פגם בתחמושת מסוג סקורפיו
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: פגם בתחמושת מסוג סקורפיו
כדי להמשיך את סיפור התחמושת הזו - קיבלתי את הסרטונים מפותח הפוסט, נשארו לי כמה קופסאות כאלו במלאי וניסיתי גם אני ללחוץ על הקליע עם האצבע - אכן בלחץ אצבע הוא נדחס למעמקי התרמיל עד שנעצר על אבק השריפה. היום התחמושת הזו כולל הכדורים הדחוסים ( הפסקתי אחרי דגימת שניים- שלושה למרות שזה משעשע כמו לפוצץ פצפצים) - מצאה את דרכה לחומת המפגע של מטווח רחובות.
חסכת ממני אשלייה של תחמושת איכותית במחסניות ...
חסכת ממני אשלייה של תחמושת איכותית במחסניות ...
- סליקאי טיטניום
בעבר קראתי וצפיתי בהסברים בנוגע לחלל הריק שנשאר בתא השריפה - שזה משפיע על סדר ההצתה של גרגירי אבק השריפה ועלול להיות הבדל משמעותי בלחץ אם כמות גדולה יותר הוצתה בבת אחת (נניח אפילו כמות קטנה יותר שמשאירה חלל גדול וניצתת בבת אחת כי שטח הפנים החשוף לניצוץ הוא יותר גדול וכו׳ ) .
אני לא יכול להגיד שמרגיש הבדל כלשהו כך או כך, בטח שלא הייתי משתמש בתחמושת כזו לכוננות ולו בשל החשש לחדירת לחות. היא אגב לא נדחסת במהלך הטעינה באקדחים שלי לפחות.
אני לא יכול להגיד שמרגיש הבדל כלשהו כך או כך, בטח שלא הייתי משתמש בתחמושת כזו לכוננות ולו בשל החשש לחדירת לחות. היא אגב לא נדחסת במהלך הטעינה באקדחים שלי לפחות.
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב: בטח שלא הייתי משתמש בתחמושת כזו לכוננות ולו בשל החשש לחדירת לחות. היא אגב לא נדחסת במהלך הטעינה באקדחים שלי לפחות.
אני לא הייתי משתמש בתחמושת כזו לא לאימונים ולא לכוננות לא רק בגלל חדירת לחות אלא כי היא לא אמינה בעליל.
1. בעיה של "קליע זוחל" יכולה לגרום לבעיות הזנה כי היא משנה את האורך הכולל של הכדור. דרך אגב כמו שקליע יכול לזחול פנימה הוא יכול לזחול החוצה.
2. זה לא בריא לקנה לירות כדור קצר יותר מהתקן.
3. מבחינתי יצרן כזה לא אמין. אם בקרת האיכות שלו כל כך ירודה יש מצב שלתוך הקופסאות יכולה להסתנן תחמושת עם כמות כפולה של אבשר מהתקן או כמות פחותה.
שני המקרים מסוכנים באותה מידה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
אני יכול לשלוח לך תמונות של כל מני כדורים מעוותים וקרועים שנתקלתי בהם מתוך קופסאות תחמושת כאלו ואחרות, הרבה ווינצ׳סטר לבן אגב באופן יחסי לסוגי התחמושת שאני יורה בשנים האחרונות.
הפעמים הספורות שראיתי קנים מתנפחים היו כנראה תוצאה של סקוויב ולא של תחמושת בלחץ גבוה.
אי אפשר לדעת איזו סדרה פסולה או פגומה קנה סוחר כלשהו בזול והפיץ במחיר מלא, גם אם זה מיצרן מוכר שיש לנו איתו נסיון רב.
אני יורה מאקדח זול (כיום) שאין שום סיבה שאאכיל אותו בתחמושת פרימיום ובטח שלא אזרוק תחמושת בשווי חצי מהעלות שלו. כשאעבור לאקדחים בשווי עשרות אלפים אם בכלל, זה יהיה שיקול חשוב.
הפעמים הספורות שראיתי קנים מתנפחים היו כנראה תוצאה של סקוויב ולא של תחמושת בלחץ גבוה.
אי אפשר לדעת איזו סדרה פסולה או פגומה קנה סוחר כלשהו בזול והפיץ במחיר מלא, גם אם זה מיצרן מוכר שיש לנו איתו נסיון רב.
אני יורה מאקדח זול (כיום) שאין שום סיבה שאאכיל אותו בתחמושת פרימיום ובטח שלא אזרוק תחמושת בשווי חצי מהעלות שלו. כשאעבור לאקדחים בשווי עשרות אלפים אם בכלל, זה יהיה שיקול חשוב.
- סליקאי טיטניום
תחמושת בלחץ גבוה מדי יכולה לפוצץ את הנשק לחתיכות. ביחוד גלוק שחלק גדול מהתרמיל לא נתמך על ידי בית הבליעה וקירות בית הבליעה דקים יחסית.
לא מכיר אף אחד שנפצע או נפגע מכזה אירוע, אבל בהחלט לא נעים.
בנוסף.
אני לא יודע באיזה תבחין הנשק שלך.
אבל במה שהיה פעם תבחין משמר, השחתה מוחלטת של נשק גוררת התחלה של תהליך רישוי מאפס.
זה לא שאני לא יכול לגרד איזה תבחין שאני אעמוד בו, אבל זה חתיכת טירטור.
גם לי אם היה לי נשק שעולה עשרות אלפי שקלים לא הייתי מאכיל אותו בתחמושת פרמיום.
בעיני תחמושת אימונים צריכה להיות תחמושת זולה. לא תחמושת פגומה ובטח שלא כזו שמסכנת את הנשק והיורה.
על אחת כמה וכמה שהחרא הזה שמוכרים לנו פה בכלל לא זול.
א.
לא מכיר אף אחד שנפצע או נפגע מכזה אירוע, אבל בהחלט לא נעים.
בנוסף.
אני לא יודע באיזה תבחין הנשק שלך.
אבל במה שהיה פעם תבחין משמר, השחתה מוחלטת של נשק גוררת התחלה של תהליך רישוי מאפס.
זה לא שאני לא יכול לגרד איזה תבחין שאני אעמוד בו, אבל זה חתיכת טירטור.
גם לי אם היה לי נשק שעולה עשרות אלפי שקלים לא הייתי מאכיל אותו בתחמושת פרמיום.
בעיני תחמושת אימונים צריכה להיות תחמושת זולה. לא תחמושת פגומה ובטח שלא כזו שמסכנת את הנשק והיורה.
על אחת כמה וכמה שהחרא הזה שמוכרים לנו פה בכלל לא זול.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
איפה קראת שהשבתת אקדח גוררת איבוד רשיון ״תוקף הוראת מעבר״ ?
זה היה קיים בתקופת אהרונוביץ׳ וזו הייתה הסיבה שהצטרפתי לירי מעשי, היום לא צריכה להיות בעיה להחליף גם מפתח שבדי עם רשיון לאקדח חדש. אוי לנו אם לא .
זה היה קיים בתקופת אהרונוביץ׳ וזו הייתה הסיבה שהצטרפתי לירי מעשי, היום לא צריכה להיות בעיה להחליף גם מפתח שבדי עם רשיון לאקדח חדש. אוי לנו אם לא .
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב:איפה קראת שהשבתת אקדח גוררת איבוד רשיון ״תוקף הוראת מעבר״ ?
במדינת ישראל רשיון נשק צמוד למסט"ב של כלי ספציפי.
זה לא רשיון גנרי כמו רשיון נהיגה.
לכן אם הכלי אבד/נגנב/נשמד - הלך איתו גם הרשיון.
זה הבסיס המשפטי.
לגבי שני המקרים הראשונים - די ברור לי מה קורה.
לגבי המקרה השלישי (השמדה), אין לי שום מידע ואני לא רוצה להיות זה שיעמיד את זה לנסיון.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
קרוב לשלוש שנים ב-IDPA כל יום שישי בממוצע 2000 כדור כל אימון (לכולם) של מגטק 115 ג' הרגיל , משהו כמו 60,000 כדורים ומה שזכור לי פעם אחת כדור 9/19 קצת יותר ארוך משהו כמו 9/20 ופעם אחת כדור עם פיקה קשה לנקירה ואולי עוד 2 מיקרים שלא כ"כ זכורים לי מה הייתה הבעיה, ס"ה מגטק הוכחו כאמינים וגם זולים אז מה העניין לרכוש כדורים של חברה אחרת?
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
- סליקאי זהב
שום עניין, אתה רוכש את מה שמוכרים לך במטווח. לי יצא לרכוש את התחמושת המדוברת מאד בזול, אחרי שהקונה המקורי הבין שמכרו לו ברווז, תכלס היא עשתה את העבודה בתור תחמושת אימונים.
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב:תכלס היא עשתה את העבודה בתור תחמושת אימונים.
בתכלס כל עוד אתה לוחץ על ההדק והקליע יוצא מהקנה הכל בסדר.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
כן.
ואם אתה שומע פוף אז אתה עוצר ובודק שאכן יצא מהקנה .
כשאתה באימון או אפילו תחרות - זה לגיטימי וזה קורה פעם ב... אם אתה באירוע אמת - לא טוב.
במקרה שלי, עלות התחמושת הנצרכת בשנה גבוהה בהרבה מעלות האקדח ואני יורה מעט ביחס לספורטאים פעילים באמת.
ואם אתה שומע פוף אז אתה עוצר ובודק שאכן יצא מהקנה .
כשאתה באימון או אפילו תחרות - זה לגיטימי וזה קורה פעם ב... אם אתה באירוע אמת - לא טוב.
במקרה שלי, עלות התחמושת הנצרכת בשנה גבוהה בהרבה מעלות האקדח ואני יורה מעט ביחס לספורטאים פעילים באמת.
- סליקאי טיטניום
היום יריתי בחידוש באימפריאל 50 כדור של סקורפיו 124 גריין.
נקייה מאד יחסית לסלייר בלו וללא שום מעצורים ותקלות.
לחצתי על הקליעים אף אחד מהם לא זז.
א.
נקייה מאד יחסית לסלייר בלו וללא שום מעצורים ותקלות.
לחצתי על הקליעים אף אחד מהם לא זז.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
או שלא לחצת מספיק חזק, או שהיבואן הביא סדרה חדשה שאינה תקולה. בכל מקרה כפי שציינתי, גם אצלי לא היו בעיות בירי של התחמושת הזו ולא שמעתי על מקרה שנגרם נזק עם הסדרה הפגומה.
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב:או שלא לחצת מספיק חזק, או שהיבואן הביא סדרה חדשה שאינה תקולה. בכל מקרה כפי שציינתי, גם אצלי לא היו בעיות בירי של התחמושת הזו ולא שמעתי על מקרה שנגרם נזק עם הסדרה הפגומה.
לחצתי מספיק חזק והקליעים לא זזו.
מה שכן שמתי לב שלא עשו trimming לשפה של התרמילים.
תחמושת סוג ב' לכל הדעות, אבל טובה מספיק לאימונים.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
אכן הסדרות החדשות כבר לא פגומות, ליתר בטחון אני בודק ולא נתקלתי שוב בתופעה הזו, כבר יריתי מאז מאות ואלו אכן כדורים נקיים.
- סליקאי טיטניום
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד