אימון ירי לחברי משא"ז
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
14 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
אימון ירי לחברי משא"ז
מישהו יכול אולי להסביר כאן מה דרישת האימון לחבר משא"ז\מתמיד
בשנה ?
אני מעוניין לפתח את הדיון בעניין, אז זה רק לצורך ההתחלה.
ry
בשנה ?
אני מעוניין לפתח את הדיון בעניין, אז זה רק לצורך ההתחלה.
ry
יופי חברים
זה הכיוון עכשיו בואו ננסה לברר עוד משהו,
מישהו יודע כמה פעמים בשנה חייב שוטר מהמניין לעבור אימון בירי ?
שוטר רגיל, מתנ"א ,יס"מ,סמ"ג מג"ב , ?
לא צריך לפרט יותר מדי רק כרקע כללי ?
ry
מישהו יודע כמה פעמים בשנה חייב שוטר מהמניין לעבור אימון בירי ?
שוטר רגיל, מתנ"א ,יס"מ,סמ"ג מג"ב , ?
לא צריך לפרט יותר מדי רק כרקע כללי ?
ry
משה,
אם אפשר הייתי מבקש ממך ומהחברים לא להעלות את המידע בנושא שאלתך...
כן, אני כבר מתאר לעצמי את התגובות שידברו על צנזורה, וכי המידע "נמצא זמין באינטרנט" וכד'
אבל עדיין ישנם דברים שאין זה המקום להעלותם, שלא לדבר כי ישנן תשובות מרובות לשאלתך בהתנייה בסוג ופעילות השוטר...
אם תרצה תוכל לפנות אלי בפרטי.
מקווה שתקבל את דברי בהבנה.
תודה
אם אפשר הייתי מבקש ממך ומהחברים לא להעלות את המידע בנושא שאלתך...
כן, אני כבר מתאר לעצמי את התגובות שידברו על צנזורה, וכי המידע "נמצא זמין באינטרנט" וכד'
אבל עדיין ישנם דברים שאין זה המקום להעלותם, שלא לדבר כי ישנן תשובות מרובות לשאלתך בהתנייה בסוג ופעילות השוטר...
אם תרצה תוכל לפנות אלי בפרטי.
מקווה שתקבל את דברי בהבנה.
תודה
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
- סליקאי זהב

משה -
1. כפי שנאמר - מתנדב משא"ז אבטחה מחוייב במטווח קרבין אחת לשנתיים, מתנדב יח"מ אחת לשנה כאשר מתנדב יח"מ יכל לעשות מטווח ולפעול גם עם אקדח (בהתאם להקצאות של היחידה שלו - ברטה 0.22, FN או יריחו 9 מ"מ).
2. שוטר מחוייב במטווח אחת לחצי שנה, יחידות מבצעיות עושות יותר מטווחים בדר"כ בהתאם להקצאות תחמושת.
3. במשטרה ישנם שוטרים מן המניין שהינם מדריכי ירי (הגדרתם במשטרה - מדריכי נק"ל) אשר עוברים קורס ארוך ומקיף (13 שבועות סה"כ כמדומני) בבסיס כשירויות מבצעיות של המשטרה, בנוסף יש במשמר האזרחי בלבד שוטרים ומתנדבים שעוברים הכשרה של מפקדי/ מפקחי מטווחים בקרבין ןאקדח והם מוסמכים להדריך ולהעביר מטווחים למתנדבים בלבד ובתנאים מסוימים השונים מהמותר למדריכי נק"ל.
4.כעת מתגבשת תוכנית לפיה מתנדבי משא"ז בעלי תעודת מדריך ירי של משרד הפנים יוכלו לעבור הכשרה של מס' ימים בבסכ"מ ולאחריה יוסמכו כמדריכי נק"ל
שחר
1. כפי שנאמר - מתנדב משא"ז אבטחה מחוייב במטווח קרבין אחת לשנתיים, מתנדב יח"מ אחת לשנה כאשר מתנדב יח"מ יכל לעשות מטווח ולפעול גם עם אקדח (בהתאם להקצאות של היחידה שלו - ברטה 0.22, FN או יריחו 9 מ"מ).
2. שוטר מחוייב במטווח אחת לחצי שנה, יחידות מבצעיות עושות יותר מטווחים בדר"כ בהתאם להקצאות תחמושת.
3. במשטרה ישנם שוטרים מן המניין שהינם מדריכי ירי (הגדרתם במשטרה - מדריכי נק"ל) אשר עוברים קורס ארוך ומקיף (13 שבועות סה"כ כמדומני) בבסיס כשירויות מבצעיות של המשטרה, בנוסף יש במשמר האזרחי בלבד שוטרים ומתנדבים שעוברים הכשרה של מפקדי/ מפקחי מטווחים בקרבין ןאקדח והם מוסמכים להדריך ולהעביר מטווחים למתנדבים בלבד ובתנאים מסוימים השונים מהמותר למדריכי נק"ל.
4.כעת מתגבשת תוכנית לפיה מתנדבי משא"ז בעלי תעודת מדריך ירי של משרד הפנים יוכלו לעבור הכשרה של מס' ימים בבסכ"מ ולאחריה יוסמכו כמדריכי נק"ל
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
שחר היקר
כיוון שהבדלי הגיל ביננו זה בערך שבוע אז רציתי לספר מה נעשה בשבוע הזה!
בשנת 74 אלכס אלירז קצין קליעה ארצי של משטרת ישראל מולה כהן מקים משא"ז.
ההכשרה למתנדב בקרבין היא 50! כדור בירי כשה 20 כדור האחרונים משמשים כבוחן! מינימום למעבר. 50 נק' מתוך 100.
משטרת ישראל בשיתוף עם הגדנ"ע מכשירה מדריכי קרבין בקרב אנשי המילואים של הגדנ"ע (יובל פיכמן, חנן קריסטל ז"ל, פפי = לגמן ועוד חברים כולל עבדך )
עם השנים נוספים מדריכי משא"ז העוברים הכשרה ע"י דייב קצין הקליעה האחרון של משא"ז בינהם יהודה שביט מאיילת השחר ועוד חברים טובים.
אגב בספר האפור של אלכס אלירז מערכי שעור ותכנית הכשרה מופיע דוגמן ידוע.
מי שיצליח לשים יד על הספר מתבקש להודיע לי או לפפי בהקדם האפשרי.
שבת שלום
אילן
כיוון שהבדלי הגיל ביננו זה בערך שבוע אז רציתי לספר מה נעשה בשבוע הזה!
בשנת 74 אלכס אלירז קצין קליעה ארצי של משטרת ישראל מולה כהן מקים משא"ז.
ההכשרה למתנדב בקרבין היא 50! כדור בירי כשה 20 כדור האחרונים משמשים כבוחן! מינימום למעבר. 50 נק' מתוך 100.
משטרת ישראל בשיתוף עם הגדנ"ע מכשירה מדריכי קרבין בקרב אנשי המילואים של הגדנ"ע (יובל פיכמן, חנן קריסטל ז"ל, פפי = לגמן ועוד חברים כולל עבדך )
עם השנים נוספים מדריכי משא"ז העוברים הכשרה ע"י דייב קצין הקליעה האחרון של משא"ז בינהם יהודה שביט מאיילת השחר ועוד חברים טובים.
אגב בספר האפור של אלכס אלירז מערכי שעור ותכנית הכשרה מופיע דוגמן ידוע.
מי שיצליח לשים יד על הספר מתבקש להודיע לי או לפפי בהקדם האפשרי.
שבת שלום
אילן
משא"ז
לאור כל שנכתב כאן אין לי אלה לעסיק את המסקנה
ש קיימת תרבות של בריחה מאחריות במשטרת ישראל.
ולאור כך ,כל מי שחבר באלה מיחידותיה צפוי לשלם מחיר אישי על
כל טעות שיעשה בזמן פעילותו בה למרות שלא קיבל אימון ראוי לשמו.
ניתן לכן רק לתמוהה מדוע עדיין נותנים לחברי המשא"ז נשק ?
ומי יקח את האחריות עליהם במידה ויתשמשו בו ?
עים רוצים לקחת את הנשק מאלה שכן מתאמנים ומאומנים
מדוע לא יקחו אותו מאלה שפחות מאומנים ועלולים לעשות בו שימוש
שיביא ליותר סיכון מתועלת למה שלא יחלקו להם בטונים או טיזרים ?
כן שאלות קשות .
כנראה שזאת המציאות שלנו וצריך לקחת את זה בחשבון
כאשר מתנדבים , שלא יהיה לך גיבוי.
אני מכול מקום חושב שזה ביתנו ולכן חובתנו להבהיר היתב למפקדנו
את אחריותם לאמן היתב את כל המתנדבים , ושלא יעבדו עלינו
שאין תקציב, לא לכל אימון צריך תקציב. ויש מספיק מתנדבים מוכשרים
תרתי משמע שיוכלו להרים את רמתם של כולנו.
ry
ש קיימת תרבות של בריחה מאחריות במשטרת ישראל.
ולאור כך ,כל מי שחבר באלה מיחידותיה צפוי לשלם מחיר אישי על
כל טעות שיעשה בזמן פעילותו בה למרות שלא קיבל אימון ראוי לשמו.
ניתן לכן רק לתמוהה מדוע עדיין נותנים לחברי המשא"ז נשק ?
ומי יקח את האחריות עליהם במידה ויתשמשו בו ?
עים רוצים לקחת את הנשק מאלה שכן מתאמנים ומאומנים
מדוע לא יקחו אותו מאלה שפחות מאומנים ועלולים לעשות בו שימוש
שיביא ליותר סיכון מתועלת למה שלא יחלקו להם בטונים או טיזרים ?
כן שאלות קשות .
כנראה שזאת המציאות שלנו וצריך לקחת את זה בחשבון
כאשר מתנדבים , שלא יהיה לך גיבוי.
אני מכול מקום חושב שזה ביתנו ולכן חובתנו להבהיר היתב למפקדנו
את אחריותם לאמן היתב את כל המתנדבים , ושלא יעבדו עלינו
שאין תקציב, לא לכל אימון צריך תקציב. ויש מספיק מתנדבים מוכשרים
תרתי משמע שיוכלו להרים את רמתם של כולנו.
ry
משה
סוף סוף הבנתי למה אתה חותר.
הבעיה המצערת והעגומה היא שאין תבחין כזה שנקרא "אדם מיומן ומאומן בשימוש בנשק".
משרד הפנים עובד רק לפי התבחינים שאושרו שידועים לכולנו, ומקוממים אותנו כאנשים שעונים על ה"תבחין" שציינתי מעלה.
המשרד מעדיף שאנשי ירי מעשי, שמיומנים ויכולים להוציא כדור לA בפחות משניה לא ישאו את האקדחים שלהם עליהם אלא בקופסאות סגורות, ואילו אלו ש"עונים לתבחין" מוזר זה או אחר ואין להם שום מושג מאיזה צד יורה האקדח, אלו ימשיכו לשאת את נשקם ולסכן את כולנו.
מדוע ולמה?
סוף סוף הבנתי למה אתה חותר.
הבעיה המצערת והעגומה היא שאין תבחין כזה שנקרא "אדם מיומן ומאומן בשימוש בנשק".
משרד הפנים עובד רק לפי התבחינים שאושרו שידועים לכולנו, ומקוממים אותנו כאנשים שעונים על ה"תבחין" שציינתי מעלה.
המשרד מעדיף שאנשי ירי מעשי, שמיומנים ויכולים להוציא כדור לA בפחות משניה לא ישאו את האקדחים שלהם עליהם אלא בקופסאות סגורות, ואילו אלו ש"עונים לתבחין" מוזר זה או אחר ואין להם שום מושג מאיזה צד יורה האקדח, אלו ימשיכו לשאת את נשקם ולסכן את כולנו.
מדוע ולמה?
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
חברה קדום כל יפה לגלות באיחור מה שגם מגיננו האמיצים(שוטרי הסיור הרגילים) שעל כולנו לחכות לישועתם (בגלל זה מיעוט רשיונות מסורתי בישראל דוגמא רעה מהבריטים)לא מיומנים יותר מאשר מאבטחי הקניונים אשר מהם לא חסכנו את שבת הביקורתוהגני,ואלי באמת עדיף כמו שהיצעו ידידנו לא לפרסם כזאת בושה.
משה, אנכנו מדברים פה על אמוני נשק וקליעה ומה לעשות שקליעה יש רק דרך
אחת ללמוד ,בירי במטווח ,ומה לעשות שלהשכיר מטווח עולה כסף וכדורים זה
כסף לכן לא יעזור כל הרצון הטוב שבעולם אים אין את האמצעים להוציא אימון
לפועל.
יש כמובן את האופציה לרכוש מאמן ירי כזה אוו אחר אשר לטווח ארוך אולי
מוריד עלויות אבל לטווח הקצר רכישתו דורשת כסף והרבה.
ודבר אחרון אני לא מבין כל כך מה מפתיעה באימון הזה אים זה מספיק כדי
לקחת רובאי 02 וב 9 כדורים להפוך אותו ללוחם ולישלוח אתו לאבטח ישובים
באזור גוש קטיף /ביקעה /שכם למה זה לא מספיק טוב למתנדב שעושה סיור בתוך
הקו הירוק(על תענו אני פשוט ציני מה שאני למעשה טוען זה שלא בדיוק גילינו
את אמריקה שהמדינה הזאת היא כסת"ח אחד גדול).
משה, אנכנו מדברים פה על אמוני נשק וקליעה ומה לעשות שקליעה יש רק דרך
אחת ללמוד ,בירי במטווח ,ומה לעשות שלהשכיר מטווח עולה כסף וכדורים זה
כסף לכן לא יעזור כל הרצון הטוב שבעולם אים אין את האמצעים להוציא אימון
לפועל.
יש כמובן את האופציה לרכוש מאמן ירי כזה אוו אחר אשר לטווח ארוך אולי
מוריד עלויות אבל לטווח הקצר רכישתו דורשת כסף והרבה.
ודבר אחרון אני לא מבין כל כך מה מפתיעה באימון הזה אים זה מספיק כדי
לקחת רובאי 02 וב 9 כדורים להפוך אותו ללוחם ולישלוח אתו לאבטח ישובים
באזור גוש קטיף /ביקעה /שכם למה זה לא מספיק טוב למתנדב שעושה סיור בתוך
הקו הירוק(על תענו אני פשוט ציני מה שאני למעשה טוען זה שלא בדיוק גילינו
את אמריקה שהמדינה הזאת היא כסת"ח אחד גדול).
חברים.
כפי שארנולד כתב, האימון לחברי משא"ז קלאסי הינו אחת לשנתיים, כאשר התקן מדבר על 12 כדורים.
לחברי יחידות יח"מ נוסף גם מטווח אקדח פעם בשנה כלומר עוד 12 כדורים.
כמדריך מתנדבים, אני מנסה בכל ישיבת מדריכים במחוז לשכנע שיש צורך להוסיף תחמושת, ואפילו אזרח הרוצה לחדש את רשיונו צריך לירות יותר מהכמות המוקצבת למתנדב.
התשובה היא אחת. אין תקציב, ולכן הורידו את כמות התחמושת המוקצבת למתנדב עד לקצה הרף התחתון.
בכדי לשפר את רמת השימוש בנשק בקרב מתנדבים באיזורי, ביקשתי אישור מק. משא"ז באיזורי לאפשר לכל מתנדב לבוא לכמה מטווחים שרק ירצה, ובלבד שירגיש מספיק מאומן דיו בכדי לשאת את הנשק במהלך המשמרת. כמו כן, יש הרבה מתנדבים שבאים ליותר ממטווח אחד בשנה/שנתיים בכדי לירות ולהנות וק. משא"ז באיזורי רק מעודד את המתנדבים לבוא לכל מטווח שהם רוצים. (יש לפחות נציג אחד בסליק שיכול להעיד על כך)
לגבי הקצאת תחמושת, אנחנו מסתדרים עם המחוז ע"י קשרים אישיים.
כפי שארנולד כתב, האימון לחברי משא"ז קלאסי הינו אחת לשנתיים, כאשר התקן מדבר על 12 כדורים.
לחברי יחידות יח"מ נוסף גם מטווח אקדח פעם בשנה כלומר עוד 12 כדורים.
כמדריך מתנדבים, אני מנסה בכל ישיבת מדריכים במחוז לשכנע שיש צורך להוסיף תחמושת, ואפילו אזרח הרוצה לחדש את רשיונו צריך לירות יותר מהכמות המוקצבת למתנדב.
התשובה היא אחת. אין תקציב, ולכן הורידו את כמות התחמושת המוקצבת למתנדב עד לקצה הרף התחתון.
בכדי לשפר את רמת השימוש בנשק בקרב מתנדבים באיזורי, ביקשתי אישור מק. משא"ז באיזורי לאפשר לכל מתנדב לבוא לכמה מטווחים שרק ירצה, ובלבד שירגיש מספיק מאומן דיו בכדי לשאת את הנשק במהלך המשמרת. כמו כן, יש הרבה מתנדבים שבאים ליותר ממטווח אחד בשנה/שנתיים בכדי לירות ולהנות וק. משא"ז באיזורי רק מעודד את המתנדבים לבוא לכל מטווח שהם רוצים. (יש לפחות נציג אחד בסליק שיכול להעיד על כך)
לגבי הקצאת תחמושת, אנחנו מסתדרים עם המחוז ע"י קשרים אישיים.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק

higt-power ידידי,
קודם כל שלח ח"ח לזוגתך אני פה בגלל higt-power. היא פלפלית אסלית. באורגינל.
עכשיו בנושא של חוסר הכשרה ואימון מספקים בקרב יורים בארץ ישראל, יש מעט מאוד אוכלוסיות שהייתי מגדיר אותן מאומנות מספיק בירי:
1. חיילי חי"ר בשירות סדיר (ואולי הנדסה).
2. לוחמים ביחידות התנדבותיות מיוחדות (בצה"ל, במשטרה, בשב"ס ובשב"כ).
3. מתאמני ירי פעילים ויורים מעשיים המתאמנים לעתים תכופות.
על אף מצב זה, המדינה איכשהו מתפקדת.
בתור קוריוז, ובהקשר לנשקך, בשנות השמונים בבריטניה, השומרים בשדות תעופה צבאיים היו חמושים בתמ"ק סטרלינג ובאקדח FN. התחמושת של אקדח ה- FN הייתה ארוזה בעטיפת נייר שנתחבה לתוך הנרתיק מתחת לאקדח. על מנת לירות באקדח, היה צורך לשלוף את האקדח, להוציא את המחסנית, להפוך את הנרתיק, לתפוס את העטיפה, לפתוח אותה, לטעון את הכדורים למחסנית, להחזיר את המחסנית לנשק, לדרוך, לכוון ולירות. פתיחת העטיפה גררה אחריה ניירת מרובה.
קודם כל שלח ח"ח לזוגתך אני פה בגלל higt-power. היא פלפלית אסלית. באורגינל.
עכשיו בנושא של חוסר הכשרה ואימון מספקים בקרב יורים בארץ ישראל, יש מעט מאוד אוכלוסיות שהייתי מגדיר אותן מאומנות מספיק בירי:
1. חיילי חי"ר בשירות סדיר (ואולי הנדסה).
2. לוחמים ביחידות התנדבותיות מיוחדות (בצה"ל, במשטרה, בשב"ס ובשב"כ).
3. מתאמני ירי פעילים ויורים מעשיים המתאמנים לעתים תכופות.
על אף מצב זה, המדינה איכשהו מתפקדת.
בתור קוריוז, ובהקשר לנשקך, בשנות השמונים בבריטניה, השומרים בשדות תעופה צבאיים היו חמושים בתמ"ק סטרלינג ובאקדח FN. התחמושת של אקדח ה- FN הייתה ארוזה בעטיפת נייר שנתחבה לתוך הנרתיק מתחת לאקדח. על מנת לירות באקדח, היה צורך לשלוף את האקדח, להוציא את המחסנית, להפוך את הנרתיק, לתפוס את העטיפה, לפתוח אותה, לטעון את הכדורים למחסנית, להחזיר את המחסנית לנשק, לדרוך, לכוון ולירות. פתיחת העטיפה גררה אחריה ניירת מרובה.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
הנוהל הבריטי הזה מזכיר את אחד התרגילים בתחרות ירי מעשי האחרונה בקייסריה - על מנת להתחיל לירות היה צריך להוציא את האקדח מהקופסא שבא הוא נמצא, לפלוט את המחסנית הריקה שבתוכו, לקום מהכיסא, לטעון מחסנית מלאה ולדרוך. וגם כאן אחרי כל זה צריך למלא טפסים (וגם להדביק מטרות, להתווכח ולהזין את הנתונים למחשב)
היה נחמד לראות תרגיל ירי מעשי שישחזר את הנוהל הבריטי הזה - ולו רק כדי להביע הזדהות עם הספורטאים באחת המדינות היחידות בעולם שחונקת ירי ספורטיבי\עממי יותר מישראל (הם מחזיקים את האקדחים ונוסעים להתאמן בצרפת עד כמה שהבנתי)
בעצם אני מוכן להתאמן בירדן אם מחירי התחמושת יהיו נמוכים מספיק...
היה נחמד לראות תרגיל ירי מעשי שישחזר את הנוהל הבריטי הזה - ולו רק כדי להביע הזדהות עם הספורטאים באחת המדינות היחידות בעולם שחונקת ירי ספורטיבי\עממי יותר מישראל (הם מחזיקים את האקדחים ונוסעים להתאמן בצרפת עד כמה שהבנתי)
בעצם אני מוכן להתאמן בירדן אם מחירי התחמושת יהיו נמוכים מספיק...
14 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד