נשק חדש

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

נשק חדש

על ידי אבו אדם » 10 אוגוסט 2003, 19:47

שלום לוותיקי הפורום!
אני חדש בענייני נשק (לפחות מאז עשיתי קורס אבטחה לפני כ- 10 שנים), ועומד לפני קניית אקדח בימים אלה.

אין לי כוונה לעלות כאן על מוקשים (גלוק נגד שטייר וכדומה), או לפתוח נושאים טעונים, תרתי משמע...
אבל בכל זאת הייתי שמח לקבל מס' עצות. אז ככה: אני השתכנעתי לקנות גלוק 19. מטרת הנשק היא לגמרי הגנה עצמית ואני צריך כלי שנוח להסתובב איתו מוסלק ולא מורגש ככל האפשר.
השתכנעתי גם שהיעדר ניצרה זה בסדר גמור מאחר ואין מצב לתנועה ארוכה עם כדור בקנה, והגלוק מאוד מצא חן בעיני. השתכנעתי גם ללכת על הדגם עם הקומפנסייטור - מוסיף 300 ש"ח.
שאלתי (או בעצם שאלותי) הן:
1. בחירת האקדח נעשתה מתוך מבחר מצומצם ב"טיטניום" בחדרה. מה שראיתי זה בעיקר יריחו (שמתאים לי פיקס ליד אבל שוקל כמו תומ"ת) ובול (שמצא חן בעיני אבל היתה לי בעיה עם הדריכה שלו). האם שווה לחפש איפשהוא שטייר? האם הפרש המחירים לא משמעותי?
2. האם מחיר של 3,950 ש"ח לא קולל המפצה הוא סביר?
3. האם יש דרך להשיג תחמושת 9 קצר מעבר להקצבה המגוחכת הסטנדרטית (הבנתי שלחנויות יש בעיה עם תוספות)?
If you want to shoot, shoot
Don't talk
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי donduck » 10 אוגוסט 2003, 20:03

אבו אדם
ברוך הבא לסליק. אני בטוח שתמצא כאן את כל התשובות לשאלות שמטרידות אותך.
זכור רק שגם בנושא זה כמו בהרבה אחרים, אין אמת אבסולוטית. מגוון הגירסאות והתשובות שתקבל כאן יוכיחו לך את זה.
לפי שאלותך הבנתי שכבר קראת לא מעט חומר אצלנו (גלוק - HK וכו')

אשיב לך דוקא מהשאלה האחרונה: אף אחד מהכלים שציינת אינו יורה 9 קצר אלא 9X19 או כפי שנקרא בשפת העם 9 רגיל. במטווח אתה יכול לירות כל כמות שתרצה, ללא הגבלה. לצערי אין אפשרות לקנות ולהחזיק יותר ממה שמקציב משרד הפנים.

אני רואה שאתה כבר די משוכנע ללכת על גלוק. כלי מעולה, אמין, נוח וכל שאר הדברים הטובים.
ירית בו כבר? אם לא ירית וודא שהו מתאים לך לפני שתחליט, וזה נכון גם לגבי כל כלי אחר שתחשוב עליו.

אנו מקיימים תחרות ביום שישי הקרוב במטווח אשדוד. אם תגיע תוכל להתנסות בירי ממגוון אקדחים, לשמוע דעות ממקור ראשון ואז להחליט בצורה חכמה.

תעודת החבר שלנו תקנה לך הנחות משמעותיות ברכישת אקדחים.

מצפים לראותך :)
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי baraks78 » 10 אוגוסט 2003, 20:03

דבר ראשון ברוך הבא לסליק, הגעת למקום הנכון.

לגבי שאלותיך אז ככה. נתחיל מהשאלה האחרונה- הגלוק (וגם השטייר, הבול ועוד רבים )יורה תחמושת 9 מ"מ רגיל (9X19) ולא 9 מ"מ קצר (0.380).
מעבר לכך אין כיום אפשרות לקנות תחמושת מעבר ל-50 הכדורים שבהקצבה. דבר זה מתייחס לתחמושת שאתה רוצה לקחת הבייתה. אתה יכול לקנות כמה כדורים שאתה רוצה כל עוד אתה יורה את כולם במטווח בעת הקנייה (אין אפשרות לקחת אותם הבייתה).

לגבי המחיר של הגלוק, המלצתי לך הינה לבצע סקר שוק בין החנויות ולמצוא את המחיר הזול ביותר (המחיר שציינת נשמע סביר בהחלט). אתה יכול למצוא את מפרי הטלפון של החנויות ברשימת המטווחים תחת התפריט :"מה בסליק".

אני גם ממליץ לך לשקול קנייה של אקדח משומש דבר אשר יכול להוזיל לך את הקנייה ביותר מאלף ש"ח.

לגבי בחינה של אקדחים אחרים (שטייר וכו'), אתה מוזמן להגיע ביום שישי הקרוב למטווח באשדוד (שם מתקיימת התחרות ) שם ישמחו רבים מחברי הסליק לתת לך לבחון את האקדחים שלהם (אתה מוזמן לנסות את הגלוק 19C שלי גם כן).

ולסיום , הדבר הכי חשוב, במידה ואין לך עדיין תעודת חבר בסליק, אני ממליץ לך להזמין תעודה במהרה. תעודה זאת מקנה לך 10% הנחה במרבית המטווחים בארץ כלומר בקניית אקדח חדש שעולה 4000 ש"ח תחסוך 400 ש"ח (התעודה עולה רק 50 ש"ח) וכבר כיסית את מחיר התעודה עוד לפני קניית התחמושת, נרתיק ואימונים שונים או קורס ירי.

במידה ויש לך שאלות נוספות, אתה מוזמן.

ערב טוב,
ברק.
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Coach » 10 אוגוסט 2003, 20:31

שלום אבו אדם,

בלי כל כוונה לפגוע בגלוק ובתומכיו, אם ניסית את היריחו והוא באמת התאים לך כמו שתיארת, בוודאי תתעניין לשמוע שהוא קיים גם בגירסה פולימרית, המביאה אותו קרוב מאוד למשקל של הגלוק.

תהנה מכל כלי שתבחר (רק אל תבחר בלי לנסות קודם)...

תתחדש :)
*** אופיר גולדשטיין ***
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ACSman » 10 אוגוסט 2003, 20:48

אבו אדם,

ברוך הבא למשפחת הסליק, ביתנו - ביתך :P

בנוגע לשאלותיך, לא אוסיף על דברי קודמי ויהיו רבים שיוסיפו אחרי.
המלצתי היא שלפני ביצוע הקנייה בפועל, בדוק בירי בידך שלך את הכלים שאותה בוחן לרכישה,
בין אם גלוק ובין אם יריחו [פולימרי או אחר] או כל כלי אחר.
רק לאחר נסיון אישי תוחל בוודאות לדעת את התאמת אקדח זה או אחר לך, לידך ולנוחות הירי והשימוש.

אחזור רק על הזמנת קודמי - בוא לאשדוד ב 15 לחודש ותוכל לראות ולירות במגוון גדול של אקדחים ולהתרשם באון אישי.
תוכל במפגש עם אנשים מנוסים ומביני עניין, בינהם מדריכי ירי לסוגיהם, לשאול שאלות, ובטוחני שתקבל תשובות מקצועיות.

על תעודת חבר כבר סיפרו לך, אז לא אוסיף...
[דביר, מה קורה עם עדכון דף ההנחות??? :wink: ]

אז שיהיה לך בהצלחה ושהייה נעימה בביתך החדש - בית הסליק
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 10 אוגוסט 2003, 21:22

עולה בי החשק לקנות כלי חדש,,,ולו רק בגלל קבלת הפנים ,,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי איציק אלנבוגן » 10 אוגוסט 2003, 22:33

איציק אלנבוגן
מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ראובן טל » 11 אוגוסט 2003, 00:07

GUSS כתב:עולה בי החשק לקנות כלי חדש,,,ולו רק בגלל קבלת הפנים ,,,

איזה מצחיק אתה. אתה באינטרנט, אף אחד לא יודע מה אתה עושה באמת. תפתח אשכול חדש ותכתוב שקנית. כולם יאמינו לך.
לא כל מה שחושבים - אומרים, לא כל מה שאומרים - כותבים,
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אבו אדם » 11 אוגוסט 2003, 21:17

תודה לכולם, על קבלת הפנים ועל הטיפים (:
בינתיים הצלחתי לקבל הצעה ממישהו בתל אביב (הגיע אלי דרך אחי, כך שאני עוד לא יודע את שם הסוחר אבל בקרוב נברר) על גלוק 19 + קומפנסייטור + עלות מטווח חובה ראשוני הכל ב- 3,950, אז קשה לי להאמין שעוד תהיה על זה הנחה של 10%, אבל לשאול זה אף פעם לא מזיק, לא?
לא בא לי לקנות יד שניה...לא בגלל שאני מת לבזבז כסף, אבל עד שכבר קונים אקדח, שיהיה רק שלך, נראה לי. ובחדש לפחות אפשר בתשלומים.
בכל אופן - אני מחר בבוקר טס לחול לשבוע (ובגלל זה לא אהיה באשדוד בשבת). בשבוע הבא כשאחזור, נממש את ההצעה.
If you want to shoot, shoot
Don't talk
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ראובן טל » 11 אוגוסט 2003, 21:34

אחרי שתקנה אקדח, אל תשכח להתאמן והרבה.
לא כל מה שחושבים - אומרים, לא כל מה שאומרים - כותבים,
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר