דורגלי הגליל - בעד ונגד
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
3 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
דורגלי הגליל - בעד ונגד
במידה ומי מבין מנהלי הפורום רואים בתוכן הודעה זו פסול, פעלו נא ללא רחמים.
לפני 13 שנה, כאשר מספרי האישי בצה"ל עוד נחשב לנמוך, הייתי חתום על רובה גליל המצויד בדורגלים. עם השנים הדורגלים הוצאו מהשירות, אבל הרובה לא. אישית הרגשתי שהדורגלים מייצבים את הנשק היטב בירי מהקרקע ושווים את תוספת המשקל. החיסרון העיקרי היה פתיחת הדורגלים והסתבכותם בין הרגליים בשעת ריצה מאומצת (עם פגז 155 מ"מ בידיים). בעיה זו נפתרה באמצעות בדל סיגריה.
האם יש עוד סיבות בעד ונגד דורגלים אלו?
לפני 13 שנה, כאשר מספרי האישי בצה"ל עוד נחשב לנמוך, הייתי חתום על רובה גליל המצויד בדורגלים. עם השנים הדורגלים הוצאו מהשירות, אבל הרובה לא. אישית הרגשתי שהדורגלים מייצבים את הנשק היטב בירי מהקרקע ושווים את תוספת המשקל. החיסרון העיקרי היה פתיחת הדורגלים והסתבכותם בין הרגליים בשעת ריצה מאומצת (עם פגז 155 מ"מ בידיים). בעיה זו נפתרה באמצעות בדל סיגריה.
האם יש עוד סיבות בעד ונגד דורגלים אלו?
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ארנולד
מאז עברו קצת מים בירדן והדורגלים של שנות דור אינם אותם דורגלים של היום... הבדל יום ולילה...
מלבד התפקיד המסורתי של הדורגלים הם שמשו בתפקיד החשוב ביותר של פותחן בקבוקים...
הדורגלים מהדור החדש קלים יותר, יציבים יותר [גם במצב מקופל וגם במצב פתוח]
דורגלים מספקים יציבות נדרשת לטווח בינוני ומעלה, וכן ל***[צונזר עצמאית...]
בגדול לא כל חיל צריך דורגלים, קלעים מטבע הדברים נדרשים לדורגלים.
מאז עברו קצת מים בירדן והדורגלים של שנות דור אינם אותם דורגלים של היום... הבדל יום ולילה...
מלבד התפקיד המסורתי של הדורגלים הם שמשו בתפקיד החשוב ביותר של פותחן בקבוקים...
הדורגלים מהדור החדש קלים יותר, יציבים יותר [גם במצב מקופל וגם במצב פתוח]
דורגלים מספקים יציבות נדרשת לטווח בינוני ומעלה, וכן ל***[צונזר עצמאית...]
בגדול לא כל חיל צריך דורגלים, קלעים מטבע הדברים נדרשים לדורגלים.
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
- סליקאי זהב

מכיוון שחייתי את הנושא היטב- חייל חי"ר בימי שלוט הגליל, וצויידתי בגליל בעל דורגלים משך מחצית השירות הסדיר, אני רק יכול להצטרף לדעתו של ארנולד. מעבר לכך, בטירונות הם היוו בעיקר מעמסה בגלל שנאסר עלינו לפותחם בירי ממצב שכיבה, "זכינו" לתפעלם רק לקראת סוף הטירונות בתרגילים גדולים עם רתק וכו'. לגבי התגובה השניה- אני מניח שכוונת הכותב לדורגלי "האריס" ודומיהם, ובכן, הם היו קיימים בצבא כבר אז, מותקנים על רובי M14 צליפה. דורגלי האריס טובים ונחמדים (ובעיקר קלים) אבל לא עמידים בשגרת חי"ר רגילה של נפילות ומכות. דורגלי הגליל מסיביים וזכו לתחייה על מטולי RPG. אה כן, חוץ מהיותם (בעצם התפס האחורי שלהם, ממנו הם נופלים כל הזמן) פותחן בקבוקים, היה בהם חותך תיל (בנקודת הציר) לא יעיל במיוחד בגלל זוית הגישה ומפער הלסתות הקטן.
אוצרות תרבות http://www.facebook.com/culturetreasures?ref=hl
3 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד