רובי צלפים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מיקבץ נימדד מקצה רחוק של חור הקליע לקצה הרחוק הנגדי !
''הצלפת הקנה'' הוא הגורם העיקרי לפיזור הטיבעי של הנשק כל שאר הגורמים
כמו תחמושת וגורמים חיצוניים אחרים הם רק תוספות,תחמושת מושלמת לא תמזער
את ''ההצלפה''.
מפצה סטיה מקטין את רתיעת הרובה בכללותו ובכך הוא תורם לדיוק ואין לו שום
השפעה ולו המיזערית ביותר על ''ההצלפה''.
קנה צף הוא קנה אשר מחובר לגוף הרובה בנקודה אחת בלבד:בבית הבליעה ואין לו
שום מגע אחר עם גוף הרובה ''בדרך''(הכוונה לקת או למעצה).
הקנים הטובים גם חלקים לכל אורכם ללא כוונות,חחי רצועה וטבעות אשר גורמים לשינוי פיתאומי בעובי דופן הקנה.
קנה צף מבטל את תנועת השמיניה ויוצר תנועת O (או)לקנה שהיא אחידה יותר מתנועת השמיניה וכך נוצר מצב שלאחר עזיבת הקליע את קדח הקנה עוצר הקנה
לאחר ''ההצלפה'' על פני ה-O סמוך מאוד לנקודת היציאה של הקליע הקודם !
היות וכבר אמרנו שקנה ארוך יותר הוא גם קנה ''מצליף'' יותר,לכן על מנת לצמצם
את ''ההצלפה'' קנה ארוך חייב להיות גם עבה !!!
זו הסיבה שרובים לקליעה אולימפית הם בעלי קליבר קטן(0.22)וקנה ארוך וכבד.
אורך קנה אופטימאלי הוא 24 עד 27 אינצ' כשקנה מעל 25 אינצ' חייב להיות גם
עבה.
יש כאן כמה תכונות טובות שאחת מיתנגשת בשניה ולכן אנו חייבים להגדיר מראש
את יעוד הכלי ולתת יתרון לתכונה הרצויה על חשבון האחרות:ארוך,כבד עם מיקבץ
מיזערי לקליעה או קצר וקל יותר על חשבון מקבץ גדול קצת יותר לעבודת שטח.
ברובה מיטען המופעל ע''י מגופה או צינורית גזים אין אפשרות לקנה צף בגלל
חיבור צינורית הגזים לקנה אשר משפיע על ''ההצלפה'' ועל המקבץ.
לגבי רוח:
אינני רוצה להגיב בנושא מכוון שאנו עלולים מבלי לשים לב לגלוש לנתונים ושיטות
שלא הייתי רוצה שיעלו בפורום זה הגלוי לעין כל. ולא מפני חברי הסליק אני חושש!
סליחה ותודה
BAMBI
''הצלפת הקנה'' הוא הגורם העיקרי לפיזור הטיבעי של הנשק כל שאר הגורמים
כמו תחמושת וגורמים חיצוניים אחרים הם רק תוספות,תחמושת מושלמת לא תמזער
את ''ההצלפה''.
מפצה סטיה מקטין את רתיעת הרובה בכללותו ובכך הוא תורם לדיוק ואין לו שום
השפעה ולו המיזערית ביותר על ''ההצלפה''.
קנה צף הוא קנה אשר מחובר לגוף הרובה בנקודה אחת בלבד:בבית הבליעה ואין לו
שום מגע אחר עם גוף הרובה ''בדרך''(הכוונה לקת או למעצה).
הקנים הטובים גם חלקים לכל אורכם ללא כוונות,חחי רצועה וטבעות אשר גורמים לשינוי פיתאומי בעובי דופן הקנה.
קנה צף מבטל את תנועת השמיניה ויוצר תנועת O (או)לקנה שהיא אחידה יותר מתנועת השמיניה וכך נוצר מצב שלאחר עזיבת הקליע את קדח הקנה עוצר הקנה
לאחר ''ההצלפה'' על פני ה-O סמוך מאוד לנקודת היציאה של הקליע הקודם !
היות וכבר אמרנו שקנה ארוך יותר הוא גם קנה ''מצליף'' יותר,לכן על מנת לצמצם
את ''ההצלפה'' קנה ארוך חייב להיות גם עבה !!!
זו הסיבה שרובים לקליעה אולימפית הם בעלי קליבר קטן(0.22)וקנה ארוך וכבד.
אורך קנה אופטימאלי הוא 24 עד 27 אינצ' כשקנה מעל 25 אינצ' חייב להיות גם
עבה.
יש כאן כמה תכונות טובות שאחת מיתנגשת בשניה ולכן אנו חייבים להגדיר מראש
את יעוד הכלי ולתת יתרון לתכונה הרצויה על חשבון האחרות:ארוך,כבד עם מיקבץ
מיזערי לקליעה או קצר וקל יותר על חשבון מקבץ גדול קצת יותר לעבודת שטח.
ברובה מיטען המופעל ע''י מגופה או צינורית גזים אין אפשרות לקנה צף בגלל
חיבור צינורית הגזים לקנה אשר משפיע על ''ההצלפה'' ועל המקבץ.
לגבי רוח:
אינני רוצה להגיב בנושא מכוון שאנו עלולים מבלי לשים לב לגלוש לנתונים ושיטות
שלא הייתי רוצה שיעלו בפורום זה הגלוי לעין כל. ולא מפני חברי הסליק אני חושש!
סליחה ותודה
BAMBI
- סליקאי כסף

במבי, נראה לי שלא הבנת את מה שהסברתי על ההצלפה.
הצלפה היא, כמו שהוזכר, התנועה של הקנה במהלך מעבר הכדור. הקנה רוטט במעין גל סינוס.
אם הכדור עוזב את הקנה בשיא או בתחתית הגל, הפיזור יגדל. אם הוא עוזב את הקנה כאשר הגל בקצה הקנה נמצא במרכז הסינוס (= תנועה מינימאלית) הפיזור יקטן.
ההצלפה של הקנה מושפעת מאורכו, עוביו ותכונות התחמושת (משקל הקליע, מהירות לוע, לחצי קנה וכו').
מה שעושה מערכת BOSS של בראונינג - ע"י שינוי מיקום הסתרשף האמור משנים, למעשה, את אורך הקנה ואת איזונו, וע"י כך משנים את ההרמוניה שלו - כלומר את מיקום גל הסינוס ביחס לקצה הקנה. בתרגום חופשי, ע"י נסוי וטעיה מגיעים למצב בו אכן הכדור יעזוב את הקנה בנקודה בה יש מינימום תנודות בקצה הקנה.
אני מסכים אתך שלסתרשף, ככזה, אין השפעה על ההצלפה.
אתה מוזמן לקרוא על המערכת באתר בראונינג
http://www.browning.com/products/catalo ... value=013B
לגבי פרוט שיטות בפורום הגלוי - אני מסכים אתך, ולכן אני לא מפרט מעבר לרמה הבסיסית.
הצלפה היא, כמו שהוזכר, התנועה של הקנה במהלך מעבר הכדור. הקנה רוטט במעין גל סינוס.
אם הכדור עוזב את הקנה בשיא או בתחתית הגל, הפיזור יגדל. אם הוא עוזב את הקנה כאשר הגל בקצה הקנה נמצא במרכז הסינוס (= תנועה מינימאלית) הפיזור יקטן.
ההצלפה של הקנה מושפעת מאורכו, עוביו ותכונות התחמושת (משקל הקליע, מהירות לוע, לחצי קנה וכו').
מה שעושה מערכת BOSS של בראונינג - ע"י שינוי מיקום הסתרשף האמור משנים, למעשה, את אורך הקנה ואת איזונו, וע"י כך משנים את ההרמוניה שלו - כלומר את מיקום גל הסינוס ביחס לקצה הקנה. בתרגום חופשי, ע"י נסוי וטעיה מגיעים למצב בו אכן הכדור יעזוב את הקנה בנקודה בה יש מינימום תנודות בקצה הקנה.
אני מסכים אתך שלסתרשף, ככזה, אין השפעה על ההצלפה.
אתה מוזמן לקרוא על המערכת באתר בראונינג
http://www.browning.com/products/catalo ... value=013B
לגבי פרוט שיטות בפורום הגלוי - אני מסכים אתך, ולכן אני לא מפרט מעבר לרמה הבסיסית.
I think, therefore I am. I think
ערב טוב לכולם. מצטער שלקח לי קצת זמן לענות, פשוט הייתי בהופעה של שלמה ארצי בבית גבריאל, והיה ממש מעולה.
במבי ומי שעוד שאל ושכחתי אותו, מקבץ מודדים מתחילתו של חור לתחילתו של חור, מסוף לסוף או מאמצע לאמצע. אם אתה מודד מהתחלה לסוף, אז חובה עליך להוריד מהתוצאה את קוטר הקליע ע"מ לקבל את התוצאה האמיתית.
מכאן יוצא שלא יתכן מקבץ של 0 ס"מ, מכיוון שאין נשק שיכול להכניס 5 כדורים אחד בתוך השני מ- 100 מטר. מה שכן אפשרי זה מקבץ של 0.3 ס"מ, מכיוון שכידוע- מתאימים קנה לתחמושת, והקנה של ה M-24 ממש מתאים לתחמושת NATO לצלפים. הוא מצליח למזער את ההצלפה עד כדי כך, שהמקבץ שלו
בתנאי מעבדה סטריליים [size=12] אכן יהיה 0.3 ס"מ.
ושוב למען הסדר הטוב, אני מודד מקבץ מתחילתו של החור הצידי ביותר, עד לתחילתו של החור הרחוק ביותר.
במבי ומי שעוד שאל ושכחתי אותו, מקבץ מודדים מתחילתו של חור לתחילתו של חור, מסוף לסוף או מאמצע לאמצע. אם אתה מודד מהתחלה לסוף, אז חובה עליך להוריד מהתוצאה את קוטר הקליע ע"מ לקבל את התוצאה האמיתית.
מכאן יוצא שלא יתכן מקבץ של 0 ס"מ, מכיוון שאין נשק שיכול להכניס 5 כדורים אחד בתוך השני מ- 100 מטר. מה שכן אפשרי זה מקבץ של 0.3 ס"מ, מכיוון שכידוע- מתאימים קנה לתחמושת, והקנה של ה M-24 ממש מתאים לתחמושת NATO לצלפים. הוא מצליח למזער את ההצלפה עד כדי כך, שהמקבץ שלו
בתנאי מעבדה סטריליים [size=12] אכן יהיה 0.3 ס"מ.
ושוב למען הסדר הטוב, אני מודד מקבץ מתחילתו של החור הצידי ביותר, עד לתחילתו של החור הרחוק ביותר.
עומר.
I NEVER SAW A WILD THING SORRY FOR
ITSELF. A BIRD WILL DROP FROZEN DEAD FROM A BOUGH, WITHOUT EVER HAVING FELT SORRY FOR ITSELF.
D.H. LORENCE
ITSELF. A BIRD WILL DROP FROZEN DEAD FROM A BOUGH, WITHOUT EVER HAVING FELT SORRY FOR ITSELF.
D.H. LORENCE
עומר שלום.
מקבץ מודדים בדרך אחת:שתי הפגיעות הרחוקות ביותר ומהקצוות הרחוקים ביותר
של חור הקליע !!!
ניתן למדוד את שתי הפגיעות הקרובות ביותר במטרה וזאת על מנת לאמוד את
יכלתו של היורה או הכלי וגם זאת מהקצוות הרחוקים של חור הקליע.
מה שאתה טוען הוא לנסיבות מקלות !
כלומר העלאת רמת הירי של החניך ע''י שיקלול התוצאה ולא ע''י רמת ירי טובה.
נסיבות מקלות במיקרה הנ''ל זה כמו להיתחשב באישה בהריון ולהקל עליה לא
מהסיבה שהיא בהריון אלא מהמחשבה ''רחמנא ליצלן'' שאולי הילד לא ממנה....
ואני לא ''מבית הילל'' משנתי אלא ''מבית שמאי'' ובצליפה אין פשרות !
הפשרה של היום תהפוך לנורמה של מחר ומחר אנו נחפש שוב פשרה חדשה....
איש גדול.
הבנתי את מה שכתבת,אתה קורא לזה ''גל סינוס'' ואני קורא לנ''ל ''תנועת O''.
מה שקובע את יכולת הנשק לקבץ הוא המיקום של קדח הקנה על ה''שמיניה''
בעת הירי ביחס למיקומו בירי של הכדור הקודם.
ואם קנה צף יוצר תנועת O אחידה והקליעים עוזבים את קדח הקנה סמוך מאוד
אחד לשני שהרי כך מיזערנו את המקבץ ותנועת הקנה האחידה יוצרת מה שאתה
מכנה:''גל סינוס''אחיד,ולכן אני עדיין טוען שלמפצה הסטיה אין השפעה על
הקטנת ההצלפה.
רציתי להביא כאן את עיקרי הדברים בשפה פשוטה ומובנת ולא לסבך את הקוראים
במושגים כמו:''סינוס'',''ברונכיטיס'' ושאר ''חולירה''....
מקווה שהיצלחתי
תודה
BAMBI
מקבץ מודדים בדרך אחת:שתי הפגיעות הרחוקות ביותר ומהקצוות הרחוקים ביותר
של חור הקליע !!!
ניתן למדוד את שתי הפגיעות הקרובות ביותר במטרה וזאת על מנת לאמוד את
יכלתו של היורה או הכלי וגם זאת מהקצוות הרחוקים של חור הקליע.
מה שאתה טוען הוא לנסיבות מקלות !
כלומר העלאת רמת הירי של החניך ע''י שיקלול התוצאה ולא ע''י רמת ירי טובה.
נסיבות מקלות במיקרה הנ''ל זה כמו להיתחשב באישה בהריון ולהקל עליה לא
מהסיבה שהיא בהריון אלא מהמחשבה ''רחמנא ליצלן'' שאולי הילד לא ממנה....
ואני לא ''מבית הילל'' משנתי אלא ''מבית שמאי'' ובצליפה אין פשרות !
הפשרה של היום תהפוך לנורמה של מחר ומחר אנו נחפש שוב פשרה חדשה....
איש גדול.
הבנתי את מה שכתבת,אתה קורא לזה ''גל סינוס'' ואני קורא לנ''ל ''תנועת O''.
מה שקובע את יכולת הנשק לקבץ הוא המיקום של קדח הקנה על ה''שמיניה''
בעת הירי ביחס למיקומו בירי של הכדור הקודם.
ואם קנה צף יוצר תנועת O אחידה והקליעים עוזבים את קדח הקנה סמוך מאוד
אחד לשני שהרי כך מיזערנו את המקבץ ותנועת הקנה האחידה יוצרת מה שאתה
מכנה:''גל סינוס''אחיד,ולכן אני עדיין טוען שלמפצה הסטיה אין השפעה על
הקטנת ההצלפה.
רציתי להביא כאן את עיקרי הדברים בשפה פשוטה ומובנת ולא לסבך את הקוראים
במושגים כמו:''סינוס'',''ברונכיטיס'' ושאר ''חולירה''....
מקווה שהיצלחתי
תודה
BAMBI
- סליקאי כסף

- סליקאי כסף

עוד
עוד דבר קטן שעוזר לכדורים להתפזר,
במחסניות "זיגזג" (דו - טורית), כמו של m16,
כיוון כניסת הכדור לבית הבליעה והחיכוך שם יגרום לסטייה.
אני מסביר: בירי של 3 כדורים, ברוב המקרים צורת הפגיעות יהיו 2 כדורים ביחד וכדור בודד מעט בצד.
זאת אומרת, השניים הצמודים באו מאותו המקום במחסנית, טור ימין נגיד,
והבודד מהטור השני.
במחסנית חד טורית אין את הבעייה הזו.
יום טוב.
במחסניות "זיגזג" (דו - טורית), כמו של m16,
כיוון כניסת הכדור לבית הבליעה והחיכוך שם יגרום לסטייה.
אני מסביר: בירי של 3 כדורים, ברוב המקרים צורת הפגיעות יהיו 2 כדורים ביחד וכדור בודד מעט בצד.
זאת אומרת, השניים הצמודים באו מאותו המקום במחסנית, טור ימין נגיד,
והבודד מהטור השני.
במחסנית חד טורית אין את הבעייה הזו.
יום טוב.
- סליקאי כסף

שלום חברים
אם יורשה לי להתערב מעט.
קנים נבדקים בתנאי מעבדה! ישנה מנהרה בד"כ 100 מ' יורים עם הקנה הלפות במלחציים ומקבלים את הפיזור הטבעי של הקנה בתחמושת המסוימת.
כאשר משנים סוג או סדרת תחמושת עשויות להתקבל תוצאות שונות. ואני מדבר על הפיזור הטבעי של הנשק!
ומכאן הפתעה - ידוע שקנה אחוז ורתום צונף פחות והפיזור הטבעי שלו קטן יותר.
ובכן מדוע משתמשים בקנה צף? בגלל אמינות נפ"מ ובמה דברים אמורים,
אם נניח רובה עם קנה רתום פעם על דורגל ופעם ללא דורגל הנפ"מ תשתנה, גם אם נניח אותו על דורגל פעם בקלות ופעם בלחץ הנפ"מ תשתנה (שינויי נפ"מ גם על ציר הX וגם על ציר הY) וכן יש בקנה צף יתרון שבו לא משנה אם הרובה על שק או דורגל או אחוז ברצועת צלפים יהיה המקבץ באותו המקום (בתנאים שווים)
כעת נצא לשטח - מרגע שיצאנו לשטח חלות ההשפעות הבאות:
לחץ ברומטרי, צפיפות האויר, מהירות הרוח וכיוונה, טמפרטורה סביבתית, ותנאי איחסון התחמושת.
תחמושת הרובצת בשמש שריפת האבש"ר אינה אחידה, (רצוי גם בשטח שהתחמושת גם אם מתחממת תהיה חמה אחיד ולא חשופה לשמש-פאוץ או בד מספיקים)
תחמושת חמה מגיבה מהר מתחמושת קרה.
יום בהיר אחרי גשם אויר נקי ולא צפוף מהירות הכדור גבוהה מאשר ביום אביך או גשום (ההשפעות בעיקר בטווחים בינוניים וככל שמתרחקים).
רוח משפיעה פעמיים - חבטה ביציאה מהקנה (יצאתם פעם ממנהרה עם רכב וחטפתם מכת רוח? זה דומה.) ואח"כ משפיעה הרוח לאורך כל הדרך וככל שהמרחק גדל והמהירות יורדת השפעתה עולה. לעיתים במסלולים ארוכים חולפים על פני ואדיות (משפכי רוח ושם מקבלים חבטת יתר) .
אחרי כל מה שאמרנו יש להוסיף לנ"ל את יכולת היורה וכושר ההפרדה של העין (כדקה של מעלה) וכך קיבלנו משתנים רבים המשפיעים על יכולת הקביצה מחוץ למעבדה או טונל הבדיקה.
כמובן שאיך ומה לא לפרוט באתר,
וכעת אליך עומר.
ידוע לנו שכאשר מלמדים חניכים יש לעיתים הברקות של מקבץ מפתיע השווה או קטן מיכולת הרובה + כושר ההפרדה של העין. אם היורה חוזר על היכולת בקביעות יש להסיר בפניו את הכובע אבל אם זו הברקה חד פעמית ההסבר הוא פשוט רצף הטעויות שביצע, פשוט הביאו את הכדורים באקראי קרוב אחד לשני במקום להרחיקם והראיה שחניך כזה עושה לפעמים מקבץ של 2.3 ס"מ ב100 מ' ואח"כ מיד מקבץ של 16 ס"מ באותו הטווח. לכן איני נוטה להתפעל מהברקות.
בעיני עדיף חניך עם מקבץ יציב בהישג הנדרש ואמינות נפ"מ עשרת מונים על חניך עם מקבצים מצוינים ונפ"מ נודדת.
בברכת שבת שלום
לבמבי איש גדול עומר
וכל שאר המתעינינים
(אגב אם הסברתי משהו והוא לא ברור אל תתביישו אני עדיין כאן)
אם יורשה לי להתערב מעט.
קנים נבדקים בתנאי מעבדה! ישנה מנהרה בד"כ 100 מ' יורים עם הקנה הלפות במלחציים ומקבלים את הפיזור הטבעי של הקנה בתחמושת המסוימת.
כאשר משנים סוג או סדרת תחמושת עשויות להתקבל תוצאות שונות. ואני מדבר על הפיזור הטבעי של הנשק!
ומכאן הפתעה - ידוע שקנה אחוז ורתום צונף פחות והפיזור הטבעי שלו קטן יותר.
ובכן מדוע משתמשים בקנה צף? בגלל אמינות נפ"מ ובמה דברים אמורים,
אם נניח רובה עם קנה רתום פעם על דורגל ופעם ללא דורגל הנפ"מ תשתנה, גם אם נניח אותו על דורגל פעם בקלות ופעם בלחץ הנפ"מ תשתנה (שינויי נפ"מ גם על ציר הX וגם על ציר הY) וכן יש בקנה צף יתרון שבו לא משנה אם הרובה על שק או דורגל או אחוז ברצועת צלפים יהיה המקבץ באותו המקום (בתנאים שווים)
כעת נצא לשטח - מרגע שיצאנו לשטח חלות ההשפעות הבאות:
לחץ ברומטרי, צפיפות האויר, מהירות הרוח וכיוונה, טמפרטורה סביבתית, ותנאי איחסון התחמושת.
תחמושת הרובצת בשמש שריפת האבש"ר אינה אחידה, (רצוי גם בשטח שהתחמושת גם אם מתחממת תהיה חמה אחיד ולא חשופה לשמש-פאוץ או בד מספיקים)
תחמושת חמה מגיבה מהר מתחמושת קרה.
יום בהיר אחרי גשם אויר נקי ולא צפוף מהירות הכדור גבוהה מאשר ביום אביך או גשום (ההשפעות בעיקר בטווחים בינוניים וככל שמתרחקים).
רוח משפיעה פעמיים - חבטה ביציאה מהקנה (יצאתם פעם ממנהרה עם רכב וחטפתם מכת רוח? זה דומה.) ואח"כ משפיעה הרוח לאורך כל הדרך וככל שהמרחק גדל והמהירות יורדת השפעתה עולה. לעיתים במסלולים ארוכים חולפים על פני ואדיות (משפכי רוח ושם מקבלים חבטת יתר) .
אחרי כל מה שאמרנו יש להוסיף לנ"ל את יכולת היורה וכושר ההפרדה של העין (כדקה של מעלה) וכך קיבלנו משתנים רבים המשפיעים על יכולת הקביצה מחוץ למעבדה או טונל הבדיקה.
כמובן שאיך ומה לא לפרוט באתר,
וכעת אליך עומר.
ידוע לנו שכאשר מלמדים חניכים יש לעיתים הברקות של מקבץ מפתיע השווה או קטן מיכולת הרובה + כושר ההפרדה של העין. אם היורה חוזר על היכולת בקביעות יש להסיר בפניו את הכובע אבל אם זו הברקה חד פעמית ההסבר הוא פשוט רצף הטעויות שביצע, פשוט הביאו את הכדורים באקראי קרוב אחד לשני במקום להרחיקם והראיה שחניך כזה עושה לפעמים מקבץ של 2.3 ס"מ ב100 מ' ואח"כ מיד מקבץ של 16 ס"מ באותו הטווח. לכן איני נוטה להתפעל מהברקות.
בעיני עדיף חניך עם מקבץ יציב בהישג הנדרש ואמינות נפ"מ עשרת מונים על חניך עם מקבצים מצוינים ונפ"מ נודדת.
בברכת שבת שלום
לבמבי איש גדול עומר
וכל שאר המתעינינים
(אגב אם הסברתי משהו והוא לא ברור אל תתביישו אני עדיין כאן)
שוב שלום.
אילן, 0.6 0.7 ס"מ, הם אכן מקבצים שקורים פעם בחודשיים בערך. אני בהחלט מסכים איתך, שניתן להכליל אותם כהברקה חד- פעמית. אולם מאידך, היכולת קיימת- גם של הנשק וגם של ההיורה.
כידוע לך ישנם אנשים ב"מדור" שיורים כבר די זמן ע"מ שתהיה להם יכולת די קבועה לקבץ מתחת ל- 2 ס"מ וגם 5.1 ס"מ באופן קבוע.
אני יכול להעיד על עצמי שבתנאים סבירים אני לא עולה מעל 1.8-2 ס"מ ויורה תמיד מתחת לזה. שוב, בתנאים סבירים.
במבי, רק דבר קטן: לפי מיטב ידיעתי, מפצה סטייה לא משפיע על ההצלפה.
ההשפעות היחידות שלו הן: הפחתת הרתע(ברובים), הפחתת קפיצת הקנה, וברובי צלפים הוא משפיע מעט גם על הקשת הבליסטית בטווחים הבינוניים פלוס.
אילן, 0.6 0.7 ס"מ, הם אכן מקבצים שקורים פעם בחודשיים בערך. אני בהחלט מסכים איתך, שניתן להכליל אותם כהברקה חד- פעמית. אולם מאידך, היכולת קיימת- גם של הנשק וגם של ההיורה.
כידוע לך ישנם אנשים ב"מדור" שיורים כבר די זמן ע"מ שתהיה להם יכולת די קבועה לקבץ מתחת ל- 2 ס"מ וגם 5.1 ס"מ באופן קבוע.
אני יכול להעיד על עצמי שבתנאים סבירים אני לא עולה מעל 1.8-2 ס"מ ויורה תמיד מתחת לזה. שוב, בתנאים סבירים.
במבי, רק דבר קטן: לפי מיטב ידיעתי, מפצה סטייה לא משפיע על ההצלפה.
ההשפעות היחידות שלו הן: הפחתת הרתע(ברובים), הפחתת קפיצת הקנה, וברובי צלפים הוא משפיע מעט גם על הקשת הבליסטית בטווחים הבינוניים פלוס.
עומר.
D.H. LORENCE
D.H. LORENCE
עומר, ההערה לגבי מפצה סטיה והצלפה מכוונת אלי.... ושוב, מפצה סטיה ככזה לא משפיע על הצלפה, אבל הוא כן משפיע... אני יודע, אני סובלים מפיצול אישיות, אבל הנקודה פשוטה. אתה מוסיף משקולת לקצה הקנה (קרא לה מפצה סטיה, סתרשף, כוונת ברזל קדמית או משקולת על קצה הקנה) - תהיה לזה השפעה על ההצלפה. זה כמו בגיטרה - את מקצר או מאריך את הקטע הרוטט של המיתר ע"י לחיצתו אל הסריג - וע"י כך מקבל צליל גבוה או נמוך יותר מאותו מיתר. מפצה סטיה על הקנה "מאריך" את המיתר - ומשנה את תדירות הרטט, ולכן כן משפיע על ההצלפה.
I think, therefore I am. I think
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד