מידע בנוגע למתכונת העברת בעלות באקדח
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
9 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מידע בנוגע למתכונת העברת בעלות באקדח
אודה על קבלת מידע לגבי מתכונת העברת בעלות על נשק. אני מחזיק באקדח 9 מ"מ קצר ועומד לרכוש אקדח מבעליו (יד ראשונה) 9 מ"מ ארוך. מה הפרוצדורה להעברת הבעלות על הנשק? האם די בהסכם בינינו או שצריך לקבל אישור מהמשטרה/משרד הפנים? וכיוצ"ב. בתודה.
- סליקאי ארד
אתה צריך לגשת עם בעל האקדח החדש למשרד הפנים - עם הרשיונות של האקדח ושל בעליו וכן עם רשיונך.
ישנה כעת בעיה מכיוון שאינך יכול להחזיק בשני אקדחים ולכן תיאלץ למכור את זה שברשותך או לוותר עליו לטובת המדינה (להפקידו במשטרה) לפני העברת הבעלות.
כעת - במשרד הפנים, ינפיקו לך רשיון זמני חדש מיד ברגע העברת הבעלות - והנה לך אקדח חדש.
אני רק חושב שתצטרך קודם להציג אישור על מטווח ב - 9 ארוך - את זה תבדוק.
ישנה כעת בעיה מכיוון שאינך יכול להחזיק בשני אקדחים ולכן תיאלץ למכור את זה שברשותך או לוותר עליו לטובת המדינה (להפקידו במשטרה) לפני העברת הבעלות.
כעת - במשרד הפנים, ינפיקו לך רשיון זמני חדש מיד ברגע העברת הבעלות - והנה לך אקדח חדש.
אני רק חושב שתצטרך קודם להציג אישור על מטווח ב - 9 ארוך - את זה תבדוק.
אם שותים... לא צמאים...
דבר ראשון, תבדוק טוב טוב שאתה עדיין עומד בתבחין שבגינו קיבלת רשיון.
בעת ההחלפה משרד הפנים יבדוק זאת ואם אתה כבר לא עומד בו אז הלך הרשיון!!!
נוהל ההחלפה:
1. תגש למטווח ותבצע אימון ירי בקוטר 9 מ"מ רגיל ( כי אתה בעצם משנה קוטר - עולה קוטר), ותבקש אישור ביצוע אימון שיהיה רשום בו קוטר הכלי!
2. תיגש לסוחר נשק תפקיד את הכלי שלך ותקבל עליו שטר מכירה ( הסוחר קונה ממך את הנשק).
3. תבקש ממי שמוכר לך את הנשק שטר קניה ( אתה קונה ממנו את הנשק), גם הוא צריך להפקיד את הנשק אצל סוחר בכדי לקבל שטר כזה.
4. תוריד מהאינטרנט ( אתר משרד הפנים) את הטופס של החלפת כלי יריה, תמלא אותו ( לא לשכוח תמונה!).
5. תכין עותקים של כל הטפסים והמסמכים שיכולים להיות רלוונטיים אפילו בפסיק לעניין ( אתה אף פעם לא יודע מה פקידת הרישוי תירצה הפעם) ותקח אותם עמך.
6. תגיע למשרד הפנים בעיר מגוריך( רצוי מוקדם בבוקר על מנת שלא תיתקע אחרי נציג של חברת שמירה לדוגמא שבא עם תיק של 80 רשיונות של כל העובדים שלו שצריך להזין למחשב ותופס את הפקידה לחצי יום - מנסיון כואב....
) עם כל הטפסים ( כולל רשיון הנשק הנוכחי וחמישים ש"ח עלות הפרוצדורה).
7. אם אתה מגיע למשרד הפנים בנתניה אל תשכח להצדיע למדבקה הסליק בכניסה !
אם אתה בעיר אחרת אז תיקח מדבקה ותדביק!!!
8.פקידת הרישוי תנפיק לך רשיון חדש לשלושה חודשים במהלכם תקבל בדואר רשיון קבוע ( כרטיס מגנטי). כמו כן תקבל אישור לכירת הנשק לאותו סוחר נשק ואישור בשבילו למכור לך את נשקך החדש.
אם עברת את כל זה בשלום, רוץ לך הדילוגים למטווח הקרוב לביתך ותתחיל לשפוך כדורים בצעצוע החדש.
בהצלחה,
ברק.
http://www.forms.gov.il/tfasim/homepage.aspx
באינדקס הנושאים תלחץ על "כלי ירייה" ועבור לעמוד מספר 2 , סעיף מספר 12 .
בעת ההחלפה משרד הפנים יבדוק זאת ואם אתה כבר לא עומד בו אז הלך הרשיון!!!
נוהל ההחלפה:
1. תגש למטווח ותבצע אימון ירי בקוטר 9 מ"מ רגיל ( כי אתה בעצם משנה קוטר - עולה קוטר), ותבקש אישור ביצוע אימון שיהיה רשום בו קוטר הכלי!
2. תיגש לסוחר נשק תפקיד את הכלי שלך ותקבל עליו שטר מכירה ( הסוחר קונה ממך את הנשק).
3. תבקש ממי שמוכר לך את הנשק שטר קניה ( אתה קונה ממנו את הנשק), גם הוא צריך להפקיד את הנשק אצל סוחר בכדי לקבל שטר כזה.
4. תוריד מהאינטרנט ( אתר משרד הפנים) את הטופס של החלפת כלי יריה, תמלא אותו ( לא לשכוח תמונה!).
5. תכין עותקים של כל הטפסים והמסמכים שיכולים להיות רלוונטיים אפילו בפסיק לעניין ( אתה אף פעם לא יודע מה פקידת הרישוי תירצה הפעם) ותקח אותם עמך.
6. תגיע למשרד הפנים בעיר מגוריך( רצוי מוקדם בבוקר על מנת שלא תיתקע אחרי נציג של חברת שמירה לדוגמא שבא עם תיק של 80 רשיונות של כל העובדים שלו שצריך להזין למחשב ותופס את הפקידה לחצי יום - מנסיון כואב....

7. אם אתה מגיע למשרד הפנים בנתניה אל תשכח להצדיע למדבקה הסליק בכניסה !
אם אתה בעיר אחרת אז תיקח מדבקה ותדביק!!!
8.פקידת הרישוי תנפיק לך רשיון חדש לשלושה חודשים במהלכם תקבל בדואר רשיון קבוע ( כרטיס מגנטי). כמו כן תקבל אישור לכירת הנשק לאותו סוחר נשק ואישור בשבילו למכור לך את נשקך החדש.
אם עברת את כל זה בשלום, רוץ לך הדילוגים למטווח הקרוב לביתך ותתחיל לשפוך כדורים בצעצוע החדש.
בהצלחה,
ברק.
http://www.forms.gov.il/tfasim/homepage.aspx
באינדקס הנושאים תלחץ על "כלי ירייה" ועבור לעמוד מספר 2 , סעיף מספר 12 .
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
מי שמעוניין לחסוך את עלות התיווך של סוחר הנשק בעת קניה מאדם פרטי, יכול בהחלט לדלג על הפקדת הכלי הנרכש אצל הסוחר. ניתן להגיע למשרד הפנים, הקונה המוכר האקדח וכל הניירת הנלוות ולקבל רשיון לכלי הנרכש במקום.
אם הקונה מחזיק ברשותו עוד כלי יריה, אזי יצטרך להפקידו קודם להחלפה אצל סוחר נשק ולהביא עמו למשרד הפנים גם את אישור ההפקדה. הרשיון על הכלי המקורי יפוג, אבל עדיין הכלי ישאר בבעלות המקורית. מה זה נותן? עדיף לשלם הפקדה אצל סוחר נשק על הכלי ה"ישן" ולנסות למכור אותו באופן פרטי במחיר טוב יותר ממה שישלם עבורו הסוחר.
נכתב מנסיון שלי ושל עוד כמה:)
אם הקונה מחזיק ברשותו עוד כלי יריה, אזי יצטרך להפקידו קודם להחלפה אצל סוחר נשק ולהביא עמו למשרד הפנים גם את אישור ההפקדה. הרשיון על הכלי המקורי יפוג, אבל עדיין הכלי ישאר בבעלות המקורית. מה זה נותן? עדיף לשלם הפקדה אצל סוחר נשק על הכלי ה"ישן" ולנסות למכור אותו באופן פרטי במחיר טוב יותר ממה שישלם עבורו הסוחר.
נכתב מנסיון שלי ושל עוד כמה:)
היום הוא היום הראשון של שארית חייך!
החלפה מ-9 קצר ל-9 רגיל
לפני 4 ימים החלפתי אקדח מ-9 קצר ל-9 רגיל.
לצורך זה נסעתי למשרד הפנים בכפר-סבא ונאמר לי במפורש שאין צורך (פורמלי)
לטווח ע"מ לקבל רישיון.
לצורך זה נסעתי למשרד הפנים בכפר-סבא ונאמר לי במפורש שאין צורך (פורמלי)
לטווח ע"מ לקבל רישיון.
אני רציני
- סליקאי כסף
9 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד