ניקוי קנה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
היות ואני לא מטלורג לא בדיוק יש לי תשובה מדעית מדויקת למה קורה אבל
לפי אבחנתי(ושפכתי אזה גלון שתים של WD בחיים שלי)החומר עובד ע"י יצירה של תסיסה מסוימת באזור עלו הוא מותז.
תסיסה זו מסורה שכבה דקה של המתכת (עים החלודה)וע"י כך מסירה את החלודה
הבעיה שהדבר עלול לפגוהה בשימוש ממושך בעמידות המתכת וכמובן עוד קודם
לכן בהשכמה וכל שאר סוגי הציפוי.
בנוסף החומר לא מתאים לשמש כשמן נשק כי זה לא יעודו יעודו הוא להסיר שיתוך וחלודה.
אגב היה פעם אזה אשכול באורך הגלות בנושא מי שמצליח למצוא שיעלה קישור
בבקשה.
ועוד משהוא מישהוא יודע איפה TRIAL האמת שנים שלא ראיתי אותו בפורום
לפי אבחנתי(ושפכתי אזה גלון שתים של WD בחיים שלי)החומר עובד ע"י יצירה של תסיסה מסוימת באזור עלו הוא מותז.
תסיסה זו מסורה שכבה דקה של המתכת (עים החלודה)וע"י כך מסירה את החלודה
הבעיה שהדבר עלול לפגוהה בשימוש ממושך בעמידות המתכת וכמובן עוד קודם
לכן בהשכמה וכל שאר סוגי הציפוי.
בנוסף החומר לא מתאים לשמש כשמן נשק כי זה לא יעודו יעודו הוא להסיר שיתוך וחלודה.
אגב היה פעם אזה אשכול באורך הגלות בנושא מי שמצליח למצוא שיעלה קישור
בבקשה.
ועוד משהוא מישהוא יודע איפה TRIAL האמת שנים שלא ראיתי אותו בפורום
דונדאק ידידי, רק לחדד את הנקודה...
אם זכרוני אינו מטעני דובר בעבר ש WD40 אינו מומלץ לניקוי נשק אלא מומלץ להשתמש בשמן יעודי לנשק, עם זאת אני מבין שניתן להשתמש ב WD40 לניקוי קנה ושימון ללא חשש
האם הבנתי נכון ?
למען הסר ספק, שימון לא למטרת הטבעת הנשק בשמן כמיטב המסורת ב.... אלא שימון וניגוב.
למען הסר הסר ספק, 'שימון וניגוב' הכוונה לנשק ולא לחומוס.

אם זכרוני אינו מטעני דובר בעבר ש WD40 אינו מומלץ לניקוי נשק אלא מומלץ להשתמש בשמן יעודי לנשק, עם זאת אני מבין שניתן להשתמש ב WD40 לניקוי קנה ושימון ללא חשש
האם הבנתי נכון ?
למען הסר ספק, שימון לא למטרת הטבעת הנשק בשמן כמיטב המסורת ב.... אלא שימון וניגוב.
למען הסר הסר ספק, 'שימון וניגוב' הכוונה לנשק ולא לחומוס.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
מתוך האתר של החבר שפרש Spinacia "צלחות חרס". אם אני לא טועה, הוא זה שהטיף בזמנו נגד השימוש בחומר הנ"ל לניקוי נשק.
תרסיס WD-40 פותח עבור תעשיית החלל האמריקאית באמצע שנות החמישים וראשי התיבות של WD הם Water Displacement (דוחה מים), נסוי מספר 40; וזאת כי הכימאי שניסה לפתח את המוצר הצליח לעשות זאת אחרי ארבעים נסיונות.
במשך שנים היו שמועות כי WD40 עשוי מנפט בתוספת חומצות מאכלות על מנת שיוכל לחדור ולהמיס חלודה בברגים שונים, ואכן המוצר עצמו ידוע כשייך לקטגורית שמני חדירה. נוסחת המוצר סודית וחברת WD40 טוענת בפרוש כי אין נפט, חומצות או סיליקון במוצר. תרסיס WD40 מנקה, משמן ומגן (Cleaning, Lubricating, Protecting) כמו מוצר CLP של Break-Free אבל הוא גם חודר (Penetrating) ולכן יש אלו הממליצים לא להשתמש בו בכלי יריה משתי סיבות:
· גימורים מסוג הכחלה או השחמה של כלי הירי הם למעשה זן מתורבת של חלודה וכיוון ש-WD40 מסיר חלודה, הוא גם מסיר גימורים. ישנם ציפוים שונים שעמידים בפני חומצות ולכן WD40 לא יפגע בהם. יש לציין שחברת WD40 טוענת באופן מפורש כי התרסיס לא יפגע בגימורים.
· אין לשמן תחמושת עם WD40 בגלל תכונות החדירה של המוצר שיפגעו בפיקות וינטרלו אותם.
לא כל מה שחושבים - אומרים, לא כל מה שאומרים - כותבים,
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
דביר, אתה צודק.
מצד שני - מי שמפרסם חומר גלוי ברשת האינטרנט - לא יכול לטעון לחיסיון על החומר. זכויות היוצרים לא נפגעו מאחר וציינתי את מקור המידע ונתתי את הקרדיט המתאים.
"כל האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם" (פרקי אבות ו' ו').
מצד שני - מי שמפרסם חומר גלוי ברשת האינטרנט - לא יכול לטעון לחיסיון על החומר. זכויות היוצרים לא נפגעו מאחר וציינתי את מקור המידע ונתתי את הקרדיט המתאים.
"כל האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם" (פרקי אבות ו' ו').
לא כל מה שחושבים - אומרים, לא כל מה שאומרים - כותבים,
גם ספינסיה הביא גאולה לעולם למרות שלא טרח להביא את הדברים בשם אמרם אלא פשוט תרגם...
האם יש צורך להביא את שאר המובאות או שנסתפק בדוגמא אחת לגבי השם ?
האם יש צורך להביא את שאר המובאות או שנסתפק בדוגמא אחת לגבי השם ?
What does WD-40 stand for?
WD-40 literally stands for Water Displacement, 40th attempt. That's the name straight out of the lab book used by the chemist who developed WD-40 back in 1953. The chemist, Norm Larsen, was attempting to concoct a formula to prevent corrosiona task which is done by displacing water. Norm's persistence paid off when he perfected the formula on his 40th try. Please see Our History for more information.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
יובל כתב:GIL - אתה בטוח שלא מדובר בנקבים במתכת של הקנה? לעיתים ניתן להבחין במעין גרגירים אותם אפשר לבלבל בקלות עם אבק.
יובל, נקבים במתכת... זה לא נשמע חיובי. למה בדיוק הכוונה והאם זה סביר באקדח חדש שירה בסביבות ה 600 כדור?
ושאלה נוספת. על ה"זזקל" כתוב שניתן לא לנגב את החומר לאחר השימוש כך שהחומר הממיס יתאדה ותשאר שכבת הגנה מחלודה. זה אומר שהחומר יכול לשמש לשימון לאחר הניקוי?
- סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד