Shield 380 EZ - בעיה (כדור אחרון במחסנית)
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: Shield 380 EZ - בעיה (כדור אחרון במחסנית)
23933 כתב:יכולת לירות מטח מקובץ במהירות יחסית - משום שרתע חלש יותר עוזר לירי מהיר יותר.
טעות
עמידה ואחיזה נכונה(מלחציים של אגוז) הם אלו שגורמים לחזרה מהירה לתמונת כוונות וייצוב הקנה לאותו מצב קודם הירי וממילא ירי מהיר לאותה נקודה .
ומתוך נסיון חד משמעי זה עובד (באימון אחד על אחד עם אבישי פינדיס )
מכל מלמדי השכלתי... תודה על התגובות.
אני אכן נוטה להישאר עם 19X9 ועל כן אשאר בשלב הזה עם הגלוק 26 ואתחיל להתאמן יותר בתקווה שזה יעזור לי להתחבר טוב יותר לאקדח. את נושא החלפת האקדח אבחן שוב לאחר תקופת אימון.
בברכת חג שמח

הכל עובד כשמתאמנים נכון ובתדירות, אבל בעולם האמיתי בו חיים 99% מנושאי הנשק , אלו שיש להם חיים מלבד העיסוק הבלתי פוסק בירי - ל 380 יתרון משמעותי מבחינת היכולת לייצר מקבץ מהיר למטרה הרצויה.
פחות אנרגיה בפגיעה - נכון , אבל גם משמעותית פחות רעש ופחות אימפקט על היורה = פחות סבירות לפלינץ׳ בכדור השני . לא לשכוח שבהתקלה ספונטנית באמצע החיים אנחנו לא במוד מטווח, לא מוכנים, לא מצויידים באמצעי הגנה על העיניים והאזניים, לא חמים גם אם רק השבוע התאמנו. כולנו נסכים כנראה שראש בראש - פגיעה מהחזק היא יותר אפקטיבית, אבל מה עם שתי פגיעות מול אחת ? מה עם נזק משני ?
כשלא גרים במטווח, אז גם מחיר תחמושת לא באמת משנה.
פחות אנרגיה בפגיעה - נכון , אבל גם משמעותית פחות רעש ופחות אימפקט על היורה = פחות סבירות לפלינץ׳ בכדור השני . לא לשכוח שבהתקלה ספונטנית באמצע החיים אנחנו לא במוד מטווח, לא מוכנים, לא מצויידים באמצעי הגנה על העיניים והאזניים, לא חמים גם אם רק השבוע התאמנו. כולנו נסכים כנראה שראש בראש - פגיעה מהחזק היא יותר אפקטיבית, אבל מה עם שתי פגיעות מול אחת ? מה עם נזק משני ?
כשלא גרים במטווח, אז גם מחיר תחמושת לא באמת משנה.
- סליקאי טיטניום
נראה לי שרתע (קפיצת הקנה למעלה עם נטיה לאחור ) של 380 קנה קצר ,שווה לרתע של 19x9 קומפקט ומעלה.
אמנם הלחץ מופחת אבל הקנה והצינה קצרים
אמנם הלחץ מופחת אבל הקנה והצינה קצרים
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
- סליקאי זהב
דובר כאן על השוואה בין גרסאות של שילד. גם אם מדובר בגלוק ננסי הייתי מעדיף את ה 42 על ה 43 , וודאי עבור מי שלא מיומן מאד ובכושר.
עם כל הכבוד לקבוצות האימון ולמאמנים הבאמת מעולים, כולל זה שהזכרת (שאני המלצתי לך עליו בחום בזמנו כמדומני). לראייתי, שימוש אזרחי באקדח מוצדק בדיעבד רק במקרה של סכנת חיים מיידית, כלומר בין אם החוקר/ שופט יסכים אתך או לא - אתה חשת בסכנת מוות בסיטואציה בה עשית שימוש באקדח.
אני לא מכיר מסגרת אזרחית שמכינה אותך לירי תחת לחץ כזה, אני לא חושב שרבים מהמתאמנים במסגרות אזרחיות חוו לחץ כזה, גם אם כן לא ברור איך יתפקדו או יגיבו.
אנחנו מתרגלים סדרת פעולות ומצבים שוב ושוב כדי שנוכל לחזור אליהן באופן אינסטינקטיבי, זה עדיף על לא לתרגל אבל לא מבטיח שזה יעבוד ורק מעטים מאד מקרב אלו שכן מתאמנים במסגרות קבועות, עושים את זה בתדירות ששומרת עליהם בכושר ירי מיטבי.
אז להמליץ למישהו להעדיף כלי קשה יותר לשליטה ולפצות על הפער באימון אינטנסיבי - לא שזה בהכרח לא נכון, לדעתי זה פשוט לא ריאלי.
נסיון החיים לימד אותי, שאדם לא יתאמן יותר עם אקדח שהוא יודע שדורש יותר אימון. אדם יתאמן כמה שהוא רוצה ויכול בלי שום קשר בין הדברים. לא נתקלתי במישהו שרכש אקדח ולא ״נשבע״ לעצמו שיתמיד להתאמן, כי זאת המחשבה שעוברת בראש אחרי שהתחלת אימון מהוסס ועם כדורים מפוזרים וסיימת אותו במצב טוב יותר, בפועל החיים קורים והפעם הבאה שיגיע לאימון יהיה כשיכריחו אותו. הביצועים של כל יורה ללא יוצא מהכלל, יהיו טובים יותר עם תחמושת בעוצמה נמוכה משמעותית. אצל אבישי פינדיס זה יתבטא בכמה מאיות בספליט (מדדתי לו) ואצל אזרח נושא נשק ממוצע זה יתבטא בשניות ובמספר כדורים במטרה.
עם כל הכבוד לקבוצות האימון ולמאמנים הבאמת מעולים, כולל זה שהזכרת (שאני המלצתי לך עליו בחום בזמנו כמדומני). לראייתי, שימוש אזרחי באקדח מוצדק בדיעבד רק במקרה של סכנת חיים מיידית, כלומר בין אם החוקר/ שופט יסכים אתך או לא - אתה חשת בסכנת מוות בסיטואציה בה עשית שימוש באקדח.
אני לא מכיר מסגרת אזרחית שמכינה אותך לירי תחת לחץ כזה, אני לא חושב שרבים מהמתאמנים במסגרות אזרחיות חוו לחץ כזה, גם אם כן לא ברור איך יתפקדו או יגיבו.
אנחנו מתרגלים סדרת פעולות ומצבים שוב ושוב כדי שנוכל לחזור אליהן באופן אינסטינקטיבי, זה עדיף על לא לתרגל אבל לא מבטיח שזה יעבוד ורק מעטים מאד מקרב אלו שכן מתאמנים במסגרות קבועות, עושים את זה בתדירות ששומרת עליהם בכושר ירי מיטבי.
אז להמליץ למישהו להעדיף כלי קשה יותר לשליטה ולפצות על הפער באימון אינטנסיבי - לא שזה בהכרח לא נכון, לדעתי זה פשוט לא ריאלי.
נסיון החיים לימד אותי, שאדם לא יתאמן יותר עם אקדח שהוא יודע שדורש יותר אימון. אדם יתאמן כמה שהוא רוצה ויכול בלי שום קשר בין הדברים. לא נתקלתי במישהו שרכש אקדח ולא ״נשבע״ לעצמו שיתמיד להתאמן, כי זאת המחשבה שעוברת בראש אחרי שהתחלת אימון מהוסס ועם כדורים מפוזרים וסיימת אותו במצב טוב יותר, בפועל החיים קורים והפעם הבאה שיגיע לאימון יהיה כשיכריחו אותו. הביצועים של כל יורה ללא יוצא מהכלל, יהיו טובים יותר עם תחמושת בעוצמה נמוכה משמעותית. אצל אבישי פינדיס זה יתבטא בכמה מאיות בספליט (מדדתי לו) ואצל אזרח נושא נשק ממוצע זה יתבטא בשניות ובמספר כדורים במטרה.
- סליקאי טיטניום
יש לי חבר שהיה לו בעבר 26 והיה לו זוועה איתו,
לבסוף היום הוא עם סמית 9c דור ראשון ודי מרוצה (יחסית לסטרייקר פולימרי)
וכפי שנאמר הוא זוכה כאן לתמיכת יבואן חזק,
תמדוד אותו על האצבעות והמותן שלך, ונסה לירות.
למעשה זה כמו שילד, רק דו-טורי, כך שהאחיזה אמורה להיות טובה יותר.
אמורה זו מילת מפתח... תנסה.
https://www.smith-wesson.com/firearms/mp-9c-compact
לבסוף היום הוא עם סמית 9c דור ראשון ודי מרוצה (יחסית לסטרייקר פולימרי)
וכפי שנאמר הוא זוכה כאן לתמיכת יבואן חזק,
תמדוד אותו על האצבעות והמותן שלך, ונסה לירות.
למעשה זה כמו שילד, רק דו-טורי, כך שהאחיזה אמורה להיות טובה יותר.
אמורה זו מילת מפתח... תנסה.
https://www.smith-wesson.com/firearms/mp-9c-compact
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
ניר ל כתב:....
נסיון החיים לימד אותי, שאדם לא יתאמן יותר עם אקדח שהוא יודע שדורש יותר אימון. אדם יתאמן כמה שהוא רוצה ויכול בלי שום קשר בין הדברים. לא נתקלתי במישהו שרכש אקדח ולא ״נשבע״ לעצמו שיתמיד להתאמן, כי זאת המחשבה שעוברת בראש אחרי שהתחלת אימון מהוסס ועם כדורים מפוזרים וסיימת אותו במצב טוב יותר, בפועל החיים קורים והפעם הבאה שיגיע לאימון יהיה כשיכריחו אותו...
מסכים מאוד עם נושא האימון
הרצון להתאמן לעומת להיות ריאלי
גדעון מצגר כתב:kartofale כתב:חג שמח,
אני בתהליך בדיקות לאקדח הבא שלי ובערב החג הייתי המטווח בכפר סבא ובין היתר בחנתי את ה-Shield 380 EZ.
ראיתי במבחנים שנעשו בחו"ל שיש בעיה שהזנת כדור אחרון לא מצליחה והכדור נשאר זקור ותפוס ע"י המחלק בפתח הפליטה.
כיוון שהמבחן שאני ראיתי היה במאי 2018 - https://www.youtube.com/watch?v=eXfmlh27iY0 והייתי בטוח שהבעיה סודרה ע"י סמית' אנד ווסון...
יריתי באקדח חדש, ישר מהקופסה, עם מחסניות חדשות, להפתעתי כבר במחסנית הראשונה מיד חוויתי את התקלה. מדריך הירי שהיה איתי בדק עוד מספר פעמים (גם במחסנית השנייה) וחווה את אותה הבעיה שוב ושוב.
האקדח נהדר, עם הדק טוב יחסית וקל מאד לירי ולנשיאה אבל תקלה כזאת היא חמורה מדי.
האם יש כאן חברים שמכירים את הבעיה ואולי התגברו עליה (קפיץ מחסנית שונה?).
בברכה,
איתן
כיוון שלפני שבוע++ רכשתי את השילד 9X19 ואכן במחסנית שצריכה להכיל 8 כדורים היה קשה מאוד לדחוס את הכדור השמיני .וזה מה שגורם לדעתי לבעיית הכדור הראשון להזנה לקנה. ולא האחרון כמו שאתה אולי כותב בסדר הפוך.במבחן הירי שלפני הרכישה לא שמתי לב לעניין הזנת המחסנית במספר הכדורים שאמורה המחסנית להכיל .עכשיו אורו עיניי ואבדוק זאת כבר מחר.
לגבי טעינה קשה של הכדור האחרון במחסנית השילד - נסה עם טוען מחסניות דוגמת הuplula. קל ומהיר משמעותית מטעינה ידנית
מגיב על מה שאני יודע, או חושב שאני יודע.
M&P Shield
M&P Shield
אני מסכים איתך לגמרי.
ואני אוסיף שלכל כלי יש את היעוד שלו.
היעוד של סאב קומפקט הוא אקדח גיבוי לטווחים מאד קצרים. זו הייתה כוונת המשורר.
כל נסיון להתאים אותו למתארים שמיועדים לאקדח שירות פשוט חוטא למטרה שלשמה נועד.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
הוא מתאר מצב של בעיה בהזנת הכדור האחרון במחסנית לבית הבליעה ,לא בעיה במילוי המחסנית .
נשמע לי שזה קשור לבעיה שדווחה בזמנו של שבירת הקפיץ בתוך המחסנית .
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב:הוא מתאר מצב של בעיה בהזנת הכדור האחרון במחסנית לבית הבליעה ,לא בעיה במילוי המחסנית .
במקרה שחוויתי, הקפיץ לא נשבר במחסנית.
המשכנו לנסות שוב באותה המחסנית וגם במחסנית השניה, ואותה הבעיה שבה וחזרה על עצמה...
אחרי החג, אנסה ליצור קשר עם לירן מלהב (כפי שהמליצו קודם) ואבדוק איתו את הנושא.
שוב תודה לכולם

Amstel כתב:גדעון מצגר כתב:kartofale כתב:חג שמח,
אני בתהליך בדיקות לאקדח הבא שלי ובערב החג הייתי המטווח בכפר סבא ובין היתר בחנתי את ה-Shield 380 EZ.
ראיתי במבחנים שנעשו בחו"ל שיש בעיה שהזנת כדור אחרון לא מצליחה והכדור נשאר זקור ותפוס ע"י המחלק בפתח הפליטה.
כיוון שהמבחן שאני ראיתי היה במאי 2018 - https://www.youtube.com/watch?v=eXfmlh27iY0 והייתי בטוח שהבעיה סודרה ע"י סמית' אנד ווסון...
יריתי באקדח חדש, ישר מהקופסה, עם מחסניות חדשות, להפתעתי כבר במחסנית הראשונה מיד חוויתי את התקלה. מדריך הירי שהיה איתי בדק עוד מספר פעמים (גם במחסנית השנייה) וחווה את אותה הבעיה שוב ושוב.
האקדח נהדר, עם הדק טוב יחסית וקל מאד לירי ולנשיאה אבל תקלה כזאת היא חמורה מדי.
האם יש כאן חברים שמכירים את הבעיה ואולי התגברו עליה (קפיץ מחסנית שונה?).
בברכה,
איתן
כיוון שלפני שבוע++ רכשתי את השילד 9X19 ואכן במחסנית שצריכה להכיל 8 כדורים היה קשה מאוד לדחוס את הכדור השמיני .וזה מה שגורם לדעתי לבעיית הכדור הראשון להזנה לקנה. ולא האחרון כמו שאתה אולי כותב בסדר הפוך.במבחן הירי שלפני הרכישה לא שמתי לב לעניין הזנת המחסנית במספר הכדורים שאמורה המחסנית להכיל .עכשיו אורו עיניי ואבדוק זאת כבר מחר.
לגבי טעינה קשה של הכדור האחרון במחסנית השילד - נסה עם טוען מחסניות דוגמת הuplula. קל ומהיר משמעותית מטעינה ידנית
אני אכן בדרך לקניית טוען המחסנית המתאים. יריתי אמש עם האקדח
כמות של 100 כדור לא נתקלתי בבעיה הנ'ל הצינה החליקה יפה מאוד האקדח עבד כמו שכתוב בספרים.כולל המחסניות שנטענו קשה בכדור האחרון.חוץ מפספוס שלי אולי בגלל ידיי הרועדות .המקבץ לבול סטה לי מפעם האחרונה שהכנסתי מקבץ של 1-ס'מ עד כמה שאני זוכר .הפעם סטיתי בחצי ס'מ כלומר סנטימטר וחצי לבול ואני מאשים בכך קודם כל את עצמי ואחר כך את הקפה של הבוקר שכובדתי בו בקפה שאסור לי לשתות אבל אינני יכול בלעדיו ..בפרט כשהוא מהביל בשעות הבוקר המוקדמות במשרד המטווח וריחו משגע את השכל ואת הריריות.רק בריאות חברים
- סליקאי כסף
kartofale כתב:ניר ל כתב:הוא מתאר מצב של בעיה בהזנת הכדור האחרון במחסנית לבית הבליעה ,לא בעיה במילוי המחסנית .
במקרה שחוויתי, הקפיץ לא נשבר במחסנית.
המשכנו לנסות שוב באותה המחסנית וגם במחסנית השניה, ואותה הבעיה שבה וחזרה על עצמה...
אחרי החג, אנסה ליצור קשר עם לירן מלהב (כפי שהמליצו קודם) ואבדוק איתו את הנושא.
שוב תודה לכולם %3
קרה לי גם עם שילד רגיל (לא ה-EZ). התחיל במחסנית קשה לטעינה (כבר מהקופסה). תפתח את המחסנית (קלי קלות תראה ווידאוס) - אם הקפיץ ככה כמו בקישור:
https://www.northeastshooters.com/xen/threads/s-w-shield-magazine-spring-problem.311934/
זו עשוייה להיות הבעיה שלך. טענות שונות של בעיה ב-BATCH עלו. בכל מקרה, הקפיץ הוחלף והבעיה לא נישנתה.
אני כמובן לא סומך יותר על הקפיצים שלהם - משתמש ב-MAGGUTS ומרוצה בינתיים. להגינות אומר לך שאני לא יורה המון. אבל אפשר להרגיש בטעינה ובפליטה ידנית של כדורים שהמחסנית עובדת כצפוי.
אתה יכול גם לנסות להשיג קפיצים של Wolff -
https://www.gunsprings.com/Semi-Auto%20 ... D58/dID440
לא ראיתי ביקורת שלא מהללת. שוב, אין לי ספציפית נסיון איתם. כן יש לי כאמור נסיון רע עם הקפיצים out-of-the-box של SW.
- סליקאי ארד
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד