shield או טאורוס מילניום
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: shield או טאורוס מילניום
איני מתימר להבין בכל סוגי האקדחים. איני מכיר את הסיג p365. כבעלים של גלוק 43, שגם נוהג להתאמן בתדירות גבוהה, ונושא אותו 24/7, יכול להעיד: אקדח אמין ביותר, קל לאחזקה וניקוי. קל להסלקה. עם תוספות האפטר מרקט השונות יעיל יותר, וכאן כל אחד לפי בחירתו וצרכיו. בחרתי בכלי, מכיון שעבודתי עם קהל , מצריכה הסלקה מליאה ונוחה. לא מצטער לרגע על הבחירה. מסכים לחלוטין עם רועי 357, וכן ממליץ, לכל אחד שיש כלי מסוג זה, להתאמן ולהתרגל אליו, זה למעשה לכל בעל נשק.
- סליקאי ארד
לפני כמה חודשים הייתה לי התלבטות, האם לקנות שילד או 43.
אז יריתי בשלושתם:
שילד "רגיל מקופסה"
שילד עם הדק אפקס
גלוק 43 עם קונקטור מינוס
פשוט לא התחברתי לשילד, לא לאחיזה ולא להדק, כולל אפקס. אולי אני כבר "מקולקל" אחרי כל כך הרבה אימונים עם גלוק, אבל זה מה שהיה לי הכי נוח.
אז יריתי בשלושתם:
שילד "רגיל מקופסה"
שילד עם הדק אפקס
גלוק 43 עם קונקטור מינוס
פשוט לא התחברתי לשילד, לא לאחיזה ולא להדק, כולל אפקס. אולי אני כבר "מקולקל" אחרי כל כך הרבה אימונים עם גלוק, אבל זה מה שהיה לי הכי נוח.
- סליקאי טיטניום
carver כתב:התעלמת מהפרט הכי חשוב, שבזיג 10 כדורים במחסנית ובשילד 7.
קארוור,
בנוגע לשאלתך על הזיג P365, לא הצלחתי לכתוב לך בפרטי, דהיינו אני מקבל הודעות אבל לא מצליח להוציא תשובה והן נתקעות לי בדואר היוצא.
לפיכך אעלה את התרשמותי מהאקדח הזה על הכתב. אם תרצה נסה לשלוח לי את הנייד שלח בפרטי ואתקשר.
התעניינתי בזיג החדש מייד כשיצא, מפני שלדעתי הוא מצליח "לרבע את המעגל", דהיינו אקדח בגודל של גלוק 43 עם קיבולת של 10 כדורים במחסנית, לכאורה מה עוד אפשר לבקש.
אני נושא נשק יום יום בהסלקה עמוקה מסיבות הקשורות בעבודה, ולכן כל גרם במשקל חשוב לי, וכל מילימטר רוחב, לאו דווקא בסדר הזה. חשוב לי גם קת קצרה להפחתת הבליטה מהביגוד. הזיג P365 (על הנייר) תפור על הצרכים שלי.
גם אני הוטרדתי מהבעיות עליהן דווח בעיתונות האמריקאית בנוגע לזיג, בוא נראה אם אני זוכר את הכל:
1. אי-חזרת המחלק למקומו (תוקן)
2. נפילת כוונות (הוחלפו בכל האקדחים)
3. מחלק לא נתפס בעצר מחלק (כנראה בעיה פיזית של קוטן האקדח ו/או מיקום עצר המחלק, כלומר זה המצב וצריך לשים לב היכן האצבעות)
4. נוקרים שנשברו (תקלה באצווה ספציפית, התכן של הנוקרים שונה כיום)
5. קפיצי הדק באקדחים מסויימים ששורטים את המחסניות - סימן מטרים לתקלה - ולבסוף נופלים ומשביתים את פעולת ההדק (לא יודע מה סטטוס הטיפול בתקלה כיום)
6. בכל האקדחים, כולל זה שיריתי בו, ניכרת גרירת נוקר ארוכה ועמוקה על פני הפיקות של התרמילים (אני לא מבין גדול אבל אני לא בטוח שזו בעיה קשה, כלומר הנוקר קשה והפיקה רכה, אבל יש החושבים שזהו עומס מיותר על הנוקר שברבות הימים ישבור אותו).
ולמרות הכל, לא נרתעתי, כי די ברור לי שהאקדח הזה ישופר ויתוקן - הפוטנציאל שלו פשוט עצום, בייחוד עבור אנשים כמוני שלא חוששים מרתע של אקדח קטן, תמורת היתרון של יכולת הסלקה עמוקה ובנוסף קיבולת הגיונית של כדורים במחסנית.
בסופו של דבר, לאחר שיריתי בו, החלטתי להשאר עם האקדח הקיים שלי, ואסביר למה:
*חשוב תמיד לזכור שכל אקדח מספק חוויה אינדיבידואלית לגמרי, מה שמתאים לי לא בהכרח יתאים לך וכו'. בקיצור אי אפשר להחליט על קניית אקדח רק על סמך הנתונים שלו על הנייר.
*במקרה שלי, הזיג החדש לא מספק לי את השלמות באחיזה שהאקדח הקיים שלי נותן לי. כלומר, יריתי בו לצד האקדח שלי - כמה פעמים כדי לאפשר לי להתרגל אליו - והחוויה האישית שלי היתה פחות טובה עם הזיג. לא חווייה רעה חלילה, אבל לא משתווה לקשר הארגונומי שיש לי עם האקדח הקיים שלי. והתוצאות על הנייר בהתאם - ממש לא רעות, אבל לא ריכוז יפה כמו שאני משיג עם שלי.
*ממש רציתי את היתרונות של הזיג - קל יותר, קטן יותר ומכיל יותר, אבל, לפחות במקרה שלי, הארגונומיה מנצחת.
*לא נרתעתי מכל התקלות עליהן דווח. צריך לזכור שפעם לא היו פורומים, ולא כל תקלה הפכה לנחלת הכלל. כיום נוצר רושם שרק האקדח הזה מלא תקלות, אבל זה לא מדוייק, פשוט המדיה החברתית מייצרת תיבת תהודה לכל תקלה מינורית ונוצר רושם מטעה. אני די בטוח שאם תקנה זיג חדש, הוא יהיה בסדר גמור, כמו אצל רוב רוכשיו. הסיכוי שדווקא מול מחבל האקדח יחליט לעשות לך צרות, הוא עוד יותר קטן מהסיכוי שתפגוש אי פעם מחבל במצב שיאפשר לך לשלוף ולירות בלי חשש של פגיעה בחפים מפשע וכו'. כלומר, סביר יותר שגם אם תתגלה תקלה, היא תתגלה באימון, ואז ניתן יהיה לתקן אותה.
זה בערך מסכם את החוויה האישית שלי עם הזיג P365. מציע שתלך ותירה בו, יש המוני אנשים שהאקדח פשוט תפור עליהם, נוח להם ומתאים להם. מאחל לך מכל הלב שיתאים לך, כי אם כן, האקדח הזה הוא בוננזה אמיתית בעיני.
סליחה שיצאתי מתחומי השרשור, אבל אולי המידע שהעליתי כן רלוונטי לכמה גולשים כאן.
- תרמתי למען הסליק
נתת את המידע והדיעה מהסוג שהכי תרם כאן (לטעמי). רק שים לב שלפעמים יש כימיה 'נרכשת', ועצם העובדה שהתרגלת לאקדח הנוכחי שלך עשויה להתפרש בטעות כארגונומיה יותר טובה, או יותר מתאימה עבורך. ייתכן שזה משהו משתנה.
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
ל365 היו ועדיין יש בעיות...
לדעתי יקח זמן לתקן אותך
וגם איכות החומרים לא מהגבוהות בשוק
לדעתי יש אופציות טובות יותר
אמינות זה הדבר הכי חושב והאקדח הזה כרגע לא מהמצטיינים
אולי בעתיד יהיה דגם 2 (כמו שעשו בסמיט) ואז יהיה על מה לדבר
כרגע יש פה כמה בעיות בתכנון וזה לא דבר פשוט...
לדעתי יקח זמן לתקן אותך
וגם איכות החומרים לא מהגבוהות בשוק
לדעתי יש אופציות טובות יותר
אמינות זה הדבר הכי חושב והאקדח הזה כרגע לא מהמצטיינים
אולי בעתיד יהיה דגם 2 (כמו שעשו בסמיט) ואז יהיה על מה לדבר
כרגע יש פה כמה בעיות בתכנון וזה לא דבר פשוט...
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד