נשיאת נשק - מוסלק או גלוי?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: נשיאת נשק - מוסלק או גלוי?
spy כתב:אני לא מזהה שום סימן שמעיד על כך שהוא יודע לירות...
הסימנים מעידים על כך שהיה לוחם בפלס״ר 7, נפצע באימון מתקדם, יצא לקצינים בסיסי, סיים רמ״ד במחלקת הדרכה בחמ״ן או אפילו הגיע לרע״ן . לך תדבר איתו עכשיו ... תגיד לו שככה לא מחזיקים אקדח. טוב זה לא פלא - הרי הציעו לסדר לו תפקיד של ראש אגף כלי ירייה, אז מי אני שאלמד אותו.
- סליקאי טיטניום
רק מוסלק.
אם הנשק גלוי, ההוא יכול לאמר שאיימת רק בגלל שזיהה שיש לך נשק.
יש חברים שעובדים איתי 8 שנים ולא זיהו שיש לי נשק.
אם הנשק גלוי, ההוא יכול לאמר שאיימת רק בגלל שזיהה שיש לך נשק.
יש חברים שעובדים איתי 8 שנים ולא זיהו שיש לי נשק.
- סליקאי זהב
אמיר88 כתב:אני אתן דוגמא אחת ללמה אולי ללכת "פתוח".
הייתה לנו תאוריה(שהוכיחה את עצמה) בשמירות בחקלאות שכמה שיותר מדורות שנדליק בשטח ככה מראש נהווה יותר "נוכחות" בשטח וככה הגנבים יעדיפו עם העדר שלנו לא להיתעסק. (האם בתור גנב היית פורץ לבית עם אנשים או שהיית מחפש אחד ריק?)
אולי אנשים שמחפשים צרות (לא תופס בפח"ע!!) יעדיפו מראש לא לבצע את האקט האלים אם הם ידעו שאחד הסובבים חמוש?
אמיר, דווקא בגלל הרצון להרתיע, עדיף נשק מוסלק...
קח דוגמא,
מחבל רוצה להוציא פיגוע דקירה, מסתובב באזור מסויים, וקולט שומר עם נשק בכניסה, שוטר עם נשק בצד אחד ועוד אזרח עם נשק בצד אחר, כך יודע המחבל מאיפה להתרחק. אבל אם המחבל יחשוש שלא משנה לאן ילך, אצל כל אחד יש פוטנציאל שפתאום ישלוף עליו נשק, יחשוש הרבה יותר. לפעמים דווקא אי הידיעה מאיפה זה יכול לבוא, גורמת להרתעה.
דוגמא טובה לזה, אפשר לקחת היום את הפרוייקט של שומרי הדרך. כל אחד עם סמארטפון יכול לשמש כמצלמה לתיעוד עבירות תנועה... אם אתה מודע חזה שעל הכביש יש עכשיו 30 א' מתנדבים שעלולים לצלם אותך מבלי שאתה יודע שהם מתנדבים, סביר להניח שתיסע יותר בזהירות.
- סליקאי כסף
אכן 2 דוגמאות שמוכיחות שההוכחה עצמה לא עומדת בנטל ההוכחה..
פחות -לרוב זה יותר,,
אתם בטוחים שהמפגעים עד כדי כך קולים ועושים עבודת הכנה נוסח יחידת כידון של המוסד ?
שכל דוקר ממש משקיע בתכנון התקיפה ?
נכון, ראינו את הצמד משרונה, שבאמת בחרו מקום הומה ולא מספיק מאובטח (ניסו לפני כן ברכבת) התלבשו יפה, התיישבו בבית קפה ותזמנו את תחילת המתקפה. היה גם נשאת מלחם מדיזנגוף שהכיר את השטח.
אבל רוב הדקירות הן תחילה נגד מי שנראה חלש ולא עירני או לחילופין חמוש שניתן להמשיך עם הנשק שלו.
הרתעה לא קשורה בכלל לעניין - הם לא מורתעים מנוכחות חמושים, פשוט מעוניינים לרצוח כמה שיותר לפני שיהרגו בעצמם. אם היו מורידים באותו יום פצצה על בית משפחתם כשהיא בתוכו, או פשוט מעבירים אותה לרצועת עזה ברגישות אך בנחישות (כי אנחנו הרי לא ברברים) אז היה ניתן לדבר על הרתעה.
שכל דוקר ממש משקיע בתכנון התקיפה ?
נכון, ראינו את הצמד משרונה, שבאמת בחרו מקום הומה ולא מספיק מאובטח (ניסו לפני כן ברכבת) התלבשו יפה, התיישבו בבית קפה ותזמנו את תחילת המתקפה. היה גם נשאת מלחם מדיזנגוף שהכיר את השטח.
אבל רוב הדקירות הן תחילה נגד מי שנראה חלש ולא עירני או לחילופין חמוש שניתן להמשיך עם הנשק שלו.
הרתעה לא קשורה בכלל לעניין - הם לא מורתעים מנוכחות חמושים, פשוט מעוניינים לרצוח כמה שיותר לפני שיהרגו בעצמם. אם היו מורידים באותו יום פצצה על בית משפחתם כשהיא בתוכו, או פשוט מעבירים אותה לרצועת עזה ברגישות אך בנחישות (כי אנחנו הרי לא ברברים) אז היה ניתן לדבר על הרתעה.
- סליקאי טיטניום
לדעתי ערבבתם נושאים שאינם קשורים - המאמץ הציבורי / לאומי להרתיע מחבלים, וההחלטה האישית לשאת נשק גלוי או סמוי.
אני רואה את נשיאת הנשק כמשהו אישי לצורך הגנה עצמית, ולא כחלק מ"תכנית אבטחה" של ממשלת ישראל.
כמי שעוסק בתחום האבטחה, המטרה שלי כאחראי מתקן מאובטח היא להרתיע מפגעים ברמה מספקת שיבחרו ללכת על מטרה יותר קלה. זה נעשה ע"י פעילות גלויה וסמויה, שתגרום לתוקף להחליט להשקיע את המשאבים (איסוף מל"מ, הכנות, תרגול וכו') במטרה אחרת.
אבל בתור אזרח פרטי, בתחום ההגנה העצמית האישית, אני בכלל לא חושב על המאקרו והאם עוד אזרחים גלויים או סמויים יעזרו בהרתעה. אני לא מכיר את אותם אזרחים אחרים ואני והם לא חלק מתכנית אבטחה של המתקן הנקרא מדינת ישראל. אותי כאזרח חמוש מעניינת רק הסכנה המיידית לחיים שלי ושל הסובבים אותי. אני נושא מוסלק כי זה טוב ומתאים לי, ההרתעה הלאומית בכלל לא נכנסת לשיקולים שלי ולא תגרום לי לשנות את צורת הנשיאה, גם אם מחר שר הבטחון יחליט שהכי טוב שכולם יהיו גלויים.
אני רואה את נשיאת הנשק כמשהו אישי לצורך הגנה עצמית, ולא כחלק מ"תכנית אבטחה" של ממשלת ישראל.
כמי שעוסק בתחום האבטחה, המטרה שלי כאחראי מתקן מאובטח היא להרתיע מפגעים ברמה מספקת שיבחרו ללכת על מטרה יותר קלה. זה נעשה ע"י פעילות גלויה וסמויה, שתגרום לתוקף להחליט להשקיע את המשאבים (איסוף מל"מ, הכנות, תרגול וכו') במטרה אחרת.
אבל בתור אזרח פרטי, בתחום ההגנה העצמית האישית, אני בכלל לא חושב על המאקרו והאם עוד אזרחים גלויים או סמויים יעזרו בהרתעה. אני לא מכיר את אותם אזרחים אחרים ואני והם לא חלק מתכנית אבטחה של המתקן הנקרא מדינת ישראל. אותי כאזרח חמוש מעניינת רק הסכנה המיידית לחיים שלי ושל הסובבים אותי. אני נושא מוסלק כי זה טוב ומתאים לי, ההרתעה הלאומית בכלל לא נכנסת לשיקולים שלי ולא תגרום לי לשנות את צורת הנשיאה, גם אם מחר שר הבטחון יחליט שהכי טוב שכולם יהיו גלויים.
באתי ללמוד
סיורניק כתב:לדעתי ערבבתם נושאים שאינם קשורים - המאמץ הציבורי / לאומי להרתיע מחבלים, וההחלטה האישית לשאת נשק גלוי או סמוי.
-------------
+1
פחות -לרוב זה יותר,,
אני נושא מוסלק כי זה טוב ומתאים לי, ההרתעה הלאומית בכלל לא נכנסת לשיקולים שלי ולא תגרום לי לשנות את צורת הנשיאה, גם אם מחר שר הבטחון יחליט שהכי טוב שכולם יהיו גלויים.
1++
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
אני הולך מוסלק חד משמעי, וזאת ממספר סיבות:
1. יסמנו אותי ואת ביתי לגנבת נשק
2. גורם הפתעה
3. מישהו יכל לומר לאחר ויכוח שאיימת עליו, או שהוא מרגיש מאויים בגלל שראה שאתה נושא נשק. אפילו אם לא אמרת כלום בנושא. זה מאד מטריד אותי.
4. להימנע מחטיפת נשק
4 הסיבות שמניתי למעלה לא משנות צביון בעט טיול שטח או ביום חם מאד.
איך אני מסליק:
הולך עם חולצה גדולה בשתי מידות. מכניס למכנסיים ומוציא שזה כמו בלון.
אני לא מת על זה, לפני שהיה לי אקדח גדול, בחיים לא הכנסתי חולצה למכנסיים.
אבל התרגלתי.
חלק מההסלקה היא דרך ההתנהגות. יש תנוחות שמאד קשה להסתיר בהן את הנשק, ולכן צריך להיות תמיד מודע, ולהמנע מהן.
עד לפני כמה חודשים, הלכתי עם הנשק בשעה 4. ובאותה תקופה התחלתי לנסוע הרבה באופניים, ושמתי לב שמאד קשה לי להסליק את הקת , עד שקיבלתי הערה במטווח למה אני לא נושא את הנשק יותר קדימה מ-4. ואחרי שחשבתי על כך, ניסיתי את שעה 3 על מנת לפתור את בעיית האופניים.
הרבה יותר טוב. התרגלתי. אם אני מתכופף, או נוסע כפוף באופניים אין שום בליטה.
אין 100% אבל צריך להתאמץ.
1. יסמנו אותי ואת ביתי לגנבת נשק
2. גורם הפתעה
3. מישהו יכל לומר לאחר ויכוח שאיימת עליו, או שהוא מרגיש מאויים בגלל שראה שאתה נושא נשק. אפילו אם לא אמרת כלום בנושא. זה מאד מטריד אותי.
4. להימנע מחטיפת נשק
4 הסיבות שמניתי למעלה לא משנות צביון בעט טיול שטח או ביום חם מאד.
איך אני מסליק:
הולך עם חולצה גדולה בשתי מידות. מכניס למכנסיים ומוציא שזה כמו בלון.
אני לא מת על זה, לפני שהיה לי אקדח גדול, בחיים לא הכנסתי חולצה למכנסיים.
אבל התרגלתי.
חלק מההסלקה היא דרך ההתנהגות. יש תנוחות שמאד קשה להסתיר בהן את הנשק, ולכן צריך להיות תמיד מודע, ולהמנע מהן.
עד לפני כמה חודשים, הלכתי עם הנשק בשעה 4. ובאותה תקופה התחלתי לנסוע הרבה באופניים, ושמתי לב שמאד קשה לי להסליק את הקת , עד שקיבלתי הערה במטווח למה אני לא נושא את הנשק יותר קדימה מ-4. ואחרי שחשבתי על כך, ניסיתי את שעה 3 על מנת לפתור את בעיית האופניים.
הרבה יותר טוב. התרגלתי. אם אני מתכופף, או נוסע כפוף באופניים אין שום בליטה.
אין 100% אבל צריך להתאמץ.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד