נוהל מקומם במשרד הפנים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
10 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
נוהל מקומם במשרד הפנים
נחשפתי אתמול לעובדה מרגיזה במשרד הפנים (הבעייה שהובילה לחשיפה ידועה לי כבר זמן מה אך לא טיפלתי בעניין עד כה). בקיצור:
יש לי רישיון לנשק, קיבלתי אותו בינואר 2003 ושילמתי עליו 150 ש"ח (ל-3 שנים) טבין ותקילין. לאחר שקיבלתי את רישיון הפלסטיק, נכתב עליו שתוקף הרישיון עד 31.7.2005 (כפי שקל לראות לא 3 שנים בכלל). החלטתי לברר העניין והתקשרתי אתמול למשרד הפנים. הוסבר לי שישנם מס' מועדים קבועים בשנה שבהם מחדשים לכולם את הרישיונות וזה נקבע לכל אדם עפ"י מס' ת.ז שלו. עד כאן סביר. שאלתי את הפקיד מדוע אם כן שילמתי אגרה עבור 3 שנים מלאות, זה לא הגיוני, לא מוסרי ולא מוסבר. מדוע לא לקחת תשלום על החלק היחסי של השנה השלישית בלבד (כ-6.5 חודשים).
הפקיד הסביר שוב בנימוס שככה זה והתשלום הוא עבור כל שנה או חלקה עד למועד החידוש.
רציתי לחדד העניין ושאלתי האם גם יתכן והיו גובים ממני 50 ש"ח עבור מס' ימים בודדים אם אכן נוצר המצב וקיבלתי רישיון ל-X שנים + מס' ימים בודדים (בגלל העניין של חידוש הרישיון במועד מסוים קבוע עפ"י ת.ז). הוא ענה שכן. הבעתי פליאה. הוא אמר שאלו הנהלים.
אמרתי לו בשיא הנימוס שזו חוצפה ממדרגה ראשונה ושבכוונתי לכתוב על כך לגורמים הרלוונטים במשרד הפנים ולהתלונן.
מה דעתכם חבר'יה? האם לעד נהיה פראיירים של הממסד? מישהו מעוניין להביע דעה אחרת? מישהו מעוניין להצטרף אלי?? מישהו מעוניין לעלות עם מקלות, אבנים ואקדחי פלסטיק (גלוק, שטייר וחבריהם) על משרד הפנים? אולי בעצם, יותר אפקטיבי, לצעוד איתי לירושלים???
עכשיו ברצינות, תגובתיכם? תמיכתכם? הצעות לפעולה?

יש לי רישיון לנשק, קיבלתי אותו בינואר 2003 ושילמתי עליו 150 ש"ח (ל-3 שנים) טבין ותקילין. לאחר שקיבלתי את רישיון הפלסטיק, נכתב עליו שתוקף הרישיון עד 31.7.2005 (כפי שקל לראות לא 3 שנים בכלל). החלטתי לברר העניין והתקשרתי אתמול למשרד הפנים. הוסבר לי שישנם מס' מועדים קבועים בשנה שבהם מחדשים לכולם את הרישיונות וזה נקבע לכל אדם עפ"י מס' ת.ז שלו. עד כאן סביר. שאלתי את הפקיד מדוע אם כן שילמתי אגרה עבור 3 שנים מלאות, זה לא הגיוני, לא מוסרי ולא מוסבר. מדוע לא לקחת תשלום על החלק היחסי של השנה השלישית בלבד (כ-6.5 חודשים).
הפקיד הסביר שוב בנימוס שככה זה והתשלום הוא עבור כל שנה או חלקה עד למועד החידוש.
רציתי לחדד העניין ושאלתי האם גם יתכן והיו גובים ממני 50 ש"ח עבור מס' ימים בודדים אם אכן נוצר המצב וקיבלתי רישיון ל-X שנים + מס' ימים בודדים (בגלל העניין של חידוש הרישיון במועד מסוים קבוע עפ"י ת.ז). הוא ענה שכן. הבעתי פליאה. הוא אמר שאלו הנהלים.
אמרתי לו בשיא הנימוס שזו חוצפה ממדרגה ראשונה ושבכוונתי לכתוב על כך לגורמים הרלוונטים במשרד הפנים ולהתלונן.
מה דעתכם חבר'יה? האם לעד נהיה פראיירים של הממסד? מישהו מעוניין להביע דעה אחרת? מישהו מעוניין להצטרף אלי?? מישהו מעוניין לעלות עם מקלות, אבנים ואקדחי פלסטיק (גלוק, שטייר וחבריהם) על משרד הפנים? אולי בעצם, יותר אפקטיבי, לצעוד איתי לירושלים???
עכשיו ברצינות, תגובתיכם? תמיכתכם? הצעות לפעולה?
if you wanna shoot, shoot, don't talk
פיגי.
א. לעלות על משרד הפנים?? אני חושב שבדרכי נועם ובצורה מתורבתת נשיג הרבה יותר.
ב. אם אתה חושב שנפגעת בתשלום אני מציע שתנסה ליצור קשר טלפוני או במכתב למר יוסי מנשה במשרד הפנים בירושלים.
באותה הזדמנות, אל תשכח לציין באוזניו שהשירות שקיבלת במשרד הפנים בלשכה שפנית אליה היה מנומס, אולי לא מה שרצית או קיווית לשמוע, אבל עדיין מנומס (ואם אתה במקרה זוכר את שם הפקיד שדיברת איתו, עדיף)
לגבי התשלום עצמו, אני מאמין שהם גובים את הסכומים על פי חוק,
יום נעים..
א. לעלות על משרד הפנים?? אני חושב שבדרכי נועם ובצורה מתורבתת נשיג הרבה יותר.
ב. אם אתה חושב שנפגעת בתשלום אני מציע שתנסה ליצור קשר טלפוני או במכתב למר יוסי מנשה במשרד הפנים בירושלים.
באותה הזדמנות, אל תשכח לציין באוזניו שהשירות שקיבלת במשרד הפנים בלשכה שפנית אליה היה מנומס, אולי לא מה שרצית או קיווית לשמוע, אבל עדיין מנומס (ואם אתה במקרה זוכר את שם הפקיד שדיברת איתו, עדיף)
לגבי התשלום עצמו, אני מאמין שהם גובים את הסכומים על פי חוק,
יום נעים..
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק

יואב,
א) כמובן שההצעות שלי לתגובות אלימות היו דברי שעשוע בלבד, אם כי לעיתים צריך לעורר קצת "מהומה" כדי להזיז דברים, אבל הכל בגבולות הגיוניים.
ב) אין קשר בין שירות מנומס לנהלים מטופשים (לדעתי), ואני בא להתלונן על הנהלים לא על אופי השירות.
ג) זה שהכסף נגבה כחוק עוד לא הופך את מה שתיארתי (נהלי התשלום) להגיוני ומקובל (מבחינתי לפחות).
ד) בכל מקרה, תודה על העצות, יתכן שאשתמש במידע שנתת לי כאן.

א) כמובן שההצעות שלי לתגובות אלימות היו דברי שעשוע בלבד, אם כי לעיתים צריך לעורר קצת "מהומה" כדי להזיז דברים, אבל הכל בגבולות הגיוניים.
ב) אין קשר בין שירות מנומס לנהלים מטופשים (לדעתי), ואני בא להתלונן על הנהלים לא על אופי השירות.
ג) זה שהכסף נגבה כחוק עוד לא הופך את מה שתיארתי (נהלי התשלום) להגיוני ומקובל (מבחינתי לפחות).
ד) בכל מקרה, תודה על העצות, יתכן שאשתמש במידע שנתת לי כאן.
קודם כל יש להבהיר (למי שלא הבין) כי דבריו של פיג'י (לעלות על משרד הפנים...) נאמרו בהומור.
אין טעם לצעוק ולכעוס על הפקידים.
בשנים האחרונות חל מהפך של ממש (לטובה) הן בהתייחסות פקידי משרד הפנים לאזרחים והן בקיצור הבירוקרטיה.
נושא האגרות אינו בסמכותם של הפקידים בנפות ולכן אין טעם לכעוס עליהם.
לדעתי, מכתב (מנומס עם הוכחה לעוול שנגרם לך) למבקר המדינה ולמנכ"ל משרד הפנים יועילו יותר מאשר עימות אנשי השטח של המשרד.
אין טעם לצעוק ולכעוס על הפקידים.
בשנים האחרונות חל מהפך של ממש (לטובה) הן בהתייחסות פקידי משרד הפנים לאזרחים והן בקיצור הבירוקרטיה.
נושא האגרות אינו בסמכותם של הפקידים בנפות ולכן אין טעם לכעוס עליהם.
לדעתי, מכתב (מנומס עם הוכחה לעוול שנגרם לך) למבקר המדינה ולמנכ"ל משרד הפנים יועילו יותר מאשר עימות אנשי השטח של המשרד.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
שוב, אני רוצה להבהיר, כי נראה שלא הבנתם את ההומור בדברי:
איני מאשים את פקידי משרד הפנים בעוול שלדעתי נגרם לי. הם לא קובעים את הנהלים!
אני אכן מתכוון לכתוב מכתב מנומס אך נוקב לגבי דעתי על הנוהל התמוהה של גביית כסף לא הגונה. המכתב יופנה לרמות הבכירות במשרד ואולי אף למבקר המדינה (או סמכות מבקרת אחרת - אם קיימת).
אשמח לשמוע הצעות נוספות לדרכי פעולה.

איני מאשים את פקידי משרד הפנים בעוול שלדעתי נגרם לי. הם לא קובעים את הנהלים!
אני אכן מתכוון לכתוב מכתב מנומס אך נוקב לגבי דעתי על הנוהל התמוהה של גביית כסף לא הגונה. המכתב יופנה לרמות הבכירות במשרד ואולי אף למבקר המדינה (או סמכות מבקרת אחרת - אם קיימת).
אשמח לשמוע הצעות נוספות לדרכי פעולה.
פיגי, נסה לפנות למשרד הפנים ישירות לפני פניה למבקר המדינה.
המערכת נמצאת במגמת שיפור מתמדת ואתה עשוי להיות מופתע ממידת הקשב והאכפתיוית שתקבל מפקידיו של משרד הפנים בכל הרמות.
עד עתה קיבלתי יחס ענייני והוגן בכל פניותי בנושאי רישוי נשק וכל מי ששוחחתי עמו (או עמה) התאמצו לתת שירות הוגן ולפתור בעיות.
מעבר לכך, יהיה זה רק הגון לנסות לפתור את העניין מולם ובמידה ולא מצאת אוזן קשבת לפנות לגורם הבא במדרג.
המערכת נמצאת במגמת שיפור מתמדת ואתה עשוי להיות מופתע ממידת הקשב והאכפתיוית שתקבל מפקידיו של משרד הפנים בכל הרמות.
עד עתה קיבלתי יחס ענייני והוגן בכל פניותי בנושאי רישוי נשק וכל מי ששוחחתי עמו (או עמה) התאמצו לתת שירות הוגן ולפתור בעיות.
מעבר לכך, יהיה זה רק הגון לנסות לפתור את העניין מולם ובמידה ולא מצאת אוזן קשבת לפנות לגורם הבא במדרג.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
לא להתרגז...
בקיצור: הפקידים אינם גובים את האגרה לפי גחמותיהם האישיות, אלא לפי התקנות המסמיכות אותם, בשם המדינה, לגבות ממון עבור השירותים שהם מספקים בשמה.
במקרה שלנו קובעות תקנות כלי היריה (אגרות רשיון), התשכ"ב-1962 את סכומי האגרה וקובעות מפורשות כי האגרה תיגבה: "לכל שנה או חלק ממנה".
קרי, מחוקק המשנה (כב' השר) הסמיך את פקידיו לגבות את האגרה גם באופן "גורף" - למרות העיוות שהדבר גורם. גם פסיקת בתי המשפט, שהקפידה על ההפרדה בין "אגרה" (הדורשת קשר מסוים בין השירות לתשלום) לבין "מחיר" (הדורש קשר ישיר בין השירות לבין התשלום) הכירה בכך שלא חייבת להיות תמורה (מלאה) בעד האגרה...
לכן אני בספק אם ישנו את ההסדר כפי שהוא, מה גם שלמדינה די קשה לעתים לבצע תשלומים ברמת השקל הבודד, על כל חוסר הצדק שיכול להיות בדבר (האם כולנו צופים בערוץ 1 כשיעור האגרה שאנו משלמים עבור ה"צפייה"?).
יחד-עם-זאת, אם אתה רוצה להשתעשע אתה יכול לפנות למשרד הרישוי בטענה כי לא ייתכן שבאופן עקבי לאורך שנים תצטרך אתה לסבסד בעלי רשיונות אחרים, שכן לפי מה שאתה מתאר נגזר עליך לשלם "אקסטרות" לנצח, ולבקש מהם שישנו, מעת לעת, את ההתאמה בין קבוצות מספרי הת.ז. למועדי החידוש (אני בספק אם זה אפשרי מבחינה טכנית, אבל שווה לנסות...).
החיסרון הוא שגם אם תחסוך מספר לירות, הרי שזה עלול לעלות לך במספר אויבים - כל אלו שיידחקו מראש הרשימה לסופה - ויאלצו הם "לסבסד" אותך...
ולשאלתך: תיאורטית ייתכן שמישהו ישלם אגרה ל"שנה" רק עבור מספר ימים.
עדכן אותנו בהתפתחויות....
במקרה שלנו קובעות תקנות כלי היריה (אגרות רשיון), התשכ"ב-1962 את סכומי האגרה וקובעות מפורשות כי האגרה תיגבה: "לכל שנה או חלק ממנה".
קרי, מחוקק המשנה (כב' השר) הסמיך את פקידיו לגבות את האגרה גם באופן "גורף" - למרות העיוות שהדבר גורם. גם פסיקת בתי המשפט, שהקפידה על ההפרדה בין "אגרה" (הדורשת קשר מסוים בין השירות לתשלום) לבין "מחיר" (הדורש קשר ישיר בין השירות לבין התשלום) הכירה בכך שלא חייבת להיות תמורה (מלאה) בעד האגרה...
לכן אני בספק אם ישנו את ההסדר כפי שהוא, מה גם שלמדינה די קשה לעתים לבצע תשלומים ברמת השקל הבודד, על כל חוסר הצדק שיכול להיות בדבר (האם כולנו צופים בערוץ 1 כשיעור האגרה שאנו משלמים עבור ה"צפייה"?).
יחד-עם-זאת, אם אתה רוצה להשתעשע אתה יכול לפנות למשרד הרישוי בטענה כי לא ייתכן שבאופן עקבי לאורך שנים תצטרך אתה לסבסד בעלי רשיונות אחרים, שכן לפי מה שאתה מתאר נגזר עליך לשלם "אקסטרות" לנצח, ולבקש מהם שישנו, מעת לעת, את ההתאמה בין קבוצות מספרי הת.ז. למועדי החידוש (אני בספק אם זה אפשרי מבחינה טכנית, אבל שווה לנסות...).
החיסרון הוא שגם אם תחסוך מספר לירות, הרי שזה עלול לעלות לך במספר אויבים - כל אלו שיידחקו מראש הרשימה לסופה - ויאלצו הם "לסבסד" אותך...
ולשאלתך: תיאורטית ייתכן שמישהו ישלם אגרה ל"שנה" רק עבור מספר ימים.
עדכן אותנו בהתפתחויות....
Takes more than combat gear to make a man
Takes more than a license for a gun
Confront your enemies,
avoid them when you can
A gentleman will walk but never run
Takes more than a license for a gun
Confront your enemies,
avoid them when you can
A gentleman will walk but never run
לי קרה משהו עוד יותר יפה...
כאשר קיבלתי את הרשיון במקור קיבלתי אותו לתקופה של 10 חודשים,כאשר הגיע
החידוש הופתעתי לגלות כי אני צריך לעבור אימון מחודש(למרות שעברתי אימון
10 חודשים לפני כן ואני מחויב באימון חידוש אחת ל3 שנים)פניתי למשרד הפנים הסברתי את הענין וגם לי הסבירו כי כאלו הם הנוהלים ואין מה לעשות
אגב אותו דבר קרה לכל החברים שלי .
ועוד משהוא FIGI גם אם בעוד שנה תחליט למכור את הנשק לא יוחזר לך
כספך עבור התקופה בה לא ניצלת את הרשיון,למה ככה זה הנוהלים.
ללכת מול משרד הפנים כאזרח פרטי זה כמו ללכת מול תחנת רוח,אני מקווה שאתה לא דון קישוט.
אני מציע לנסות אולי דרך הסליק יסדר אוו משהוא כזה בשם כל מי שנפגע
מהסיפור הזה.
כאשר קיבלתי את הרשיון במקור קיבלתי אותו לתקופה של 10 חודשים,כאשר הגיע
החידוש הופתעתי לגלות כי אני צריך לעבור אימון מחודש(למרות שעברתי אימון
10 חודשים לפני כן ואני מחויב באימון חידוש אחת ל3 שנים)פניתי למשרד הפנים הסברתי את הענין וגם לי הסבירו כי כאלו הם הנוהלים ואין מה לעשות
אגב אותו דבר קרה לכל החברים שלי .
ועוד משהוא FIGI גם אם בעוד שנה תחליט למכור את הנשק לא יוחזר לך
כספך עבור התקופה בה לא ניצלת את הרשיון,למה ככה זה הנוהלים.
ללכת מול משרד הפנים כאזרח פרטי זה כמו ללכת מול תחנת רוח,אני מקווה שאתה לא דון קישוט.
אני מציע לנסות אולי דרך הסליק יסדר אוו משהוא כזה בשם כל מי שנפגע
מהסיפור הזה.
פיגי - אם אכן אלה התקנות והנהלים, היחידים שמוסמכים לשנות אותן הם מנכ"ל המשרד והוועדה לביקורת של מישרד הפנים. הוועדה מתכנסת במועדים קבועים כך שקשה לי להאמין שהפנייה שלך תשנה משהו בכיוון זה. אתה יכול לנסות פנייה למנכ"ל. סביר להניח שתקבל תשובה מנומסת, אך כזאת שלא תשנה הרבה, ולו בשל העובדה שהכסף הנכנס מתשלומי האגרות מופיע בתקציב המשרד למפרע (כלומר הם "בונים" על הכסף שלך שנה מראש) ובהתאם לזה מתכננים פרוייקטים, כך שאין הרבה מ לעשות, מלבד פנייה לגוף האמון על בדיקת נהלי המדינה והוא בג"ץ. אם הנוהל שציינת הוא פרי החלטה של המשרד, יתכן ש/בג"ץ יתערב. אם זהו חוק, לבג"ץ לא יהיה הרבה מה לעשות. מסקנה: מה עדיף? לחסוך את 50 השקלים או לא לוותר על העיקרון?
- סליקאי זהב

10 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד