשק עשה בפייסבוק בדף של ארדן היה כנגד התפטרותו של ראש האגף הרצל קבלו, וזה ממש לא הגיע ל-100 איש.
מודה שלא ספרתי, אבל אני בספק אם זה הגיע אפילו ל-30 איש, למרות שעל פניו זה נראה הרבה בהתחלה כי זה היה ברצף.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי eytands » 19 פברואר 2018, 14:49

Everest כתב:ופה עוד בעיה.
זה לא מעניין אף אחד, גם לא את ציבור בעלי הנשק.
כל התנגשות כזו בין בעל נשק למקום שהחליט לאסור כניסה עם נשק למקום מסוים היא אירוע נקודתי שמסתכם ב-100% מהמקרים בעוגמת נפש אינדיבידואלית.
אם תצליח לארגן אפילו 20 איש (לא צריך 100) שמוכנים לפעול בנושא, אני איתך.
(במאמר מוסגר, ספק אם תצליח לגבש הסכמה לפעולה בנושא אפילו ממספר נמוך מ-20).
ה"לחץ" הכי גדול שאני ראיתי אי-פעם שציבור בעלי הנשק עשה בפייסבוק בדף של ארדן היה כנגד התפטרותו של ראש האגף הרצל קבלו, וזה ממש לא הגיע ל-100 איש.
מודה שלא ספרתי, אבל אני בספק אם זה הגיע אפילו ל-30 איש, למרות שעל פניו זה נראה הרבה בהתחלה כי זה היה ברצף.

לגבי הרצל, זה שונה.
ארדן קבע קביעה, פיטר בן אדם...וניסו להחזיר את הגלגל אחורה...זה דבר שהוא קשה מאוד
מה עוד שזה גורם לו להראות רע.
כאן זה אחרת זה משהו שלכאורה מוזנח ואנחנו מנסים לגרום לו להתעסק בעניין ולתת דעתו.

אני לא יכול להבטיח כלום.... רק לנסות
ותאמין לי שאילו היה לי פייסבוק והייתי יודע איך הדברים האלו עובדים לא הייתי מנסה לכלות זמני כאן באתר על מנת להוציא קיטור.

אני מוכן לנסח מכתב אם צריך ושמישהו ישלח אותו לארדן.
אני מוכן לפנות לחברי, בעלי נשקים שברגע שהמכתב ישלח לארדן יתמכו בו ע"י לייקים וכדו'
זה מה שאני הדל יכול להציע.
יצליח או לא - לא נדע אם לא ננסה.
"הבא להורגך השכם להורגו"

סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Everest » 19 פברואר 2018, 16:12

ארדן לא פיטר אף אחד.
הרצל התפטר מיוזמתו (בסוף חזר בו מההתפטרות).
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי eytands » 19 פברואר 2018, 16:36

Everest כתב:ארדן לא פיטר אף אחד.
הרצל התפטר מיוזמתו (בסוף חזר בו מההתפטרות).

זה קצת סוטה מהדיון, אבל,
ממה נפשך, אם הרצל התפטר מה רוצים מארדן?
ואם זה כי לא נתנו לו לעבוד אז זה מה יש.
בכל אופן, הדיון עליו זה באשכול אחר וכמו שהבנתי שם הוא חתם לעוד 3 שנים.
"הבא להורגך השכם להורגו"

סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי yoramhai » 19 פברואר 2018, 17:29

הנושא הזה עולה בפורום מדי פעם ואני החדש יחסית בסליק עוד לא נתקלתי בפיתרון יצירתי.
1. לאפשר הפקדת נשק בכניסה לאירוע? מי יוכל לנהל לוגיסטיקה של הפקדת נשק בכניסה לאיצטדיון, פארק, אולם גדול או כל מקום ציבורי אחר.
צריך לשנע ארון מתכת, ארגז ביטחון או כספת.
לנהל רישום ולתת קבלה על הפקדה
להחזיר את הנשק תמורת הקבלה על הפקדה.
לטפל באילו שאיבדו את האסמכתא.
לאחסן את כלי הנשק שנשכחו ולא נלקחו בתום האירוע ועוד רשימה ארוכה של מקרים ותקלות שידרשו התייחסות מיוחדת.
ואחרי כל הטרטור אתה נכנס לאירוע ללא הנשק.....

2. ללוות את נושא הנשק לתידרוך ולהחתים אותו שלא יפעל במקרה של אירוע? מי מאיתנו, המיומנים בשימוש בנשק לא יתפתה ואולי
גם יפר את ההתחחיבות שלו ? וגם אז אם אתה מתכוון בכל מקרה לקיים את התחיבותך אז כאילו נכנסת לאירוע ללא נשק.

3. ב-2 הדוגמאות שהעלו פה קודמי, הפתרונות אינם ישימים : 100 נושאי נשק באירוע של 3000 צופים,
זמן טיפול של כ-3 דקות בכל הפקדה/תדרוך מעבר בעמדת פריקה וטיפול בניירת והנה אנחנו ב-300 דקות, על פניו נראה לא סביר.

הפתרון כפי שאני רואה אותו זה לאלץ את המשטרה/ משרד בטחון פנים ליצור תקנה ברורה ומפורטת לגבי מקומות ציבוריים שבהם מותר ומקומות ציבורים שבהם אסור להכניס נשק.תקנה שתגדיר את הקוים המנחים והתנאים הנדרשים והמצויים במקומות השונים שעל פיהם יש לפעול.
תקנות כאלו בלבד יכולות להפקיע את היכולת ליוזמות מקומיות , יצירתיות ככל שתהיינה מהקב"טים המקומיים.
אני מניח שהאיסור במגרשי כדורגל, כדור סל , מועדונים שבהם מוגש אלכוהול, משכן הכנסת ובתי המשפט האיסור יהיה גורף.
אולמות תיאטרון כמו הבימה הקאמרי תיאטרון גשר יהיו מותרים בהצגת רישיון.
כל מה שבין אלה לאלו נתון לפרשנות.

האם זה יקרה? לעניות דעתי לא כי אנחנו קבוצה ללא לוביסטים, ללא נקודות לחץ ולכן גם לא באינטרס של מקבלי ההחלטות.

רק מציאת לוביסטים, מובילי דעת קהל ואנשים עם יכולת השפעה על מקבלי ההחלטות מתוכנו, נושאי הנשק, יכולה לתת סיכוי כלשהו לשנות משהוא.
מנהל הסליק
מנהל הסליק

על ידי גדעון מצגר » 19 פברואר 2018, 17:30

[quote="eytands"]שלום לכולם,

ללא ספק הנושא נטחן כאן לא מעט פעמים.
הנקודה היא שכל פעם יש חלון הזדמיות חדש שנפתח (ולצערינו הוא מיד נסגר)
אתמול שוב...
הופעה
אין כניסה עם נשק, רק שוטרים
הבחור לידי, עובד שירות - כנ"ל
שוטר אטום, שלא מוכן להקשיב
וכו' וכו'...

א
אינני רוצה להתייחס לכל מה שאמרת.אינני יכול להיות אובייקטיבי מסיבות שונות אבל..
שוטר ממלא הוראות..ואם יאמרו לו לא אז זה לא.. שוטר לא יכול להחליט אישית..זה איננו נתון בידיו.הוא הרי עם כל הצער והמשכנתא לא רוצה להיות מפוטר.בדיוק כשם שאתה אם הנך שכיר לא תעשה מה שאמרו לך לא לעשות....לא נותנים לשוטר זכות בחירה כלשהיא .
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי eytands » 19 פברואר 2018, 17:47

yoramhai כתב:הנושא הזה עולה בפורום מדי פעם ואני החדש יחסית בסליק עוד לא נתקלתי בפיתרון יצירתי.
1. לאפשר הפקדת נשק בכניסה לאירוע? מי יוכל לנהל לוגיסטיקה של הפקדת נשק בכניסה לאיצטדיון, פארק, אולם גדול או כל מקום ציבורי אחר.
צריך לשנע ארון מתכת, ארגז ביטחון או כספת.
לנהל רישום ולתת קבלה על הפקדה
להחזיר את הנשק תמורת הקבלה על הפקדה.
לטפל באילו שאיבדו את האסמכתא.
לאחסן את כלי הנשק שנשכחו ולא נלקחו בתום האירוע ועוד רשימה ארוכה של מקרים ותקלות שידרשו התייחסות מיוחדת.
ואחרי כל הטרטור אתה נכנס לאירוע ללא הנשק.....

2. ללוות את נושא הנשק לתידרוך ולהחתים אותו שלא יפעל במקרה של אירוע? מי מאיתנו, המיומנים בשימוש בנשק לא יתפתה ואולי
גם יפר את ההתחחיבות שלו ? וגם אז אם אתה מתכוון בכל מקרה לקיים את התחיבותך אז כאילו נכנסת לאירוע ללא נשק.

3. ב-2 הדוגמאות שהעלו פה קודמי, הפתרונות אינם ישימים : 100 נושאי נשק באירוע של 3000 צופים,
זמן טיפול של כ-3 דקות בכל הפקדה/תדרוך מעבר בעמדת פריקה וטיפול בניירת והנה אנחנו ב-300 דקות, על פניו נראה לא סביר.

הפתרון כפי שאני רואה אותו זה לאלץ את המשטרה/ משרד בטחון פנים ליצור תקנה ברורה ומפורטת לגבי מקומות ציבוריים שבהם מותר ומקומות ציבורים שבהם אסור להכניס נשק.תקנה שתגדיר את הקוים המנחים והתנאים הנדרשים והמצויים במקומות השונים שעל פיהם יש לפעול.
תקנות כאלו בלבד יכולות להפקיע את היכולת ליוזמות מקומיות , יצירתיות ככל שתהיינה מהקב"טים המקומיים.
אני מניח שהאיסור במגרשי כדורגל, כדור סל , מועדונים שבהם מוגש אלכוהול, משכן הכנסת ובתי המשפט האיסור יהיה גורף.
אולמות תיאטרון כמו הבימה הקאמרי תיאטרון גשר יהיו מותרים בהצגת רישיון.
כל מה שבין אלה לאלו נתון לפרשנות.

האם זה יקרה? לעניות דעתי לא כי אנחנו קבוצה ללא לוביסטים, ללא נקודות לחץ ולכן גם לא באינטרס של מקבלי ההחלטות.

רק מציאת לוביסטים, מובילי דעת קהל ואנשים עם יכולת השפעה על מקבלי ההחלטות מתוכנו, נושאי הנשק, יכולה לתת סיכוי כלשהו לשנות משהוא.

האמת שאף אחת מהטענות שלך לא ממש נכונות.
בכל משרדי הממשלה, מפקידים, בתי משפט, מפקידים. הכל עובד בסדר גמור.

המטרה (שלי לפחות) היא לא להיכנס עם הנשק, או לא להיפרד ממנו, אלא שאוכל לבוא חמוש ולצאת חמוש.

לקבוע תקנה לאן מותר ולאן אסור לא ריאלי, מה יעשה אדם שגר במקום שמצריך נשק או שהדרך לביתו עוברת במקומות פחות סימפטיים, לא יגיע מראש? ישאיר באוטו?
יסליק פנימה? המציאות הנוכחית גורמת לזה ש או שישאירו באוטו או שלא יגיעו לאותם מקומות או יסליקו פנימה או ישאירו אותו בבית (אז לשם מה יש לנם נשק)

עם קצת מאמץ והרבה רצון טוב הכל אפשרי.

לעניי מי שכתב על השוטר שזה תלוי או לא תלוי בו.
אני לא יודע אם אותו שוטר ספציפי יכל להחליט אחרת או לא, אישית היה לי הרושם שכן, מה שוטר שבאמת עם כל הכבוד בקושי יומנאי אבל מחזיק בידו תעודת שוטר טוב יותר מעובד שירות/מטוסאי/בוגר יחידה מובחרת???
"הבא להורגך השכם להורגו"

סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי yoramhai » 19 פברואר 2018, 17:55

צודק אין בעיה במשרדי הממשלה ובבתי המשפט,
תחשוב על הופעה של משינה בקיסריה עם כל התפרחות שמעשנים שם או על הופעה של לד ז'פלין בפארק הירקון
או סתם הפנינג של יום העצמאות בגן סאקר
גם אז יהיה קל להפקיד נשק?
מנהל הסליק
מנהל הסליק

על ידי eytands » 19 פברואר 2018, 18:35

yoramhai כתב:צודק אין בעיה במשרדי הממשלה ובבתי המשפט,
תחשוב על הופעה של משינה בקיסריה עם כל התפרחות שמעשנים שם או על הופעה של לד ז'פלין בפארק הירקון

מי שמסתובב עם נשק יודע טוב מאוד לא לעשן /לשתות.
ואם הוא מתכוון לשתות או לעשן אז מוטב שלא יביא את הנשק.

זה כמו שתגיד שאי אפשר לבוא עם אוטו כי הוא ישתה ואז ינהג....
"הבא להורגך השכם להורגו"

סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 19 פברואר 2018, 18:45

מה הבעיה להביא נגרר עם כספות הפקדה להופעות בדיוק כמו שמביאים שירותים כימיים?
הכל עניין של רצון.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי spy » 19 פברואר 2018, 20:42

אני באמת לא רואה שום בעיה.
אחוז האנשים שמסתובבים חמושים בישראל שלא במסגרת תפקיד - נמוך מאוד. לא נראה לי שבאירוע כזה, גדול ככל שיהיה, יהיו יותר מכמה עשרות חמושים שצריך לטפל בהפקדה עבורם - לא ביג דיל.
לסבר את העין, באירועים גדולים בחיל האוויר, כגון מסדר כנפיים, עצרת קצינים ונגדים שנתית, בסיסים פתוחים ביום העצמאוץ, מגיעים כמה אלפי אנשים, ביניהם כמה מאות חמושים בנשק צבאי, משטרתי או פרטי. משיקולים כאלה ואחרים, אסור להכניס נשק לאירועים מסוג זה (יש שם נוכחות בכירים מאובטחים) ולכן כולם מפקידים. פותחים ביתן ייעודי, שמים בו כמה מאבטחים, ארונות ברזל וכמה חיילי לוגיסטיקה שמטפלים בהפקדה והחזרה. והכל עובד בסדר.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי carver » 20 פברואר 2018, 20:11

במוזיאון הפלמח מחתימים על טופס שאסור לך להתערב.
ככה זה צריך להיות בכל מקום.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד