דומיננטיות בירי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
דומיננטיות בירי
שלום לכולם !
ישנם סוגים של דומיננטיות בגופינו - ידיים, רגליים, עיניים ואולי אפילו נחיריים..
כאשר אדם שהוא דומיננטי ביד ובעין ימין, הוא אוחז את הרובה כאשר יד ימין על ההדק והשמאלית על המתפס, ואדם אשר דומיננטי ביד ובעין שמאל בדיוק להיפך.
מה קורה לאדם שהוא דומיננטי, לדוגמא, ביד ימין ובעין שמאל ?
כיצד הוא אמור לכוון ?
יש לי מספר שאלות בנושא:
-האם מקבלים בצבא אנשים שהם שונים בצדדים (בעין וביד) בתור צלפים ?
-האם ניתן "להרגיל" את אחד מן האיברים לטובת האיבר האחר ? ואם כן, לטובת איזה איבר ?
-כיצד ניתן לבדוק בוודאות את הדומיננטיות של שני האיברים ?
-האם העניין דומה גם בתחום האקדחים ?
מקווה שעוררתי נושא מעניין לדיון.
תודה והמשך יום נעים !
ישנם סוגים של דומיננטיות בגופינו - ידיים, רגליים, עיניים ואולי אפילו נחיריים..
כאשר אדם שהוא דומיננטי ביד ובעין ימין, הוא אוחז את הרובה כאשר יד ימין על ההדק והשמאלית על המתפס, ואדם אשר דומיננטי ביד ובעין שמאל בדיוק להיפך.
מה קורה לאדם שהוא דומיננטי, לדוגמא, ביד ימין ובעין שמאל ?
כיצד הוא אמור לכוון ?
יש לי מספר שאלות בנושא:
-האם מקבלים בצבא אנשים שהם שונים בצדדים (בעין וביד) בתור צלפים ?
-האם ניתן "להרגיל" את אחד מן האיברים לטובת האיבר האחר ? ואם כן, לטובת איזה איבר ?
-כיצד ניתן לבדוק בוודאות את הדומיננטיות של שני האיברים ?
-האם העניין דומה גם בתחום האקדחים ?
מקווה שעוררתי נושא מעניין לדיון.
תודה והמשך יום נעים !
"מה שהיה הוא שיהיה, ומה שנעשה הוא שיעשה, ואין כל חדש תחת השמש." (מגילת קהלת, פרק א', פסוק ט')
שיש דומיננטיות צולבת בין העין והיד, העין היא הקובעת וצריך ללמוד לירות ביד בצד של העין הדומיננטית.
למשל אדם עם עין שמאל דומיננטית שהוא ימני ז"א כותב ביד ימין, יצטרך ללמוד לירות ברובה ביד שמאל (היד שלוחצת על ההדק).
בירי באקדח אפשר אמנם ללפות ביד ימין (או בשתי הידיים כשיד ימין היא הלוחצת על ההדק) ולכוון עם עין שמאל, אבל אז תנוחת הירי מעוותת. עדיף ללמוד לירות ביד שמאל ולקנות אקדח עם ניצרה דו-צדדית (או ללא ניצרה).
אני למשל שמאלי עם עין ימנית דומיננטית ומשתמש עם יד ימין במספריים ומיכשור ניתוחי ויורה בימין אבל ממשיך לכתוב עם היד השמאלית.
מי שרוצה לקרוא יותר על תיקון בעיות ראיה ליורים מוזמן לקרוא כאן וגם כאן
למשל אדם עם עין שמאל דומיננטית שהוא ימני ז"א כותב ביד ימין, יצטרך ללמוד לירות ברובה ביד שמאל (היד שלוחצת על ההדק).
בירי באקדח אפשר אמנם ללפות ביד ימין (או בשתי הידיים כשיד ימין היא הלוחצת על ההדק) ולכוון עם עין שמאל, אבל אז תנוחת הירי מעוותת. עדיף ללמוד לירות ביד שמאל ולקנות אקדח עם ניצרה דו-צדדית (או ללא ניצרה).
אני למשל שמאלי עם עין ימנית דומיננטית ומשתמש עם יד ימין במספריים ומיכשור ניתוחי ויורה בימין אבל ממשיך לכתוב עם היד השמאלית.
מי שרוצה לקרוא יותר על תיקון בעיות ראיה ליורים מוזמן לקרוא כאן וגם כאן
נערך לאחרונה על ידי ArSh בתאריך 03 אוגוסט 2003, 14:13, נערך פעם אחת בסך הכל.
HK PRO ידידי
אין צורך לשנות את היד היורה לפי העין הדומיננטית באקדח פשוט שנה את העמידה לעמידת מוצא כמו בירי מבצעי ותלמד לירות עם שתי עיניים פקוחות באופן טבעי אתה תכוון בעין הדומיננטית אך אתה לעולם לא תדע או תרגיש שהעין הדומיננטית היא שעשתה את ההבדל.
תתחיל להתאמן על יבש בתחילה תגלה שהכוונות נעלמות לך ,ומעת לעת אתה עוצם עין לאחר
שבוע לערך של עבודה על יבש תגלה את ההבדל .יתרון נוסף בירי עם עיניים פקוחות בירי עם עיניים פקוחות אתה מקבל תמונה עם עומק בירי בעין אחת אתה מקבל ראיה כמו בתמונה (ללא עומק כמובן)
לעולם אל תשנה או תלמד לירות ביד הלא דומיננטית כמצב עיקרי ראשית זמן הלמידה יהיה ארוך ומתסכל קשה מאוד ויקר מאוד מבחינת תחמושת ולבסוף תקבל תוצאות מבחינת מהירות רק 80%
מהיד הדומיננטית
תראות ידידי
OLD FOX
אין צורך לשנות את היד היורה לפי העין הדומיננטית באקדח פשוט שנה את העמידה לעמידת מוצא כמו בירי מבצעי ותלמד לירות עם שתי עיניים פקוחות באופן טבעי אתה תכוון בעין הדומיננטית אך אתה לעולם לא תדע או תרגיש שהעין הדומיננטית היא שעשתה את ההבדל.
תתחיל להתאמן על יבש בתחילה תגלה שהכוונות נעלמות לך ,ומעת לעת אתה עוצם עין לאחר
שבוע לערך של עבודה על יבש תגלה את ההבדל .יתרון נוסף בירי עם עיניים פקוחות בירי עם עיניים פקוחות אתה מקבל תמונה עם עומק בירי בעין אחת אתה מקבל ראיה כמו בתמונה (ללא עומק כמובן)
לעולם אל תשנה או תלמד לירות ביד הלא דומיננטית כמצב עיקרי ראשית זמן הלמידה יהיה ארוך ומתסכל קשה מאוד ויקר מאוד מבחינת תחמושת ולבסוף תקבל תוצאות מבחינת מהירות רק 80%
מהיד הדומיננטית
תראות ידידי
OLD FOX
- מדריך ירי מעשי
ùìåí HKPRO.
ëàùø áéöòúé úô÷éã î"ë èéøåðéí áöä"ì ðú÷ìúé øáåú áúåôòä äð"ì.
îä âí ùàðé áàöîé ãåîéððúé áòéï ùîàì åîúô÷ã áöåøä éîðéú
÷åãí ëì î÷áìéí ìöáò àú ëåìí. àôéìå áìé òéï àçú.
àðé éøéúé îð÷"ì ùåðä á\úåê ÷ãé àçéæä éîðéú åùéîåù áòéï ùîàìéú.
àðé îñëéí òí çðï ùìà îåîìõ ìùðåú àçéæä ìäåôëéú, æä âí îáìáì - åéåøä îáåìáì æä îñåëï.
ôùåè úøòä åúøàä ìôé äîøâù åôâéåú.
ùôùåó ðòéí???
ëàùø áéöòúé úô÷éã î"ë èéøåðéí áöä"ì ðú÷ìúé øáåú áúåôòä äð"ì.
îä âí ùàðé áàöîé ãåîéððúé áòéï ùîàì åîúô÷ã áöåøä éîðéú
÷åãí ëì î÷áìéí ìöáò àú ëåìí. àôéìå áìé òéï àçú.
àðé éøéúé îð÷"ì ùåðä á\úåê ÷ãé àçéæä éîðéú åùéîåù áòéï ùîàìéú.
àðé îñëéí òí çðï ùìà îåîìõ ìùðåú àçéæä ìäåôëéú, æä âí îáìáì - åéåøä îáåìáì æä îñåëï.
ôùåè úøòä åúøàä ìôé äîøâù åôâéåú.
ùôùåó ðòéí???
Hindy rusy pchay pchay!!!
עומר,
אצלי הדונימנטיות היא הפוכה וקיצונית- יד יורה ימין ועין דומיננטית שמאל ואין שום אפשרות מצידי לירות ביד שמאל(ממש ממש לא לעניין, ניסיתי
)
מניסיוני העניין מאד מאד פשוט:
בירי בנשק ארוך (M16, גלילון) אין שום בעיה משום שמאפסים את הנשק לכל יורה באופן אישי, לכן אחרי מקבץ של 3-5 חמישה כדורים מאפסים את הנשק ואז הבעיה מתבטלת.
בירי בנשק קצר (אקדח) הבעיה כלל לא קיימת מכיוון שהירי מתבצע ממרכז הגוף ואז אין בעיה לעצום איזו עין שתרצה (אני החלפתי עין מימין לשמאל לפני כמה חודשים בגלל חוסר שביעות רצון מתוצאות הירי) בזמן ירי וממילא ירי אינסטנקטיבי (ירי להגנה) יורים עם שתי עיניים פתוחות ומעל כוונות למרכז הגוף ומה שקובע בירי כזה הם האימונים, אתה אמור "לדקור" את המטרה ולירות ולפגוע גם בעיניים עצומות (ככה היו מתאמנים אצלנו)
ולגבי צה"ל - אם תרצה תתגיס ויח' קרבית, ואם תרצה תוכל להיות צלף (יש מגוון אחר של תכונות שצלף זקוק להן הרבה לפני עניין דומיננטיות העיניים) ואם לא תמיד תוכל להיות בכיתת קלעים, אותם חיילים הנושאים M16 A3.
והכי חשוב, אל תהיה מודאג...
תתגיס ועוד לפני שתתחיל לחשב פז"מ תשתחרר....
אצלי הדונימנטיות היא הפוכה וקיצונית- יד יורה ימין ועין דומיננטית שמאל ואין שום אפשרות מצידי לירות ביד שמאל(ממש ממש לא לעניין, ניסיתי
מניסיוני העניין מאד מאד פשוט:
בירי בנשק ארוך (M16, גלילון) אין שום בעיה משום שמאפסים את הנשק לכל יורה באופן אישי, לכן אחרי מקבץ של 3-5 חמישה כדורים מאפסים את הנשק ואז הבעיה מתבטלת.
בירי בנשק קצר (אקדח) הבעיה כלל לא קיימת מכיוון שהירי מתבצע ממרכז הגוף ואז אין בעיה לעצום איזו עין שתרצה (אני החלפתי עין מימין לשמאל לפני כמה חודשים בגלל חוסר שביעות רצון מתוצאות הירי) בזמן ירי וממילא ירי אינסטנקטיבי (ירי להגנה) יורים עם שתי עיניים פתוחות ומעל כוונות למרכז הגוף ומה שקובע בירי כזה הם האימונים, אתה אמור "לדקור" את המטרה ולירות ולפגוע גם בעיניים עצומות (ככה היו מתאמנים אצלנו)
ולגבי צה"ל - אם תרצה תתגיס ויח' קרבית, ואם תרצה תוכל להיות צלף (יש מגוון אחר של תכונות שצלף זקוק להן הרבה לפני עניין דומיננטיות העיניים) ואם לא תמיד תוכל להיות בכיתת קלעים, אותם חיילים הנושאים M16 A3.
והכי חשוב, אל תהיה מודאג...
תתגיס ועוד לפני שתתחיל לחשב פז"מ תשתחרר....
דרך ארץ קדמא לתורה
קודם כל, תודה לכולם על התשובות הארוכות והמפורטות.
עכשיו, ברצוני להבהיר ולהוסיף מספר פרטים:
1. גם אצלי יש דומיננטיות צולבת, אני מניח שהגעתם למסקנה הזו לבד..
2. צלף כנראה לא אהיה, מכיוון שאין לי ראיית 6-6, משהו שמאוד דרוש לעניין.
3. ברגע הראשון שיריתי באקדח יריתי בשתי הידים. מעולם לא עצמתי עין בעת ירי באקדח.
4. חוץ מלכתוב, אני מבצע את כל שאר הפעולות היום יומיות ביד שמאל. האם זה אמור לפתר משהו ?
5. אחזתי רובה קרבין M7 צ'כי של BB, וגיליתי שהרבה יותר קל עבורי לירות ביד שמאל, למרות שקשה לי להתרגל. האם להמשיך ולנסות להרגיל את עצמי למצב ?
6. יריתי מספר פעמים בבול קרבין. בכל שלוש הפעמים שיריתי בו היו לי מקבצים נהדרים, אך בפעם אחת לא פגעתי במטרה, למרות שדרך הכוונת כיוונתי עליה. האם העניין נגרם כתוצאה מזווית לא מתאימה או שמא בגלל הירי בעין ימין ?
שוב, תודה רבה המשך יום נעים לכולם, עומר.
עכשיו, ברצוני להבהיר ולהוסיף מספר פרטים:
1. גם אצלי יש דומיננטיות צולבת, אני מניח שהגעתם למסקנה הזו לבד..
2. צלף כנראה לא אהיה, מכיוון שאין לי ראיית 6-6, משהו שמאוד דרוש לעניין.
3. ברגע הראשון שיריתי באקדח יריתי בשתי הידים. מעולם לא עצמתי עין בעת ירי באקדח.
4. חוץ מלכתוב, אני מבצע את כל שאר הפעולות היום יומיות ביד שמאל. האם זה אמור לפתר משהו ?
5. אחזתי רובה קרבין M7 צ'כי של BB, וגיליתי שהרבה יותר קל עבורי לירות ביד שמאל, למרות שקשה לי להתרגל. האם להמשיך ולנסות להרגיל את עצמי למצב ?
6. יריתי מספר פעמים בבול קרבין. בכל שלוש הפעמים שיריתי בו היו לי מקבצים נהדרים, אך בפעם אחת לא פגעתי במטרה, למרות שדרך הכוונת כיוונתי עליה. האם העניין נגרם כתוצאה מזווית לא מתאימה או שמא בגלל הירי בעין ימין ?
שוב, תודה רבה המשך יום נעים לכולם, עומר.
"מה שהיה הוא שיהיה, ומה שנעשה הוא שיעשה, ואין כל חדש תחת השמש." (מגילת קהלת, פרק א', פסוק ט')
אני זוכר שירינו בבול קרבין, ואם אתה גם זוכר, כולם ירו נמוך יותר מהמטרה, מה שאומר שהכוונת לא הייתה מאופסת למרחק ירי (וזה גם מה שאבי אמר לנו
) או... שכולנו היינו עקומים... 
"יש כאלה... שמסתירים את הקרניים...
ואחרים שהדביקו לעצמם כנפיים...
הולכים לפי הקצב, כולם על הרגליים
שמאל ימין, ימין ושמאל... אבק בנעליים..."
--- ברי סחרוף, אבק בנעליים
ואחרים שהדביקו לעצמם כנפיים...
הולכים לפי הקצב, כולם על הרגליים
שמאל ימין, ימין ושמאל... אבק בנעליים..."
--- ברי סחרוף, אבק בנעליים
- סליקאי כסף

עומר,
גם אצלי יש הצלבה - עין שמאל עם יד ימין.
במשך הזמן פשוט החלפתי עין בכוונה(ועם הרבה כוח ותסכול לאחר שרבתי עם מדריך בעניין והחלטתי לנסות את עצתו)ואני שמח להגיד, שלאחר כ-6 חודשים כבר שכחתי לגמרי מכל העניין(זה היה לפני יותר משנה, שנה וחצי). עכשיו אני יורה רק בימין ובשתי העיניים פקוחות כשצריך.
*אני פוגע יותר טוב ממה שפגעתי עם עין שמאל
עיניים פקוחות גם מצריכות עבודה וגם על זה עבדתי לא מעט.
גם אצלי יש הצלבה - עין שמאל עם יד ימין.
במשך הזמן פשוט החלפתי עין בכוונה(ועם הרבה כוח ותסכול לאחר שרבתי עם מדריך בעניין והחלטתי לנסות את עצתו)ואני שמח להגיד, שלאחר כ-6 חודשים כבר שכחתי לגמרי מכל העניין(זה היה לפני יותר משנה, שנה וחצי). עכשיו אני יורה רק בימין ובשתי העיניים פקוחות כשצריך.
*אני פוגע יותר טוב ממה שפגעתי עם עין שמאל
עיניים פקוחות גם מצריכות עבודה וגם על זה עבדתי לא מעט.
SPS - מתקרב לשלמות...
אני עוד אחד מהמוצלבים, יד דומיננטית ימין, עין שמאל.
באקדח - אני פשוט מצביע מול עין שמאל (כלומר עין שמאל היא המכוונת). פשוט צריך להתרגל להרים את האקדח קצת שמאלה, ע"י יצירת מעין "מקבילית" עם שתי הידיים כך שההצבעה והכוון יהיו מול עין שמאל.
לגבי נשק ארוך - אני נאלץ לעצום עין שמאל כשאני יורה ירי מהיר, בירי איטי אין בעיה - פשוט מתרכזים בצורה מודעת בתמונה שעין ימין רואה (ובגלל זה אין בעיה עם רובי צלפים). גם כאן אני יורה בשתי עיניים פתוחות.
באקדח - אני פשוט מצביע מול עין שמאל (כלומר עין שמאל היא המכוונת). פשוט צריך להתרגל להרים את האקדח קצת שמאלה, ע"י יצירת מעין "מקבילית" עם שתי הידיים כך שההצבעה והכוון יהיו מול עין שמאל.
לגבי נשק ארוך - אני נאלץ לעצום עין שמאל כשאני יורה ירי מהיר, בירי איטי אין בעיה - פשוט מתרכזים בצורה מודעת בתמונה שעין ימין רואה (ובגלל זה אין בעיה עם רובי צלפים). גם כאן אני יורה בשתי עיניים פתוחות.
I think, therefore I am. I think
אני שמאלי דומיננטי...איטר מוחלט.. כותב בשמאל קורא בשמאל ומחזיק סיגריה בשמאל מה שמאוד לא נוח בנהיגה כי המאפרה בימין.
את הצעדים הראשונים שלי בירי עשיתי כילד ברובה צייד.. ואז היתה לי בעיה. לא ראיתי מאום
כשעצמתי את עין ימין. ואז, מהבושה למדתי לירות כששתי עיני פקוחות...משהגעתי לגיל עשר בבדיקת עיניים בבית הספר הסתבר כי העין השמאלית היא מינוס 3.5 ומאז אני משקפופר ורואה נהדר. אבל ההרגל נישאר וכשהתחלתי יורה באקדח --שתי עיניים פקוחות ניראה לי טיבעי.
שזה אומר שהכל ענין של הסתגלות
ברובה אני יורה כשעין ימין עצומה.
וכשלוחצים על האופטומטריסט.....הראיה נהיית חדה מאוד למרחק.
אגב... מאחר והעולם מותאם ברובו לימניים התרגלתי לעשות את רוב הדברים גם בצד הימני שלי..
ולכל האיטרים.. בהשקעה לא גדולה אפשר להזמין נשק מכל הסוגים שמותאם לשמאליים.
WALK IN PEACE
קטנה
רק משהו קטן,
אפשר להיות צלף אפילו בלי 6/6.
תהיה צלף עם משקפיים.
אפשר להיות צלף אפילו בלי 6/6.
תהיה צלף עם משקפיים.
- סליקאי כסף

צליפה
שוב שלום לכולם
1.אין בעיה בצה"ל להיות צלף אם משקפיים הדבר היחיד שלא נוח זה כשאתה יורה אם אקילה
אתה צריך להרים את המשקפים כי אם תסתכל אם המשקפיים האור שחוזר אליך מהדיופטר
יחשוף אותך אם יש לך עדשות בכלל אין בעיה.
2.אני שמאלי ודומיננטי בשמאל, יורה בימין בעין ימין,הייתי קלע מצטיין וא"חכ צלף
מצטיין כך שזה לא בעיה אפילו יש בזה יתרון=אני יורה בשתי עינים פתוחות מה שנותן לי לראות ראיה מרחבית יותר ולטווח הקרוב,
3.התלבטנו הרבה בשאלה ששאלת והמסקנה שלנו היתה{בדקנו את זה}תן לטבע לעשות את שלו
תניח את הכלי על הדורגלים והחניך יכנס למצב זה המצב שהכי טוב יהיה לו.בכל מקרה לא נראה לי שכדאי ל"הרגיל" אבר מסוים לירי.
4.לענין הדומיננטיות , ביד=תניח על שולחן שומשום ותגיד לחניך לקחת אחד באיזה יד שהוא יקח
זה היד הדומיננטית תחזור על הפעולה פעם נוספת לבדיקה{בהנחה שהוא במצב רגוע אל תלחיץ אותו לקחת} .בעין=תמתח את היד שלך ותרים רק את האגודל עצום עין אחת פקח אותה אם נראה לך שהאצבע זזה זה העין הלא דומיננטית אם האצבע לא זזה זאת העין הדומיננתית לבדיקה נוספת החלף עין סגורה מקווה שהבנת
1.אין בעיה בצה"ל להיות צלף אם משקפיים הדבר היחיד שלא נוח זה כשאתה יורה אם אקילה
אתה צריך להרים את המשקפים כי אם תסתכל אם המשקפיים האור שחוזר אליך מהדיופטר
יחשוף אותך אם יש לך עדשות בכלל אין בעיה.
2.אני שמאלי ודומיננטי בשמאל, יורה בימין בעין ימין,הייתי קלע מצטיין וא"חכ צלף
מצטיין כך שזה לא בעיה אפילו יש בזה יתרון=אני יורה בשתי עינים פתוחות מה שנותן לי לראות ראיה מרחבית יותר ולטווח הקרוב,
3.התלבטנו הרבה בשאלה ששאלת והמסקנה שלנו היתה{בדקנו את זה}תן לטבע לעשות את שלו
תניח את הכלי על הדורגלים והחניך יכנס למצב זה המצב שהכי טוב יהיה לו.בכל מקרה לא נראה לי שכדאי ל"הרגיל" אבר מסוים לירי.
4.לענין הדומיננטיות , ביד=תניח על שולחן שומשום ותגיד לחניך לקחת אחד באיזה יד שהוא יקח
זה היד הדומיננטית תחזור על הפעולה פעם נוספת לבדיקה{בהנחה שהוא במצב רגוע אל תלחיץ אותו לקחת} .בעין=תמתח את היד שלך ותרים רק את האגודל עצום עין אחת פקח אותה אם נראה לך שהאצבע זזה זה העין הלא דומיננטית אם האצבע לא זזה זאת העין הדומיננתית לבדיקה נוספת החלף עין סגורה מקווה שהבנת
כדור מדויק-טקטיקה,נשק טוב אסטרטגיה.
- סליקאי ארד

תיקון אחיזה ליורה מוצלב
עומר שלום. רבים וטובים ממני כתבו והסבירו אבל משום מה כולם שכחו דבר אחד חשוב.
אין שום בעיה לירות באקדח בצורה מוצלבת עם עין אחת והיד הנגדית ויש רבים שיורים כך עם עין אחת פקוחה או שתיהן. רק צריך לזכור דבר אחד, אם הפגיעות סוטות לצד מסוים, מדריך יתקן אותן בכך שיגיד ליורה להכניס את האצבע היורה קצת יותר על ההדק כדי "למשוך" את הפגיעות ימינה או להוציא את האצבע כדי לפגוע יותר שמאלה (כשהאחיזה ביד ימין). אצל יורה מוצלב התיקון הוא הפוך.
מקווה שההסבר ברור.
אין שום בעיה לירות באקדח בצורה מוצלבת עם עין אחת והיד הנגדית ויש רבים שיורים כך עם עין אחת פקוחה או שתיהן. רק צריך לזכור דבר אחד, אם הפגיעות סוטות לצד מסוים, מדריך יתקן אותן בכך שיגיד ליורה להכניס את האצבע היורה קצת יותר על ההדק כדי "למשוך" את הפגיעות ימינה או להוציא את האצבע כדי לפגוע יותר שמאלה (כשהאחיזה ביד ימין). אצל יורה מוצלב התיקון הוא הפוך.
מקווה שההסבר ברור.
הארנב המקפץ.
- סליקאי ארד

15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד